Eeterlikud õlid on mind koguaeg lummanud, kuna nende tervendavad omadused on väga mitmekülgsed ja nende kasutamine iseenda heaolu parandamiseks on spirituaalselt väga huvitav. Igal eeterlikul õlil on omad tervendavad omadused, mis mõjuvad meie füüsilisele ja vaimsele kehale. Eeterlike õlide kasutuselevõtt ja nende tundmaõppimine muudab sinu elu kordades tervemaks. Kui sa ei ole veel eeterlike õlideni jõudnud, siis soovitan sul algust teha näiteks Rosmariiniõliga.

Kui ma räägin Rosmariiniõlist, siis mõtlen ma 100% eeterlikku õli. Minu teadmised käivad selle õli kohta. Õlide kasutama hakkamisel oma tervise parandamise eesmärgil tuleb sul leida õli, mis on puhas ja eeterlik, sest ainult siis võid sa olla kindel, et saad sellest abi. Seega ole oma eeterlike õlide soetamisel tähelepanelik ja uuri nende koostisosi. La Tene valikus on just selline toode olemas, leiad selle SIIT.

ROSMARIINIÕLI KASUTAMISVÕIMALUSED

Rosmariiniõli on kõige lihtsam kasutada õlilambis. Lisa õlilambi peal olevale alusele vett, süüta õlilambi sees oleva küünal, lase veel soojaks minna ja seejärel tilguta vette 6-10 tilka eeterlikku õli. Nii tehes hingad sa Rosmariiniõli sisse ja see mõjub väga tervendavalt.

Teine võimalus on määrida seda õli oma keha peale, kuid sellega tuleb olla ettevaatlik, nii nagu kõikide eeterlike õlidega. Soovitan segada 1-2 tilka Rosmariiniõli kokku mõne baasõliga, näiteks kookosõliga, mandliõliga, jojobaõliga, oliiviõliga või mõne teise baasõliga, millega sa saaksid seda enda kehale kanda. Kindlasti tuleks jälgida ka seda, kuidas keha reageerib ja kas see sulle üldse sobib. Leiad La Tene valikus olevad baasõlid SIIT.

Kolmas võimalus on tilgutada Rosmariiniõli voodilinade vahele, et sa saaksid öösel seda aroomi sisse hingata ja Rosmariin saaks sind niiviisi tervendada.

ROSMARIINI EETERLIKU ÕLI 10 TERVENDAVAT KÜLGE:

1. Hingamissüsteem

Rosmariiniõli aitab parandada hingamissüsteemi, aidates külmetushaigustest kiiremini taastuda ja neid eemal hoida. Kui soovid olla terve, siis põleta Rosmariiniõli õlilambis, et sa saaksid selle tervendavaid omadusi sisse hingata.

2. Astma ja tolmuallergia

Kui sa oled astmaatik või tolmuallergik, siis on Rosmariiniõli väga kasulik kasutada. Rosmariiniõli on antiseptilise toimega, see aitab õhku puhastada ja allergilisi reaktsioone taandada. Põleta Rosmariiniõli õlilambis, et vähendada reaktsioone ja end tervendada.

3. Juustekasv ja puhas pea

Rosmariiniõli aitab juustel kiiremini ja paremini kasvada. Kui sul on probleeme juustekasvuga, juuksed langevad välja, peanahk on rasune või liialt kõõmane ning sa soovid sellele kõigele lahendust saada, siis Rosmariiniõli võibki olla lahendus sinu murele. Juukseid pestes tilguta 1-2 tilka Rosmariiniõli shampooni sisse ja pese oma juukseId väga põhjalikult. Väldi shampooni ja õli silma sattumist, kui nii juhtub, siis pese silmad ruttu korralikult ära. Eeterlikud õlid ei tohi kunagi silmadesse sattuda, kuna võib tekitada tugeva ärrituse. Pese Rosmariiniõliga pead senikaua, kuni probleem on kadunud.

4. Akne

Sellel eeterlikul õlil on oskus aknega võidelda ja sellest lahti saada. Selleks kasuta mõnda baasõli, mille sisse tilguta 1-2 tilka Rosmariiniõli ja kanna see akne peale. Seda ei tohi väga tihti teha, ca kord nädalas on piisav, sest juba siis aitab see aknest vabanemisele kaasa. Rosmariiniõli on antiseptilise toimega ja annab aknet põhjustavale bakterile tõsise vastulöögi.

