Tingimusteta armastus on armastus, mida paljud inimesed ei oska tegelikult enda jaoks lahti mõtestada ja tingimusteta armastus on tihtipeale see, mida me ei ole tegelikult harjunud jagama ning saama. Seetõttu soovin sulle lahti seletada, mis on tingimusteta armastus, kuidas see välja näeb, miks see on oluline ja milleks on seda vaja.

Enamus "armastusi", mis tänapäeva maailmas inimeste vahel eksisteerib, ei ole tegelikult tingimusteta armastused. Üldiselt on tegemist mõnda teist liiki armastusega. Kui ma suudan sinu jaoks lahti mõtestada selle, mis on tingimusteta armastus, siis peale seda on minu soov, et sa muudaksid oma suhtumist enda lähedastesse või aktsepteeriksid seda, hoopis palju hinnalisemat, armastust. See on ülioluline sinu heaolu ja spirituaalse arengu jaoks.

Tänapäeval esineb kahe inimese vahel sagedamini lõbutsemist, kirge, füüsilist külgetõmmet, vajadust olla kellegagi koos ehk hirmu üksinduse ees, mis viib inimesi kiirelt suhtesse, lisaks on olemas lausa egoistlikke ja väga omakasupüüdlikke suhteid. Tingimusteta armastus on aga kõige ilusam armastuse vorm.

Kui sulle langeb osaks õnn saada kellegi käest tingimusteta armastust, siis sa tunned, kuidas ühtäkki on sinu elus keegi, kes mõistab sind tõeliselt, aktsepteerib sind just sellisena, nagu sa oled, ei sea sinule piiranguid ja üritab sind igatpidi mõista. Haruldane, eksole? Kui sa oled saanud seda kõike kogeda või sul on au kogeda seda täna, siis hoia sellest armastusest kinni ja õpi talle täpselt samamoodi vastama. Tingimusteta armastuse vastu võtmine kelleltki teiselt on ülim tervendus, mida sa oma kehale ja hingele suudad pakkuda. Seda on vaja, seda on tõepoolest väga vaja elus tunda, kogeda ja ise jagada.

Et sa mõistaksid täielikult, mis see tingimusteta armastus on, ja mis vahet on nii-öelda tavalisel ja tingimustega armastusel, siis toon sulle näiteid nende mõlema kohta...

Nii nagu ma juba välja tõin, on tingimusteta armastus see, kui keegi teine aktsepteerib sind täielikult just sellisena nagu sa oled. Kuid tingimusteta armastus ei pea tulema sinu poole universumist. See peaks tegelikult tulema sinu enda seest iseendale, teistele inimestele ja kogu maailmale. Tingimusteta armastamine on kõige ülevam armastusevorm. Kui sa armastad tingimusteta, siis sa lased teistel inimestel enda kõrval olla nemad ise. Kui sa näed nende vigu, siis sa mitte ei heida neid külgi neile ette, vaid üritad neil aidata nendest vigadest üle saada, muuta neid läbi headuse ja inspireeriva toe.

Tingimusteta armastus tähendab seda, et sa võtad näiteks inimkonda täpselt sellisena nagu see on, kuigi sa näed selle varjukülgi, ja aitad maailma paremaks kohaks muuta, mitte lihtsalt sildistada: "See tegi seda!", "See tegi toda!". Sa hoopis üritad mõista, miks mõni inimene on halb, negatiivne, pahatahtlik, õel, kuri, agressiivne, laisk, omakasupüüdlik, egoistlik, nahaalne, vägivaldne, kade, jne. Sa proovid olla arusaaja nende emotsioonide tagamaade suhtes ja seda kõike pealt nähes pigem öelda iseendale: "Mul on kahju, et ta on endale sellise tee valinud", "Ta on õel, kuna ta on oma tee kaotanud", jne. Tingimusteta armastus ei tähenda vaid seda, et sa jagad seda ühele inimesele. Tingimusteta armastust jagad sa ka tervele maailmale, loodusele ja ka loomadele. Tingimusteta armastus ei ole ka see, et sa lihtsalt tunnistad kurja õigeks. Sellise armastuse puhul sa ka üritad näha seda, miks see kurjus üldse eksisteerib, ja see ei ole kaugeltki seesama, et sa lihtsalt lepid kurjusega.

Tingimusteta armastus saab kasvada sinu sees vaid siis, kui sa ise üritad ennast armastada ja mõista, et egoism on see, mida sa pead alati enda hingest eemale tõrjuma. Kui sa armastad iseennast ja üritad teiste suhtes olla omakasupüüdmatu, siis kasvabki tingimusteta armastuse oskus sinu sees juba loomulikult. Mida aeg edasi, seda tugevamaks see sinus muutub.

