Lootos on äärmiselt kaunis ja ilus lill ning peale selle uhke väljanägemise on sellel ka väga jõuline energia, mida see endaga kaasas kannab. Lootosel on väga pikk ajalugu ja seda on peetud juba vanast Egiptuse ajast pühaks lilleks. Lootose peamiseks sümbolismiks on olnud läbi aegade erinevates kultuurides puhtus ja armastus.

Lootost peetakse uute alguste ja uue energia lilleks selle õitsemise tehnika tõttu. Lootose lill teatud päevadeks sulgeb enda õied ja avab need jälle üheks päevaks õide ning seda see lill teeb vahetpidamata. Sealt on tulnudki selle uue alguse sümbolism.

Iidsed Egiptuses kasvas esialgselt kahte sorti Lootose lille, milleks oli valge ja sinine. Peale seda hiljem toodi sinna kasvama ka kaunis roosa Lootose lill. Lootose peamine sümbolism on pärit vanast ehk iidsest Egiptuse ajast.

Egiptuses hakati Lootost pidama Päikesega seotuks, seda selles mõttes, et see pani enda õied alati päikese loojudes kinni. Seega hakati seda lille seostama Päikese valitusega. Enamus teised lilled, mis õitsevad, ei sulge enda õisi ööseks ega tee uuesti hommikul neid Päikese saabudes lahti. Lootost hakati seostama Päikesejumalaga.

Iidses Egiptuses hakati valmistama sellest kõrgelt hinnatud lillest ka paberit, nii nagu seda tehti ka papüürusest. Lootost kasutati ülem Egiptuses ja papüürust siis alam Egiptuses.

Buddhismis sümboliseeritakse Lootost kui kire ja elu soovi lillena. Seda hakati nii võtma selle lille iga hommikuse tärkamise soovi tõttu. See sümbolism tuleneb selle lille iseloomi tõttu.

Näiteks Hinduismis peetakse Lootose üheks tugevamaiks sümbolismiks lõppmatust ehk surematuse energiat. Kõige enam peetakse selles lugu valgest Lootosest, mida peetakse lisaks surematusele ka viljakuse energiat kandvaks lilleks. Hinduismis peetakse Lootose lille inimese hingele sarnaseks, usutakse, et see avab end Päikest nähes arengule ning kõrgema energia talletamisele. Sama moodi on oskus meie hingel avada ennast kõrgematele energiatele ning sellest enda jaoks kasu saada ning õppida sellest.

Lootosest valmistatakse ka viirukeid, tänu millele saab enda ellu selle imelise taime väge tuua. Lootose viiruki leiad SIIT. Kui soovid enda ellu Lootose sümbolismi mõjutusi tuua, siis too tuppa viiruk selle aroomi maja täitma, too pilte Lootose lillest, kujukesi või maali enda jaoks ise üks kaunis Lootose pilt ning aseta selle ümber kristalle, mis sümboliseerivad täpselt sama energiat, mida sa Lootose kaudu enda ellu soovid kutsuda. Lootose sümbolist valmistatakse väga palju küünlaaluseid ja just neid ma soovitan enda kodus kasutada.

LOOTOSE ENERGIA:

-
Taassünd
- Rahu
- Armastus
- Uus algus
- Puhtus
- Päikeseenergia
- Küllus
- Spirituaalne kasvamine
- Enda mõistmine
- Kannatlikkus
- Viljakus
- Vabadus
- Elu tundma õppimine

Lootosel on veel üks väga huvitav olemus, mis minu jaoks on kõige imetlusväärsem selle kauni taime juures. See kasvab mudases, sogases ja kohati väga mustas tiigis ning sellises kohas, mis ei kiirga kaugeltki ilu, hakkab järsku kasvama niivõrd kaunis lill nagu Lootos. See on ilmselge märk selle kohta, et alati on vaja seda tumedamat poolt ellu, et tuua välja kõige kaunimad pooled sinu saatusest. Et elus on vaja kontraste, et üldse millegi üle rõõmu tunda. Lootos särab enda tumedas tiigis nii, et võtab kõik silmad enda poole. Lootost nähes kaob ära igasugune vaade sellele tumedale tiigile, mis omakorda tähendab seda, et kui ühel heal päeval sinu elus on midagi lummavat, siis suudad sa unustada selle, kus kohast sinu hing just läbi on käinud ehk kurbuse või mõne raskema perioodi.

Lootose erinevad värvid sümboliseerivad veel omakorda erinevaid energiaid. Näiteks oli Vanas Egitpuses väga kõrgelt hinnatud just sinine Lootose lill. Seda peeti tarkuse, hingelise kasvamise, hingelise arenemise ning spirituaalsuse sümboliks.

Lisaks Lootose üldisele sümbolismile annavad värvid veel omakorda teatud energiaid sellele juurde.

SININE LOOTOS Sinine Lootos sümboliseerib tarkust, õppimist, spirituaalset arengut, võitu millegi üle ja positiivset ning heasoovlikku võimu. Kui võim millegi üle saab üldse hea olla, siis mina usun, et see võim sümboliseerib oskust kontrollida kurja, rumalust ning pahatahtlikust.

