Hingesugulast peetakse sügavaks armastusehingeks, kes saabub meie ellu meid armastama, aga tegelikult on peale tõelise hingesugulase mitmeid hingesugulaste liike, kes tulevad vaid korraks, et meid aidata ning siis suunduvad edasi. Need ei ole Saatusekaaslased, kes tulevad, õpetavad, karistavad kui vaja ja jätavad tõeliselt painava jälje maha. Erinevad hingesugulase liigid, kes ei ole päris hingesugulased, käivad meie elust pidevalt läbi. Esimene hingesugulase liik on aga "TERVENDAJAHING", kes tavaliselt meie ellu kauaks ei jää, temast ei pruugi isegi sõpra saada ja kui temast ka saab sõber, siis vaid lühikeseks ajaks ja kui ta ühel päeval ära läheb sinu elust, siis sa tunned kergendust. Kergendust selles mõttes, et sa tead, et nii on parem, kui teda sinu elus ei eksisteeri. See ei pea üldse olema negatiivses võtmes, vaid miski ütleb, et nii on lihtsalt õige.

Tervendajahinge rollis on igaüks vähemalt korra enda elus ja mida rohkem rolle sul selle hingena teistes eludes on, siis see näitab sinu hinge vanust. Mida vanem hing, seda õpetavam ja tervendavam ta saab olla. See, mitu tervendust sa kellelegi jagad, see on enne sinu sellesse kehasse sündi kirja pandud ehk sa ei saa neid rolle endale juurde lihtsalt võtta.

MILLISED ON TERVENDAJAHINGE TUNNUSMÄRGID?

* Tervendajahing saabub sinu ellu täiesti ootamatult, sa kohtud temaga kohas, kuhu sa "täna" ei pidanud minema, aga siiski olukorra sunnil läksid või keegi "kogemata" tegi teid lihtsalt õigel ajal tuttavaks. Nad saabuvad nagu välk selgest taevast.

* Tavaliselt tekib automaatne side selle inimesega, tekib tunne, et sa teaksid teda juba aastaid.

* Kiirelt kaob ära see intensiivne tõmme, mis esialgu selle inimesega oli, see on seepärast, et tema tervendus hakkab alati siis pihta, kui kaob ära tõmme.

* Nad on sinuga sõbralikud, üritavad näidata enda head poolt ja nad ei teeskle enda olemust ehk tervendajahinge rollis olev inimene on äärmiselt avatud sinuga erinevatel teemadel.

* Tervendajahing otsib pidevalt sinuga kontakti või kui ta seda teadlikult ei tee, siis te pidevalt lihtsalt jooksete kokku.

* Tervendajahingega ei teki kunagi seksuaalset sidet, see on nii mehe-naise vahel sõprusega seotud kui ka mehe-mehe või naise-naise vahel seotud sõpruse tundega.

* Sa ei julge talle otse välja öelda, kui oled tema peale pahane või kui sa korraks kasvõi oled riivatud tema otsekohesusest. See on sellepärast, et sul on õppetunni ajal alati tema suhtes aukartus - see on tunne, et ta on lihtsalt sinust targem ning tal on õigus sulle öelda, mida sa valesti teed.

* Tervendajahinged on võivad sinu elus kuni 6 kuud intensiivselt olla, võib-olla isegi igapäevaselt ja lahkuvad sama järsku, kui nad sinu ellu saabusid. Samas, kui sa oled ise kiire õppija ja võtad uut hinge kui õpetajat, võib ta lahkuda vägagi kiirelt. Tema elust lahkumine sõltub sinu õppimise kiirusest.

* See sama inimene võib sinu ellu uuesti naaseda ja seda juba uute õpetusega.


Tervendajahingesid tuleb ellu lasta, sa ei tohi neid ignoreerida, kui tunned, et temas on liialt palju seda, mida sa ise pelgad. Kui sa tõrjud enda tervendajahinge, siis sa tõrjud elu. Küsi enda käest, "Kas sa elad enda kehas või sa seisad enda kehas?", parem on elada ja liikuda edasi, kui seista ning pikendada aega, kus näed kõike seda, mis sinu elus tegelikult on.

MIDA ANNAB TERVENDAJA HING SINULE?

Peegeldamine

Tervendaja hing on sinu teele saadetud selleks, et ta on kui "peegel" sinu ees. Ta hakkab peegeldama kõike seda, mida sul on valus teada või valus enda elus märgata.

Kogemuste jagamine

Neil võib olla samu halbu kogemusi, mis sul endalgi on juhtunud või mida sa oled enda sees üritanud blokeerida. Nad hakkavad vanu haavu lahti kiskuma ja sulle pidevalt oma jutuga või käitumisega meenutama seda halba asja. Seda kõike selleks, et sa selle halba emotsiooni enda seest vabaks laseksid. See ongi tema eesmärk - vabastada sinu hingest takistuse, mis ei lase sul eluga edasi minna.

Ühised probleemid 

Kui tervendaja hing räägib sinuga teemadel, mis tegelikult sulle haiget teevad, siis see ei tekita sinus halba enesetunnet, kui sa just temaga nendel teemadel vestled. Ta seletab oma kogemust, jagab enda tundeid sinuga, näitab sulle kuidas ta on üle saanud sellest kunagi, seletab kuidas enda emotsioone tasakaalus hoida ja kuidas eluga edasi minna. Sa kuulad ja kuulad teda, ning võidki jääda kuulama seda ühte ja sama teemat ning ühel hetkel ka sinu valu kaob. Tervendajahinged tervendavad läbi sõnade - nad räägivad sinu seest selle probleemi vabaks ja takistus kaob.

Kaotab hirmu suhtlemise ees

Tavaline juhtum on see, et tervendaja hing õpetab enda ülesandele ehk sinule avatum olema. Ta tutvustab sulle uusi inimesi, uusi kogemusi, mille peale sa oled mõelnud, aga ei ole julgenud teha. Näiteks räägib sulle laialt oma reisimisest ja kõigest sellest, kuidas asjad käivad, aga sina ei ole suur reisija, kuid soovid seda osa enda elus täiendada, kuid ei julge. Ta võib igal kohtumisel rääkida ning anda nõu, kuidas midagi teha või kuhu minna. Ühel hetkel võtad sa end kokku, lähed reisile ja see hirm kaob ära tänu sellele samale inimesele.

Motiveerib tegutsema

Tervendaja hingel on tüüpiline iseloomuomadus - ta üritab sind pidevalt tagant utsitada, motiveerida, leida põhjuseid, miks sa ühte või teist asja peaksid oma elus muutma või tegema. Ta võib tunduda kamandav, aga ta paneb sind mõtlema. Tervendaja hing on see, kes lükkab sind liikuma.

Kui tervendajahing jääb sinu elus järsku kaugeks või te ei kohtu enam, kuna pidevalt tuleb midagi ette, siis tervendus on tehtud ja seega ka ülesanne on täidetud mõlemalt poolt. Üks õppis vabaks laskma ja liikuma, teisel aga sai üks ülesanne enda elust jälle täidetud.

Ka sina võid olla täna kellegi jaoks tervendajahing, mõtle, keda sa soovid aidata, kelle üle sul on põhjendamatu huvi selles mõttes, et sa soovid talle head ja tahad et ta elus hakkama saaks. Kuigi sa võibolla ei tunne teda tegelikult üldse, aga tead, mida ta elus peaks muutma, et ta saaks edasi liikuda.