Nii nagu ma olen ka eelnevates unenäoseletajates kirjutanud, siis mitte ükski sümbol sinu unenäos ei ole juhuslik - neil kõigil on sügavam sõnum ja tähendus, mis sa võiksid enda jaoks lahti seletada. Meile kõigile on antud oskus enda kohta asju ette näha, selleks ei pea olema selgeltnägija ja oskama seda, mida mina endaga kaasas kannan. Unenäod on antud kõigile, selgeltnägemine on osa teistsugusest elust. Unenäod on prohvetlikud visioonid meie endi elude kohta. Lilled kannavad kaasas väga võimast sõnumit, milleks on enamjaolt teade, et oled hoitud ja armastatud. Seleta enda unenäod alati lahti, et mõista, mis sinu elus tegelikult toimub.

Lilled sümboliseerivad vabadust, loomingulisust, armastust, rahu ja õnnelike perioode, mis on sinu ellu tulemas. Seleta lahti ka emotsioon, mis käis sinu unest läbi, kas sa olid kurb või õnnelik. Selle kaudu sa hakkad mõistma, mida need sümbolid veelgi konkreetsemalt sulle öelda soovivad.

Lilled üleüldiselt
 näitavad, kuidas sa millegi või kellegi suhtes häid ning positiivseid tundeid tunned. Kui sa näed unest ainult inimest, kes sulle lilli kingib või kellele sina lilli annad või kuidas te olete koos kasvõi lillede keskel, siis see on sõnum selle inimese kohta. Sõnum, mis annab mõista, millised on teie suhted ja suhtumine.

Lillede keskel olemine võib olla märk ka selle kohta, et sa oled kunagi kellegi suhtes midagi ohverdanud ja sa saad selle eest peagi karmaatiliselt positiivse vastutasu.

Õitsvad värvilised lilled aias, sinu lähedal või sinu käes
, mille olemasolul unenäos sa oled ka õnnelik on märk peagi saabuvast rahust/õnnelikust perioodist.

Jooksmine või kõndimine lilleaasal on märk sinu enda iseloomu paremaks muutumisest. Kui seal jookseb keegi teine või see keegi teine on sinuga koos, siis see on märk tema paremaks muutumisest või teie suhete paremaks muutumisest.

Lilled väga halvas või õudusunenäos, mille on negatiivne kontekst, on halb märk. See sümboliseerib sinu enda upsakust, enesekesksust, egoismi ja liialt kõrget enesehinnangut, mis on võrdväärne ülbusega.

Lilled külluse sümbolitega, nagu näitest konna, lõvi, delfiini või teiste sümbolitega, toovad unenäos puhast naudingut töö tegemisest ja selle eest ka vastava tasu saamist. Lilled sümboliseerivad rõõmuga töötamist ja rõõmuga elamist.

Lillede istutamine on märk sinu enda unistusest. Unistusest selles mõttes, et kui sa ise istutad lilli, siis sa hakkad üht oma unistust täide viima. Teed esimese sammu, et see unistus täituks. Nüüd mõtle selle peale, mida sa viimasel ajal oled teinud ja mõelnud ning kui juba oled alustanud midagi uut enda elus, siis tea, et see samm viibki positiivse tulemuseni. Ära karda, kõik hakkab sinu kasuks liikuma.

Kui keset tühermaad on ilus õitsev lill, siis see on märk sellest, et sa hakkad vaikselt väga raskest ajast välja tulema ja ühele kehvale eluperioodile hakkab lõpp tulema.

Surnud lilled on märk sellest, et oled pidanud kelleski või milleski pettuma. Surnud lilled sümboliseerivad millegi halva nägemist ja tunnistamist. Kuna surnud lilled toovad halba ennet, siis kindlasti seleta ka teised sümbolid või tegevused, mida unes nägid, lahti, et mõista, kust poolt võib õnnetus tulla ja millist õnnetust sa pealt näed/kuuled.

Lillede ära viskamine unenäos, olgu need siis surnud või õitsvad lilled, on märk sellest, et sa suhtud mingisugusesse probleemi väga kergekäeliselt, tänu millele sa endale probleeme ka kaela tõmbad. Nüüd mõtle, mis intsident sinu elust läbi on käinud või lähipäevadel tuleb ja tea, et sellega sa peadki tegelema, see ei kao ise ära.

