Tervislik ja teadlik toitumine hoiab sinu keha terve ja elujõulisena. Spinat on üks suurepärane supertoit, mis võiks sinu menüüs oma kohta omada. Spinat on suurepärane vitamiini ja mineraalainete allikas, samas on see suurepärane ka oma spirituaalsete tervendavate omaduste tõttu. Õigete taimede enda menüüsse lisamine mitte ainult ei aita sul füüsiliselt terve olla, vaid see aitab sul ka vaimselt võimekamaks saada. Spinatit on imelihtne kasutada, sellel on väga õrn maitse, mis teeb sellest suurepärase lisandi erinevatesse toitudesse, kuna see ei muuda tugevalt toidu maitset. Oluline on see, mida spinat sulle annab ja et selle regulaarne söömine on sulle igati kasulik.


Spinatil on minu köögis oma koht ja aeg-ajalt söön ma seda väga palju. Kui minu enda intuitsioon ütleb, et mul on vajalikud füüsilised ja spirituaalsed tervendajad kehas olemas, siis ma teen mingiks ajaks spinatisöömises pausi. Ja siis jälle tuleb uuesti spinatiisu. Seda nimetan ma toitumise intuitsiooniks, kui sinu enda meeled suudavad sulle öelda seda, millist taime sul on vaja. Kusjuures, spinat ka aitab spirituaalses mõttes toitumisalast intuitsiooni saavutada. Täpselt samamoodi suudab sind kristallidemaailmas aidata Apatiit. Apatiit on kristall, mis suunab sind oma energiaga õigesti ja tervislikult toituma ning tajuma seda, mida sinu kehal on tegelikult vaja. Kanna Apatiiti, kui soovid sedalaadi intuitsiooni saada ja söö regulaarselt spinatit.

Silmanägemine

Spinat parandab silmanägemist. Spinatis on olemas spetsiaalsed vajalikud toitained, mida sinu silmad vajavad, et terved olla. Kui tunned, et sinu silmanägemine on kehvemaks muutunud, siis lisa kindlasti spinat enda toidumenüüsse, või kui sa pead pidevalt tööd tegema ekraani ees, siis söö spinatit juba ennetaval eesmärgil, et enda silmi tervena hoida. Spinatis on hulgaliselt beetakaroteeni ja luteiini, mis on silmadele hea.

Südametšakra ideaalne tervendaja, aktiveerija ja puhastaja

Kui sa otsid taimeriigist midagi, mis aitaks sinu Südametšakral terveneda, siis üheks ideaalseks valikuks on spinat. Spinat on väga tugevatoimeline taim hinge tervendamisel. Spinatisöömisel saab sinu Südametšakra taastuvat energiat, mis aitab selle tšakra probleemidel terveneda ja tugevamaks muutuda.

Närvisüsteem

Spinat on kasulik looduslik rahusti, mida ma soovitan tarbida neil, kellel on probleeme närvilisusega ja oskamatusega end maandada. Spinat aitab närve tervendada, öösiti head und tuua ja üleüldist heaolutunnet parandada. Spinat mitte ainult ei tervenda närvisüsteemi füüsilisel tasandil, vaid see tervendab seda ka vaimselt. Spinatisöömine on kasulik Südametšakrale ja kui Südametšakra on tasakaalus, siis ei saa esineda ka rindkeres ja kaelas närvipinget või valusid.

Aitab vererõhku tasakaalus hoida

Spinat on ideaalne vererõhu tasakaalustaja, aidates nii kõrget kui ka madalat vererõhku kontrolli all hoida. Kui ma tegelen eraviisiliselt inimeste aitamisega, siis inimestes erinevaid haiguseid nähes, näen ma alati visiooni spinatist, kui tegemist on näiteks vererõhuprobleemiga. See on aastate jooksul minu visioonidest niivõrd palju läbi käinud ja see tõesti on ka selle probleemi korral väga kasulik taimne tervendaja. Kui vererõhuprobleemid on väga suured, siis soovitan kanda erinevaid rahustavaid kristalle nagu näiteks Valget Ahhaati, Amasoniiti või Sinist Kvartsi.


