Juuksed on osa meist ja meile antud ainult ilu ning soojuse jaoks. Juuksed kannavad endaga kaasas meie tarkust ja spirituaalsust. Juuksed on nagu infoallikaks, mis on seotud meie läbielamiste, omandatud õppetundide ja oskustega.

Oled sa kunagi mõelnud selle peale, et ka juustel võib olla spirituaalne tähendus ja kuidas võib juuste lõikamine meid hingelise poole pealt mõjutada? Jagan sulle veidi mõtteid selle kohta, mida mina juuste kohta tean.

Juuksed kasvavad ja need ei lähe ainult pikemaks ning uuemaks, vaid need koguvad endasse ka sinuga seotud ajalugu. Võib öelda, et juuksed on meie hingeelu arhiiviks ja täpselt nii pikad, kui on sinu juuksed, täpselt nii palju sa ka endaga kaasas kannad.

Mida pikemad on juuksed, seda rohkem on sul võimalust enda elus olevate õppetundide peale tagantjärgi mõelda. Nii on sul võimalik väga värskelt meenutada kõike, mis on sinuga juhtunud. See annab sulle võimaluse juurelda enda läbielatud hetkede üle ja enda õppetundidest õppida. Mida lühemad on juuksed, seda vähem kantakse endaga kaasas minevikku ja keskendutakse pigem olevikule ning tulevikule. See on ka põhjuseks, miks naised on pigem rohkem enda minevikus kinni kui mehed, kes võtavad enda elu kergekäelisemalt. Mõnes mõttes on see ju hea, et elu võetakse lihtsalt vastu, see hoiab hinges optimismi, kuid teistpidi on meestel kohati raskem oma õppetundidest õppida ning nad satuvad suure tõenäosusega mitu korda enda elus ühe ning sama probleemi küüsi. Naised jällegi kipuvad oma mineviku informatsiooni kaasas kandmise pärast langema rohkem stressi kui mehed. See on sellepärast, et minevik tuleb kergemini meelde ja pidevalt keskendutakse olnud asjadele. Kui juuste jõudu õigesti kasutada, siis on naistel suuremad eelised oma õppetundidest õppida ning nad saavad elus spirituaalses mõttes kiiremini edasi areneda.

Kuid on ka mehi, kellel on pikad juuksed ja naisi, kellel on väga lühikesed soengud. Siis kehtib täpselt samasugune reegel, et pikad juuksed annavad kaasa oskuse õppetundidest õppida ning lühikesed juuksed aitavad hetkes elada ning vähendavad veidi elu õppetundide omandamise oskust.

Juuste lõikuse suhtes tehakse alateadlikult otsuseid. Kui sul tekib ühel hetkel meeletu vajadus oma juukseid lõigata, siis on see alateadvuse märguanne, et sa soovid mingi osa enda minevikust vabaks lasta. Sa ei soovi sellele hetkel enam keskenduda ning tahad võtta elus vastu teemasid, mis ei ole enam sellega seotud. Nüüd sa tead, kui sa mingil kummalisel põhjusel soovid järsku enda juukseid lõigata. Mida suurem soov sul tekib ja mida rohkem sa lased korraga lõigata, seda rohkem minevikku sa enda seest vabastad. See ei tähenda seda, et sa oleksid oma minevikust õppinud, vaid see tähendab seda, et sa soovid teatud emotsioonidest, valust ja vahel ka inimestest vabaks saada, soovides nendest õppetundidest mõne teise situatsiooni kaudu õppida. Kuid see võib tähendada ka seda, et sa oled õppinud ja enda elus edasi arenenud.

Tihtipeale soovivad naised oma soengut muuta ja juukseid lõigata peale suhte lõpule jõudmist, tahtes nii hingevalust vabaneda ja ka sellest vanast armastusest lahti öelda. Juukseid soovitakse lõigata ka uue eluperioodi alguses, selline otsus tehakse alateadlikult.

Tänapäeva meestel on harjumuseks hoida enda soeng väga lühikesena ja paljud mehed ei lase juustel väga pikaks kasvada. See teeb meeste elu intuitiivsuse poole pealt veidi keerulisemaks, sest mida pikemad on juuksed, seda paremini saab intuitsioon tööd teha. See tähendab seda, et juustes eksisteeriv teadlikkus, tarkus ja õppetunnid aitavad intuitsiooni tugevdada. Paljudel meestel on lühikesed juuksed ja sellepärast tunnetab suurem enamus nendest oma intuitsiooni vähem kui naised. Naistel on tugevam visioon ka sellepärast, et üldiselt on naistel pikemad juuksed. See ei ole küll ainukene tegur, mis määrab intuitsiooni tugevuse, vaid pikemad juuksed soodustavad intuitsiooni arengut.

Kõikidel inimestel kasvavad juuksed erinevasse pikkusesse, kui lasta neil kasvada. Mõnel lõppeb juuste kasv väga kiirelt ja mõni võib neid kasvatada poolde selga. See ei ole seotud ainult inimese geneetikaga, vaid spirituaalselt see näitab, kui palju on inimene suuteline õppima ja kui sügav on tema hingemaailm. Mida pikemaks suudavad juuksed ise kasvada, seda sügavam ja õppimisvõimelisem on inimene. Kui ma räägin õppimisest, siis ma ei räägi faktide selgeks tegemisest, vaid spirituaalsest õppimisest. Spirituaalne õppimine on see, kui sa õpid sellest, mis elu sulle ette toob ehk katsumustest. Mida rohkem sa suudad neist õppida, seda targemaks, spirituaalsemaks, tugevamaks ja hingeliselt õnnelikumaks sa muutud.