Madu/uss lillede keskel on väga tüüpiline unenägu, mida paljud inimesed näevad ja ka minu enda käest on selle nägemuse kohta päris tihti küsitud. Kui sa näed madu lillede vahel, lillepõõsas või aasal unes, siis on see väga halb enne. See on märk sellest, et sa ise lased kellelgi teisel klatši, kadeduse ja õeluse pärast enda elu rikkuda. Kui sa seda näed, siis on see tegelikult vaenlase võit, kuna sina oled see, kes laseb tühipaljastel emotsioonidel endale liiga teha ja enda elu segada.

Lilled, mis sulle ei meeldi või millest sa ei hooli
, sümboliseerivad sinu elus midagi, mille suhtes oled ükskõikne, aga tegelikult on see suur õnn ja aare.

Kunstlilled
hoiatavad sind ette salakavala sõbra eest, kes kuulab sinu juttu ja selle teistele välja räägib.

Lillede õielehtede avanemine
 on märk peagi saabuvast inimesest, kes on sulle saatuse poolt saadetud. Olgu see armastus või sõprus, aga midagi head ta endaga kaasas kannab.

Kinnised õielehed sümboliseerivad tähtsa inimese elust välja heitmist.

Punased lilled, mis ei ole roosid, on millegi halva ennetamine ja halva nägemine inimeses enne, kui sa hakkad teda usaldama. See on märk sellest, et sa oled näinud kedagi läbi ja usaldanud enda intuitsiooni. Roosidel on unenäos suurem tähendus ja seda peab eraldi tõlkima. Kollased lilled annavad vihje, et väärtusta seda, mida sinu ellu on toodud. Lillad lilled soovitavad sul puhata ja nautida olukorda. Annavad ka vihje, et asjad jooksevad ise sinu kasuks ning sa ei pea eriti midagi selleks tegema. Sinised lilled on märk mingisugusest alandavast, reetlikust ja väga häbiväärsest olukorrast võitjana välja tulemisest. Valged lilled sümboliseerivad vabaduse saamist millegi suhtes. Roosad lilled tähendavad kergemeelsust kellegi suhtes või liialt pinnapealset suhtumist heasse õnne.

Pärg või värsked ning õitsevad lilled juustes sümboliseerivad abielu, suhte tugevnemist ja paremuse poole edasi liikumist enda armuelus.
Lillede korjamine on väga hea enne, näidates, et peagi on sinu ellu saabumas midagi, mis omab füüsilist kuju ja see on väärtuslik. Võib-olla on see uus töö ja sellega koos uus võimalus, võib-olla on see võimalus saada enda kodu jne.

Kuivanud lilled, mis vajavad kastmist, et taas elujõuliseks muutuda, sümboliseerivad sinu elus midagi, mis vajab turgutamist. Selliste kuivanud lillede unes nägemine on vihje selle kohta, et sa pead enda energiat millelegi panustama, selle eest hoolt kandma või midagi märkama, et see miski saaks toimida. Kuivanud lilled üleüldiselt võivad sümboliseerida ka lihtsalt millegi väga aeglast liikumist. Kui sa näed unenäos seda, et sa kastad neid lilli ja lilled muutuvad taas elujõuliseks, siis sul õnnestub asjad õiges suunas liikuma viia. Kui aga lillede kastmisest ei ole kasu olnud, siis sa ei leia üles seda, mis paneks asjad liikuma.

Lillede kastmine  on enamjaolt väga hea endaga nägemus. Kui sa kastad unenäos lilli, siis sa muudad midagi paremaks, panustad sellesse oma energiat, armastust ja hoolt. Kui lillede kastmisest unenäos oli abi, siis sinupoole jõupingutus ja energia on samuti kasulik. Kui sellest ei olnud lilledele kasu, siis sinu pingutused ei kanna vilja või sinu lükked võivad olla hoopis kahjulikud.

Kui sa näed unes roosi, siis selle kohta olen kirjutanud eraldi artikli, leiad selle SIIT.

Kui sa soovid enda unenägusid paremini mõista või näha unes ettekuulutusi, mis aitaksid sul enda elu paremini elada ning mõista, siis hoia magamistoas või unenägude kristallikomplektis Lasuriiti ja Labradoriiti. Need kaks kristalli aktiveerivad sinu meeled nägema prohvetlikke unenägusid.