Sulgvõhk on üks minu lemmikuid Feng Shui taimi, mida on mul mitmeid kodus ja mida on palju mu butiikides. Sulgvõhk kaitseb seda keskkonda, kus on tema kodu. Mida lähemal sa hoiad seda imelist taime oma kodu või kontori uksele, seda rohkem kaitseb see seda keskkonda. Mida kaugemale see on asetatud välisuksest, seda rohkem toob see majja õnne ja jõukust.

Sulgvõhk ehk Zamioculcas Zamiifolia on Idamaades tuntud jõukuse, külluse, hea õnne ja positiivse energia taim. Sulgvõhul on lehed, mis näevad alati välja väga ilusad, säravad ja elujõulised, hoolimata taime vanusest. Sulgvõhk on hinnatud Feng Shui taim ka sellepärast, et sellel on oskus parandada õhu kvaliteeti ehk see toob majja hapnikku ja puhastab samal ajal õhku. Enamus Feng Shui taimed toodavad hapnikku ja puhastavad õhku, see on ka põhjus, miks need kuuluvad Feng Shui taimede hulka.

ÄRI, ETTEVÕTTE JA TÖÖ EDU

Kristallidega saab aktiveerida erinevaid taimi konkreetsel eesmärgil töötama. Aseta selle taime mullale või poti sisse Piltjaspise ja Mariami Jaspise kristalle, et see taim tooks head tööalast õnne. Asetage Sulgvõhk kontorisse ja koju (kui te kodus tööd teete, siis sinna ruumi, kus on teie tööasjad) või ettevõttesse, et see taim suurendaks teie ümber eduenergiat. Piltjaspis on kristall, mis aitab tehtud tööd säilitada ja see kaitseb pankroti eest. Mariami Jaspis toob häid uusi ettevõtmisi ja kordaminekuid.

KÜLLUSE MAJJA TOOMINE

Asetage lillepotti või mullale Krüsopraasi, Rohelist Aventuriini ja Tsitriini ning hoidke taime enda kodu kõige kaugemas vasakus nurgas välisuksest vaadatuna või kodu Kagunurgas. Mõlemad on kristallimaailmas hinnatud jõukuse energiaga piirkonnad.

Sulgvõhku võiks nimetada Universumi küllusetoojaks. Aseta see taim enda kodu keskele koos Valge Kaltsiidiga, et aktiveerida kõikide ilmakaarte õnne-energeetika. Valge Kaltsiidi kogus vali kodu suuruse järgi ehk mida suurem on kodu, seda rohkem too kristalle ja seda suurem taim.  

LASTETUBA JA LAPSE RÕÕMUS MEEL

Minu kõige lemmikum Sulgvõhu omadus on see, et see aitab tasakaalustada närvilist energiat ja on seega üks minu lemmikuid taimi, mida ma soovitan viia lastetuppa. Sulgvõhk aitab leevendada stressi, on kasulik neile lastele, kellel on allergiad, kas kassi-koera karvade vastu või kellel on hommikuti pidev ninakinnisus.

Sulgvõhk puhastab õhku ja rahustab, selle taime juurde võib panna järgmiseid kristalle:

- Krüsopraasi ja Vanadiniit Bariidi, kui soovitakse lastetoas õhku puhastada ja seal magavad allergikud.
- Roosa Kvarts, Roosa Kaltsedon, Ametüst, Ametriin ja Valge Opaal, kui soovitakse laste omavahelisi suhteid parandada. Seda siis, kui ühes toas elab mitu last koos.
- Sinine Kaltsedon, Sinine Pitsahhaat, Sinine Kvarts ja Mäekristall, kui soovitakse leevendada lapse närvilisust ja stressi.

KODU PÕHJAPOOLSES PIIRKONNAS VEE-ELEMENDI TASAKAALUSTAMINE

Sulgvõhk toob head energiat, kui te panete selle kodu Põhjapoolsesse ruumi kasvama ja eriti kasulik on see siis, kui Põhjas on kraanikauss, wc, pesuruumid. Sulgvõhk tuleb kokku panna Musta Turmaliiniga ja see taim sinna kasvama viia, siis see toob sealsetele elanikele head ärivaistu ja palju tööd. Põhi on Feng Shui järgi töö piirkond, mis määrab ära selle, kui hästi sinul tööga läheb.

Sulgvõhk sobib kõige paremini toa nurka, tasakaalustamaks nurkadesse tekkivat halba energiat. Isegi pole vaja selle juurde kristalle lisada. LaTene butiikides on need enamjaolt mõnes nurgas, et viia kristallide ja meie väeesemete jaoks energia liikuma. Sulgvõhk aitab hoida sealsed energiad positiivsed, et kristallid ei kaotaks enda energiaid ja inimestel, kes meid külastavad, oleks meie juures hea olla.

Enda kodus kasutan Sulgvõhke täpselt samal eesmärgil - et viia energia liikuma seal, kus see võib kinni jääda. Näiteks ei tohi olla mitte üheski ruumis tühja nurka, nurgas peab olema alati kas taim, kristallid, akvaarium või mõni teine Feng Shui element.

Üks suurimaid põhjuseid, miks ma erinevatest taimedest kirjutan, palju räägin, kingin ja neid soovitan, on see, et õiged taimed meie koduses või töökeskkonnas toovad palju tervist, jõudu, positiivsust ja spirituaalsust. Mõtle korraks... kui sa jalutad õues, sul on alati hea olla. Kui sa oled kinnises ruumis, siis sa väsid ja tunned lõpuks end halvasti. Kui ruumidesse on toodud ka taimed, siis me tegelikult ei väsi pooltki nii kiirelt ega meie tervis ei lagune kiirelt. Kuna Põhjamaade inimeste elu on paratamatult kodukeskne ja veedetakse palju aega siseruumides, siis parem toogem tuppa kõik hea, kasuliku ja toetava, et meil oleks hea elada.

Sulgvõhk on ideaalne kodu või kontori taim, kuna selle eest on ülimalt lihtne hoolt kanda. Sulgvõhk ei soovi väga palju valgust saada ja seega võib selle ka varjulises kohas ilusti kasvama panna. Küll aga ei kasva see täiesti ilma valguseta, seega leidke sellele mõnus poolvarjuline koht enda majapidamises. Sulgvõhk tahab harva kastmist saada, vastasel juhul hakkab see mädanema ja lehed muutuvad kollaseks. Kõige lihtsam on oodata enne kastmist, et mullapall oleks täiesti läbi kuivanud ja alles siis kasta veidi. Seega ideaalne taim tempokatele inimestele!

Kui soovid enda Sulgvõhku paljundada, siis see on imelihtne. Võta taime küljest leht ja pista see mulda täis poti sisse ja see võtab kiirelt juured alla. Sulgvõhu lehed on mürgised vaid siis, kui neid süüa.

Loe ka minu teisi artikleid Feng Shui tamedest: Kummipuust SIIT, Tõlvlehikust SIIT, Sõnajalast SIIT, Havisabast SIIT.