Tantsimine on tõeliselt nauditav tegevus, võin seda võrrelda lausa spirituaalse rännakuga. Mulle meeldib väga tantsida, end tantsu kaudu väljendada, see on kehale tõeliselt ülendav kogemus. Mind mõistab täielikult see inimene, kelle jaoks on tants elu osa. Spirituaalse tõlgendajana on minu jaoks alati oluline seletada sõnadega lahti igat sammu, hetke, tegevust, emotsiooni ja kõike meid ümbritsevat. Teen seda ka tantsimisega, et sa mõistaksid, mis väärtusega on tantsimine spirituaalses maailmas ja miks just sina võiksid tantsimist enda ellu rohkem tuua.

Olen viimasel ajal tegelenud tantsimisega üha rohkem, ühendanud end uuesti lapsepõlve juurtega, kus tantsimine moodustas minu elus väga suur osa. Olen tantsimisega ühenduses olles saanud nägemusi ja sügavamalt tunnetanud, mida see teeb sel hetkel minu keha ja hingega. Olen alati olnud elu suhtes uudishimulik ja minu järjepidevus ning sihikindlus suudabki lõpuks tuua kõigest välja väga väärtuslikke sõnumeid. Ma ei anna alla enne, kui ma olen teada saanud. Viimane periood, mis minu elus on olnud, on andnud mulle teadmise, mis on tantsimine tegelikult ja miks see on nii oluline.

Asendamatu väljendusviis


Tantsimine on kui emotsioonide, tunnete ja sõnade füüsiliseks muutmine ja seda kõike ühekorraga. Tantsimine on kui liikuv ja elav meditatsioon, kus energiatel on võimalik end väljendada visuaalset efekti luues.

Tantsimine aitab kehal väljendada kõike, mis on sinu sees, kui sõnadest jääb puudu. Tantsides suudad sa end väljendada suuremalt ja võimsamalt, kui sa suudad seda teha oma verbaalsete oskustega.

Puhastustuli

Tantsimine on me kehale kui puhastustuli. Kui sa tantsid ja naudid seda tantsimise hetke, siis lagundad sa enda sees olevaid raskeid emotsioone. See on nagu totaalne Aurapuhastus. Sa tunned peale tantsimist, et sinu seest on kadunud suur raskus ja painav vägi, kui see enne seal oli. Kui sa oled õnnelik ning sinus ei ole esile kerkinud mingit valu, ka siis mõjub tantsimine Aurapuhastusena, kuid seda lihtsalt kergemal viisil. Peale seda tunned sa end sulgkergena. Miks? Ükskõik millises eluhetkes me oleme, millise vaimse sisu ja ellusuhtumisega, meis on alati miski, mida on vaja maha raputada. Elu jagab meile ebavajalikku ja me ise kogume seda endasse, sest kõike ei ole võimalik teadlikult blokeerida. Tantsimine on üks viis puhatada oma hinge kõigest sellest, mis takistab meie heaolu ja õnne.


Omamoodi meditatsioon ja Tšakrate tervendamine

Peale nauditavat tantsu on alati tunne, et sa oleksid justkui väljunud ühest heast unest. Sedasama tunnet pakub meile üks korralik meditatsioon, kui sa oskad end mediatsiooni viia. Kui sul ei ole seda oskust, siis kasuta mediteerimiseks tantsimist. Ka tantsides on võimalik enda unistusi teele saata ja endas korrektuure teha, nii nagu seda on võimalik teha klassikalises meditatsioonis. Miks? Kui sa tantsid, liigutad sa kogu oma keha ja sinu keha liigutamine süstib sinu Tšakravälja energiat. Kui me praktiseerime midagi, mis annab meie Tšakratesse energiat, siis saavad need juurde jõudu, et toimida. Kui see juhtub, siis tekib sinu sisse väga võimas tunne. Sa nagu kõnniksid pilve peal ja kogumaailm sinu ümber on kerge. Nii juhtub alati, kui sa tervendad oma keha. Kes suudab tantsimist nautida, see mõistab seda kerget tunnet, mis tekib sinu sees tantsimise ajal. Mediteerimisel on väga oluline suunata liikuma kogu oma energia, mis tagab ka unistuste, palvete ja soovmõtete universumisse saatmise. Seda seetõttu, et kõik Kroontšakrast allpool asetsevad Tšakrad peavad olema aktiivsed, et soovmõtted suudaksid Kroontšakrast sinu tulevikku edasi liikuda.

