Mida andis meile maasea-aasta? Milliseks see inimesed kujundas? Kuidas tulla toime sellega, mida aasta andis ja ära võttis? Maasea-aasta hakkab kohe lõppema ja on hea teha sellest tempokast, sündmusterohkest ja paljude jaoks keerulisest aastast kokkuvõte.

Maasea-aasta valitsemisaeg algas 5. veebruaril 2019 ja lõppeb 24. jaanuaril. Päev pärast seda, 25. kuupäeval annab maasiga oma trooni üle metallrotile. Uuesti saabub maasea-aasta alles 2055. aastal.

2019. aasta alguses pidasin mitmeid loenguid teemal, mida maasiga toob ja mida meil kõigil on sellelt aastalt oodata. Täna on hea see teema uuesti ette võtta ja meenutada, mis on olnud ning millise väega on see aasta meid saatnud.  Maasiga juhib meid oma väega veel pea terve jaanuarikuu.

Maasiga tõi paljudes esile väga suure vajaduse küsida: "Kus on minu kodu?" Inimesed, kellel ei olnud oma kodu, hakkasid seda planeerima. Paljudes tekkis soov seda päris oma kodu saada. Need, kellel olid kodud, hakkasid mõtlema, kuidas seda parendada, mida edasi teha, kuidas dekoreerida, ümber kujundada, ja palju veetsid aega mõttega "Kuidas edendada oma kodust elu?" Ennustasin kodule pühendamist ette ja üle Eesti oli näha, kuidas majad kerkisid ja ehitusfirmad ühest kohast teise liikusid.

Maa-aasta siga on see, kes soovib luua kodu ja kui kodutunne puudub, on tema see, kes loob meeletu igatsuse kodusoojuse järele.

Lisaks sellele, et maasiga igatseb kodusoojust, soovib ta ka turvatunnet. Sellel aastal on paljude inimeste hinges olnud turvatundepuudus. On olnud vajadust läheduse järele ja vajadust olla kaitstud. Sellel aastal on lapsed olnud väga tundlikud ja nende jaoks on oma vanemate tugi olnud erilise tähendusega.

Maasiga tõi inimestes esile kriitikatundlikkuse ja sellega oled Sa kindlasti kõikjal kokku puutunud. Oled pidanud oma sõnadega ettevaatlik olema. Maasiga paratamatult tekitas inimestes tunde, et neid rünnatakse, ja seda isegi siis, kui seda tegelikult ei tehtud. Maasiga on tundlik ja seega oled Sa ka ise tundlik. Astroloogia vägi on võimas, Sa saad sellest osa, soovid Sa seda või mitte. 

Mina aitan Sul lihtsalt mõista, kuidas erinevad aastad meid mõjutavad. Mõistes aastate energiaid, saame me paremini ja edukamalt hakkama.

Kriitikatundlikkus on tekitanud probleeme väga paljudes suhetes. Vale sõna on toonud ebavajalikke tülisid, vale sõnakasutuse pärast on mõistetud Sind hukka või vale näoilme tõttu tõlgendatud Sind valesti. Kui Sa ise ei ole kriitikatundlikkuse tõttu probleemidesse sattunud, siis oled kellegi teise omavahelises vestluses või suhtes seda kindlasti pealt tunnistanud. Terve aasta olen ma inimestele muudkui öelnud, et ärge võtke kõike südamesse, see on maasiga, kes tegutseb, ja olge üle üliemotsionaalsusest, mis meid ümbritseb.

Maasiga ei ole just kõige suurem terviseandja, sellel ei ole ühegi terviseteema üle kaitsekilpi ja seetõttu on just 2019. aastal olnud meeletult palju haigestumisi. Inimeste tervis on halvenenud ja halveneb veel edasigi, kui maasiga on kellegi sees otsa lahti teinud. Juba aasta alguses ennustasin kehva tervist, millest paljud aru ei saanud. Täna on aga seis selline, et tagantjärgi saab öelda, et tervise suhtes on väga paljud pidanud muret tundma.

