Minu eesmärk on tõsta kõikide enda jälgijate teadlikkust kõige osas, mis meid ümbritseb. Sealhulgas juhatada tähelepanu kõigele tervislikule ja ebatervislikule ning suurendada teadmist selle kohta, kuidas enda tarbimisharjumustega tervislikkust ellu tuua. Lisaks sellele, et kirjutan artikleid toitainetest, alternatiivsest tervendamisest, hingelistel teemadel, kristallidest, soovin teadlikkust tõsta ka kosmeetika- ja kehahooldustoodete suhtes.

Kas sa teadsid, et enamus kosmeetikatooteid ja kehahooldustooteid, mis müügil on, ei ole sinu kehale tegelikult head? Need võivad visuaalselt küll head tulemust pakkuda, kuid sa võid selle ilu nimel ohverdada oma naha ja kogu keha.

kosmeetikavahendid kibuvitsaõitega

Ma olen aastaid otsinud kehasõbralikke kosmeetika- ja kehahooldustooteid. Seda juba sellepärast, et mul on äärmiselt õrn ja tundlik nahk ja ma ei saa endale lubada igat teist toodet poelettidelt. Minu nahk on mulle algusest peale märku andnud, et selles osas kompromisse teha ei tohi. Tänu tundlikule nahale olen ma aastatega endale selgeks teinud, mis kehale sobib ja mis mitte. See, et sinul või kellelgi teisel pole tundlikku nahka, ei tähenda, et kehas reaktsioonid ei toimu. Vastavalt sellele, kuidas me toksiinidele reageerime, on olemas erinevat tüüpi inimesi. Mõned reageerivad koheselt, mõned ajapikku ja teised ei tunne midagi. Kuid aastate jooksul hakkavad erinevad tervisemured pinnale tulema. Tihtipeale ei saada aru, miks see kõik juhtub. Tegelikkus on aga selline, et tänapäeva maailmas ümbritseb meid meeletus koguses toksiine. Sa sööd ja hingad neid sisse, kasutad nahahooldustoodetena jne.

Minu naiselik vajadus ja soov kasutada kosmeetika- ja nahahooldustooteid ning minu tundlik nahk on toonud mulle teadmise, et kõik kosmeetikatooted peaksid olema kehale kui toit. Kui need sisaldavad taimi, on orgaanilised ja naturaalsed, siis need on kehale toit. Kõrge toitainesisaldusega tooted rikastavad sinu nahka ja ei tekita kehale pidevat väikest mürgitust. 

Kuidas leida kaubandusest vegan, orgaanilist ja naturaalset kosmeetika- või nahahooldustoodet?

Täna on seis selline, et kui väga väike osa toote koostisosadest on naturaalsed, siis võib juba pakendile kirja panna, et tegemist on naturaalse tootega. Kaubanduses olevad tooted on aga täis sünteetilisi aineid ja sünteetiline = mürk sinu keha jaoks. Soovitan sul toodete koostisosad üle vaadata.

Esimene samm, et valida kehale kasulik kosmeetikatoode, on otsida üles vegan tooted. Kui lisaks märkele, et toode on vegan, on sellel kirjas "orgaaniline" ja "naturaalne", siis suure tõenäosusega sa oled võitja ja leidnud endale kehasõbraliku ilutoodete sarja.

Kvaliteetsed tooted maksavad tihtipeale kordades rohkem, kui sünteetilisi lisaaineid täis ebatervislikud tooted. Siinkohal saad tooteid juba ka hinna järgi otsida. Hea asja valmistamine vajab erilist tehnoloogiat ja kvaliteetset toorainet. Kui soovid kvaliteetset toodet, siis on üleüldine tõde, et see ka maksab rohkem.

Mukti Deep Cleanse mask100% tervise- ja kehasõbralike toodete eluiga on tihtipeale lühem, kui toksiine ja sünteetilisi aineid täis olevatel toodetel. Miks? Sest orgaanilised ja naturaalsed tooted "elavad", need on elusad toitaineid seal sees. Mida rohkem sünteetikat, seda pikemaks saab toote eluea muuta. Sealt tuleb loomulikult ka toote hind. Ühte ei saa pikalt ette toota, teist saab.

Puhtad kosmeetika- ja kehahooldustooted tähendavad seda, et nendes ei ole kahjulikke osakesi, mis võivad sinu naha kaudu vereringesse liikuda ning sealt edasi organitesse. Näiteks ei ole kvaliteetses tootes, mida ma soovitan sul enda ellu tuua silikoone, sulfiteid, petrooleumi, pestitsiide, parabeene, kunstlikke värv- ja lõhnaineid. Järjekordselt pean välja tooma, et neid leidub paraku suures enamuses toodetes, mis täna müügil on.