Roosa Kvarts, Larimar ja Tšaroiit on kolm kõige tugevatoimelisemat kristalli, mis aitavad tingimusteta armastust inimese sisse luua ja õpetada seda imelist tunnet vastu võtma, kui keegi seda väljendab. Need kolm kristalli üheskoos töötavad selle eesmärgi nimel kõige efektiivsemalt. Kui sa tunned, et sa tahad muutuda armastavamaks inimeseks iseenda, teiste ja kogu maailma suhtes, siis kindlasti hoia neid kristalle enda elus. Too neid oma koju, aseta neid armastuse altarile, kanna neid ehtena või mediteeri koos nende kristallidega.

Mida rohkem on sinu sees oskust tingimusteta armastada, seda parem kaaslane oled sa oma kallimale, seda parem vanem oled sa oma lapsele, seda hinnalisem laps suudad sa olla oma vanematele ning seda tähendusrikkam ning tervendavam oled sa kogu maailmale. Mõtle, kui palju ilu, võlu ja headust sa suudaksid endast välja jagada, kui sa oskaksid tingimusteta armastada. See on väga väärtuslik omadus, mille poole püüelda ja mida eneses saavutada.

Mitte kunagi ei tohiks tingimusteta armastuse õppimise teekonnalt kõrvale astuda, hoolimata sellest, kui palju sinu ümber eksisteerib näiteks õelust vms. Kes siis selle muudatuse siin maailmas teeb? Ikka sina ise ja ka keegi teine, kes on otsustanud midagi muuta. Väikesed sammud viivad suure muudatuse poole, sa oled siin maailmas oluline, ole sina see, kes maailma tervendab.

Aga mis on siis see tingimustega armastus?

Et mõista seda, mis vahet on tingimusteta ja tingimustega armastusel, siis toon sulle näiteid sellest, mis on tingimusteta armastuse vastandversioon. See versioon, kust sa peaksid iseennast välja tooma, millest sa võiksid hoiduda või mida sa ei tohiks aktsepteerida, kui sulle sellist armastust pakutakse. Kui pakutakse, siis loobu ja pigem liigu edasi üksi. Ära lepi millegagi, mis ainult pealtnäha särab, aga mille sisu on tühi. Armastus olgu siiras ja ehe.

Tingimustega armastuse tunneb tegelikult ära väga mitme külje pealt. Tingimustega armastus on piirangutega ja oma seadustega.

Tingimustega armastus on see, kui armastusel on olemas oma hind. Analüüsi, kas sina oled täna suhtes kellegagi, kes armastab sind tingimustega, või oled hoopis sina see pool, kes pakub kellelegi sellist armastust.

Ma toon välja mõned mõtted, mis käivad tingimustega armastusega kaasas...

"Ma armastan sind ainult siis, kui sa..."

"Ma soovin sinuga koos olla vaid siis, kui sa teed minu enesetunde paremaks"

"Ma olen nõus vaid siis temaga välja minema, kui ta on majanduslikult kindlustatud"

"Ma olen nõus vaid siis temaga tutvuma, kui ta ise kutsub mind esimesena välja!"

"Meie suhe saab ainult siis toimida, kui sa ei suhtle enam oma sõpradega nii palju"

"Ma olen nõus vaid siis sulle ütlema, et ma armastan sind, kui ma kuulen seda kõigepealt sinu käest"

"Kui sa ei tee seda, mida ma soovin, siis ma ei näe põhjust, et me peaksime suhtes olema"

"Kui sa ei toeta mind majanduslikult, siis pole sellel suhtel mõtet"

"Kui sa ei toeta minu valikuid, siis mine minema"

Need on vaid ühed vähesed mõtted, mis näitavad, et tegemist on tingimustega armastusega. Kui sa tunned end ära, siis sa ei armasta seda inimest enda kõrval tingimusteta. Kui sa oled vallaline ning esitad neid küsimusi suhte loomisel, siis sa juba teedki vale sammu. Kui keegi esitab sulle analoogseid väljakutseid ja seab sulle selliseid veksleid, siis ta ei armasta sind tingimusteta. See on hea viis analüüsida näiteks iseennast või suhet, milles sa oled.

