Seda vana aasta ärasaatmise rituaali saab teha igal aastal ühe korra - alati viimasel korral, kui loob Kuu esimene veerand. Rituaali tehakse siis sellepärast, kuna sel ajal on võimalik lasta lahti kõigest, mida oma ellu ei soovita. Sellel korral ehk 2023. aastal loob Kuu esimene veerand 19. detsembril.

Vana aasta ärasaatmist võib teha igaüks, ükskõik millisel eesmärgil ja soovil. Tähtis on, et seda tehakse selleks, et saata vana aasta ära koos probleemiga, mida ei soovita uude aastasse kaasa võtta, olgu selleks siis mõni suhtedraama või terviseprobleem vms, millega on terve aasta võideldud. Ärasaadetav teema peab olema olema olnud probleemiks peaaegu terve möödunud aasta. Võta hetk aega, keskendu ja mõtle, mis on see, mis on sind sellel aastal kõige rohkem häirinud. Kui sa leiad selle, siis on see siin sinu jaoks.

Sul läheb vaja:

- Valget värvi paber ja musta värvi paber
- Musta värvi pliiats kirjutamiseks.
Kuivatatud või värske Rosmariin.
- Valge ja must niidirull.
- Valge kott.
- Meresool (sobib ka Himaalaja sool).
- Valge suurem küünal (sobilik Piibeleheküünal või Valge lõhnata küünal).
Vee-eliksiiriks poleeritud Labradoriit ja läbipaistev veeklaas. 
- Männikoor materiaalse maagia jaoks, kadakakoor ebaõnne- või tervisemaagia jaoks, kuusekoor armastusemaagia jaoks - sõltuvalt, millise teemaga seotud probleemi soovid ära saata. Puukoore puudumisel võib kasutada ka eeterliku õli: Mänd, Kuusk, Kadakas.
- Kristallid, vastavalt siis ärasaadetavale probleemile, kas siis materiaalse-, ebaõnne-, tervise- või armastusemaagia jaoks: 
* Materiaalse maagia kristallid: Sammalahhaat, Mäekristall, Fluoriit või Roheline Fluoriit, Tiigrisilm, Roheline Kvarts.
* Ebaõnne- või tervisemaagia kristallid: Šungiit, Punane Jaspis, Unakiit, Verekivi Seftoniit või Verekivi, Bretšastunud Jaspis.
* Armastusemaagia kristallid: Vikerkaare Kuukivi, Kuukivi, Roosa Kivistunud Puit või Petaliit, Kiastoliit, Laava.

MAAGIARETSEPT:

Vana aasta ärasaatmise maagiat võib teha ükskõik millisel päevaajal, peaasi, et see oleks tehtud õigel päeval ehk alati viimasel korral, kui loob Kuu esimene veerand - 2023. aastal siis 19. detsembril. Maagia tegemisel peaksid kindlasti olema ruumis üksinda, et saaksid maagiasse korralikult süveneda.

Leia laud, mille taga saad maagiat teha ja aseta kõik maagiakomponendid lauale.

1. Kõigepealt valmista läbipaistva klaasi sisse vee-eliksiiri, mis aitab sul paremini keskenduda ja maagiat ellu viia. Selleks täida klaas veega ja pane vee-eliksiiriks võetud poleeritud Labradoriit klaasi sisse ning aseta laua peale, kus hakkad maagiat tegema. Iga sammu järel, mis on maagias vaja teha, joo väike sõõm vee-eliksiiri. 

2.
Aseta lauale valge küünal otse enda istumiskoha ette. Valge küünla ümber laota maagia jaoks vajalikud kristallid. Joo sõõm vee-eliksiiri.

3. Kui küünal on laual, siis süüta see põlema, öeldes samal ajal oma mõtetes lauset: VANA SAAGU VANAKS, UUS SAAGU UUEKS. Lausu seda lauset senikaua, kuni tunned, et sul on vaja seda öelda. Kui tunned, et soovid seda viis korda öelda, siis ütle viis korda, jne. Joo jälle sõõm vee-eliksiiri.

4. Seejärel võta enda ette valge ja must paber (paberitükid võiksid olla väikesed). Võta musta värvi pliiats pliiats ja kirjuta mustale paberile see oma mõte, millest soovid vabaneda - seesama asi sinu elus, mis on sind terve aasta vaevanud ja mida sa ei soovi uude aastasse kaasa võtta. Võid kirjutada märksõna, näiteks armukadedus, abieluprobleemid, haigus, tujukõikumine, võlad, kurbus jne. See sõna ei pea mustale paberile paistma jääma. Võta jälle sõõmuke vee-eliksiiri.

5. Nüüd võta valge paber ja kirjuta sellele musta värvi pliiatsiga vastandsõna oma probleemile. Näiteks, kui kirjutasid mustale paberile armukadedus, siis valgele kirjuta usaldamine. Samal ajal, kui neid sõnu kirjutad, keskendu oma probleemile ja probleemi lahendusele. Mida rohkem sa keskendud, seda võimsamalt maagia toimib. Joo vee-eliksiiri.

6. Seejärel raputa mõlema paberi peale meresoola, joo jälle väike sõõm eliksiir. 

7. Võta puukoor, aseta see musta paberi peale
või tilguta paberile eeterliku õli. Võta Rosmariinioks või -puru ning pane see valge paberi peale. Joo eliksiiri.

8. Kui taimed on oma kohad leidnud, siis puuduta oma vasaku käega ükshaaval kõiki kristalle, mis oled küünla ümber asetanud. Samal ajal aseta parem käsi korraks küünlaleegi kohale, nii kõrgele, et tunneksid soojust, aga ei kõrvetaks oma kätt. Joo jälle sõõmuke vee-eliksiiri.

9. Kui kristallid on puudutatud, võta valge niit ja seo must paber sellega rulli. Sama tee valge paberiga, kasutades musta niiti. Võta sõõmuke vee-eliksiiri.

10. Kui paberid on rulli keeratud, siis pane must paber valgest küünlast põlema, öeldes samal ajal uuesti sõnu: VANA SAAGU VANAKS, UUS SAAGU UUEKS, ja viska paber tulekoldesse, näiteks ahju või kaminasse. Kui sul tulekollet pole, põleta paber ära tulekindlal alusel. Joo vee-eliksiiri. Seejärel võta valge paber ja tee sellega sama, mis tegid musta paberiga. Joo jälle vee-eliksiiri.

Vee-eliksiir peab olema viimase maagiasammu lõppedes joodud!

Kui kõik maagiasammud on tehtud, siis lase küünlal põleda 7 päeva, kuid mitte rohkem. Põleta küünalt 7 päeva jooksul hetkedel, kui sa saad seda teha, päeval ja õhtul. Senikaua on ka kristallid omal kohal. Kui 7 päeva on möödas, siis võta kristallid, pane need valge koti sisse koos niidirullide ja Rosmariiniga ning tõmba kotisuu kinni. Maagiakoti koos sisuga võid järgmiseks aastaks alles hoida, kui soovid siis võid sama maagiat teha. Kui ei soovi, siis viska kristallid jõevette ja Rosmariin poeta loodusesse, kotti ja niidirulli võid mõneks muuks otstarbeks kasutada.

Kui jätad maagiakoti alles, siis hoia kotti terve aasta kinnisena oma kodus sellises kohas, kus keegi ei saaks seda puutuda.