Taimede sees on ainulaadne vägi, nii nagu on ka igas kristallis. Petersell on äärmiselt kasulik rituaalitaim ja vitamiiniandja ning saja haiguse vastu võitleja samal ajal. Panen siia kirja mitmeid põhjuseid, miks just ise kasvatada peterselli enda tarbeks. Iga taim mille eest me hoolt kanname, sellele me enda nõiduslikku armastust jagame ja kui sa ka loomupoolest jumaldad taimi ning sulle meeldib taimedega tegeleda, siis seda enam sa oma taimedesse nõiaväge laed.

Petersellil on äärmiselt huvitav minevik ja seda on nõiduslikel eesmärkidel teadaolevalt juba Vana-Kreeka ajast kasutatud. Näiteks Peterselli kanti kaasas, et kaitsta end ebaõnne eest rännakutel, kus mindi ühelt maalt teise. Peterselli on väga paljudes uskumustes visatud surnutega hauda kaasa, kuna see aitab neil kiiremini teispoolsuses rahu leida. Peterselli kasutasid vanad Roomlased selleks, et tervendada igemeid, suupõletikke ja hingeõhu värskendamiseks. Nõiduses kasutatakse Peterselli peamiselt erinevates armastuse ja viljakuse rituaalides.

Petersell soovib kasvamiseks palju valgust saada, seega hoia seda võimalikult lõunapoolse aknalaua peal või leia oma hoovi sellele täispäikseline kasvukoht.

1. PEREKONNA TERVISE KAITSMINE
Peterselli kodus kasvatamine, nii õues kui ka toas, aitab majast eemale hoida raskeid ja surmavaid haigusi. Peterselli on inimkonna aegade algusest peale kasutatud surmatõvede eemale peletamiseks nii kasvatades kui ka manustades. Petersellil on tõepoolest äärmiselt rikkalik vitamiinide ja mineraalainete koostis, mis omakorda annab kehale võimsa vastupanuvõime erinevate haigustekitajate suhtes.

2. PETERSELLI SAAB AKTIVEERIDA ERINEVATE KRISTALLIDEGA ERINEVAKS EESMÄRGIKS
Kristallid sobivad taimedega kokku, kuna need täiustavad üksteist ja kuna Petersell on äärmiselt võimas rituaalitaim, siis neid võimalusi on ka palju.

- Armastuse rituaal: Peterselli seemneid mulda pannes asetage selle mulla sisse või mulla peale Granaati ja Karneooli (kristallid võivad olla ka lihvimata kujul, kui Peterselli hiljem ära ei sööda) ning lase taimel kasvama hakata. Need kristallid annavad oma väge Petersellile selleks, et see majja armastuse õnne tooks. Seda taime saab erinevates armastuse rituaalides kasutada, kui selleks on soov, aga muul ajal see toob lihtsalt majja head armastuse õnne.

- Suurem vitamiinipomm: Peterselli seemneid mulda pannes asetage selle mulla sisse või mulla peale Bretšastunud Jaspis ja Akvamariin ning lase taimel kasvama hakata. Need kristallid annavad oma väge Petersellile selleks, et see kasvataks äärmiselt võimsa vitamiini kandja ning tervendus taime sellest.

- Aura kaitsja ja needuse peletaja: Peterselli seemneid mulda pannes asetage selle mulla sisse või mulla peale Musta Obsidiaani ja Oonüksi kristallid ning lase taimel kasvama hakata. Need kristallid annavad oma väge Petersellile selleks, et see konkreetselt kodu või selle manustajat kaitseks.

Kristalle võib hiljem teiste taimede kasvamisel kasutada, kui see taim sügisel ära närtsib.

3. PETERSELLIL ON VÄGA PALJU TERVENDAVAID OMADUSI
Petersellis on väga suures koguses vitamiine C, B12, K ja vitamiini A.

- Regulaarne Peterselli söömine aitab vererõhku tasakaalus hoida ja on kasulik nii neile, kellel on kõrgevererõhuga kui ka madala vererõhuga probleeme.
- Tervendab neerude tööd, aidates üleliigsel vedelikul kehast välja tulla.
- Petersell aitab liigesevalu vähendada ja kasutatakse seda ka liigeste tugevdamiseks.
- Aitab rahustada närvisüsteemi ja on äärmiselt kasulik neile, kellel käed värisevad või kellel on probleeme silmanärvi tõmblemisega.
- Petersell kaitseb ja aitab võidelda rinnavähi vastu.