Loomulik ja loominguline tants pakub ülimat tervendust

Loomulikult peab tantsimine tulema sinu seest loomulikult, seda ei tohi teha sundides. Kõige tervendavam tants on see, kui sa oled selles loominguline. Üks asi on tantsimine kava järgi, mis ei ole sulle sümpaatne või mida sa teed enda füüsilise vormi jaoks, teine asi on see, kui sa tantsid südamest ja püüad selles hetkes olla iseendaga. Need on kaks erinevat tantsimisviisi. Mina räägin siin tantsimisest, millel sa lased ise oma kehaga juhtuda, mis tuleb loomulikult ja loominguliselt - vot see on spirituaalselt tervendav. Teadlik ja süstemaatiline tants, kus sa ei säilita loomingut ja loomulikkust, see on puhtalt füüsilise vormi jaoks. Kui sa ei ava tantsimise ajal oma meeli, ei liigu sinu Tšakraväljas ükski energia, seetõttu on vaja olla tantsimises kogu oma hingega, mitte ainult kehaga. See on sama, kui sa sööd tervislikku toitu ja ei keskendu selle tervendavatele omadustele, siis ei jõua paljugi nendest vitamiinidest sinu organitesse ega nende vägi sinu Tšakratesse.

Tša-Tša-Tšakrad

Miks Tšakrad saavad energiat, kui tantsida? Kui sa naudid tantsu ja teed seda loominguliselt ja loomulikult, siis sa alateadlikult liigutad end just sellises rütmist koos vajalike emotsioonidega, mis annavad sinu Tšakratele energiat. Loominguline suhtumine tantsu vallandab intuitiivsed kehaliigutused ja sinu hing teab täpselt, millest sul on puudu ja kuidas neid puudusi tantsuga täita.

Muusika suunab meid rikastama oma keha tantsuga, muusika paneb keha liikuma ja meele tantsima. Muusika suunab meie keha kui instrumenti, et väljendada seda, millest muusika kõnetab. Kõik erinevad muusikapalad ja laululood koosnevad salakeelest, millest meie alateadvus aru saab. Muusika paneb keha liikuma täpselt selles suunas, millises see suudab sind mõjutada. Olen kirjutanud artikli selle kohta, miks muusika ja laulud on meie hingele olulised ning mida need suudavad meile pakkuda. Loe see artikkel kindlasti läbi, leiad selle SIIT.


Tantsimine õpetab sind hetke nautima 

Üks väga oluline osa tantsimise juures on see, et see aitab olla hetkes. Tantsides suudad sa tunnetada, mis väega on olevik ja blokeerida ära keskendumise mineviku ning tuleviku peale. Tantsimine maandab ning ankurdab sind siia nüüd ja praegu. Paljud inimesed ei oska seda jooksvalt enda elus praktiseerida. Aga tantsimine on võimas viis tunda, mida tähendab hetkes elamine. Kui kõik meie ümber olevad inimesed oskaksid hetkes elada, siis see maailm siin oleks palju maagilisem, ilusam ja värvilisem koht. Muusika kuulamine ja nautimine suudab tekitada sama tunde, viia sind pausile ja tunnetada, mis on hetkes eksisteerimine. Kui ühendada tantsimine ja muusika kuulamine, siis need kaks loovad võimsa tervendava duo. Hetke nautimine on tervendav kogu sinu kehale ja hingele ning selle praktiseerimine aitab sul muutuda vaimselt tugevaks inimeseks. Miks tugevaks? Kuna see vallandab sinus spirituaalsel tasandil õnneenergiaid ja füüsilisel tasandil õnnehormoone. Mõlemad on vajalikud õnne tundmiseks. Kui sa tead, mis on selle väärtus, siis sa hakkad üha rohkem liikuma selles suunas, et sa suudaksid ka ilma tantsimiseta ja muusikata seda kõike osata.


Olen ikka ja jälle öelnud, et inimeste kurbus ja oskamatus elu nautida algab ennekõike sellest, et ei osata hinnata kõige väärtust, mis eksisteerib sinu sees ja ümber nüüd ja praegu. Minevikku ja tulevikku vaadatakse liiga must-valgete prillidega. Värvid saavad osaks sinu elust, kui sa oskad hinnata seda, mis on sul praegu olemas. Tantsimine aitab seda efekti luua. Seda tunnet on kasulik haarata igasse enda elu hetke. Kõigil on elus väga palju raskusi, et eksisteerida, seetõttu tuleb ise värve luua ja neid näha osata.