Miks on siis ikkagi kõige tervislikum kasutada vegan, orgaanilisi ja naturaalseid kosmeetika- ja kehahooldustooteid?

Sellele küsimusele alustan vastamist veidi kaugemalt. Esmalt tuleb mõista, et sinu nahk on organ, mis on haigustele ja mürkidele sama tundlik nagu sinu ülejäänud keha. Kõik, mida sa nahale paned, imendub sinu vereringesse ja sealt otse edasi organitesse. Kui kosmeetikatoodetes on kahjulikke aineid, siis need ladestuvad kõik sinu kehasse. Sealt võivad aja jooksul edasi tulla suured tervisemuresid. Näiteks ajukahjustus, depressioon, vähk ja kasvajad. Miks? Kuna kõik, mis ei ole orgaaniline ja naturaalne, ei ole keha jaoks mõeldud. Kui see ei ole toit, mis sinu kehasse saabub, siis sinu keha ei oska nende ainetega midagi peale hakata. Neid on kehast raske väljutada, kuna keha ei ole selleks loodud. Kui kasutada kehahooldus- ja kosmeetikatooteid, mis on sinu nahale justkui toit, siis kõik osakesed, mis liiguvad vereringesse, suudab keha ka väljutada.

Ebakvaliteetsed, odavad ja ebatervislikud kosmeetika- ja kehahooldustooted võivad olla mürgisemad kui kehv toit. Miks? Kui sa sööd toitu, siis sinu seedesüsteemis on bakterid, mis aitavad mürke kahjutuks muuta. Aitavad neil kehast väljuda. Seda sellisel juhul, kui sinu soolestiku bakteriaalne tasakaal on korras. Aga nahal ei ole sellist nii-öelda filtrit. Naha kaudu imendub kõik vereringesse. Olgu selleks tervislik lavendli õli või hoopis üks hullemaid, kuid ka enim kasutatavaid aineid kosmeetikatööstuses, petrooleum. Miks seda kasutatakse? See on odav ja kui vaadata sellest tööstusest suurt pilti, siis suur hulk ettevõtteid soovib raha teenida, mitte inimeste ja looduse heaolusse panustada. 

roosid ja kosmeetikatooted

Vegan, orgaanilised ja naturaalsed tooted on valmistatud 100% eeterlikest õlidest, erinevatest taimeõlidest ja taimevahadest, mis kõik mõjuvad kehale suurepäraselt. See, et need on kõik nii-öelda pärisloodusest valmistatud, ei tähenda, et need annaksid kehvemat tulemust. Need annavad hoopis kauapüsivama tulemuse. Kui neid tooteid kasutad, siis saad ajapikku aru, kuidas sinu nahk sind nende valikute eest tänab. Näiteks nendele, kes kannatavad akne, psoriaasi, nahaallergiate ja paljude muude nahaprobleemide käes, on sellised kvaliteetsed tooted nr. 1 valik. Lisaks tuleb enda keha toetada vitamiinide ja mineraalainetega, et üleüldiselt naha uuenemist kiirendada ning nooruslikkust säilitada.

Olen sellel aastal võtnud südameasjaks laiendada La Tene e-poe ning esinduspoodide valikut kehasõbralike kosmeetika- ja nahahooldustoodetega. Kõik esindatud uued kaubamärgid on sellised, kelle missioon ja eesmärk mind ennast väga kõnetab. Nende tooted on enamasti inspireeritud loodusest, koostisosad on keha- ja ka loodussõbralikud, ühtegi toodet ei ole katsetatud loomadel ning ka pakendid on valitud ja toodetud sellised, et need oleksid jätkusuutlikud, ümbertöödeldavad või avaldaksid loodusele minimaalset mõju. Praegu on La Tene lettidele jõudnud kolm uut brändi - Mukti Organics Austraaliast, Axiology USA-st ja True Organic of Sweden Rootsist. Kogu La Tene ilutoodete valik on alati VEGAN.

Miks vegan tooted? 

