Hiina astroloogia järgi juhib igat aastat üks konkreetne märk ehk loom kelle iseloom kandub üle inimesele, kes sellel aastal sünnib. Hiina astroloogilist kalendrit on järgitud tuhandeid aastaid ja see peab vägagi paika. Aasta, millal sa sündinud oled, mõjutab sinu iseloomu. Loomulikult mõjutavad seda ka teised tegurid, näiteks see, mis kuupäeval sa sündinud oled. Seega, kui hakkad Pühvli kohta lugema ja sa oled ise Pühvel, siis peaks enamus sellest sinu hingeeluga klappima.

Hiina astroloogia järgib Kuu tsükleid. Üks tsükkel kestab 12 aastat, seetõttu on Hiina astroloogias ka nii palju erinevaid loomi. Iga 12 aasta järel hakkab tsükkel otsast peale.

Erinevaid aastaid juhib ka oma element. Neid elemente on kokku viis: metall, vesi, puu, tuli ja maa. Ka see, millise elemendi aastal sa sündinud oled, mõjutab sinu iseloomu.

PÜHVEL, ELEMENDID JA ÕNNETOOVAD KRISTALLID

Erinevad elemendid muudavad Pühvli erilisemaks ja see on väga oluline, nii ei muutu ühiskond üksluiseks. Elemendid ja erinevad loomasodiaagid annavad rahvale värvi, isiksust ning erinevaid külgi.
kivist pühvel
TULI  - 11. veebruar 1937 - 30. jaanuar 1938
ROHELINE AHHAAT

MAA - 
29. jaanuar 1949 - 16. veebruar 1950
SERPENTIIN JAAD

METALL - 
15. veebruar 1961 - 4. veebruar 1962
LUMIOBSIDIAAN

VESI - 
3. veebruar 1973 - 22. jaanuar 1974
AMASONIIT

PUU - 
20. veebruar 1985 - 8. veebruar 1986
UNAKIIT

TULI - 
7. veebruar 1997 - 27. veebruar 1998
KARNEOOL

MAA - 
26. jaanuar 2009 - 13. veebruar 2010
PETALIIT

METALL -
12. veebruar 2021 - 31. jaanuar 2022
PILTJASPIS

VESI - 
31. jaanuar 2033 - 18. veebruar 2034
AMULETI KRISTALL

Kirja pandud kristallid toovad õnne just sellel perioodil sündinud Pühvlile.

Kõikide pühvliaastal sündinute ühiseks õnne-, armastuse- ja kaitsekristalliks on AKVAMARIIN
. See on kristall, mis võiks igal Pühvlil enda lähedal või kodus olla. See on lisaks aastakäigukristallile tema õnnetalismaniks.

PÜHVEL JA TEMA ISELOOMUSTUS

Pühvliaastal sündinud inimese Aurasse jäädvustatakse just need iseloomuomadused ja elemendid, mis on sellele astroloogilisele aastale iseloomulikud ja mis olen siia kirja pannud. Mõned Pühvlid on täpselt sellele astroloogilisele aastale omaste iseloomujoontega, mõnel esineb neid vähem. See on seotud sellega, millise eluteega, numeroloogiaga ja millise sodiaagi alla üks Pühvel sünnib. Mõni on täielik Pühvel, mõni tagasihoidlikuma väega Pühvel.

Pühvel on loomu poolest veidi aeganõudvama liikumisega, muutlikkuse ja energiaga. Talle on tähtis saavutada ideaalne lõpptulemus tasa ja targu. See aga muudab Pühvli selliseks, kes ei leia enda õiget teed väga kiirelt üles. Selleks läheb vaja aega ja tee selleni jõudmiseks on pikk. Seega ei pruugi paljud Pühvlid kohe nooruspõlves mõista, mis on nende eluunistused ja eesmärgid, mille poole liikuda, kuid alati on ka erandeid. Mina nimetan Pühvleid hilisteks ärkajateks ja vaadates nende energiavälju, siis võib tihti näha, et nad on enne tänasesse füüsilisse kehasse taassündimist kaua puhanud. See võib olla ka põhjuseks, miks Pühvel ei leia iseennast üles nii kiirelt kui mõni teine sodiaak. Ta alles ärkab!