4. SOOVIDE TÄITUMINE EHK KROONTŠAKRA TERVENDUS
Petersellil on oskus tervendada Auras konkreetselt Südametšakrat ja ka Kroontšakrat. Kroontšakrat aitab Petersell niivõrd palju, et aitab sellelt väga tugevaid blokaade eemaldada ja selle toime meenutab mulle kergelt Rutiilnõeltega Kvartsi, millel on samuti äärmiselt tugev jõud Kroontšakra tervendamiseks. Mida rohkem inimene Peterselli sööb ja kui see taim on veel enda kasvatatud, siis seda võimsamalt see Kroontšakra tervist hoiab. Inimestel, kellel on Kroontšakra terve, nende soovid lähevad kiirelt täide.

5. VILJAKUS JA VILJATUS
Petersell on üks peamisi taimi, mille võiks võtta menüüsse, kui on viljatuse probleemid, kuna sellel on oskust seda osa kehast tervendada ning viljakaks muuta, kui ei ole tervises jäädavaid kahjustusi.
Peale selle soovitan Peterselli taimel lasta kasvada magamistoas, et see muudaks kodu Feng Shui energia viljakamaks ja kui sul on ka viljakuse kristalle, siis neid Peterselli taime juures hoida selles toas.

6. ARMASTUS LÄBI PETERSELLI SÖÖMISE
Kui tunned, et sinu elus armastusega ei vea, sa ei tunne, et sinu ja sinu kaaslase suhtes eksisteeriksid romantilised tunded, siis Petersell võib äärmiselt kasulik olla. Lisa Peterselli igasse võimalikku rooga ja söö seda lihtsalt salatina põhiroa kõrvale. Peterselli söömine aitab Auras Südametšakrat tervendada, mille kaudu armastus meie ellu üldse suudab pääseda. Seega Peterselli kasvatama ja maitsvaid roogasid valmistama!

7. PETERSELLI TEE AITAB SEEDIMISELE KAASA
Petersellist saab teed teha nii kuivatatud vormis kui ka värsketest lehtedest. Loomulikult Peterselli kasvuajal võiks teha värsketest lehtedest seda.
Peterselli tee aitab seedesüsteemile jõudu kaasa anda ja sobib regulaarseks kasutamiseks juba seepärast, et see aitab jääkainetel kehast väljuda. Eriti kasulik on see tee naistele, kellel on pidevalt probleeme erinevate naistehaigustega.

8. TERVENDAB ALKOHOLISMI JA EI LASE ALKOHOLIL KEHALE LIIGA TEHA
Peterselli kasvatamine kodus aitab eemale hoida alkoholi ja ka teiste erinevate sõltuvust tekitavate ainete manustamist. Seega, kui kodus on keegi, kes ei suuda alkoholiga piiri pidada, siis kindlasti võiks Peterselli taimed kasvada. Peterselli mulla sisse võib panna või peal võib hoida Ametüsti kristalli, mis omakorda aitab alkoholist eemale hoida. Peterselli on soovitatav enne alkoholi tarbimist ka süüa, et alkohol teeks võimalikult vähe kehale ja enesetundele liiga, samas see aitab ka piirata alkoholi manustamist. 

9. PETERSELLI VANN INGLITE JAOKS PORTAALI AVAMISEKS
Petersell tükeldatakse peeneks ja raputatakse kuuma vannivette ning võetakse kauakestev vann kehale, et avada spirituaalne portaal, läbi mille Inglid on võimelised meile sõnumeid andma. Peterselli vanni teevad väga paljud spiritualistid just selleks, et võimendada oma kontakti Inglitega, et nende käest sõnumeid nii iseendale kui ka teistele saada. Selline vann on hea, kui seda tehakse enne magama minekut, et läbi une saaksid nii Inglid kui ka teised kadunud hinged või sugulased kontakteeruda. Kõige paremini toimib Petersell siis, kui sa ise kasvatad endale selle taime.

10. NEEDUSLIK KAITSE
Peterselli söömine aitab inimese hingel muutuda tugevamaks ja see mõjub nagu Must Turmaliin, mis kaitseb halva õnne, kriitika, ära sõnumise ja needmise eest. Petersell mõjub nii, kui seda süüa toorelt ehk mitte küpsetatult. Peterselli Aurat kaitsev omadus kestab Auras enamvähem 24 tundi. Seega, kui tunned, et mõnel päeval on sul lisakaitset vaja, siis võid enne ebameeldivale kohtumisele minekut Peterselli süüa ja anda enda poolt kõik iseenda kaitsmiseks.

Peterselli kasutatakse paljudes rituaalides ja eriti võimsaks saad sa rituaali muuta juba sellega, et kasutad enda kasvatatud Peterselli taime maagia loomisel.