Kas teadsid, et selleks, et kontrollida ega toode ei tekita ärritust nahale või silmadele, hõõrutakse seda karvadest puhastatud loomale otse nahale või tilgutatakse silma? Ja seda tehakse ilma igasuguse valu leevendamiseta? Ja testimise lõpus, kui loomast enam kasu ei ole, siis nad pannakse lihtsalt magama? Samal ajal on juba pikka aega turul olnud tuhandeid teada-tuntud koostisosi, mida on ohutu kasutada. True Organic of Sweden ütleb ausalt, et katsetab oma tooteid iseenda või oma pereliikmete ja sõprade peal. Axiology on oma toodetele saanud heakskiidu PETA-lt ja Mukti Organic lubab, et nende tooteid (ja ka tooraineid) ei ole testitud loomadel.

axiology huulepulk

Mukti Organics on Austraaliast  pärit kosmeetikafirma, kelle peamine eesmärk on pakkuda parima kvaliteediga nahahooldustooteid, mille koostisosad on valitud vastavalt funktsionaalsusele, efektiivsusele ja ohutusele. Nad hoolitsevad ka selle eest, et tooraine tuleks usaldusväärsetelt tarnijatelt ning oleks kasvatatud eetiliselt. Nende toodetes ei ole kasutatud sünteetilisi lõhnaineid (vaid orgaanilisi eeterlikke õlisid) ega palmiõli. 

Axiology on USA-st pärit ettevõte, mille põhimõte on miski, mis peaks meile kõigile korda minema - kosmeetikatooted ei peaks olema ohutud ainult inimestele, kes neid kasutavad, vaid ka loomadele, planeedile ja inimestele, kes neid toodavad. Axiology huulepulgad on ka gluteenivabad (e-vitamiin nendes on pärit päevalilledest), nad ei kasuta palmiõli, sojat, sünteetilisi lõhnaineid (näiteks on nende toodetes lõhnastamiseks magusapelsini eeterlik õli). Nende tooteid ei testita loomadel ning ka PETA on need tooted heaks kiitnud.

True Organic of Sweden on siinsamas Rootsis asutatud nahahooldustoodete firma, mis kasutab vaid kõige puhtamaid orgaanilisi ja looduslikke koostisosi. Nad on oma töös pühendanud planeedi, ressursside ja kõikide maa elanike kaitsmisele. Mind kõnetas nende puhul just selle ettevõte moto - armasta oma nahka, armasta oma planeeti. Kasutades orgaanilisi ja puhtaid kehahooldustooteid, investeerid nii oma nahka, perekonda kui ka keskkonda. True Organic of Sweden tooted on toodetud Rootsis, neid ei ole testitud loomadel ning ka pakendid on jätkusuutlikest materjalides. 

Kõige uuem lisandus meie ilutoodete hulgas on NUI imelised jumestustooted. Tegemist on pigmenteeritud, kauapüsivate ja nahasõbralike meigitoodetega, mida kasutades teed kingituse nii iseeendale kui loodusele. Ka NUI tooteid ei ole loomadel testitud, kõik koostisosad on looduslikud, vegansõbralikud ja gluteenivabad. Nendes toodetes ei ole kunstlike värvaineid, sünteetilisi lõhnaineid, silikoone, parabeene, ftalaate ja karmiini. Ka NUI toodete pakendid on loodussõbralikud ja innovatiivsed - alates taaskasutatud materjalidest lõpetades sellega, et kõik on toodetud ühes kohas. 

Nende kaubamärkide valimisel sai määravaks ka läbimõeldud pakendite valik. Jätkusuutlik pakendamine aitab vähendada ökoloogilist jalajälge toote eluea igas etapis. See aitab nii tootjal endal kui ka tarbijal vähendada mõju keskkonnale. True Organic of Sweden on oma pakendid teinud kas suhkruroost või 100% taaskasutavatest materjalidest, millel on kõik traditsioonilise polüetüleeni (ehk PE) omadused. Axiology tooted tulevad karbis, mis on tehtud taaskasutatud prügist ja mida on võimalik komposteerida, huulepulgad aga on alumiiniumist torudes, mida on võimalik taaskasutada, ja huulepulkade korgid taaskasutatud plastikust. Mukti Organic tooted on tumedates klaaspudelites või taaskasutatud plastikpudelites. Nende klaaspudeleid on on võimalik taaskasutada ja ümber töödelda ning need pikendavad oluliselt ka toote eluiga.

Selle kõige pärast olengi ma võtnud endale südameasjaks teha end jälgijatele ja klientidele kättesaadavaks kehasõbralikud, vegan, orgaanilised ja naturaalsed tooted. Seda selleks, et igaüks, kes vähegi soovib enda keha eest hoolitseda ja enda tervist hoida, leiaks need lihtsalt üles.