pühvel ja sinised ringid Sihikindlus, tugevad tõekspidamised ja väga suur kangekaelsus

Pühvlile on omane vägagi sihikindel meel. Kui ta on oma peas otsuse vastu võtnud, siis tuleb selle nimel kindlasti tööd teha, vaeva näha ning saavutada edukas lõpptulemus. Pühvel ei anna väga kergelt alla ja kui ta on endale eesmärgi välja valinud, siis tuleb seda eesmärki ka täita. Samas ei tule tema sihikindlus väga kergelt. See tähendab seda, et Pühvel peab enne eesmärgi välja valimist kaaluma, kaaluma ja veelkord kaaluma.

Pühvlile on loomuomane jalutada harjumuspärast radapidi ja kui ta peab enda elus läbi viima suuremat sorti muudatuse, siis võtab selleni jõudmine kindlasti palju rohkem aega kui teistel sodiaakidel.

Pühvli tavasid, traditsioone ja perekonnast tulenevaid uskumusi on väga raske ümber pöörata. Ühest küljest on see väga hea - ta on tema ise.Teisalt on see talle kahjulik siis, kui tal on vaja enda elu paremaks muuta ja eluga edasi minna. Otsus hoopis teises suunas liikuda, uutmoodi elada ja vanadest harjumustest vabaks lasta - need sammud on vaevalised. Tal on vaja aega, isegi, kui ta soovib ajast ette rutata. Ta ei usalda elu nii palju, et pea ees tulle hüpata. See on ka põhjus, miks paljud Pühvlid on kinni suhetes, mis juba ammu armastust ei teeni, või istuvad ühel ja samal tööpositsioonil, teades ise täpselt, et on aeg millekski uueks. Pühvel ootab õiget aega ja kui ühel hetkel on otsus tema hinges langetatud, siis astutakse kardinaalne samm ning elu muutub silmapilkselt.

Pühvlid on ka kangekaelsed, väga kangekaelsed. Eriliselt kangekaelsed on juulis ning Kaljukitse või Jäära sodiaagi all sündinud Pühvlid.

Pühvliga on väga raske vaielda, kui keegi teine seda alustab. Kui aga Pühvel ise otsustab vaidlema asuda, siis see ei ole raske. Kui keegi soovib tema uskumusi ümber lükata, võib sellest välja kujuneda väga inetu vestlus. Lihtsam on aktsepteerida Pühvlile omast enesekindlust ja tema kindlaid tõekspidamisi.

Pühvli jaoks on väga raske likvideerida enda elus eksisteerivaid kaoseid, seda tema tasa ja targu lähenemise pärast. Samas oskavad nad kõrvalvaatajana näha ülihästi teiste inimeste probleeme ning neile ka lahendusi leida, eriti need Pühvlid, kes on sündinud vee-elemendi all ehk Kalad, Vähid ja Skorpionid. See on ka põhjus, miks Pühvel võib tihtipeale tunda, et ta suudab ja jaksab aidata kõiki teisi, kuid iseennast jätab ta alati abivajajate nimekirja lõppu.

Turvalisus, sõprus ja teiste arvamus

akvamariin Pühvel vajab ja naudib turvalist elu. Ta kas loob endale kindla tagala ise või liigub selliste inimeste poole, kellega ta ennast kindlalt tunneb. Talle on omane luua enda ümber turvatsoon. Väga kergelt ta uusi inimesi enda ellu ei lase. Ta võib küll olla seltskondlik, sõbralik ja sotsiaalne, kuid talle on raske lähedale pääseda. Ta peab veenduma, kas inimene toob talle õnne või õnnetust. Kui ta on otsusele jõudnud, võib ta õnnetoojad enda ellu võtta ning nendele tugevalt toetuda. Kui sa oled tema usalduse võitnud, on Pühvel väga hea sõber. Ta kuulab, on sinu jaoks olemas ja talle meeldib väga rääkida ka kõige tühisematest asjadest.

