Meie Tšakrasüsteemis on kõikidel Tšakratel oma ülesanded, need on meie emotsioonide keskused. Tšakrad on meile vajalikud energiad ning nende mõistmine, tundma õppimine, tervendamine, aktiveerimine ja kõik nendega seonduv on väärtuslik teadmine, mida tasub enda jaoks rakendada.

Juurtšakra ehk Muladhara on Tšakrasüsteemis esimene Tšakra, mis vastutab meile väga olulise energia eest - meie füüsilise tervise, aktiivsuse, väe ning tugevuse eest. See on põhiline eesmärk ja peamine vägi, miks tasub oma Juurtšakrat tervena ja tasakaalus hoida. Terve Juurtšakra hoiab sind eemal haigustest, ja kui rääkida haigustest, siis ükskõik, millistest haigustest.

Selles kehas, kus on haigus, on Juurtšakra haavatud, see ei tööta korralikult ja seal on blokaade, mis ei lase Juurtšakral toimida. Selline Tšakra väljendab end füüsiliste haigustena või vaimse pingena, mis võtab endale fantoomhaiguse kuju. Fantoomhaigus väljendab end väga selgete sümptomitega - valuga teatud kehaosas või organis, kuid neid valukohti uurides ei leita haiguse füüsilist tõestust. See ei tähenda seda, et haigust ei eksisteeri, see tähendab hoopis seda, et haigus hakkab endale kuju looma, see eksisteerib veel Juurtšakras energiatasandil. See on kui keha appihüüe, kus ta palub sind: "Ravi mind!","Vabasta end stressist!", "Lõpeta see või see või hoopis see, sa piinad oma keha!". Sellisel juhul on midagi, mida sa valesti teed, mõtled või tunned. Juurtšakra on imeline Tšakra, mille väe üle peab meist igaüks tänulik olema, see hoiatab sind ja kui sa oskad hoiatusi kuulda võtta, siis sa kasutad iseenda väge väga õigel eesmärgil.

Soovin sulle anda teada, kuidas Juurtšakta toimib, et sa oskaksid oma Juurtšakrat hoida, tervendada ja lõpetada selle saboteerimine. Spirituaalne teadlikkus ja oskus iseenda sees eksisteeriva energiaga ümber käia on ülim tarkus. See on miski, mille poole püüelda - osata kasutada iseennast kui instrumenti. Mina nimetan seda ülimaks tarkuseks.

Enamik haiguseid, mis meie kehas endale kodu leiavad, on inimese enda tekitatud. Selles mängib suurt rolli keskkond, aga ka meie DNA-s säilinud defektid. Keskkonda on sul võimalik muuta, luues enda ümber tervislik atmosfäär, DNA on miski, mille muutmine ei ole sinu kätes. Kuna sul on võimalik muuta enda ümber olevat keskkonda, siis tegelikult on väga suur osa väest sinu kanda - vägi, millega on sul võimalik end tervendada ja tervena hoida. Sina oled iseenda juhtida, loo endale tervist, mitte haigust. 

Juurtšakra on meie põhi, meie alustala, füüsilise keha kooshoidja, selle eest tuleb hoolt kanda. Kui seda ei tehta, siis mis juhtub? Juhtub see, et meie alustala laguneb ja keha ei suuda end koos hoida. Nii lihtne see ongi. Juurtšakra laguneb ja tulemuseks on haigus. Kas sinu Juurtšakra on täna terve? Sa saad sellele ise vastata. Kas sa tunned end tervena, elujõulisena? Või vaevled mõne haiguse või sümptomi käes? Kui sa tead, et sinu Juurtšakra pole terve, siis alusta juba täna selle tevendamisega ning jätka kuni oled leidnud tasakaalu. Kui sa tajud, et sinu Juurtšakra on terve või peaaegu terve, siis enneta selle haigestumist. Tšakrat on alati vaja tervendada, olgu see haige või mitte. Selleks, et hoida endas ülimat tasakaalu. 

Üks viis, kuidas inimene lõhub, rikub ja hävitab enda Juurtšakrat, on haiguste kartmine. Jah, inimesed kardavad ühte või teise haigusesse jääda. Näiteks kui keegi tutvusringkonnas haigestub näiteks rinnavähki või hoopis aneemiasse, hakatakse endas sedasama haigust kartma. Kas oled seda kogenud? Hirmu, et "äkki minul ka", "äkki juhtub nii, juhtub naa". Kui oled, siis sa nõrgestad just sellel hetkel oma Juurtšakrat. Ma näen seda oma töös väga palju ja võin julgelt öelda, et igakuiselt on neid inimesi, kellega ma sellel teemal vestlen, rohkem, kui on mul sõrmi. 