Tingimustega armastusel on veel ka sügavamaid ja pimedamaid külgi, mis ei ole nii lihtsad, kui need, mis ma just välja tõin. Tingimustega armastus võib olla väga küüniline ja egoistlik. Näiteks võib see armastus olla selline, kus üks pool sunnib teist oma armastuse tõestamiseks midagi tegema. Sellises suhtes võib olla manipulatsiooni, reetmist, tagakiusamist, vägivalda, seksuaalset ahistamist ja kuritarvitamist. Tingimustega armastuses võib esineda vaimset terrorit ja pidevaid sabotaaže. Kui sa tunned, et sa oled sellises suhtes, siis lahku kohe ja ära lase end mürgitada. Kui sa tunned, et sa teed ise kellelegi liiga, siis lõpeta ja õpi õigesti armastama.

Tingimustega armastusest, mis on oma varjukülgedega väga kaugele arenenud, tuleb end kiiresti välja päästa, kuna see tekitab traumat ja väga sügavaid Südametšakra probleeme.

Lemuuria Jaad, Wollastoniit ja Apatši Pisar on need kolm kristalli, mis aitavad tervendada tingimustega suhtest tekkinud emotsionaalseid haavu, valu, probleeme ja ärevust. Kõigil neil kolmel kristallil on need omadused olemas.

Isegi kui sa oled kõike seda negatiivset kogenud, siis ära ise muutu selliseks. Võta seda kui elu õppetundi ja mõista läbi selle kogemuse, et see on see, mis ei tohiks maailmas eksisteerida, ja liigu oma eluga edasi.

Milleks on meil tingimusteta armastust siiski vaja?

Tingimusteta armastus on eluks vajalik oskus ja samal ajal ka vajadus. Kui sa tunned kellegi poolt tingimusteta armastust, siis see on edasiviiv vägi, see on seletamatu jõud ja energia, mis aitab sul ületada kõige suuremaid raskusi, mis sind elus tabavad. Oskus tingimusteta armastada aitab ka kõige üksildasemal eluperioodil toime tulla, elujanu ja elujõudu säilitada. Selline armastus toidab eluenergiat ja eluenergia on see, mille najal me püsti püsime.

Kui sa tunned, et keegi armastab sind just sellisena nagu sa oled, ta on alati sinu jaoks olemas ja toetab sinu teekonda, on sinu pahesid nähes siiras ning inspireeriv ja motiveeriv, siis see on väga väärtuslik.

Kui sa ise jagad endast välja tingimusteta armastust, siis see teeb sind rõõmsaks, õnnelikult, see pakub sulle naudingut ja rahulolu. Mida rohkem sa tingimusteta armastamist praktiseerid, seda tasakaalukamaks sa ise muutud. Tasakaalu puudumine on väga laialt levinud probleem ja miks mitte just nii seda probleemi tervendada.

Tingimusteta armastamine on väga oluline ka spirituaalse kasvu ja arengu juures. Kui sa oskad seda teha, üritad seda praktiseerida, üritad iga päevaga olla armastavam ja hoolivam, siis see toidab sinu Karmat. See annab sulle võimaluse teenida endale väga head Karmat. Kui sina teed head, muudad maailma paremaks kohaks, külvad armastust, siis see tuleb sulle ringiga tagasi. Sa ei saa küll eemalduda kurjast ja halvast, kuid see annab sulle oskuse sellega toime tulla ning see annab sulle ka võimaluse kunagi saada Karmalt abi siis, kui sa seda kõige enam vajad.

Väga oluline on ka see, et sa õpiksid tingimusteta armastust vastu võtma. Sellise ilusa armastuse vastu võtmine ei olegi alati nii lihtne. Roosa Kvarts, Larimar ja Tšaroiit õpetavad sulle, kuidas seda teha. Kui keegi pakub sulle oma tuge, siis ole selle võimaluse eest tänulik. Kui keegi suudab sinu kõrval sinu mõõnaperioodi taluda, siis ole talle tänulik, et ta suudab seda sinupoolset koormat aktsepteerida. Märka seda, mida head keegi teine sinu ellu toob, ole tema panuse eest tänulik ja see õpetabki sind tingimusteta armastust vastu võtma.

Kui sa ei võta tingimusteta armastust vastu ja keeldud sellest pidevalt, siis see muudab sind kõigepealt vaimselt haigeks ja seejärel füüsiliselt. Aktsepteeri, sära ise ja jaga armastust maailmale, see teeb sinu elu lihtsalt imeliseks.

Tingimusteta armastuse väljendamine, jagamine ja vastu võtmine on piiritu. See on selline energia, mis suudab lõppmatuseni ühele või teisele poole areneda. Vali õige suund ja kasvata alati enda sees oma armastuseenergiat, sest armastust ei ole kunagi küllalt!