Jalad tatsuvad, keha lainetab ja silmad sulguvad!

Kui kuulame muusikat või laulu, mis on meile hingelähedane, siis paneb see meie keha kõige kiiremini reageerima ja tantsima. Oled sa seda tähele pannud? Kindlasti oled. Jalad hakkavad tatsuma, käed laineid tegema ja sa suled silmad, et seda hetke paremini tunda ning nautida. Kui sa lased end muusikal niiviisi kaasa haarata, siis sa tervendad end sellel hetkel. Mitte kunagi ei tohiks pidurdada enda keha, kui sa nii tunned. Sa ei tohiks lasta mõjutada end välisarvamusest - kui sa tahad tantsida, siis tantsi, olgu sinu ümber kes iganes. See oleks ülim patt lasta end sellisest hetkest röövida. Me elame ennekõike iseendale, seejärel, kui oskame seda teha, ka teiste jaoks. Kui keha soovib end väljendada, siis lase sellel seda teha.

Kui sul tuleb tuju ja soov tantsida, siis hakkavad ennekõike liikuma sinu jalad, seejärel puusad ja nii hakkab sinu ülejäänud keha tantsimisse sukelduma. Miks? Juurtšakra on meie kõige esimene Tšakra, mis ühendab meid maaga, meie jalad. Juurtšakra on see, mida juhib füüsiline jõud kõige enam ja seetõttu jõuab ülendav energia kõige kiiremini füüsilisel kujul just Juurtšakrasse. Mida kõrgemal asuvad Tšakrad, seda aeglasemalt liigub energiavibratsioon meie füüsilisse kehasse. Seetõttu alustamegi kõigepealt jalgade liigutamisega. Kes suudab tantsimist nautida, neil käib see sekunditega, mil kogu Tšakraväli saab osa energiavoost, mis tekitab soovi või vajadust tantsida. Kes on sellest kõigest kaugemal, sellel võtab veidi rohkem aega. Mõni, kes on tantsimisega veel väga võõras, ei jõuagi kogu keha liigutamiseni.

Tantsimine ühendab inimesi, kuna sellel on oma universaalne ja ülemaailmne keel, millest saab igaüks ilma sõnadeta aru. Seetõttu on võimas vaadata kedagi tantsimas ja seda nautimas, kuna sa alateadlikult mõistad selle sisu.

Pääsetee teise dimensiooni

Tantsimisel on olemas ka oskus viia end minema sellest maailmast, kus sa täna eksisteerid. See on põgenemisviis reaalsusest, mis on äärmiselt kasulik inimestele, kes vajavad oma mõtete kinni lülitamist ja raskuste tervendamist. Selle asemel, et rasketel hetkedel haarata alkoholipudel või mõni teine sõltuvusaine, tuleb hoopis tantsida ja selle kaudu nii-öelda põgeneda. Eluraskusi on mõistlik üle elada millegi kaudu, mis sind tõesti aitab, mitte ei riku ja ei tekita võltsillusioone. Paljud hakkavad tantsimisega tegelema siis, kui nende elus on väga raske periood, paljud siis, kui on vaja enda tuju tõsta ja stressi vabastada. Seda tehakse üldiselt alateadlikult, mina lihtsalt selgitan, miks seda teed minnakse. Ja ma usun, et tantsimine on üks parimaid lahendusi, mida nendel hetkedel endale pakkuda.

Kokkuvõtvalt on tantsimine ülim tervendus sinu kehale ja hingele. Igasugune füüsiline aktiivsus on meie tervise jaoks vajalik ja vaimselt on tantsimine see, mis aitab meil end väljendada ning meie emotsioone tervendada. Kui sa tunned, et sind tabab soov tantsida, siis tee seda ja lase enda hingel seda kõike nautida.

Sammalahhaat on kristall, mis aitab tantsimist õppida ja seda enda jaoks meeldivaks tegevuseks muuta. Sammalahhaat on nende õnnekristall, kes on tantsimisele spetsialiseerunud.

Tantsimine on meie viis väljendada enda sees olevat salakeelt, mis on olemas meie kõigi hinges!