Muudab lihased tugevaks

Spinati sees on väga oluline antioksüdant, mis aitab lihastel tugevaks muutuda. Spinatit süües saab sportlane end rohkem vormi viia ja kes spordiga otseselt ei tegele, see saab enda keha lihtsalt tervendada. Spinatit tasub süüa, et vältida lihaskrampe ja nõrkust.

Proteiiniallikas

Spinatis on väga suurel määral proteiini ja seega on väga kasulik seda lisada enda salatitesse, küpsetistesse või wokiroogadesse. Tihti küsitakse minu kui vegani käest seda, kus ma saan enda proteiini. Proteiini on nii paljudes taimedes, et ma imestan ikka, miks seda pidevalt küsitakse, pigem võiks küsida, kust saada vitamiin B6, vitamiin B7 või hoopis kiudaineid ja näiteks ka E-vitamiini, aga seda ei tehta. Spinati sees olev proteiin on väga kasulik kehale, kuna kehal on seda väga lihtne kasutada.

Keha aluseliseks muutja

Üks kõige olulisemaid põhjuseid, miks spinatit tarbida, on see, et spinatil on oskus taandada keha happelisust ja muuta keha aluseliseks. Aluselises keskkonnas ei saa paljud haigused tekkida ja kasvada. Happeline keskkond on aga suurepärane maiuspala paljudele võimalikele haigustele. Seega aitab regulaarne spinati tarbimine sind eemal hoida ootamatudest haigustest ja sa saad sellega end ise teadlikult tervendada. Täpselt samamoodi suudab keha aluselisena hoida sidrunivee ja laimivee joomine, millest ma olen juba varem kirjutanud. Loe kindlasti ka nende kohta.

Ilus nahk ja suurepärane aknevastane taim

Spinatit soovitan süüa, kui sa soovid enda nahka hoida ilusa, särava ja noorena. Spinatis on olemas kõik vajalik, mis aitab nahal ja isegi liigsest päikesevalgusest põhjustatud nahaprobleemidest taastuda. Spinatit on kasulik süüa ajal, mil on aknega probleeme. Kui on akne, siis soovitan spinatit regulaarselt tarbida, et anda seestpoolt juurde tervendust, mis aitaks aknel kaduda. Kuna akne on päris suur probleem ja seda põhjustavad nii paljud erinevad asjad, siis on kasulik lisada teadlikult enda menüüsse neid taimi, mis aitaksid aknel taanduda.

Kui sa ei oska spinatit enda menüüsse lisada, siis tegelikult on see imelihtne. Kasuta spinatit smuutide tegemisel, tükelda see pasta sisse, kasuta seda toorsalatite valmistamisel või küpseta seda koos riisiga. Ole leidlik ja loominguline, katseta!

SPINATI SPIRITUAALSED OMADUSED

Südametšakra tervendamist mainisin juba eespool, kuid spinatil on ka väga palju muud inimese spirituaalsele kehale anda. Näiteks on spinat ideaalne armastuseenergia jagaja. Võid ajapikku märgata, kui kirjutan erinevatest spirituaalsetest protsessidest, et spinat on nendes väga vajalik komponent. Või võid märgata seda, kuidas ma soovitan ühel või teisel nädalal süüa spinatit, seda siis, kui armastuseenergiad on avatud.

Lisaks armastuseenergiale on spinat seotud külluse ja rikkusega. Spinati söömine või erinevates rituaalides kasutamine aitab külluseenergiat suurendada.

Spinatilehti on hea aeg-ajalt hoida küllusekristallide peal, kuna spinat võtab ära küllusekristallidesse kogunud negatiivse ja seisva energia. Spinatilehti on kasulik jätta ööseks kristallide peale ja hommikul viia need kodust välja. Sellist rituaali tee siis, kui sa tunned, et sinu elus ei ole küllust ja sa sooviksid enda ellu kutsuda häid materiaalseid võimalusi läbi kristallide. Sellist rituaali võib teha nii tihti kui soovitakse.

Olge terved ja hoitud! Toituge alati teadlikult ja kehasõbralikult!