Viimasel ajal on üha enam esile kerkinud immuunsus ja enda tervise tugevdamise tähtsus. Kogu koroonapandeemia kõrval on märksõna "immuunsuse tugevdamine" väga hea. Kõik inimesed peaksid ja võiksid enda üleüldise heaolu nimel pühendada rohkem aega enesetervendamisele. Igasugune ennetusteraapia ja pidev profülaktiline kaasa aitamine, ei kaitse sind mitte ainult gripi eest, vaid tuleb kasuks ka paljude teiste haiguste ennetamisel. Immuunsüsteemi tuleb turgutada iga päev, kuna see on meie keha kaitsemehhanism viiruste, bakterite ja paljude teiste haigestajate vastu, mis meie keha korralikult traumeerida võivad.

Erinevad artiklid, kus räägin immuunsuse turgutamisest ja viirushaigustega võitlemisest leiad SIIT. Nüüd annan sulle veel 4 lisaviisi, kuidas enda immuunsust tugevdada.

1. Tegele enda stressitaseme vähendamisega

Stressis keha ja vaim nõrgestavad immuunsüsteemi. Sa ei saa olla tugeva immuunsüsteemiga samal ajal, kui oled stressis, paanikas, ärevil, närvis, vaevled unetute ööde või depressiooni käes. Kõige esimene samm on see, et sa pead aitama enda närvisüsteemi ja vaimset keha. Taasta see erinevate lahendustega.

Stressi leevendab näiteks mediteerimine. Sea enda ümber suitsema viirukid või põleta eeterlikke õlisid, naudi nende lõõgastavat toimet. Sule silmad ning lase mõtetel rahuneda. Lase vabaks stress, kurbus, ärevus või ükskõik, mis sind sellel hetkel piinab. Meditatsioon on endas tasakaalu loomiseks väga oluline. Soovitan kasutada Põldmündi eeterlikku õli, mis mõjub suurepäraselt spirituaalsele, vaimsele ja emotsionaalsele kehale ning parandab meeleolu ja loob selgustunde. Lisaks aitab Põldmünt hoida eemal viirushaiguseid ja turgutada immuunsüsteemi. Üks parimaid eeterlikke õlisid, mis aitab stressirohkel perioodil on Clary Salvei eeterlik õli - see aitab siis, kui tunned end emotsionaalselt nõrgana, ja raske on keskenduda, aidates vabaneda ka kodu Auraväljas olevast stressienergiast. Eeterlikke õlisid soovitan igapäevaselt aroomilambis või difuuseris aurutada. Viirukitest soovitan kõige tugevamaid stressi leevendavaid viirukeid, mille leiad SIIT.

Paku kehale lisaks alternatiivseid stressi ja ärevusega võitlevaid tervendusviise, näiteks kasuta Ashwagandhat, mis muudab enesetervenduse efektiivsemaks. Anna neile toimimiseks aega, mediteeri ja tegele hobidega, mis muudavad sind õnnelikuks. Toeta enda keha ka erinevate väetaimedega, näiteks annab kibuvits elujõudu stressirohkel perioodil ja tõstab organismi vastupanuvõimet, mustsõstar tugevdab immuunsüsteemi ning ka mustikas on väga hinnatud immuunsuse toetaja. Need taimed leiad näiteks Ecoshi immuunsust toetavast Vitaboost segust SIIT.

2. Tee trenni ja ole aktiivne

Sinu keha ei ole disainitud pidevaks istumiseks, koha peal seismiseks või diivanil logelemiseks. Sinu keha vajab tegelikult palju aktiivsust ja liikumist. Kui sa veel ei tee trenni, ei käi õues jalutamas või jooksmas, siis tee endale isiklik treeningkava. Ürita trenni teha vähemalt 4 korda nädalas, et hoida end vormis nii füüsiliselt kui ka vaimselt.

Mõõdukas koguses trenni tegemine on ülilihtne ja põhimõtteliselt on see ka tasuta viis, kuidas immuunsüsteemi tugevdada. Üle pingutamisega tekib aga vastupidine efekt. Seega, pane enda jooksupüksid jalga ning mine naudi väljas kaunist kodumaad ja saa tugevaks!

Trenni tehes ära unusta, et keha vajab lihaste taastamiseks ja loomiseks proteiini. Selleks soovitan tarbida Skinny Proteini supertaimede segu või Cytoplani proteiinipulbrit. Proteiini olulisusest olen kirjutanud ka SIIN artiklis.

3. Maga hästi nagu väike beebi

Uni on sinu igapäevaelus kõige olulisem tervendaja. Ära varasta und, ära lase telekal, telefonil või arvutil asendada uneaega. Sinu uni on kõige väärtuslikum enesetervendaja ja ka see on sul täiesti tasuta käes. Kui sul on unerütm paigast läinud, siis võta endale eesmärgiks see taastada. Kui oled pikki aastaid läinud magama liiga hilja ja uneaega napib pidevalt, siis anna endale taastumiseks aega. Kõik ei juhtu üleöö, eriti unerütmi taastamine. Tee väikeseid samme - ürita iga päev minna magama umbes kümme minutit varem ajast, millega sa harjunud oled. Tee seda seni, kuni oled saavutanud uneaja, mis on kindlasti enne südaööd, ideaalis võiks see olla kella kümne lähedal. Kui saavutad kella üheteistkümne, siis ka see on juba väga hea. Kõige magusam uni tabab inimesi kella kümne paiku ja peale seda alles 90 minutit hiljem. Magamise ajal loob sinu keha kasvuhormooni, mis on kogu süsteemi tervendaja. Une ajal taastud sa kõigest, mis sulle päeva jooksul liiga tegi. Ka sinu immuunsüsteem taastub ja tugevneb just siis.

Uneprobleemidega aitavad võidelda Sidrunheina, Lavendli ja Clary Salvei eeterlikud õlid. Põleta neid vahetult enne magamaminekut õlilambis või difuuseris. Need õlid stimuleerivad melatoniini teket. Samamoodi aitab sellele kaasa magneesiumi tarbimine vahetult enne voodisse minekut.

Unetuse puhul aitab sind ka Red Reishi, mis soodustab und, rahustab ning vähendab väsimust ja kurnatust. See toetab ka immuunsüsteemi ja kõikide organismisüsteemide normaalset funktsioneerimist.

4. Söö päris toitu

Sinu toit on sinu kaitsemehhanismi ehk immuunsüsteemi alustalaks. Mida vähem sa sööd värsket, töötlemata ning orgaanilist toitu, seda keerulisem on sinu kehal immuunsüsteemi tugevana hoida. Ära loodagi töödeldud toidust immuunsust kätte saada. Suhkur näiteks on immuunsüsteemi lagundaja. Iga kord, kui seda tarbid, pidurdab see kogu keha tervenemise. Ma ei räägi ainult sellest suhkrust, mida võtad suhkrupakist ja lisad koogi või kohvi sisse. Ma räägin ka peidetud suhkrust, mis on juba toidu sisse lisatud. Sinu keha vajab tegelikult töötlemata toitu, näiteks ubasid, tomateid, küüslauku ja kõrvitsat, mitte leiba, pastat, vorstikesi ega ka saiakesi. Küüslauk väärib siinkohalt esiletõstmist, sest tugevdab lisaks ka Sinu immuunsüsteemi ning aitab eemal hoida mitmeid haigusi. Immuunsus tuleb otse loodusest, mitte looduse ümber töötlemisest.

Saadan teile palju-palju tervist ja loodan südamest, et te kõik näete iseenda heaolu nimel rohkem kui palju vaeva!