Ta on hea seltskonnakaaslane, kui sa otsid lihtsat jutuajamist. Pühvel naudib seda, kui ta teistele inimestele meeldib, ja ta absoluutselt ei salli seda, kui kellelegi on temast halb mulje jäänud. Need Pühvlid, kelle eluteenumber on üks, ei võta teiste arvamust väga südamesse. Teised Pühvlid on aga teiste arvamuse suhtes väga tundlikud.

Pühvlile meeldib teiste inimeste arvamust kuulata ja nende eluvaadetest rohkem teada saada. Ta on väga tugev analüüsija, eriti need, kes on sündinud Kaksikutena. Pühvel saab teistelt inspiratsiooni, kuid hakkab selle inspiratsiooni saatel väga aeglaselt liikuma. Samas annab see energia on neile elujõudu - teiste inimeste ja nende tehtu kuulamine. Pühvel naudib elu mitmekülgsust, kuid enda elu mitmekülgsemaks muutmisega läheb tal aega. Ta on siiski sisemine romantik, kellel on tugev fantaasia- ja sisemaailm, käib pidev film, eriti neil, kes on sündinud Veevalajatena.

Distsipliin ja tema enda loodud kord

Pühvlile on ülioluline distsipliin ja tema enda loodud kord. Tema on see, kes loob endale teatud rutiini ja kodune kord peab olema tema kamandada. Pühvlil on vaja enda isiklikku süsteemi, olgu selleks siis perfektsionism või organiseeritud korralagedus. Kuid distsipliin on oluline, tuleb järgida teatud plaani. Eriti suured plaanitegijad on Pühvlid, kes on sündinud Sõnni sodiaagi all. Kõige suuremad kodukorra- ja perekonnasüsteemi loojad on Neitsid, kõige suuremad töörügajad on Jäärad. Teised pühvliaastal sündinud sodiaagid on distsipliini nõudmisel veidi leebemad.

Pühvlile on väga oluline see, et kui midagi on kokku lepitud, siis tuleb sellest ka kinni pidada. Tema on see, kelle jaoks on ka suusõnalised lepingud lepinguteks. Ta soovib sellest iga hinna eest kinni pidada ja kui teine pool oma lubadust ei pea, siis mõjub see talle väga kurnavalt. Teda häirivad inimesed, kes ei pea enda lubadustest kinni ja kellel ei ole kohusetunnet. Kui Pühvlit koheldakse hästi, siis on ta tööandjale väga hea töötaja ja raske töö tegija.

Iseenesest meeldib talle töö, kus ta teab, et see on pikaajaline ja millel on tulevikku. Pühvlile meeldib vaade tulevikku ja pigem kindel positsioon, kui ähmane tulevikuplaan. Talle meeldib teha oma tööd rahulikult ja ta naudib seda, kui elu võimaldab tal aeg-ajalt tööd üksi nokitseda ning aeg-ajalt teha seda suures seltskonnas. Pühvlil on lihtsalt vahel vaja töö juures üksinda olla ja kõik oma toimetused rahus ning vaikuses ära teha. Ta naudib mitmekesist töökeskkonda.

Pühvli tervise võib viia see, kui ta ei hoolitse enda eest, teeb liiga palju tööd või, vastupidi, hoolitseb enda eest liiga palju. Selle all mõtlen liigset treenimist või äärmuslikku dieedipidamist. Enamike Pühvlite tervise viib siiski töö tegemine ja pidev muretsemine oma töö ning elu materiaalse poole pärast.

Sisemisemine romantika ja kauapüsiva suhte leidmise soov

Pühvel on hingelt väga suur romantik, kuid aeg-ajalt ei oska ta seda energiat enda seest välja tuua. Eriti on sellised Pühvlitest mehed, kes on südames romantilised, kuid ei oska end füüsiliselt väljendada. See võib külvata nende kaaslases või potentsiaalses kaaslases väga palju segadust. Ta annab täiesti kogemata väga segaseid signaale. Pühvli armastust pole lihtne mõista, kuid kui ta hakkab ühel hetkel armastuse nimel tööd tegema, et end sel teemal paremini väljendada, siis liigub kõik tema suhtes ka paremuse poole. Pühvel armastab sõnu, hellitusi, romantilisi žeste ja seda, et talle tuletatakse pidevalt meelde, kui tähtis ta on. Erilist romantilist tähelepanu ootab Pühvel, kes on sündinud Sõnni või Vähina.

