Kas sa oled kunagi mõelnud selle peale, et sinu kehapikkus mõjutab sind ka spirituaalses mõttes? Tõepoolest nii ongi, et kehapikkus ei määra ainult seda, kuidas inimene füüsiliselt välja paistab, vaid see mõjutab ka iseloomu.

Enne minu artikli lugema asumist leia kõigepealt vastus sellele küsimusele: "Kuidas sa tunned, kas sa oled pikka, keskmist või lühikest kasvu?" Kui sul on vastus olemas, siis head lugemist.

Kõigepealt selgitan sulle seda, kuidas kehapikkus saab inimese iseloomu üldse mõjutada. Keha on inimesel füüsiline ja selles eksisteerib hing. Ütleme nii, et keha on hinge koduks ja keha abil saab hing füüsilises maailmas eksisteerida. Hing ise on aga omamoodi energia, mis asub kehas ja kui hingel ei ole keha, siis ei ole sellel midagi, mis seda nii-öelda piirides hoiaks. Ütleme nii, et keha hoiab hinge koos ja ei lase hingel nii-öelda kaduma minna. Hing eksisteerib füüsilises kehas senikaua, kuni füüsiline keha üles ütleb. Võib-olla tundub see kõik sulle keeruline, seega ütlen kokkuvõtvalt sulle seda, et keha on hinge nii-öelda raamides hoidja.


Mida lühem on sinu keha, seda vähem ruumi on hingel kehas liikuda ja mida vähem ruumi hingel on, seda rohkem soovib hing enda energiat väljapoole suunata. Kuna hingel on kehas vähe ruumi, siis üldiselt on lühikesed inimesed palju energilisemad. Seda sellel põhjusel, et hinges olev energia lihtsalt ei mahu kehasse ära ning seda jagatakse väljapoole. Lühikesed inimesed on keskmist või pikka kasvu inimeste kõrval kordades aktiivsemad, temperamentsemad, emotsionaalsemad, elavamad, impulsiivsemad, äkilisemad, kiiremad, halvas situatsioonis või olukorras agressiivsemad ja isegi valjema häälega. Pikka kasvu inimesed on üldiselt nende vastandid - vaoshoitumad, analüüsivamad, introvertsemad, aeglasemad, leebemad ja rahulikumad. Keskmise pikkusega inimesed on lühikese ja pika inimese vahepealsete omadustega, nendes on mõlemat, kuid need omadused on tasakaalus.

Inimese laius ei ole siinkohal oluline, loeb siiski pikkus. Miks nii? Seda sellepärast, et inimese kehas on Tšakrad, mis asuvad üksteise peal, alates alumisest ehk Juurtšakrast ja lõpetades ülemisega ehk Kroontšakraga. Kuna Tšakrad asuvad üksteise peal, siis ei mõjuta neid keha laius vaid keha pikkus. Mida pikem on inimese keha, seda rohkem on ühe ja teise Tšakra vahel ruumi, mida lühem inimene on, seda tihedamalt on need inimese kehas. Mida vähem on Tšakrate vahel ruumi, seda kiiremini jõuab energia ühest Tšakrast teise . Kui inimene on pikk, liiguvad energiad Tšakrate vahel aeglasemalt. Tšakrad on inimese sees olevad energiakanalid ja kui need on tihedalt üksteise vastas, siis ongi inimene särtsakam, impulsiivsem ja äkilisem. Seda sellepärast, et kui üks Tšakra loob mingisuguse emotsiooni, siis teine Tšakra saab sellest kohe mõjutatud ja tunded saabad automaatselt väljendatud. Mida kaugemal on Tšakrate keskkohad omavahel, seda vähem väljendab inimene enda emotsioone.

Võib-olla sa mõistad nüüd paremini, miks sinus on rohkem rahu kui mõnes teises inimeses, kui sa oled pikka kasvu. Ja saad paremini aru, miks sa oled lühemana nii temperamentne.

Kõik inimesed on iseloomult erinevad, seda mõjutab sünnikuupäev, sündimishetke Kuufaas, sodiaak, astroloogiline aasta, eluteenumber, silmade värvus ja paljud teised faktorid, kaasa arvatud ka kehapikkus. Kehapikkus määrab ära selle, kui kiiresti energiad kehast väljapoole liiguvad ehk kuidas inimene enda emotsioone väljendab.

Näiteks hakkavad lühikesed inimesed kurbust tundes kiiresti nutma ja vihastades väljendavad oma viha füüsiliselt. Pikad inimesed sealjuures hoiavad halba emotsiooni tugevamini kinni ja ei pruugi kurbusega nii kiirelt nutma puhkeda ja vihaga enda käsi käiku laskma. Keskmist kasvu inimeste puhul nii suurt äärmust ei ole ja loeb olukord ise. Näiteks näitavad lühikesed inimesed rõõmu ja armastuse korral oma tundeid rohkem välja, jagavad seda kallistustega või lausa hüppavad rõõmust õhku. Mida pikem on inimene, seda vähem ta liigutab ta rõõmu korral enda füüsilist keha.

Kui hinges on rohkem energiat, kui keha suudab seda kinni hoida, siis keha vallandabki emotsioone, sest neid emotsioone ei ole kusagile panna. Pikal inimesel on kehas palju ruumi ja kui tekib mingi emotsioon, siis see lahtub keha sees ära ja just sellepärast ei suuda paljud pikka kasvu inimesed ennast nii elavalt või dramaatiliselt väljendada kui mõni väga lühike inimene. Nad teevad seda vaid äärmiselt tugeva emotsiooni puhul. Keskmise pikkusega inimeste emotsioonid väljenduvad ekstravertselt siis, kui emotsioon on tugev, ja kui emotsioon on nõrk, siis ei pruugi see kehast väljudagi. 

Loodan, et sa mõistad iseennast või end ümbritsevaid inimesi nüüd palju paremini. Minu missioon on õpetada sind elu spirituaalselt tõlgendama ja suunata sind seda rohkem mõistma!

Tene Laul