Kas sa oled endalt kunagi seda küsimust küsinud? Kui jah, siis oled õiges kohas - ma annan sinu küsimusele vastuse. Usun, et peale minu mõtete lugemist vaatad sa ennast, emotsioone ja emotsionaalsust hoopis teise pilguga. Ma luban sulle, et sul hakkab kergem ning algab spirituaalne eneseareng ja kasvamine. Soovin sulle kogu südamest emotsiooniderohket lugemist ja täielikku eneseavastamist!

Tihtipeale näen, et ühiskonnas, kus me elame, peetakse emotsionaalsust ja emotsioone millekski tühiseks. Kui oled üliemotsionaalne peetakse sind kohe ebastabiilseks või nõrgaks. Sinu emotsioonid vahelduvad kiiresti, järelikult oled ebastabiilne. Jah, sinu emotsioonides eksisteerib ebastabiilsus, aga seda tõlgendatakse negatiivselt. Kas sa pole kunagi mõelnud, et seesama ebastabiilsus on täiesti aktsepteeritav? Vaatame emotsioonide sisse. Kas sa sooviksid, et sul oleks pigem vähem tundeid? Kas see teeb inimese õnnelikuks? Tegelikult ei tee. Kas sa sooviksid olla pidevalt kuri? Kindlasti mitte. Kui sa oleksid pidevalt ühes ja samas emotsionaalses seisundis, siis ei oleks sa ka nii-öelda ebastabiilne, eks ole?

Ma soovin selle kõigega öelda seda, et emotsioonide mäng, nende muutumine ja vaheldumine on aktsepteeritav, isegi vajalik.

Seega soovitan ma sul vältida emotsionaalse ebastabiilsuse ära hoidmist. Pigem süvene enda emotsioonidesse rohkem, vaata nendesse, avasta neid, sukeldu nendesse ja uuri neid lähemalt! Esita endale küsimusi, näiteks: "Miks ma seda või teist tunnen? Miks see mind nii palju ärritab? Miks teeb see mind õnnelikuks? Miks suudab tema seda minus esile tuua?" Esita küsimusi ja ära lõpeta enne, kui oled nendele kõigile vastused saanud. Sellised vastused, mis tekitavad sinus vau-efekti ja saad endale öelda: "Just, täpselt nii!" 

Emotsionaalne keha on antud meile põhjusega. See ei ole raiskamiseks, alla surumiseks ega ka näpuga näitamiseks. Mida ühiskonnas pidevalt tehakse? Näidatakse näpuga ühele ja teisele. Inimesi põhimõtteliselt sildistatakse emotsioonide alusel. Tegelikult on emotsioonid aga indikaatorid millestki, millele me peame ise tähelepanu pöörama. Emotsioonid ei defineeri meie täielikku olemust, need defineerivad seda hetke, milles me elame. Seda hetke siin, nüüd ja praegu!

Kui mingi emotsioon kerkib sinus esile, haarab täielikult sinu tähelepanu, siis siit said sa juba vastuse - sa peadki sellele tähelepanu pöörama. Mitte lihtsalt selle emotsiooni saatel tantsima, vaid sellele reageerima, sellest õppima ja kui vaja, siis endas midagi muutma. Emotsioonid ei teki sinus lihtsalt niisama. Need tekivad siis, kui on vaja sinu tähelepanu suunata. Sinu alateadvus teeb seda selleks, et sinu teadlik mina suudaks alateadvusega koostööd teha. Suur - suur probleem ongi selles, et tihti need koostööd ei tee. Emotsioonidel lastakse tantsida, kuid sellele, mis rütm see on ja kuhu see soovib sind viia, ei pöörata tähelepanu. Nii tekibki olukord, kus emotsioonid lendavad siia - sinna ja sa tunnedki, et oled üks täielik kaos. Jah, sa oledki, kui sa nendele tunnetele õiges võtmes tähelepanu ei pööra.

Milline on see õige võti, mis aitaks sul enda emotsioone mõista ja nendest võimalikult palju kasu saada?

Sul tuleb endaga suhelda, küsida endalt, miks sa midagi tunned. Näiteks, kui sa oled seisus, kus sa kardad, siis esita selliseid küsimusi:

- Kas on midagi, mida ma saan teha, et seda probleemi ära hoida?

- Mille pärast ma hirmu tunnen, mis seda põhjustab?

- Kas on midagi, mida saan endas muuta, et tunneksin end turvaliselt?

Kui sa oled situatsioonis, kus sinu emotsioonid hüppavad üles - alla ning põhiemotsiooniks on viha või kurbus, siis esita endale selliseid küsimusi:

- Kas ma põhjustan kuidagi ise seda situatsiooni?

- Kuidas ma sooviksin, et mind koheldaks?

- Mis on minu elust puudu, et tunnen kurbust?

- Kas midagi on minu elust kadunud?

- Millega ma ei ole ammu tegelenud, mis mind varem on õnnelikuks teinud?

- Kuidas mina tunnen, et teda peaks kohtlema?

Siin on lihtsalt mõned näiteid, ma võin neid ette lugema jäädagi. Küsimus tuleb esitada vastavalt emotsioonile. Küsi endalt küsimusi ka positiivsete emotsioonide puhul ja leia vastused. Küsi endalt näiteks siis, kui oled õnnelik: "Mis teeb mind õnnelikuks? Miks on mul temaga hea olla? Mis toob minus esile kõige paremad omadused?"

Eneseanalüüs on hädavajalik, kui emotsioonid on laes või vastupidi, põhjas.