Pühvlile meeldib kindlustunne ja see on ka põhjuseks, miks ta soovib endale pikaajalist ning kauapüsivat suhet. Tal on vaja kindlat kodu, perekonda ning kaaslast. Kõige sihikindlam kodu rajaja ja suhte täiuslikuks muutja on Neitsi sodiaagi all sündinud Pühvel.

Akvamariin on kristall, mis toob Pühvlile õnne nii armastuses kui ka tööalaselt. See kristall leevendab Pühvli pinget ja tagab tema sisemise tasakaalu. Akvamariini võiks Pühvel kanda ehtena või hoida tükikest enda voodi läheduses.

Erinevad elemendid annavad Pühvlile lisaomadusi või võimendavad teatud omadusi, mis Pühvlile on iseloomulikud.

VESIPÜHVEL
käed kauss ja kuu
Vee-aastal sündinud Pühvel on teiste Pühvlitega võrreldes emotsionaalsem, tundlikum, intuitiivsem ja introvertsem. Vesipühvel jagab endas olevaid mõtteid ja emotsioone teiste Pühvlitega võrreldes palju rohkem. Talle on kõige olulisemaks teemaks tema perekond. Kui peresiseselt on kõik hästi, siis on ta ise ka palju parem inimene. Vee-aastal sündinud Pühvel ei kannata peretülisid, lahkuminekuid ega teisi negatiivseid perekondlikke muudatusi. Ta on väga haavatav ja võtab perekonnasiseseid teemasid väga sügavale hinge ning teda on väga kerge traumeerida. Lapsena tuleb vesipühvlit peretülidest eemale hoida. Vesipühvliga suhtes olles tuleb sõnadega ettevaatlikum olla.

TULIPÜHVEL

Tule aastal sündinud Pühvel on kõige sõjakam, riiakam ja aktiivsem. Pühvel, kes erineb veidi teistest Pühvlitest ja kes peab alati midagi tegema. Sellist asja nagu maha visatud aeg ei eksisteeri, kuskil peab midagi toimuma. Tule aasta Pühvel on väga iseseisev ja saab tegelikult elus väga hästi hakkama ka teiste inimeste toeta. Talle on antud kõige enam materiaalset ja ärilist vaistu.

METALLPÜHVEL

Metallpühvel on teiste Pühvlite kõrval kõige suurem töörabaja. Töö ja enda ambitsioonide täitmine on tema jaoks väga kõrgel kohal. Kui sellel Pühvlil on töö, mille nimel pingutada, ja sellel on  tulevikuvaade, siis ta elab. Metallpühvli tööedust sõltub tema emotsionaalne pool. Kui on tööd, on temas ka positiivsus. Kui tööga on probleeme, siis on tal probleeme ka kõikides teistes eluaspektides. Metallpühvli naised ja mehed elavad enda emotsioone sissepoole. See aga tähendab seda, et teistel on neist väga raske aru saada.

PUUPÜHVEL

Puu-elemendi all sündinud Pühvel on kordi enesekindlam kui teised Pühvlid ja tal on ka paremad verbaalsed oskused. Puupühvlil on Kurgutšakra rohkem avatud ja seega on ta kindlasti ka jutukam. Ta on poole jutukam kui metalli aastal sündinud Pühvel. Puupühvlile on omane sattuda kogemata erinevate intriigide keskele, tihti selleks ise põhjust andmata. Tema see, kes peab aitama kellegi teise probleemile lahendust leida või kellegi suhet tervendada. Puupühvlile on väga oluline, et ta saaks veeta võimalikult palju aega looduses. Kui ta seda teha ei saa, siis kaob tema sisemine tasakaal.