5. Nahahaigused

Lisaks aknele, mis on nahahaigus, suudab Rosmariiniõli tervendust anda ka teistele nahahaigustele. Näiteks kui sinu kehal on peale näonaha veel mujal erinevaid allerilisi reaktsioone, nahk kestendab ja ei ole ilus, siis tasuks kasutada Rosmariiniõli. Sega kokku Rosmariiniõli mõne baasõliga (mitte eeterliku õliga) ja masseeri see segu kahjustunud kohtadele.

6. Tugev immuunsüsteem

Rosmariin tugevdab immuunsust, aidates sul endal olla tugevam ja vastupidavam erinevate viiruste ning haigusetekitajatega kokku puutudes. Rosmariiniõli kasutamine aitab kehal olla vastupidavam.

7. Mõttetegevus

Rosmariiniõli on mõttetegevust stimuleeriva toimega, kui sa selle auru sisse hingad või oma otsmikule 1-2 tilka määrid. Kui soovid, et sinu mõte lendaks, et sa suudaksid analüüsida ja keskenduda, siis masseeri otsmikule paar tilka õli. Mõne aja möödudes võid tunda, kuidas ajutegevus paraneb.

8. Antidepressant

Rosmariiniõli mõjub kui antidepressant. Rosmariiniõlil on oskus stressi maandada ja on väga kasulik ajal, mil oled närviline, jõuetu, energiast tühi ja negatiivne. Iseendalt negatiivsuse maha võtmiseks tuleb sul selleks midagi teha. Võta Rosmariiniõli kasutusse, näiteks põleta seda õlilambis, ja lase sel end tervendada, see mõjub kui antidepressant.

9. Rahustava toimega

Rosmariin suudab maandada depressiooni- ja stressienergiaid ning luua rahustava atmosfääri. Rosmariiniõli sisse hingamine aroomilambist tulevatest aurudest või otse pudelist aitab kehal rahuneda. Kui sa tunned, et sa oled närvis, pinges või vajad kohest rahunemist, siis Rosmariiniõli aitab sind. Teinekord, kui sa ei tunne end kõige paremini ja soovid veidi pingeid maandada, siis lase Rosmariiniõlil see pinge maha võtta. Eriti kasulik on seda õli kasutada enne magamaminekut. Kui soovid aga head und kogeda, siis tilguta mõned õlitilgad oma padjapüüri sisse.

10. Valuvaigisti

Rosmariiniõli suudab valu vaigistada, ja et see nii töötaks, tuleb seda kanda kehale koos mõne baasõliga. Rosmariiniõli soovitan kokku viia ühega neist õlidest, mida nimetasin eelpool Rosmariiniõli kasutamisvõimaluse juures. Masseeri õlisid kehal valutavale kohale ja kui valu on väga tugev, siis lisa Rosmariiniõli baasõli sisse veidi rohkem.

KRISTALLIDE JA KODUENERGIA PUHASTAMINE

Rosmariiniõli mitte ainult ei aita sinul terve olla, vaid see aitab luua soodsa energia ka sinu kodule ja sinu kristallidele. Kui sa põletad Rosmariiniõli õlilambi sees, siis selles ruumis puhastuvad sinu kristallide energia ja selle toa atmosfäär. Rosmariiniõli aitab vabastada stressienergiat. Kui kristallid on sinu abistamiseks kogunud enda sisse palju negatiivset energiat, siis Rosmariiniõli aitab seda vabaks päästa. Kui kodus on liiga närviline õhkkond, siis see aitab sellest lahti saada. Rosmariiniõli pidevalt põletamine aitab väga palju kaasa sinu heaolu saavutamise jaoks.

Väetaimest Rosmariinist olen ka varem kirjutanud ühe artikli: "Rosmariini vägi ja kasulikud omadused", mille leiad SIIT.

Rosmariini eeterlik õli kombineerituna Salvei eeterliku õliga sobib väga hästi koduenergia puhastamiseks. Tilguta samasse või eraldi õlilampidesse mõlemat õli ning lase nendel õlidel enda koduenergiat puhastada. Salvei ja rosmariini eeterliku õli kombineerimine aitab luua koju perekonda ja suhteid toetava energia. Kui perekonnas on palju tülisid või arusaamatusi, siis tasub seda teha. Lisaks on nende kahe eeterliku õli kombineerimine kasulik ka koduõhu puhastamiseks. 

Olge terved ja kasutage looduse poolt antud tervendajaid iseenda tervena hoidmiseks. Õpi loodust tundma ja praktiseeri minu õpetusi!