Sinu hea enesetunne ja hea elukvaliteet saavad alguse tugevast tervisest. Tervise tugevdamiseks on vaja palju ära teha. Esiteks tuleb olla positiivne ja stressivaba, teiseks olla võimalikult aktiivne ning hoida enda toidulaual kehasõbralikku, orgaanilist, mahedalt kasvatatud toitu. Küll aga jõuavad kahjulikud mürkaineid meie kehasse ebakvaliteetse toidu, saastatud õhu, kodus kasutatavate puhastusvahendite, kosmeetika ja paljude tarbeesemete kaudu. Kahjuks leidub mürke tänapäeva maailmas igal pool ning need on tihtipeale peidetud. Toidud, mis on pestitsiidide, herbitsiidide või hormoonidega täidetud, jätavad meie kehale suure jälje. Isegi kui sa üritad elada võimalikult tervislikult, võib kuskil ikkagi olla midagi, mis sinu kehale halvasti mõjub. Seetõttu olen ma kokku pannud väga lihtsa ja igapäevaselt kasutava kava, et teha kehale detoxit. Need ääretult mugavad võtted aitavad puhastada sinu keha mürkainetest ning anda sulle võimaluse elada veelgi tervislikumat elu. Neid nippe kasutan ka mina, need mõjuvad mulle hästi ja miks need ei peaks ka sulle hästi mõjuma? Proovi, katseta ja naudi meelevärskust, mis sind peale nende võtete proovimist tabab. 

Mürkide kehast väljutamisega kaasneb suur heaolutunne ja see on see, mida näiteks mina taga ajan. Ma ise üritan süüa võimalikult palju orgaanilist ja mahetoitu, vältida töödeldud toite nii palju kui vähegi võimalik. Kuid see ei ole alati võimalik. Kui ma olen näiteks reisil või Tallinnas, siis ma ei saa alati endale garanteerida kõige paremat toitu. See aga tähendab seda, et ma annan oma kehale võimaluse mürkaineid tarbida. Loomulikult alati jälgides, et seda ei juhtuks. Seega on mul vaja hoida oma keha pidevalt puhastusrežiimil, et puhastada keha toksiinidest, mis võisid kuidagimoodi minu kehasse pääseda. Ma ei armasta väga paastumist, mis on detoxkuuriks kõige efektiivsem viis, seega olen loonud režiimi, kus minu keha on pidevas mürkide vabastamises. See on mugav ja toimub nii-öelda möödaminnes.

Kehale detoxkuuri tegemine aitab eelkõige tagada ilusa ja terve naha, problemaatilise akne ning punetuseta. Kas sa teadsid, et nahk väljutab pidevalt mürkaineid, mis on sinu kehasse kinni jäänud? Kui sa hoiad oma keha pidevalt puhastusrežiimil, siis ei pea nahk seda tegema ja looma iluprobleeme, millest kõik soovivad kaarega mööda käia. Lisaks ilusale nahale aitab mürkide vaba keha ka sinu hingel end hästi tunda. Vaimne ülekoormus, stress, närvilisus ja kõik ülejäänud kehvad enesetunded - neile võid head aega öelda. Head detoxkuuri! 

1. VÄRSKENDAV SIDRUNIVESI 

Sidrunivesi on suurepärase maitsega ja kui sa oled seda juba mõnda aega joonud, siis sa ei kujuta enda hommikuid või õhtuid selleta enam ettegi. Ma tean, et paljud teist on sidrunivee fännid, nii nagu minagi ja see on suurepärane viis teha endale igapäevaselt detoxkuuri. Sidrun aitab väljutada kehast neid mürke, mida keha ise ei suuda. Igapäevane sidrunivee joomine on kasulik ka juba sellepärast, et see aitab parandada seedesüsteemi. Mina joon sidrunivett enne söömist, et anda kehale märku, et toit tuleb ja ole valmis seedima. See parandab ainevahetust ja kiirendab seedimist. See omakorda aga aitab toidul korralikult ära laguneda, toitainetel kehasse jõuda ja mürkainetel väljuda, mitte kehasse kinni jääda. 