VALGE LOOTOS See Lootos sümboliseerib vaimset selgust, puhtust, probleemide selgenemist. Valge Lootos on taas ellu tärkamise sümbol, sellel on oskus säilitada rahu ja see annab edasi kannatlikkust. Peale selle sümboliseerib valge Lootos perfektsionismi, vajadust olla ideaalne, vajadust olla kaunis. Valge Lootos on endale eesmärkide seadmise sümbol ja nende täitmise vajadust õhkav. See on sümbol, mis aitab sul lõpuni viia selle, mis kord käsile on võetud.

LILLA LOOTOS Lilla Lootos on seotud spirituaalse kasvamisega, intuitsiooni tunnetamisega ja tõelise mina isiksuse üles leidmisega. Lilla Lootos toob visioone ja aitab mõista, milleks me loodud siia ilma oleme.

PUNANE LOOTOS Punane Lootos on kõige enam seotud armastusega, kirega ja romantikaga. Seda peetakse igavese ja sügava tähendusliku armastuse sümboliks. Punane Lootos sümboliseerib ka emotsionaalset rahu ja tasakaalu loomist.

ROOSA LOOTOS Roosa Lootos kannab endaga kaasas kõige enam uue alguse energiat.

LOOTOSE TÄTOVEERING

Olen alati öelnud, et ole väga ettevaatlik enda keha tätoveerimisega. Seda selles mõttes, et iga sümbol või märk, mida sa enda kehale lased joonistada, hakkab sinu isiksust, elu või saatust mõjutama. Mitte ühtegi tätoveeringut ei tohiks enda kehale lasta teha ilma tõsise läbimõtlemiseta.

Annan veidi vihjet selle kohta, mida Lootose sümboli tätoveerimine sinu isiksusele, elule ja saatusele hakkab andma, kui sa selle endale lased kehale teha. Esiteks erinevad kohad sinu keha peal omavad erinevaid energiaid, vastavalt siis sellele, millises Tšakras tätoveering asub. Huvitav eksole? Ei ole mitte kunagi selle peale mõelnud? Aga nii see on!

Esiteks, kui sa üldse soovid endale Lootost tätoveerida, siis tee kindlaks see, milline võiks see Lootos olla. Kas kinnine, lahtine või hoopis pooleldi lahtine? Ka nendel Lootose vormidel on omakorda tähendused.

- Kinnine  Lootos aitab sinu hinges hoida kõike seda, mis sa oled kord kogenud, et see muuta kasulikuks ning see seab piirid sinu õpitud õppetundide kadumisele. Ehk see ei lase sinu tarkusel kaduda ja õpetab sind kõike elus hindama, mis kord sinu ellu on kingitud.

- Lahtine Lootos aitab sul kogemusi enda ellu kutsuda ehk õppetunde juurde paluda universumilt. Avatud Lootos tõmbab ligi kõike head, aga pea meeles seda, et hea tuleb alati kõrvalise teemaga ehk negatiivsusega. Et tunda elus midagi niivõrd head, peame me enne seda selle välja lunastama ehk õppima millegist, et seda nautida või seda ära teenida.

- Pooleldi avatud Lootose lille tätoveering annab sinu hingele pideva vajaduse liikuvuses olla. Pideva vajaduse õppimise järgi ning see ei lase sul mitte kunagi paigal seista. See sümbol annab edasi vajadust elu elada, mitte sellel lasta kustuda.

Peale selle, mis ma ülalpool terves selles artiklis Lootose kohta kirja olen pannud, annab erinevas kohas Lootose tätoveering konkreetsemaid energiaid sinu hinge.

Kui tätoveerida Lootose lill selja peale, siis aitab see vabastada sind mineviku ahelatest või vastupidi kinnise Lootose kujul õppida alati enda vigadest ning eksimustest. Kui teha see rindkere peale, siis see aitab armastust ellu kutsuda või armastust hoida. Kui sa teed selle enda parema külje peale, siis muudab see sind alati midagi otsivaks ja kui vasaku külje peale, siis alati midagi õppivaks. Kui Lootose lill on kusagil parema jala peal, siis see sümboliseerib vajadust alati millegi uue suhtes. Vasaku jala peal sümboliseerib vajadust säilitada enda elust kõik hea, mis kord on loodud. Kui sa tätoveerid Lootose lille parema käe peale, siis soovid sa alati andestada ning  lasta valul minna. Kui see on vasaku käe peal, siis kutsud sa esile endas vajaduse muuta kõike paremaks ehk see avab ka kohati sellise perfektsionistliku käitumise. Lootose lill kaela peal annab edasi sinu hingele oskuse olla vaba igas situatsioonis, see aitab tunda hingelist vabadust ning on intuitsiooni arengule väga kasulik.

Lootose lill peab ise sinu juurde tulema ja seda ei tohi mitte kunagi ennast meeldima sundida. See tähendab seda, et kasuta Lootost enda eluteel siis, kui sul on tekkinud sellega emotsionaalne side. Kus see side peaks tulema? See tuleb iseenesest, sulle lihtsalt ühel päeval hakkab see meeldima ja selle kaunis välimus hakkab sind lummama. Kui see sind lummab, siis on sul selle sümbolismi vaja enda lähedal hoida...