MAAPÜHVEL

Maapühvlil on väga tugev omadus olla stabiilne ja oskus olla impulsiivsetest energiatest võimalikult kaugel. Maapühvel on see, kes mõtleb kõige rohkem enne, kui midagi ütleb. Maapühvel on teiste Pühvlite kõrval kõige tasakaalukam. Talle on ülioluline see, et ta saab enda kõrvale valitud lähedasi usaldada ning usalduse rikkumine on tema jaoks väga suur patt. Ta austab siirast meelt ja ausaid sõnu, talle ei meeldi libedad inimesed ja tal on väga raske hakkama saada nendega, kes teisi ei austa. Maapühvel haavub väga kergelt ja elab enda emotsioone sissepoole.

VÄIKE PÜHVEL EHK PÜHVEL LAPSENA

Väike Pühvel on üks eriline tegelane, rohkem meenutab ta täiskasvanud inimest, võrdväärset oma vanematega. Pühvel ei mõista väikesena seda, miks peab olema kellestki allpool. Mina olen mina ja sina oled sina, me oleme võrdsed, me ei ole teineteisest üle.

Lapsena on Pühvel väga iseseisev ja hakkaja. Kõike soovitakse ja tahetakse ise proovida ning enda nahal ära katsetada. Pühvli lapsele ei meeldi kohe üldse see, kui teda keelatakse ja käsutatakse. Talle ei meeldi ülekohtused olukorrad, ülekohtu tegemine ja ise ülekohtu osaks saamine.

pühvel tähepilves Kui Pühvli perekond on väga tasakaalukas, siis ei põhjusta see laps oma perekonnale muret. Pühvlis on väga tugev austus oma perekonna vastu, ta austab ema, isa ja õdesid-vendi. Kui Pühvel kasvab perekonnas, kus pidevalt tülitsetakse ja perekond on lahkumineku äärel, siis muudab see väikese Pühvli mässajaks. Temas tekib trots hea olemise vastu. Ta lihtsalt ei soovi olla hea ja kõik, ei taha anda armastust inimestele, kes temale armastust ei jaga. Ta haavub väga sügavalt, kui perekond kokku ei hoia. Seega, kui sa oled väikese Pühvli ema või isa, siis tea, et tema vajab kõige enam kindlat ning armastavat perekonda.

Väike Pühvel soovib väga uusi teadmisi saada ja kui tema ema või isa temaga pidevalt suhtlevad, õpetavad maailma nägema ning selles eksisteerima, siis kasvab väikesest Pühvlist oma vanematele väga sõnakuulelik laps. Ainuke, mida Pühvel vajab, on perekonna armastus ja palju-palju suhtlust. Kui temaga ei suhelda, siis hakkab ta sisemiselt mässama. Ta ei saa ise ka sellest aru, miks ta mässab, lihtsalt mässab ja kõik. Tegelikult peegelduvad läbi tema mässumeelsuse tema tõelised tunded - läheduse vajadus. Pühvel on see, kes lööb kabjaga, kui ta appi karjub.

Väikesel Pühvlil on ebamugav rääkida enda tunnetest. Kui selle Pühvli ema või isa soovib oma lapsega lähedaseks saada, siis tuleb talle õpetada tunnetest rääkimist, see ei tule tema seest loomulikult. Eriti on vaja tunnetest rääkima julgustada Pühvli poissi.

Pühvel võib olla oma õdede ja vendade jaoks maapealseks kaitseingliks. Tema on see, kes väärtustab oma pereliikmeid ja on nõus iga kell appi tõttama, see, kes hoiab oma perekonda nii heas kui halvas.

Väikese Pühvli kasvatamise juures on ülioluline see, et perekond pööraks talle tähelepanu. Temaga peab palju suhtlema ja erinevatel teemadel filosofeerima. Pühvel vajab rahulikku keskkonda ja õpetust, kuidas enda tunnetest rääkida. Kui ta sellist lapsepõlve ei saa, siis kaotab ta end ära ja lukustab oma hinge sügavale, temast võib tulla väga kinnine isiksus. 

Akvamariin on Pühvli kristall ja see võiks juba väikesest peale tema kõrval olla. See kristall võiks olla tema voodi vahetus läheduses, et see saaks teda läbi une tervendada ja talle head õnne tuua. Uinudes avaneb meie Auraväli kristallide teraapiale.