Soovin esitada sulle küsimuse ja kui sa oled nõus sellele vastama, siis ole hea, tee seda.  Kas sa tegelikult tead, mida tähendab spirituaalne areng? Kui jah, siis võta korraks hetk, sulge silmad ja ürita see endale lahti seletada. Ma ootan siin teisel pool, kuni oled vastuseni jõudnud.

Kui sa oled küsimusele vastanud või sellest hoopis üle hüpanud, siis tulen tagasi emotsioonide juurde. Jäta meelde - emotsioonid ei ole ei sinu ega ühegi teise inimese vaenlased. Vastupidi, need on sinu liitlased. Need ilmuvad just siis, kui sul on neid vaja. Emotsioonid asuvad Tšakrates, need aktiveerivad emotsioonide tundmise ja väljendamise. Aktiivselt töötav Tšakra väljendab emotsioone füüsiliselt, passiivne Tšakra jätab kehasse ärevustunde või väljendab emotsioone eriti nõrgalt. Aktiivse Tšakra puhul tunned näiteks viha nii, et terve sinu keha läheb kuumaks ja vererõhk tõuseb, passiivse korral lähed tujust ära ja pigem nähvad teistele sapiste sõnadega. Samas tajud õnnetunnet aktiivse Tšakrasüsteemi puhul nii, et soovid tantsida, hüpata ja käsi kokku lüüa, passiivse Tšakrasüsteemi korral aga lihtsalt muigad ja naeratad õrnalt.

Kumb versioon on parem? Kindlasti aktiivne, kuna nende emotsioonidega on sul võimalik endas kiiremini muudatusi teha, sest need tunded on jõulised. Passiivsete Tšakrate korral on enda emotsioone keerulisem analüüsida ja nendest õppida.

Emotsioonid soovivad sind juhatada õigele teele ja enesetervendusele ning suunavad sinu tähelepanu sellele, mis vajab sinu tähelepanu. Tšakraid saab aktiivseks muuta kristallidega, kanna selleks Tšakra-ehteid või konkreetsele Tšakrale mõeldud kristalli. Kõik kristallid on ühe või kolme Tšakra tervendajad ning olen kõikide kristallide juures välja toonud ka nende toimed Tšakratele. Sinine Ahhaat on Kurgutšakrat tugevdav, tervendav ja selle energiaid parandava omadusega. Kanna Sinist Ahhaati, et Kurgutšakra saaks kristallist tervendust. Tervenenud Kurgutšakra annab sulle võimaluse end vabalt ja mugavalt väljendada, aidates sul mõista enda tundeid ja emotsioonide tähendusi. Sinine Ahhaat ühendab sind sinu tunnetega, aidates saada vastuseid küsimustele "Miks ma nii tunnen?", "Miks see mind nii tundma paneb?" ja kõigele, mis on seotud sinu üliemotsionaalsusega. Sinine Ahhaat aitab leida selgitust ja õpetab sind pidevalt, muutes sind seeläbi ääretult spirituaalseks. Lisaks soovitan sul enda ellu tuua Iisopi eeterliku õli, mis suudab tervendada korraga erinevaid Tšakraid. Näiteks tervendab see sinu Kurgutšakrat, mis omakorda aitab parandada enesemõistmist, ja aktiveerib Kolmandat silma, mis aitab sul oma elu selgemalt näha. See on ka suurepärane vaimse tervise toetaja. Iisopi eeterlik õli lõõgastab ning parandab tuju ja meeleolu, aitab toime tulla ülemõtlemise, paanika ja hirmuga ning on hea abiline tujude kõikumise, tujutuse ja depressiooni puhul.


Emotsioone tuleb tõlgendada - seda saad sa ise teha. Täiesti ise! Alati, iga kell! Mina teen seda ja see aitab mind, ma ei näe põhjust, miks see ei peaks ka sind aitama. Olen seda alati teinud ja seetõttu muutun pidevalt, aastast aastasse. Emotsioonide tõlgendamine viib tõe üles leidmiseni. Teen seda enda puhul igapäevaselt, samamoodi nagu tõlgendan eraseanssidel kõikide teiste emotsioone.

Kui sa pead end ise üliemotsionaalseks ja sind on ülereageerijaks sildistatud, siis ära lase sellel endale liiga teha. Ära lase end sildistada! Pigem on põhjuseks see, et sa ei reageeri enda emotsioonidele. Haara ohjad enda kätte! Kui hakkad oma emotsioone mõistma, siis saad aru, et sinus ei eksisteeri vaid ühte liiki tundeid. Mida rohkem sa neid lahti harutad, seda erinevamaid emotsioone saab sinus eksisteerida ja seda kiiremini suudad liikuda negatiivselt emotsioonilt positiivsele.

Vastus spirituaalse arengu kohta, millele palusin sul enda peas vastus leida, on siin. Need mõtted emotsioonide lahti seletamise kohta on üks etapp spirituaalsest arengust. Kui tunned, et said minu mõtetest palju kasu ja hakkad neid ka rakendama, siis palju õnne - sa viid endas läbi enesearengu.

Seni, kuni sa ei reageeri enda negatiivsetele emotsioonidele, lendavad need nagu bumerang sinu juurde tagasi ja seni, kuni sa ei reageeri positiivsetele emotsioonidele, ei saa sa tunda täit õnne.

Loodan südamest, et minu mõtted avasid sinu silmi ja sa oled nüüdsest emotsioonidest lummatud!