Soovitan tungivalt tarbida orgaanilisi ja mahedaid sidruneid, väldi tavalisi ilusaid kollaseid ja suuri, mis lausa kutsuvad ostma. Need sidrunid ei ole üldiselt mahemärgitusega ega orgaanilised. Otsi märgist, tavaliselt on need poes eraldi võrkudes. Need on sinu tervisele parimad. Soovitan seda ka seetõttu, et sidrunivett saad muuta veelgi paremaks, kui koorid sidrunikoored vee sisse. Seal pesitseb sidruni eeterlik õli, kasuta see enda tervendamisel ära. Kindlasti põleta difuuseris ka sidruni eeterlikku õli, see on hea sinu kopsudele, aidates kopsudest vabastada mürkaineid ja vältida näiteks kopsuvähki. 

2. INDIA TEELEHT PANEB SEEDETEGEVUSE KÄIMA 

India teeleht on üks väga huvitav taim, mis kuulub Ajurveeda meditsiini. Kui see nende tervendavate taimede hulka kuulub, siis see peab ka hea olema. India teelehte on sul võimalik ka minu käest saada, leiad selle kas siit e-poest, Tallinna butiigist või peagi ka uuenenud Kuressaare butiigist Auriga keskuses. Tegemist on taimega, milles on suures koguses kiudaineid. Sellega aitab see käima panna seedetegevuse, mis omakorda aitab kõikidel mürkainetel sinu seedeorganitest ja kehast lahkuda. See on nii-öelda sisemine puhastaja. Kui Salvei ja teiste rituaalitaimedega puhastad sa enda Auravälja, siis India Teelehega saad sa puhastada keha seespidiselt. Lisaks kiudainete varustamisele aitab India teeleht ka sinu seedeprobleeme tervendada. Kui sul on toiduallergiaid, siis ilmselgelt on sinu kehas suurem probleem, kui sa seda võib-olla tead. See on märk, et sinu seedesüsteemis pesitsevad teatud halvad bakterid. Ka neid on sul vaja enda kehast puhastada, et sinus saaksid elada head bakterid, mis aitavad sul terve olla. India Teeleht on antibakteriaalse toimega, aidates vabaks saada kahjulikest bakteritest ja luua sinu seedesüsteemis head keskkonda. Kuidas India Teelehte tarbida? Mina eelistan tarbida seda toidulisandina, mis on 100% sellest Ajurveeda taimest valmistatud. Mugav ja lihtne. Leiad selle SIIT

3. SEGUTEE PIPARMÜNDIST JA ROHELISEST TEEST 

Oled sa kunagi mõelnud selle peale, miks tihtipeale pannakse piparmündilehed rohelise tee lehtedega kokku ja müüakse seguteena? Tegelikult on selleks olemas hea põhjus - need toimivad koos suurepäraselt. Minu lemmikteed on ühendatud põhjusega ja ma joon neid igapäevaselt. Loobusin juba tükk aega tagasi kohvi joomisest ja asendasin selle seguga piparmündist ja rohelisest teest. Sellest ajast alates on minu enesetunne paranenud. Nägin visioone selle kohta, kuidas kohvi lihtsalt ei sobi enam mulle ja mõjub minu maole väga halvasti. Kui ma näen enda kohta visioone, mis on soovituslikud, näiteks nagu see, siis teen päeva pealt ära muudatuse, mille kohta visioon käis. Ma ei kahetse kunagi ja näen alati oma visioonides tõde. Lisaks sellele, et see tee maitseb väga hästi, on see ka suurepärane detoxkuuriks. Piparmünt ja roheline tee eraldi või koos on antibakteriaalsed, aidates kaasa mürkainete vabastamisele, väljutamisele ja nende kahjulike omaduste eest kaitsmisele. Need teed on ennekõike head sinu mõistusele ja vaimsele kehale. 

