Kõik teavad seda sõna "ego" ja kindlasti ühel või teisel ajal oled sa seda sõna iseenda või kellegi teise puhul kasutanud. Aga kas sa tead täielikult mis see sõna "ego" tähendab, mida see endaga kaasas kannab ja millele see tegelikult viitab? Olen tänaseks täiesti kindel selles, et see sõna vajab väga paljudele inimestele lahti seletamist, arvestades seda, kui palju olen ma pidanud läbi aegade inimeste siseprobleeme lahendama, mis on tingitud "egost". Aitan sind viia sellisesse seisu, kus sa suudad mõista selle sõna tegelikku tähendust, mis omakorda aitab sul iseennast muuta ja spirituaalsele teekonnale jalutada.

Sõna "ego" on ladinakeelne sõna, mis tähendab "mina", see juba aitab selle sõna ja tähenduse müsteeriumile sul samm-sammult lähemale jõuda.

Ego võib ja peaaegu et eksisteerib iga inimese sees. Ego on üks energialiikidest, mis kasvab läbi sinu enda mõtete ja tegude. Ego on võimalik kehast ja hingest vabastada, seda on võimalik nii suureks puhuda, et see lämmatab hinge ära. Ego ei ole sama, mis on hing, kuid ego eksisteerib samas kanalis, kus asub sinu hing sinu kehas. Ego ja hing jagavad täpselt sama ust meie sees, see, kumb sealt välja paistab rohkem, selle juht oled sina ise.

Me saame alati valida, kas me oleme hinge võõrustaja või pantvang ego käes.

Ego ja hinge uks pesitseb täpselt meie rindkere all, Südametšakra ja Päikesepõimiku Tšakra vahel. Seal on see uks, mis vallandab sinu ehtsa ja siira hinge või sinu ego, mis on hinge vastand ehk illusiooniline ning ebasiiras. Huvitav miks? Usu mind, aina huvitavamaks läheb.

Tulles tagasi ego juurde, siis tekib sul kindlasti küsimus, et kuidas ego ja hing saavad olla eraldiseisvad? Kas need ei ole siis see üks ja see sama, lihtsalt erinevas võtmes? Ei. Nad on üksteiste vastandid. Ego sümboliseerib "mina isiksust", isiksust, kelle sa oled ise endast loonud, kes muundub ja transformeerub vastavalt keskkonnale, ettekujutustele ja tehislikult tekitatud tahetele, soovidele, mõtetele ning vajadustele. Ego tekib siis või kasvab siis, kui hing on eksiteele läinud. Mis asi see hing siis on? Hing on sinu siiras, ehe, naturaalne, selge, õige ja täielik vorm. Hing on see, kes sa tõeliselt oled ja millisena sa peaksid end igal sammul väljendama. Ego on nagu hinge vähkkasvaja ja hing on kui sinu maalähedane versioon Inglist.

Seda kõike teades peaksid sinu silmad juba veidi avanema, kui sa oled eelneva osa suhtes suutnud piisavalt sügavalt kaasa mõelda. Kui jah, siis peaks sind tabama spirituaalne ärkamise tunnetus, mis võib endaga kaasa tuua veidi kõhedust, veidi segadust, mingil määral närvilisust ja mitmeid küsimusi. Kui nii, siis ma jõudsin õigesse kohta sinu hinge ja sa hakkad seda informatsiooni omastama.

Tulles järjekordselt tagasi ego juurde. Kui inimene sünnib ehk hing taassünnib inimese eluvormi, siis ta sünnib siia koos hingega. Hing kinnitub inimese kehasse täpselt sellesse kohta, kus ma rääkisin, kus hinge uks asub. Suuremaks kasvades, õppides elu tunnetama selles uues kehas, keskkonnas ja mõjutegurite keskel, inimese hing võib tee kaotada. Kaotada selle siis, kui see kõik, mis teda ümbritseb inspireerib teda looma kahte isiksust ühe isiksuse sees, millest kasvab ego, see nii-öelda vähkkasvaja. Ego on väljamõeldud isiksus, mis võtab endale õiguse kõike lahterdada ilma süvenemata, luua ilma süvenemata ja mõelda ilma sügavamale liikumata. Ego kasvab läbi valede väärtuste selgeks õppimiste, nagu näiteks usu, et "minul on alati õigus", "minule tehakse liiga", ",mina vajan seda", "mina tahan seda ja kui ma seda ei saa, siis ma ei lepi sellega", "minul on õigus armastusele", "mina tahan luksust", "mina vajan abi" ja neid mõtteid võin ma jäädagi siia kirja panema. Ego on tekitatud isiksus eheda isiksuse sisse ja sellepärast hing jagabki egoga ühte ning sama ust.

