Feng Shui on iidne Hiina ruumikorralduse meetod, mille eesmärk on saavutada kodusesse keskkonda harmooniat. Feng Shui järgi asub igas erinevas ilmakaares oma energiakanal, mille tervenedes ja aktiveerides avaneb selles teatud sorti küllus. Lastes Feng Shui energiakanalitel minna negatiivseks ja lukku, soodustab see sinu kodus oleva hea energia asendumist halvaga. Selle kõige pärast on väga oluline seada enda kodu Feng Shui järgi korda. Üheks võimaluseks hoida enda kodu tervena, selles olevad energiad harmoonilised ja avada ilmakaartes olevaid kanaleid head õnne jaoks - selleks on väga kasulik tuua enda koju Feng Shui taimi ja loomulikult kristalle, mis aitavad koduenergiat harmoniseerida. Üheks väga kasulikuks taimeks on Kummipuu, mis on viimasel ajal saanud üheks minu lemmikuks Feng Shui teraapiataimeks. Kummipuud kasvavad mul endal kodus ja olen nendele koha andnud ka enda butiikides - leiad Kummipuud kaunite kristallide keskel nii La Tene Tallinna kui ka Kuressaare butiigis.

Kummipuu ehk Ficus elastica kuulub viigipuude perekonda ja looduses kasvab see džunglis. Kummipuu on oma väljanägemiselt väga kutsuv, kaunis ja imeline, sellel on suured ja tugevad lehed. Kummipuu kasvab väga suureks, kuid väga aeglaselt, seega on seda võimalik ilma igasuguse probleemita koduseinte vahel kasvatada. Kummipuu armastab kodusooja ja eriti hästi kasvab see 18-24 kraadi juures. Kummipuu kasvatamise juures on oluline see, et sa leiaksid sellele taimele enda kodus õige koha. Kummipuu võib olla otsese päikese käes ja tulekski arvestada sellega, et Kummipuu soovib valgust. Lisaks ütlen kohe ära, et Kummipuu vajab niiskust ja seda taime tuleb kindlasti regulaarselt kasta. Kui sa soovid enda Kummipuud elujõulisena hoida, siis katsu aeg-ajalt selle mulda, ja kui on kuiv, siis anna kindlasti kohe taimele vett. Kummipuu muld võiks olla pidevalt niiske.

Feng Shui taimed toovad koju väga head energiat ja aitavad kodul tasakaalus olla. Kummipuu on ülimalt kasulik koduenergia tervendaja, millel on oskus sinu kodu õhku puhastada ja hapnikku juurde toota. Kummipuu selline omadus muudab sinu koduõhu tervemaks ja spirituaalses mõttes ka puhtamaks. Kummipuud on eriti kasulik enda kodus hoida siis, kui pereliikmete seas on keegi, kes on tundlik tolmu vastu või kellel on hingamisteed nõrgaks kohaks.

Kui soovid Kuufaase jälgida, siis on Kummipuud väga kasulik tuua koju Kuu esimese veerandi loomise päeval, kasvava Kuu ajal või Täiskuu ajal. Neid Kuufaase tasub arvestada, kuna sellel ajal toob Kummipuu endaga kaasa väga palju õnneenergiat. Kui sa ei soovi Kuufaase jälgida, siis too Feng Shui taimi oma koju ükskõik millise kalendrikuu alguses - siis aktiveerub nende energia kohe koduenergiat tervendama.

Kummipuu sobib väga hästi kokku kristallidega, kuna selles on olemas vägi, mis aitab kristallide energiatel aktiivsemaks muutuda ja neid elujõulisena hoida. Kummipuu peale asetatud kristalle ei pea puhastamiseks sealt ära võtma, vaid piisab igakuisest viirukite ja rituaalitaimede põletamisest. Kummipuu mulla peale või poti sisse võid luua eraldi kristallide komplekti, mis aitab sinu koju kutsuda teatud sorti külluseenergiat või hea õnne energiat.