4. EETERLIKE ÕLIDE SISSE HINGAMINE 

Difuuserid ja õlilambid töötavad minu kodus kogu aja, mil olen ärkvel või veedan aega siseruumides. Eeterlikel õlidel on tugevad raviomadused, sealt saavad ka need taimed, millest õlid valmistatud, enda tervendavad omadused. Kõikide erinevate õlide aurutamine on kasulik. 

Eeterlikud õlid on mind alati lummanud ja kõigest, millesse ma ise usun ning mille jõudu ma kasutan, sellest ma ka kirjutan ning neid ma soovitan. Kuna ma ise kasutan eeterlikke õlisid igapäevaselt, siis see oli ka põhjus miks ma tõin 100% eeterlikud õlid La Tene butiikidesse, et ka teie saaksite nende tervendavat väge kasutada. Eeterlikel õlidel kõikidel on mürkaineid kehast vabastavad toimed. Iga õli töötab erinevalt ja on suunatud erinevate organite tervendamisele, kuid need kõik on head. Universaalsed mürkainete puhastajad on loomulikult sidurni, kaneeli, oregano, tüümiani, eukalüpti ja teepuu eeterlikud õlid. Kui sul on kodus mõni teine õli, siis kasuta seda, mis sul seal kapiäärel on. Ära lase heal kraamil lihtsalt pudelis istuda. Ma tõesti jumaldan õlisid. Lisaks heale aroomile, tujule ja enesetundele, mida need annavad, teevad need sind, mind ja meid kõiki terveks. 

5. UBADE, HERNESTE JA LÄÄTSEDE SÖÖMINE 

Kui sa ei ole vegan, siis võib-olla on oad, herned ja läätsed sinu jaoks veidi võõrad või need ei ole sinu igapäevamenüüs. Sellest hoolimata, lisa need sinna! Esiteks on need suurepärased tervislikud proteiiniallikad, aga kaitsevad sind ka mürkainete eest ning väljutavad mürkaineid. Need on suurepärased kehapuhastajad, mida on hea süüa. Kui sa ei ole nende suur fänn, siis ma usun, et sa ei ole nendest lihtsalt head toitu saanud. Pean sind ilmselt enda kööki kutsuma!

Nendes taimedes on head proteiinid ja ma kohe seletan, mis on hea proteiin ning mis halb. Kõik tänapäeva enim kardetud haigused saavad suuresti alguse valede proteiinide söömisest. Loomne proteiin on mürgine, piimast saadud proteiin väga-väga kahjulik, gluteenirikaste toitude söömine samuti väga halb. Need loovad vähirakkudele soodsa keskkonna ja vähk nii-öelda kasvab nendest proteiinidest. 

Kui me sööme proteiini, siis mida meie keha teeb? Seedesüsteemis olevad bakterid hakkavad kohe küsima: "Kas see proteiin on toit või see on viirus või mõni bakter, mis on kahjulik?" Kui sa veel ei teadnud, siis viirused on proteiinsarnased ühendid. Taimse proteiini võtab keha hästi vastu, seega on oad, herned ja läätsed sinu jaoks suurepärased. Loomset proteiini või gluteeni võtab keha kui sissetungijat. Sellest tekib kehasse põletik ning sellest omakorda imesoodne keskkond vähile, mida on vaja hakata ravima näiteks kurkumiiniga.

Kui oad, herned ja läätsed tekitavad sulle seedeprobleeme, siis sa ei ole neid enne keetmist piisavalt kaua leotanud. Nendest tuleb välja saada taimele omased kaitsefaktorid, mis looduses esinevad. Sellepärast tuleb neid alati enne keetmist leotada. Jäta see kindlasti meelde. 

Kui süüa igapäevaselt ube, herneid ja läätsesid, siis nii toidad sa enda keha nii energiaga, kui hoiad selle ka mürkainetest puhtana, kuna need taimed väljutavad mürkaineid ning teised proteiinid lisavad neid juurde kehasse.

Head isu! Söö end terveks, joo tervendavat teed ning naudi eeterlike õlide aroomiteraapiat!