Miks ego on võimeline tekkima? Igal asjal, emotsioonil ja olukorral on põhjus eksisteerimiseks. Ego on võimeline inimese sisse tekkima, kuna inimese elus on hing võtnud inimkeha endale koduks. Hing on laenanud selles hetkes, kus see eksisteerib, omale inimese keha, mille kaudu hing saab saavutada seda, mida ta siia saavutama tuli. Keha aga on füüsiline objekt, millel omakorda on piirangud ja see sama piirangute olemasolu saab kinni hoida nii negatiivseid kui ka positiivseid energiaid, mis hinge teele satuvad. Seega, kui hing ei suuda õigel ajal reageerida negatiivsele energiale, seda filtreerida ja õigesti ära kasutada, siis see kinnitub hinge koju ehk kehasse. Ego saab alguse valede energiate kinni jäämisest, mis loovadki illusioonilise vormi meie isiksusest. Nii lihtne eksole, kuid ise sellise asja peale tulla on raske. Miks? Igalühel on oma eesmärk siin elus, minu hinge eesmärk on valgustada ja sellepärast ei ole vajadust sul kunagi end halvasti tunda, kui sa ise ei ole selle teadmiseni veel jõudnud, nüüd aga oled.

Ego on nähtamatu, nagu seda on ka meie hing. Egol ei ole piire, see tähendab seda, et see võib kasvada, lämmatada ja ületada igasuguseid positiivseid energiaid, mis võivad sinu hinge enda alla matta. Ego on see, mis võib seada hinge sellisesse seisu, et hingel ei ole enam sõnaõigust sinu meeltes ja selline olukord viib iga inimese eksiteele. Tänapäeva ühiskonnas, selles elus, kus me kõik hetkel eksisteerime, on "ego ajastu tipphetk ehk kulminatsioon" - see ajastu võib veel kaua kesta, kuid see laguneb ja hakkab tulevikus veelgi rohkem seda tegema. Ego ajastu tähendab seda, et suur osa inimkonnast elab iseenda ego võimu all, sellepärast on väga paljud inimesed näiteks ka sinu ümber koleda käitumismustriga või üleüldse oma tegude tagajärgede peale mõtlematud. On aeg ärgata, hingel on aeg üles ärgata ja vabastada kiht-kihi haaval ego troonilt. Ma aitan sul seda teha, saadan valgustust sinu hinge ja üheskoos päästame selle eheda hinge eksisteerima.

Ego usub, et "ma olen teistest inimestest parem", ego tihtipeale tunneb, et "mul on õigus ühte või teist teha ilma tagajärgedeta" ja ego kindlapeale teab seda, et "temal on õigus". Tegelikkus on aga see, et kui hingel on sõnajõudu ja egol mitte, siis inimene teab, et "ma olen selline selles hetkes, mis energiad mind ümbritsevad", teab ka seda, et "kõikidel minu tegudel on tagajärjed ja ma ise olen see, kes vastutab" ja loomulikult ka seda, et "saatus ja karma teavad täpselt, mis on see kõige vajalikum".

Ego lahterdab teisi inimesi must-valgel moel, hing mõistab inimesi väga suures pildis. Ego lahterdus toimub näiteks halva/hea inimese nimetuses või selles, kui kedagi nimetatakse koledaks/ilusaks või hoopis ahneks/lahkeks. Kui hing istub inimese kehas troonil, siis ta vaatab igat inimest kui tervikut, ei lahterda must-valgelt väga konkreetsetesse piiridesse. Hing teab, et iga inimese sees on väga palju erinevaid energiaid ja üritab mõista, miks üks või teine energia on tema sees vallandunud. Ego on lahterdaja ja kitsa silmaringiga, hing teab, et eksisteerib palju energiaid ühel ning samal ajal inimese sees ja on avatud mõttemaailmaga.

Sinu mõistus on see, kus kohas ego ja hing sinuga kõnelevad. Läbi oma mõtete sa saad ära tunnetada, kas sinuga suhtleb sinu ego või sinu hing. Need mõtted, mis sinu peas ringi keerlevad ja sind mõjutavad, paljastavad sinu Südametšakra ja Päikesepõimiku vahel oleva ukse sisu. Kuula enda mõtteid, küsi enda käest, kumb sind valitseb?

