Oregano on enda nime saanud Kreeklaste käest ja selle nime tähendus on "Mägede rõõm", seda juba seetõttu, et Oregano metsikult kasvabki mägede külgede peal. Oregano on kõige enam kasutusel olnud vahemere riikides. Oreganot kasvatati surnuaedades haudadel, kasutati enamasti kurjuse majast välja saatmisel ja armastuse loitsudes.

Oregano ehk Harilik pune on maitsetaim, mille eestlane saab enda aiamaale kasvama panna või kasvõi rõdu peale poti sisse. Taimed on osa maagiast ja need on maajumalanna Gaia poolt saadetud kingitused, mida inimesed saavad enda heaks ära rakendada. Nii nagu on iga kristall mõne probleemi lahendamiseks, on ka maajumalanna andnud inimestele iga tervise või emotsionaalse probleemi lahendamiseks ühe väetaime.

Oreganol on palju häid omadusi nii rituaalide tegemise jaoks, kui ka inimese füüsilise tervise paremaks muutmise osas.

Panen siia kirja mõned kõige võimsamad Oregano tervendavad omadused. See, kuidas Oreganot kasutada on tegelikult imelihtne, värsketest lehtedest võib teed teha ja hakkida värskeid lehti toidu sisse või kõige lihtsam on kasutada kuivatatud Oreganot samuti toiduvalmistamisel. Kui kasvatad ise Oreganot, siis on hea ülejäänud taim ära kuivatada või sügavkülma pista, et läbi talve oleks ka võimalik vitamiine omastada. Eestlasele on antud neli aastaaega ja sooja aega üpriski vähe, seega me peame varuma palju vitamiine endale talveks ja Oregano on üks lihtsamaid vitamiiniallikaid, mida saab vägagi hästi säilitada.

OREGANO TERVENDAVAD OMADUSED:

HINGAMISTEED Oregano aitab võidelda hingamisteede haigustega (eriti ülemiste hingamisteede probleemide puhul).

KÕÕM, AKNE JA RASUNE NAHK Valmista Oregano teed ja pese selle veega enda pead, kui oled hädas pideva kõõma, rasuse peanaha ning halva juuksekasvuga. Oregano vesi aitab puhastada nahal olevaid poore ja kõige tõhusamalt mõjub see peanaha puhastamisel. Samas võid sa selle tee veega ka enda nägu pesta, et aknet tervendada. Oregano aitab põletikulisel nahal taastuda ja ummistusi puhastada.

MITMEKÜLGNE VITAMIINI ALLIKAS Oreganot süües annab see sulle E vitamiini, rauda, magneesiumi, omega rasvhappeid ja kaltsiumit. Seega eriti kasulik naistele, kuna enamus naised vaevlevad rauapuuduse käes, mis omakorda võib tekitada näonaha probleeme ja pidevat väsimust.

SEENHAIGUSED Oregano on olnud nõiduslikul eesmärgil juba aastsadu kasutuses seenhaiguste välja peletamiseks. Seenhaigused tekivad emotsionaalsel põhjusel sellest, et inimene ei suuda enda stressiga toime tulla ja ei suuda vabaks lasta vanu emotsioone, mis enam ei vääri pühendumist. See on üks emotsionaalne põhjus, miks seenhaigused kehasse tulevad ja Oregano toidu menüüsse lisamine on siinkohal äärmiselt väärtuslik. Samas seenhaiguste korral soovitan ma kanda ka Skolessiidi kristalli, mis on abiks selliste probleemide nii emotsionaalsel, kui ka eeterkeha seest välja ajamisel abiks.

VÄHK Maajumalanna Gaia on saatnud maa peale tervist läbi taimede, kristallide ja paljude teiste elementide. Enamus taimedes on olemas vähki ennetavaid ja vähi raviks mõeldud vitamiine, mineraalaineid või happeid. Oregano on ka üks nendest taimedest, mis aitab vähirakkude taandamisele kaasa ja aitab terve olla. Oregano aitab konkreetselt eemale tõrjuda naistele omast rinnavähki.

ALLERGIAD Oreganot on soovitatav süüa siis, kui kehas on palju allergiaid erinevate ainete suhtes. Oregano aitab allergiat maandada, reaktsioone leevendada ja kiirendada allergilise aine kehast välja viimist.

Oreganol on tugev ja eriline lõhn, inimesed, kellele ei sobi see ravimtaim ega ka selle aroom, nendel inimestel on probleeme enesehinnanguga. Seda selles mõttes, et need inimesed kasutavad "Teistele ära tegemise taktikat" ja läbi selle enda enesehinnangu probleeme välja elades. Inimesed, kes pidevalt soovivad teistele ebaõnnestumisi või loovad neid meelega.

NÕIDUSLIKUL EESMÄRGIL OREGANO KASUTAMINE

Oregano ehk Harilin pune on kindel taim, mis võiks igal korralikul nõial kodus olla. Oregano on mõjutatud Veenusest ja Aprodhitest ehk Oregano on armastuse taim. Seega saab seda taime kasutada erinevates armastuse rituaalides.

Värskest Oreganost tee endale teed (kui ise kasvatad, siis saad seda suvisel ajal valmistada). Teed tee selleks, et enda Aurat puhastada ebavajalikust ja takistavast energiast, mis mõjub halvasti sinu armuelule. Oregano toob armastust ellu, aitab lahendada suhte probleeme, turgutab libiidot ja tõstab viljakust. Oregano on äärmiselt naiseliku energiaga taim, küll aga võivad mehed seda vabalt tarvitada, seda seetõttu, et meestele mõjub Oregano "armastust ligitõmbavalt". Seega Oreganot sööma ja sellest valmistatud teed jooma!

Peale armastavate omaduste ma soovitan seda igajuhul enda menüüsse lisada, kuna Oreganol on oskus sind rõõmsaks teha. Kui võrrelda seda taime mõne kristalliga, siis kindlasti see sümboliseerib sama, mis on antud Krüsopraasile. Oreganol ja Krüsopraasil on mõlemal oskus positiivsust süstida, armuelu parandada ja ülimat õnnetunnet tekitada.

Kasuta Oreganot toidu valmistamisel, kui soovid suhtesse vürtsi lisada ja suhet tugevdada. Oreganot on kasutatud aasta tuhandeid armastuse rituaalides ja armastuse tugevdamiseks.

Kindlasti ma mainin ka selle ära, et Oreganot on erinevates spirituaalsetes ühiskondades kasutatud inimestega hüvasti jätmisel. Kinkides viimased lilled koos Oreganoga, seda selleks, et Oregano aitab hingel enda järgmist elu kergemini vastu võtta ja vabastada selles elus olevad probleemid, et need uude ellu raskendatud kujul kaasa ei tuleks.

Kui sul on oma aed, siis kindlasti soovitan istutada see imeline taim enda kodu värava lähedale, seda selleks, et see majast kurjust eemale peletaks ja halvale õnnele sobivat teed koju ei laseks luua.