Kui ma näen, et minu juurde tulnud inimene kahtlustab endas midagi, siis ma räägin talle seda, mida ma näen. Räägin, kas ma näen seda haigust või mitte. Üldiselt minu käest ei küsitagi selle hirmu kohta, ma ise räägin sellest. Inimene koosneb energiast ja minu töö on lugeda sinu, tema, teie energiaid ning parandada neid või teid nende osas valgustada. Kui ma leian hirmu, millel ei ole põhjendust ehk mis ei ole intuitsiooni hääl, siis ma pühin selle hirmu kiiresti ära. Miks ma seda teen, isegi siis, kui minu käest sellel teemal abi ei paluta? Sellepärast, et see energia ei saaks juurduda Juurtšakrasse. Muidugi, kui on tõeline ja põhjendatud hirm, siis aitan sellest haigusest vabanemiseks lahendusi leida. Ma soovin sulle öelda, et kui sa kardad haigestumist ühte või teise haigusesse, siis mis juhtub sinu Juurtšakraga - see saab signaali ennast hävitada ja just täpselt sellel tasandil, mida sa kardad. Sa oled energia, väldi enda energia hävitamist, see saab sinule ühel päeval saatuslikuks. Kui Juurtšakra saab pidevalt signaale: "Äkki ma ei ela kaua", "Äkki mul on vähk" ja Ma olen nõrk" ning "Ma ei jaksa, ma ei suuda, ma ei talu!", siis Juurtšakraga haigestub. Sellisel juhul oled sa tipptasemel enesesaboteerija ja iseenda suurim vaenlane siin planeedil. Mõistad? 

Iga kord, kui sa nii mõtled, tunned ja lased sellel kõigel enda peas ringiratast keerelda, siis iga kord sa annad oma kehale sõnumi: "Ma ei soovi elada, ma soovin surra". Iga kord, kui sa kahtlustad, et sul on vähk, siis sa annad oma kehale sõnumi: "Nii keharakud, olge head ja lõpetage olemast terved"

See paneb sind kindlasti mõtlema ja see ongi minu eesmärk - panna sind mõtlema. See on üks ülimaid viise sind aidata - avades sind aitama iseennast. 

Toiduga Juurtšakra kas kahjustub või terveneb 

Juurtšakra koosneb energiast, mida sa ise sellesse suunad, kas siis teadlikult või teadmata. Sellest energiast, millega end füüsiliselt toidad ehk toiduenergiast. Kui sa mõtled tervelt, siis lood tervet energiat, kui toitud tervislikult, siis toidad enda energiaid tervendava väega. Need mõlemad on väga olulised kogu energiasüsteemi jaoks, mitte ainult Juurtšakra jaoks. 

Juurtšakra muutub nõrgaks ja hakkab sinu kahjuks tööle vaid seetõttu, et sina ise nõrgestad seda. Seega on selle jõud ainult sinu kätes. Kui nii on, siis oled ainult sina see, kes suudab end tervendada või haigestada. Vabasta end haigustest, mida sa ise tekitad. Vabasta end sinu meeltes olevatest hirmudest, vabasta meeleheitest ja illusioonidest, mis loovad haigusi. Vabasta end toitudest, mis rikuvad Juurtšakrat ja asenda need eluenergiat andva toiduga.

Vabane kõigest loomsest. Loomalihas on tõesti proteiine, valku, rasvu ja kõike muud, ma ei eitagi seda. Kuid sinu toiduvalik ei saa olla poolhea või poolhalb, et tagada enda tervis. Loomne toit kannab endaga spirituaalsel tasandil kaasas surmaenergiat, kannatuse-energiat, hirmuenergiat, piinaenergiat ning palju muudki. Kui sinu valik on süüa loomseid toite, kaasa arvatud piima, juustu, kohukesi ja kõike ülejäänut, mida toodetakse loomsetest saadustest, siis sinu spirituaalne valik on toita oma Juurtšakrat surmaenergiaga. Sinu füüsiline valik on toita enda keha proteiini, valgu ja kõige ülejäänud koostisosadega, mis on nende füüsiliseks sisuks. See on sinu toiduvalik ja sellel on alati füüsiline ning spirituaalne sisu, seda ei saa eitada. 

Sinu Juurtšakra toitub sellest, mida sa mõtled ja mida tarbid. Tarbides surmaenergiat, annad sa Juurtšakrale märksõna: "Soovin surra". Kõlab väga jõhkralt ja brutaalselt, eks, kõlab nii, nagu see oleks rumalus. Aga kui sa hakkad sellesse kõigesse süvenema ning kaasa mõtlema ja üritad mõista, sa mõistad, mida ma tahan sulle öelda. 