Ma siiralt loodan, et ühel päeval hakkavad ka mehed enda juukseid uuesti kasvatama. Meestel on täpselt sama palju vaja siin elus oma õppetundidest õppida kui naistel.

Juuksed asetsevad meie Kroontšakra ja Kolmanda Silma Tšakra kohal, mis tähendab seda, et meie intuitsioon ning spirituaalne energia tuleb nende kaudu välja. Mida pikemad on juuksed, seda rohkem saavad need kaks Tšakrat enda energiat meie Auravälja salvestada. Kui sa oled spirituaalsel teekonnal, kus sa soovid enda saatusest palju õppida, siis ma soovitan sul hakata enda juukseid kasvatama ning neid alles siis lõikama, kui sul tekib selleks sisemine vajadus.

Katkised, murtud ja õhukesed juuksed tekivad spirituaalses mõttes siis, kui sa ei kuula enda sisetunnet ning käid iseenda teekonnale vastu. Seda vaid sellisel juhul, kui sa ei ole nendega füüsiliselt midagi kahjulikku teinud ehk neid ise rikkunud. Selliseks muutuvad juuksed ka siis, kui sa ei söö seda, mida sinu enda keha soovib. Sinu juuksed peegeldavad väga suurel määral seda, millest sa oled  loodud. Taimne toit sisaldab mitte ainult vitamiine, vaid omab ka spirituaalset jõudu. Kirjutan väga palju artikleid erinevatest taimedest, kus ma seletan, mida mingi taim sulle hingeliselt annab. Kui sa sööd taimset, siis on ka sinu hing spirituaalse energiaga laetud ja seetõttu väljendavad ka sinu juuksed seda, kui spirituaalne sa oled.

Sinu juuksed on energia suhtes nagu antennid, mis tõmbavad ligi täpselt seda teadmist, mis sul on vaja. See, mis on juhtunud selle aja jooksul, kui sinu juuksed on pikaks kasvanud, siis nende õppetundide jaoks on sul vaja lahendusi ning õppimist. Sinu juuksed nagu koguvad keskkonnast teadmisi, mis aitaksid sul enda õppimata õppetunde lahendada. Juuste olemasolu on sellel põhjusel väga oluline.

Naistele ja meestele, kellel meeldib lühikest soengut hoida, soovitan kanda Kroontšakra ja Kolmanda Silma kristalle. Selleks, et asendada juustes olev vägi kristalli väega. See on vajalik hinge spirituaalseks arenguks, intuitsiooni tugevdamiseks ja õppetundidest õppimiseks. Kui sul on lühikesed juuksed, siis kanna talismani, mis aitab sind hoida pidevas spirituaalses arengus. Üheks selliseks kristalliks, millel on oskus juuste energiat asendada, on Küaniit ja teiseks on Azuriit-Malahhiit.

Need kristallid suudavad peatada intuitsiooni kinni minemist sellel hetkel, kui juukseid lõigatakse. Kui kantakse pidevalt lühikesi juukseid, siis võiks ühte neist kristallidest endaga ka kaasas kanda. Nendel kristallidel on oskus taastada intuitiivsust ja spirituaalsust.

Isegi kui sul on pikad juuksed ja sa soovid kasvõi natukene enda juukseotsi lõigata, siis soovitan lõikuse ajal ühte neist kristallidest kanda. Sellisel juhul ei põhjusta juukselõikus sinu spirituaalsele kehale nii suurt tagasilööki, kui see tavaliselt sulle teeks.

Soovitan juuksuritel hoida enda juuksuritooli juures Küaniidi ja Roosa Kvartsi kristalli. Need kristallid üheskoos õpetavad juustega tegelemist nii, et see ei rööviks ära teise inimese väge. See suurendab juuksuriametil ka tööõnne.

Oma juukseid soovitan puhastada ja pesta väga looduslike vahenditega. Kui oskad, tee endale šampoon ning palsam erinevatest õlidest, avokaadost, meest ja paljudest teistest looduslikest vahenditest. Seda kõike on võimalik ka ise teha. Nii hoiad sa enda juuste energiat puhtana, mitte ainult selle füüsilises mõttes vaid ka spirituaalses mõttes.

Näiteks võid iga peapesu korra ajal lisada šampooni ja palsami sisse mõned tilgad Kase eeterlikku õli. Kase eeterlikus õlis on tervendavad komponendid, mis ergutavad peanahka ja aitavad uutel juustel kasvada. See õli leevendab peanaha stressi ja vähendab stressihormoone, mis võivad takistada juuste kasvu ning on seotud juuste väljalangemisega. Lisaks Kase eeterliku õli kasutamisele soovitan kasutada Seedripuu eeterlikku õli täpselt samamoodi (neid võib koos kasutada) ja tarbida MSM väävlit koos L-Lüsiiniga.

Juuksed kannavad meie hingeelu endaga kaasas, need on nii informatsiooni allikaks kui ka teadmiste vastu võtmiseks. Mida pikemad on sinu juuksed, seda kergemini suudavad Kroontšakra ja Kolmas Silm sinuga tööd teha.