Maasea eesmärk ei ole inimesi piinata, vaid tuua peidus pinna alt välja haigus või terviseprobleem, mis on seal juba olemas. Maasiga ei ole inimesi haigeks teinud, vaid on probleemid välja toonud, mis aga aitab Sul tegeleda sellega, mis on Sinu tervise juures oluline. Maasiga avas füüsilisi ja vaimseid tervisemuresid. Selle eesmärk on olnud tõsta pinnale nii väiksed kui ka suure tähendusega probleemid. Sinu ülesanne, nii nagu ka kõikide teiste ülesanne, on tegeleda nende terviseprobleemidega, mille maasea-aasta on välja toonud. Tegeleda lahendustega alternatiivselt, leida iseenda rutiinis, harjumustes ja toitumises vigu, mis võivad olla haiguse tegelikeks juurteks. Neid seejärel muuta ja teha oma elustiilis suuri muudatusi.

Ükski astroloogiline aasta ei ole hea ega halb, igal aastal on omad energialained, mis toovad esile erinevaid teemasid. See, mis tuleb, tuleb põhjusega, ja kui Sa suudad nendest energiatest leida positiivsust, siis Sa oled võitja. See, et maasiga vabastas inimeste tervisekaitsekilbi, see oli hea eesmärgi nimel - saada terveks! See, et maasiga tõi esile koduteema, on olnud selleks, et panna paika see, kus Sinu kodu on. Maasiga tõi esile kriitikatundlikkuse, et avada inimesi, kes võtavad kõike elus toimuvat liiga isiklikult ja kes seda varjavad. Kriitikatundlikud inimesed said maasea-aastal teada, et neil on vaja õppida ära see, et kõik, mis meie ümber toimub, ei ole vaid meile suunatud. Paljudel inimestel on vaja ära õppida, et kõike ei tohiks isiklikult ja veel vähem südamesse võtta. Paljud asjad, mis meie ümber toimuvad, on teiste inimeste enda energia käsitlusest tulenev, ja me oleme lihtsalt pealtnägijad, punkt! Maasiga tõi esile vajaduse olla enda elus turvalises paigas. See energia tuli esile, et me õpiksime hindama inimesi enda ümber. Kõik ei ole enesestmõistetav ja me peame hindama inimesi, kes meid armastavad.

Maasea-aasta eesmärk oli tuua inimeste ellu uuendusi, väga paljud muutsid enda elus kurssi ja seda väga kardinaalselt. Kes vahetas töökohta, elukohta, kes muutis enda uskumusi ja ideoloogiat. Maasiga avas südamehääle ja aitas seeläbi muuta iseennast. Maasea-aasta lõpus saad sellele ajale tagasi vaadata ja öelda, et oled muutnud enda meelt nii mõnelgi olulisel teemal.

Lühidalt öeldes ongi see kõik see, mida maasiga meile andma, õpetama ja ära võtma tuli. Sul on veel aega lasta maaseal end kujundada. Ma loodan, et Sa leiad minu mõtetest inspiratsiooni ja see kõik aitab Sul selgemalt mõista, mis Sinuga toimunud on. Meil on kõigil unikaalne saatusetee, kuid me oleme ümbritsetud teatud ühistest energiatest. Vahe on vaid selles, kuidas me end ümbritsevat käsitleme.

Maasiga saabub uuesti meie ette 2055. aastal, sinna on väga palju aega. Vahepeal samasuguse energiaga aastat ei ole, kõik tulevased aastad on erineva energiaväljaga.

2020. aasta alguses räägin ma metallrotiaasta loengutel seda, mida hakkab tooma uus aasta. See saab olema kardinaalselt teistsuguse energiaväljaga, kui võrrelda maaseaga.

Maasea-aasta kõige põhilisem õnnekristall oli Sinine Kvarts. Tegemist on kristalliga, mis aitab tasakaalustada kõike seda, mida maasiga esile tõi. See on ülim stressileevendadaja ja ka edaspidi väga kasulik kristall neile, kes oma tervise maaseale kaotasid. See aitab taastuda, leida üles õige tee ja suund ning terveneda.

Soovitan kõigil teha rahu sellega, mida sea-aasta on toonud, ja asuda end tervendama, kui see on tervisele mõjunud. Soovitan enne metallrotiaasta saabumist ehk enne 25. jaanuari enda Auraväljale korralik suurpuhastus teha näiteks Palo Santo või Salveiga. Kindlasti on kasulik olla tänulik kõige selle eest, mida maasiga tõi ja kuidas see on muutnud Sinu mõttemaailma. Tänutunne aitab alati Auravälja vallandada positiivset energiat, mis omakorda parandab Sinu enesetunnet ja õnneenergia liikumist kogu Sinu elus. 

Soovin teile kõigile ilusat lähenevat maasea-aasta lõppu!