Loom, kes läheb tapamajja, läheb paanikasse. Tema meeled karjuvad tema sees: "Mis minuga juhtub?","Kus ma olen?", "Mis minust saab?", "Ma kardan!", "Mind hirmutab see!","Mul on valus","Ma ei soovi surra!" ning lisaks kõik teised emotsioonid, mis on seotud hirmu, piinamise ja teadmatusega. See kõik salvestub tema liha sisse. Ka lehmapiima sisse, kuna lehma enda valik ei ole olla inimese jaoks produkt. Kui tal oleks võimalus, siis ta ei oleks inimese jaoks produkt. Kõik need emotsioonid salvestuvad ja kui sa sööd loomaliha või piimatooteid, siis sa sööd seda salvestunud emotsiooni. Nii jääd sa ikkagi haigeks, keskendumata soovile haigeks jääda. Ehk sinu Juurtšakra haigestub sinu teadliku hirmu tõttu ja ka energia tõttu, mis koosneb hirmust. Tõin näite loomsetest toitudest, kuna see on kõige enam levinud viis end nõrgestada ja haigestada. 

Spinat, tomat ja kurk või ükskõik, milline taim või vili ei tooda hirmuenergiat, valu ega lootusetust, need pakatavad eluenergiast. Nad ei karju, kui sa võtad need põllu peal kaasa, need ei nuta, kui sa tükeldad neist salati. Taimeenergia saab olla kahjulik vaid siis, kui seda on mürgitatud ning siis selle füüsilisel tasandil. Inimtoiduks sobiv taim ei ole kunagi energiatasandil kahjulik, see on nende taimete väärtus. Süües loomset, annad sa Juurtšakrale mõista, et soovid olla lootusetu, täis hirmu, paanikat ning taotled surma. Tõde on alati lihtne, kuid mitte alati lihtne märgata. 

Tervenda oma Juurtšakrat 

Vabasta end haigusest, mida sa tekitad endale ise oma mõtete ja toiduvalikutega. Kui sa soovid olla terve, siis mõista, kuidas haigused tekivad. Vaid asja tuumani jõudes suudad sa jõuda lahenduseni. 

Juurtšakra tervendamiseks soovitan ma sul süüa regulaarselt, vähemalt mitu korda kuus, granaatõuna, musti läätsesid, tatart, punast kartulit, peeti, rabarberit, punast sibulat, paprikat, vaarikaid, punaseid viinamarju, arbuusi, punast kapsast, punaseid õunu, virsikuid, pipart, maasikaid, jõhvikaid, pohlamarju ja greipi. Väldi loomseid tooteid, et taimede väele ei lisanduks segavat surmaeenergiat sinu tervendamiseks ja taastamiseks. 

Juurtšakra aktiveerimiseks on sul võimalik kasutada guaranaat, mis on näiteks LA TENE lettidel Your Super Energy Bomb tootes. Jumaldan seda toodet ja olen igavesti tänulik neile, kes selle on loonud. Imeline!

Mediteeri Juurtšakrakristallidega ja kanna endaga mõnda Juurtšaktakristalli pikaajaliselt kaasas. Soovitan Punast Jaspist, Musta Turmaliini, Šungiiti, Gagaati, Almadiin Matrixit, Stromatoliiti, Laavat, Kiastoliiti ja teisi Juurtšakrakristalle. 

Puhasta oma Juurtšakrat vähemalt korra kuus Juurtšakraviirukiga. Loe selle kohta, kuidas seda kasutada, olen selle kõik sellesama viiruki alla kirja pannud. Kui Juurtšakraviirukit ei ole, siis põleta Sandlipuuviirukit, mis on samuti Juurtšakrat tervendava toimega. Kanna vähemalt paar korda kuus kogu kehale Muskaatpähkli ja Sandlipuu eeterlikku õli. Too järgnev rituaal enda ellu! 

Igakuine tervendusrituaal Juurtšakrale 

Muskaatpähkli ja Sandlipuu eeterlikud õlid on Juurtšakrat tervendava ning aktiveeriva toimega. Kanna paar korda kuus neid õlisid enda kehale, kas siis koos või eraldi. Selleks sega kokku 1 spl baasõli (soovituslikult Jojobaõli) kokku 3 tilga Mustkaatpähkli ja 3 tilga Sandlipuu eeterliku õliga. Seda õlid korralikult ning kanna tervele oma kehale (väldi limaskestadele sattumist). Sega õlisid vajadusel juurde, tähtis on, et kaetud saaks kogu sinu keha. Niiviisi tervendad sa oma Juurtšakrat, annad sellele elujõudu ja vajalikku energiat korrapäraseks funktsioneerimiseks.

Hoia end tervena, tugevana ja elujõulisena - see kõik on sinu enda kätes!