Igal unenäol on oma unikaalne sõnum sinule endale või selle kohta, mis sind on kellegiga koos ees ootamas. Me näeme unes enda lähedasi, enda tuttavaid või isegi neid, kellega me kohtume peagi. Unes on võimalik näha iga elu aspekti kohta vastuseid ette, sina ole tark ja seleta need lahti.

Treppide unes nägemine on nii positiivne, kui ka negatiivne ja selle juures mängib suurt rolli see emotsioon, mida endaga kannad, kui treppide peal oled või jalutad. Seega mõtle kõigepealt enda jaoks selgeks, kas sa kartsid, kas sa soovisid sinna treppide peale joosta või hoopis kas sind aeti treppide peal taga. Emotsioon väljendab juba seda, mis see trepp tähendab. Kui kardad, siis loe märksõna ja defineeri see märksõna sellena, et sul on hirm selle sammu ees, mis peagi on tulemas, kui sa jooksed kellegi eest ära, siis see võib olla ka märk, et sa oled arg ja ei lähe elule vastu. Oleneb täpselt millise trepi peal sa oled ja mida sa seal teed koos oma emotsiooniga.

Üleüldiselt sümboliseerivad trepid mõne eesmärgi poole pürgimist, täitumist või ebaõnnestumist.

LENNUKI TREPID Unenäos lennukisse treppidest minemine on märk, et sinu ellu saabub üks suurem projekt või eesmärk, mida pead peagi täitma hakkama. Eelpool ma mainisin, et tuleb lugeda ka emotsiooni, mis unenäos oli, kui emotsiooniks oli hirm, siis on see märk, et sa kardad uut vastutust võtta, mis sinu teele antakse. Lennuki trepid üldiselt annavad vihjeid materiaalsetes eesmärkidest nagu kodu ehitamine, töökohas mingisuguse projekti alustamine jne. Kui sa astud lennuki treppidest alla, on see märk, et keegi tuleb sinu ellu tagasi, kellega sa ei soovi silmitsi seista. Lennuki treppidest alla kukkumine on märk selle kohta, et sul ei ole piisavalt julgust täna, et enda kohustusi täita.

TREPPIDEST ÜLES MINEMINE Kui kõnnid maja või mõne ehitise treppidest üles poole, on see märk selle kohta, et oled enda elus jõudnud edasiminekuni ehk sa oled kasvanud nii spirituaalselt kui ka mentaalselt. Oled hetkes, kus asjad muutuvad ja kui unenägu on positiivse emotsiooniga (sa soovisid üles jalutada ja olid õnnelik), siis on see märk uue eluetapi alustamisest, mis kujuneb sinu kasuks välja.

Kui lähed trepist üles ega kuku alla sealt või ei tule sealt alla, on see märk peagi tulenevast õnnest, mis võib olla materiaalsel kujul. Sellisel juhul kindlasti analüüsi, kas seal unes oli veel materiaalset õnne kuulutavaid sümboleid.

Kui sa lähed trepist üles uhkusega ja sa jätad teised inimesed alla poole, on see märk sellekohta, et sa sead endale ise kõrgeid standardeid. See on märk sellest, et sa ootad endast väga palju.

TREPPIDEST ALLA MINEMINE Kui sa kukud trepist alla, on see märk selle kohta, et sa magad ühe väga hea võimaluse maha. Treppidest alla kõndimine võib sümboliseerida ka peadselt tulenevat emotsionaalset kurnatust, pettumuse tunnet kellegi või millegi suhtes.

Treppidest alla kukkumine sümboliseerib sinu enda madalat enesehinnangut millegi saavutamiseks.

TREPPIDE PEAL RONIMINE Treppidest üles ronimine on märk selle kohta, et sa pead väga palju vaeva nägema enda unistuse täitumiseks. Seega mõtle hästi järgi, mille peale sa oled viimasel ajal mõelnud või millise küsimusega sa uinusid, see on ilmselge märk, et pinguta rohkem ja anna endast maksimaalne, vastasel juhul õnn ei naerata.

LIFTIGA ÜLES / ALLA MINEMINE Kui sa näed enda unenäos lifti, siis see sümboliseerib ambitsioone. Liftiga üles sõitmine on sinu elus hetkel üks ambitsioonikamaid perioode, kus ambitsioonid võivad realiseeruda füüsilisel kujul. Liftiga alla sõitmine sümboliseerib ambitsioonide kadumist ja negatiivset mõttemaailma. Lifti sees seismine näitab laiskust mõne asja saavutamise suhtes ja lifti nägemine sümboliseerib peagi saabuvaid võimalusi enda teostamiseks.

TREPPIDE PEAL KOMISTAMINE Märk selle kohta, et sulle võidakse takistusi seada eesmärgi täitmise osas. Analüüsi lahti, mille peale oled viimasel ajal oma ärkveloldud ajal mõelnud või millise küsimusega sa unne läksid.

REDEL Redel sümboliseerib uhkust, positsiooni ja teiste poolt heakskiitu. Kui liigud trepist üles poole, siis see sümboliseerib positsiooni muutmist paremuse poole, teiste poolt positiivsete emotsioonide tundmist ja enesekindlust. Inimesed, kelle tegevus on avalik, nende puhul võib see märk olla surmajärgsest kuulsusest ja tuntusest ning pikaajalisest mäletamisest. Kui sa lähed redelist alla, või veel hullem, kukud trepist alla, on see märk enda positsiooni kaotamisest ja halva maine kogumisest.

Kui redel on täiesti uus unenäos, on see märk ka selle kohta, et sa arened hingeliselt edasi. Kui redel on vana, siis on see märk füüsilisest arenemist, füüsilised oskused ja tegevused on need, mida sa omastad juurde.

SUURED LAIAD TREPID Ennustavad väga suurt, head, külluslikku ja edukust toovat võimalust. Laiade treppide nägemine koos teiste positiivsete sümbolitega on väga hea ettekuulutus sulle.

VÄIKESED KITSAD TREPID Kui trepid on kitsad või isegi mustad, siis on see märk sellekohta, et väga palju katsumusi võid läbida enne õnne leidmist, aga õnn eksisteerib, kui sa jalutad nendelt treppidel üles poole. Kui alla, siis läbi enda rumaluste tood ennast kitsikusse ja probleemidesse.

MAJA UKSEESINE TREPP Kui jalutad maja ees mõnest trepi astmest üles, et saada ukseni, võib see olla ettekuulutus peagi saabuvast armastusest või abielust. Nüüd alanüüsi, kes seal unes veel oli, kelle maja ees sa olid, et mõista, kelle kohta see käib.

Analüüsi lahti ka teised sümbolid, mida koos treppidega näed või mida trepist üles/alla minnes näed. Unenägusid saad endale esile kutsuda ka nii, kui lood endale "PROHVETLIKE UNENÄGUDE" kristallide komplekti, mille leiad SIIT.