Kui sa oled minu kirjutatud artiklite, töö ja eesmärgiga tuttav, siis tead, et soovin avada teie silmad erinevatel tasanditel, muuta elu kvaliteetsemaks, tervislikumaks ja tõsta teie teadlikkust selle osas, mis meid ümbritseb.

Kui sinu jaoks on tervis oluline, soovid vältida võimalikult palju toksiine ja ebatervislikke tarbimisharjumusi, siis see siin on sinu jaoks. Sinu keha jaoks on kordades kasulikum süüa toitu, mis on kasvatatud mahepõllumajanduses kui soetada toitu, mis on kasvatatud pestitsiitide, herbitsiitide ja hormoonide abil. Ka vegan-toit on kasulikum ning aitab sulle suure tõenäosusega tagada pika ea. Kuid seesama tervislik toit saab olla täisväärtuslik vaid siis, kui sellesse ei lisandu näiteks pottidelt ja pannidelt kogemata kahjulikke nanoosakesi.

Kas sa teadsid, et suur osa pottidest ja pannidest on mürgised? Neid on kahjulik kasutada, kuna need eritavad sinu toitu kahjulikke nanoosakesi?

Tervis on väga sügav ja keeruline teema. Selleks, et tagada endale ja perele tervislik toit, peaks lisaks mahedale ja orgaanilisele toorainele olema kehasõbralikud ka köögiriistad.

Väga paljud asjad, mida kasutatakse, ei ole sinu tervise jaoks parimad lahendused. Kui nende kasutamise põhjuseks on väide, et kõik ju kasutavad, siis võib sama hästi vastu öelda seda, et kõik on ju haiged, mis on pooleldi ka tõsi. Ma soovin öelda, et kõik, mida on harjutud tarbima ja tegema, ei võrdu ilmtingimata tervislikkusega. Inimesed ja tehnoloogia arenevad pidevalt ning iga arengu juures on alati varjukülgi.

Võtame näiteks tefloni. Kas sa tead, et see on üks mürgisemaid materjale, mida pannide ja pottide valmistamiseks kasutatakse? Teflon on laialdaselt kasutatud, kuna sellel on mittenakkuv kiht, mis muudab küpsetamise eriti lihtsaks ja mugavaks. Seda on lihtne puhastada, õli kulub vähe ja mugavus meeldib ju kõigile, kuid sellel on suur varjukülg, mida ma soovin sinuga jagada.

Teflon sisaldab kuute erinevat toksilist gaasi, mis erituvad sinu toidu sisse ajal, mil see pannil küpseb. Mida kuumemaks sa tefloni ajad, seda rohkem toksiine see eritab.

Sellest tulenevad mürgid võivad põhjustada immuunsuse nõrgenemist, kilpnäärmeprobleeme ja maksakahjustusi, see mõjub kahjulikult neerudele ja hormoonsüsteemile üleüldiselt.

Teflonist tulenevad mürgid imenduvad toidu sisse ning söömise käigus sinu organismi. Keha ei puhasta neid ära, kuna need ei ole inimese kehale seedimiseks mõeldud. Seega jäävad need kehasse ringlema ja liiguvad organitesse, millest kõige tundlikum on aju, mis võtab mürkaineid kergelt vastu. Ma usun, et see võib olla üks tuhandetest vaimsete häirete põhjustajatest. Kui sul on teadlikult võimalik vältida midagi, mis sind haigestab, siis sa võiksid seda teha. On olemas alternatiive, mis ei ole sinu kehale kahjulikud.

Lisaks teflonile on kahjulikud ka alumiiniumist või alumiiniumkihiga kaetud potid ja pannid. Ostes endale uusi potte ja panne väldi mõlemat. Alumiinium on raskemetall, mis põhjustab erinevaid kroonilisi haigusi, dementsust, Parkinsoni ja Alzheimeri tõbe, depressiooni ja palju muudki.

Milliseid potte ja panne mina toidu valmistamisel kasutan?

Kasutan roostevabast terasest (stainless steel) ja malmist (cast iron) valmistatud potte ja panne (mis ei ole kaetud alumiiniumiga ega sisalda seda). Selliseid potte ja panne on sul võimalik kaubandusest osta, sa pead lihtsalt eeltööd tegema ja lugema, mida need sisaldavad. Kui seal on kirjas sõna alumiinium, siis lükka see kohe eemale. Võta kasutusele 100% roostevabast terasest või malmist potid ja pannid. Nii ei eritu sinu toitu midagi peale raua. Rauda tuleb nendest väga väikeses koguses, aga see on kasulik neile, kellel on aneemiarisk või madal hemoglobiinitase. Siiski eritub seda nii vähe, et neil, kelle rauatase on normis, ei ole võimalik sellest üledoosi saada.

Nende pottide ja pannide hooldamine on alguses keerulisem kui tavalise teflon ja mittenakkuva panni hooldamine. Uus pann või pott võib toidu kergelt põhja kõrvetada. Selle vältimiseks tõmba esimesel kuul iga kord peale kasutamist põhjale linaseemneõli kiht, mis kaitseb panni ja aitab nakkumist vältida. Mida rohkem sa neid panne ja potte kasutad, seda rohkem tekib neile nakkevaba kihti. Roostevabad pannid muutuvad aja jooksul hallist mustaks, kuid sellest ei ole midagi. Mida rohkem sa neid kasutad, seda paremaks need muutuvad.

Tee läbi detoxkuur, mis aitab kehast keerulisi mürkaineid väljutada

Selleks, et vabastada kehast mürkaineid ja raskemetalle, tuleb regulaarselt süüa näiteks kale'i ehk lehtkapsast. See on number üks taim, mida soovitan sul poelettidelt detox'i tegemiseks osta, kuid seda ainult juhul, kui see on kasvatatud mahepõllumajanduses. Kui sellel ei ole kirjas öko või mahe, siis ära seda osta.

Lisaks lehtkapsale, saad sa keha puhastamiseks kasutada moringat, spirulinat, klorellat, reishit, chagat ehk musta pässikut, ja maarjaohakat. Kui soovid pakkuda endale tõhusat detox'it, siis soovitan süüa neid pikema aja vältel.

Olen toksiinidest meie elus kirjutanud ka varem, selle artikli leiad SIIT.

Soovin südamest, et te leiaksite tõelise tee terviseni ja vabastaksite enda elust mürke järk-järgult igal tasandil!