Feng Shui järgi on Kummipuu kõige kasulikum koht kodu Ida- ja Kagu-ilmakaares. Nendes kahes ilmakaares asuvad küllusekanalid, mis aitavad sinu elus, kodus ja perekonnas suurendada rikkuseenergiat. Ida sümboliseerib olevikku ja Kagu tulevikku. Kummipuu aitab külluseenergial aktiivseks muutuda ja toetab küllusekristallide energeetikat. Kui sa hoiad Kummipuud ühes neist ilmakaartes või nende kahe ilmakaare vahelisel alal, siis Kummipuu muudab sinu küllusekristallid võimsamaks. Kummipuu poti sisse või mulla peale võib lisada erinevat sorti küllusekristalle, kuna Kummipuu aitab kristallide väel koduenergias kiiremini toimima hakata.


Epidoot sobib Kummipuu peale juba sellepärast, et Epidoodi enda energia aktiveerub taime väe kaudu väga kergesti ja kiirelt. Epidoodi kõrvale lisaksin ma ka Dendriitahhaadi, mille külluslikud energeetikad saavad läbi Kummipuu sinu kodu energiasse tulla. Lisaks nendele kahele kristallile võid Kummipuuga kokku viia kõiki teisi küllusekristalle.

Väga kasulik on Ida ja Kagu ilmakaares hoida Kummipuu mulla sees ka mõnda münti. Rahaenergia aitab küllusekristallidel ja Kummipuul aktiveerida külluseenergiat veelgi aktiivsemalt.

Teine võimalus on kodus Kummipuud hoida kodu Põhja-ilmakaares, kus asub tööga seotud küllusekanal ja stressienergia. Kui hoida Kummipuud Põhja-ilmakaares, siis ennekõike aitab see taim hoida kodus stressitaset madalana. Hoia selle taime potis või mulla peal Mäekristall geoodi ja Sodaliiti, nende kahe kristalli kombineerimine muudab selle Feng Shui taime eriliselt tõhusaks stressienergia tervendajaks. Selle taimega võid kokku viia mitmeid kristalle ja aja jooksul neid juurde koguda. Kristallide ja taimedega kehtib üks reegel - mida rohkem neid sinu kodus on, seda parema energiaväljaga on sinu kodu.

Kui sa soovid hoida Kummipuud enda kodu Põhja-ilmakaares tööalase edu või ärilise edu saavutamise eesmärgil, siis ära kindlasti hoia selle taime juures Mäekristalli ja Sodaliiti, sellisel juhul hoia selle juures tööalast/ärialast edu toovaid kristalle. Vii Kummipuu kokku Piltjaspisega, Mariami Jaspisega ja Draviidiga. Nende kolme kristalli ühendatud vägi koos Kummipuuga aitab sinu koju kutsuda väga head tööalast ja ärilist õnneenergiat. Nende kolme kristalli vägi aktiveerub just sellel eesmärgil tänu Kummipuule, et sinu ellu saabuks materiaalne õnn läbi sinu enda jõupingutuste. Eriti kasulik on Kummipuu koos nende kolme kristalliga siis, kui sa ise oled ettevõtte omanik või kui sul on plaanis oma ettevõte rajada. Neidsamu kristalle võid aja möödudes Kummipuule juurde tuua, et seesama energia muutuks sinu kodus võimsamaks. Kummipuu aktiveerib kristallide energiaid väga kergelt.

Kummipuul on oskus tasakaalustada ja maha rahustada kodus eksisteerivat ärevat ning närvilist energiat. Kummipuu rahustavate toimete tõttu too see taim oma koju siis, kui sa tunned end koduseinte vahel kehvasti. Kummipuud kingi inimesele, kellele sa soovid head õnne ja rahu. Kummipuu on väga hea ja õnnetoov soolaleivakingitus uuele kodule, andes kodule juurde head energiat. Kui sa ise ehitad või lood endale uut kodu, siis kindlasti tasub sul Kummipuu enda koju tuua, kuna Kummipuu aitab koduenergial kiirelt terveneda ja see sobib kokku kõikide teiste Feng Shui elementide ja kristallidega.