Mida kauem me laseme egol enda sees kasvada (kujuta ette, et see on nagu vähkkasvaja sinu sees, mis vohab, vohab ja lihtsalt lämmatab sind), seda suuremaks kasvavad inimese isiksusega seotud probleemid. Ego hakkab sinu peas karjuma ja sind hävitama, kui see on ülemäära suureks kasvanud. Kuidas sellest aru saada? Kui ego on suureks kasvanud, siis sind võivad tabada pidev vihastamine, kui keegi ei allu sinu eeldustele, siis raev, sind käivad kummitamas paranoilised mõtted. Arvad ja eeldad, et keegi ahistab sind, keegi mõtleb sinust nii või teisiti ning seda ikka väga tumedas varjus. Tunned, et keegi on võtnud sinu üle võimust, keegi soovib, et sul läheks halvasti. Kui sa seda tunned, siis võib sind saata pidev stress, närvilisus, rahulolematus, oled kergesti ärrituv, sa kardad midagi, kuidas sa ei ei suuda aru saada, mida sa siis tegelikult kardad. Kui ego on suureks kasvanud, siis see sööb lõpuks mõistuse ära ja sellest välja tulek on selle teadvustamine ning järk-järguline enesetervendamine, mis võib aega võtta väga kaua. Lisaks sellele, et ego suureks kasvamine võib rõhutada ka selliseid kohti sinus, kus sa hakkad tegutsema selleks, et end teiste silmis parandada, tunned, et sa pole piisavalt hea ühiskonnas ja sa ei vasta standarditele ning hakkavad selle ajendil end massi sulatama. Ego keerab ühe paraja mässu sinu sees kokku, see on nagu kodusõda, mis saab lõppeda vaid rahu tegemisega.

Kuidas ära tunda, kas ego või hing juhivad sind, kui paranoilised mõttevälgatused sind ei ole tabanud? Jälgi ennast kõrvalt teatud olukordades, mis on näiteks teiste inimestega seotud. Kui sa tunnistad pealt olukorda või kuuled kellegi õnnetu saatuse üle, siis selles kohas on väga lihtne sul enda ego või hinge eksisteerimisele jälile jõuda. Kuidas sa suhtud inimesse, kellele tehakse ülekohut? Kas sekkud või ei sekku, oled apaatne või hakkad abi andma? Abistades sekkub hing, ego on apaatne. Kui näed pealt vaesust, kas tunned kaasa, aitad või õpid või jalutad mööda? Hing tunneb kaasa, ego jalutab sirge seljaga minema. Kui näed pealt looma kinni pidamist inimese vajaduste rahuldamiseks nagu näiteks loomakasvatus liha saamise eesmärgil, kas aktsepteerid seda või tunned kurbust sellise eluvormi (antud juhul selle looma) tingimuste pärast, kuigi meil ei ole kellegi elu vaja võtta ellu jäämiseks? Ego aktsepteerib ja hing tunneb sügavat kurbust. Kas lähtud teise inimese arvamusest või üritad ise selle isiksuse välja tuvastamisele end pühendada? Ego usub kõike, mida kuuleb, hing otsustab kõike ise. Need on ühed vähesed näited, mida saab siinkohal tuua, kuid usun, et see järjekordselt annab sulle suurema pildi selle kohta, mis vahet on egol ja hingel. Analüüsi ennast, tunnista, kui ego on oma koha sinu hinge kõrval leidnud ja tee tööd selle vabastamisel.

Seda kõike lugedes on sul tekkinud arusaam, et ego on halb. Ei, see ei ole seda, see on lihtsalt illusioone täis energia, mis juhib inimest eksiteele. Ego lahterdab head ja halba, kui sa seda hakkasid lahterdama, siis ego kõnetas sind jälle. Ego lihtsalt on ego, see on eksiteele suunaja ja see tundub sulle lihtsalt halvana, kuna see loob sulle ebamugavust.

Kuidas see ego siis illusioon on, mitte halb? Ego on muutlik, sellepärast on see ka illusioon. Ego sinu sees, kui see on seal, muudab end vastavalt keskkonnale, inimestele enda ümber ja mõjuteguritele, mis parasjagu eluteel eksisteerivad. Toon näite, kui sa lased teise inimese egost tulenevat valenägemust enda mõistusesse, usud midagi, mis tegelikult ei eksisteeri, siis sinu ego muudab enda kurssi. Sinu ego loob sinu mõtetesse uue illusiooni. Või näiteks, kui kõik inimesed sinu ümber viimasel ajal pühendavad end materiaalsele maailmale, pühendades end vaid raha saamisele, keskendudes vaid raha vajalikkusele ning sinu ümber toimub materialistliku mõttemaailma ületähtsustamine, siis sinu ego võib võtta sellest inspiratsiooni. Ego loob sinu sisse illusiooni ja paneb ka sind eksiteele ehk loob sulle mõtteid selle kohta, kui oluline on ikka see, et sul oleks palju raha. Sellepärast ongi ego illusioon, see on koopia sellest, mis eksiteed sa lased enda sisse kujundada. Kui hing ületab ego üle võimust, siis sa ei oleks teiste inimeste valikutest mõjutatav.