Kummipuule võid koha leida Edela- või Lääne-ilmakaares, kuna sellel on oskus nendes kahes ilmakaares suhteid tervendada. Kui Kummipuu asetada Edela-ilmakaarde, siis sellisel juhul aitab see aktiveerida kodus õnnekanali, mis on seotud armastusega. Siis on Kummipuu poti sisse või mulla peale väga kasulik hakata koguma erinevat sorti armastusekristalle. Näiteks aseta selle peale tükike Vikerkaare Kuukivi kristalli, et see aitaks suhtesse tuua kireenergiat või aseta Kummipuu peale Larimari kristall, et kutsuda enda ellu armastuseenergiat. Kummipuu poti sisse võid luua armastusekristallide komplekti, mis mõjutab sinu kodu Feng Shui energiat. Kummipuu aitab väga kiirelt kristallidel aktiivseks muutuda ja tervendada koduenergiast ebaõnnega seotud armastuseenergiat. Kummipuu jaoks võid koha leida ka Lääne-ilmakaares, seal aitab Kummipuu tuua häid suhteid sinu ja sinu teiste pereliikmete vahel, näiteks aitab see sul enda lastega läbi saada või neil omavahel läbi saada. Lääne-ilmakaarde sobib Kummipuud asetada ka siis, kui sul veel ei ole lapsi, kuid soovid lapsi saada. Sellisel juhul sobib Kummipuu peale hakata korjama erinevaid kristalle, mis aitaksid pereliikmetel omavahel läbi saada - Mango Kaltsiidi, Lumikvartsi, Roosa Kvartsi ja Kuntsiidi kristalli. Need neli kristalli töötavad väga tõhusalt sellel eesmärgil, et perekonda omavahel suhtlema panna ja selle nimel, et perekond omavahel läbi saaks. Lisaks nendele kristallidele võib sinna lisada veel erinevaid perekonnaõnne kristalle.

Kummipuud võid hoida kodu välisukse läheduses, aga seda siis, kui sul on seal piisavalt valgust, et see taim saaks seal kasvada. Kummipuu aitab takistada halval õnneenergial koju pääseda, aidates blokeerida negatiivseid energiakiiri, mis lõhuvad kodu harmooniat. Kummipuu saadab väga kiirelt edasi kristallide energiat ja sellepärast on kasulik välisukse juures oleva Kummipuu peal hoida erinevat sorti kodu kaitsvaid kristalle - Musta Obsidiaani püramiidi koos Tektiidi kristalliga. Nende kahe kristalli vägi koos Kummipuuga aitab väga tõhusalt takistada kodu energiasse ebaõnne tekkimist ja blokeerivad halva energia. Lisaks nendele kristallidele võib Kummipuu peal hoida veel teisigi kodu kaitsvaid kristalle.

Kummipuu ilma igasuguste kristallideta aitab samuti, andes kodusele Feng Shui energiale juurde väga positiivset väge ja tervendades koduõhku selle füüsilises mõttes. Kummipuud on kasulik hoida ka töö juures või äripindadel selle õnnetoovate energiate tõttu.

Loe ka minu teisi artikleid imeliste taimede kohta, mida sa saad oma koju tuua, et sinu kodu oleks hea ja terve energeetikaga: Sõnajalg, Tõlvlehik, SulgvõhkFlamingolill, Havisaba, Lillad Kuukingad, Valge Kuuking.  

Feng Shui taimedega enda kodu sisustamine aitab sinu kodust luua veelgi parema koha elamiseks. Kummipuu annab sulle edasi head õnne ja muudab sinu koduse õhu puhtamaks.