Ego kui võimalikku energiat enda sees tuleb mõista ja sellepärast olen ma sellised valgustavad mõtted ego kohta kirja pannud. Mõistes seda, mis see on ja üritades võtta ette teekond ego vähendamisest iseenda sees, avab see hingele võimaluse eksisteerida. Kui hing valitseb keha ja meele üle, siis sa jõuad välja sinna, kuhu sa oled määratud jõudma. Ego ei vii sind kusagile, vaid hing viib sind edasi. Kui hing valitseb keha trooni, siis hakkad sa alles elama ja oma eesmärki siin maailmas täitma.

Miks on nii palju valu, ebameeldivust, pahatahtlikke tegusid, läbimõtlemata liigutusi, mõtlematuid sõnu, suhete lõhkumisi ja kõiki teisi teemasid inimeste ümber? Ikka sellepärast, et inimeste enda egod teevad seda kõike. Kellel on ego vaigistatud olekus või kellel seda väga ei eksisteeri, nemad peavad lihtsalt täna selliste inimeste keskel elama, kes lõhuvad igasuguseid ilusaid asju ära. Ego valitsemise all olevad inimesed ise ka tunnevad seda, kas siis teiste ego inimeste poolt või hinge-inimeste teod muunduvad läbi illusioonide nende jaoks valusateks. Tegelikkus on aga see, et ego-inimene näeb halba vaid kõigis teistes, keskkonnas, igal pool, kus vähegi asjad ei sobitu tema vaatevälja ja hinge-inimesed on need, kes mõistavad, miks üks või teine asi elus üldse juhtunud on, õpivad sellest ja liiguvad edasi.

Ego on see, mis on võimeline sinu elus suhteid purustama ja sildu põletama. Kui hing kõneleks rohkem sinu peas, siis hing ei laseks illusioonidel purustada midagi asjatult, hing valib suhete lõpetamiseks tee, mis on seotud vabaks laskmise ja edasi liikumisega. Ego purustab suhteid, hing vabastab end suhetest.

Virisemine ja vingumine on ego jaoks üks parimaid strateegiaid, kuidas enda ego kasvatada

Nii, kuidas ma alguses välja tõin selle, et ego on energia, mis võib inimese sisse kinnituda ja seega on see ka liikuv eluvorm. Millel on energia, sellel on oskus kasvada või kahaneda. Ego armastab virisemist ja vingumist, ego lausa naudib seda. Mida rohkem seda inimene teeb, seda parem see egole on. Suu on suurepärane ego liitlane, kui ego on piisavalt suur inimese kehas. Sellisel juhul inimene hakkab virisema, vinguma ja see omakorda paneb ego lumepallina veerema. Vingumise kohta leiad lugemist minu ühest artiklist, kus ma sellel teemal põhjalikumalt olen kirjutanud. Selle artikli leiad SIIT.

Mida rohkem hingelist tarkust, seda vähem ego. Mida vähem tarkust, seda suurem ego

Ego kasvamiseks on suurepärane pind inimeses, kes ei võta vaevaks elus õppida ja kui ma räägin õppimisest, siis ma ei mõtle fakte elu kohta, ma mõtlen elust endast. Kes vähegi võtab vaevaks elu uurida, sellesse süveneda, pealispinna alla piiluda ja sukelduda elu müsteeriumitesse, selle inimese sisse ego naljalt ei suuda enda juuri ajada. Inimene, kes aga ei võta aega elu sügavamalt vaadata ja eelistab pealispinna peal ringi jalutada igas elu aspektis, see inimene on potentsiaalne ego kasvupaik. Seega süvene, õpi, vaata kaugemale, kui sa suudad täna vaadata, see avab sinu hinge eluspüsimise võimalusi.

Tiigrisilm ja Bronsiit on kaks kristalli, mis aitavad egoga meis endis silmitsi seista. Need kaks kristalli aitavad hingel esile kerkida ja egol maha vaibuda. Kanna ja kasuta neid kahte kristalli korraga, kui soovid ego suurust vähendada ja lasta hingel enda kehas avaneda. Tiigrisilm ja Bronsiit aitavad valedest käitumisharjumustest vabaks sind päästa, aidates ka illusioonidest vabaneda, mida ego on loonud.

On olemas ka faas, kus ego ja hing on omavahel suures võitluses, olukord, kus neil on tasavägine võim. See kajastub olukorras, kus ühel hetkel kuulad sa enda hinge häält, teisel hetkel ego häält ja sa muudkui pendeldad ühe ning teise hääle vahel.

Kindlasti tekkis sul kõige sellega väga palju küsimusi ja lahendamata mõtteid, kuid neid aitan ma sul lahendada juba järgmistes artiklites. See on vaid väike sissejuhatus kogu tõele.

Puhasta end ära egost, vabasta end illusioonidest, taasta enda hinge vägi ja lase sellel sõnaõigust omada! Kui ego sureb, siis hing tärkab!