Salveiks kutsun ma Valget Salveid ehk Salvia apiana´t ja see on minu jaoks üks tähtsamaid rituaalitaimi, mida ma pidevalt erinevate eesmärkide pärast kasutan. Salvei on see rituaalitaim, mis võiks olla iga inimese kodus olemas. See on multifunktsionaalne rituaalitaim ja üks enimkasutatavamaid rituaalitaimi terves maailmas. Salvei üksinda suudab ära teha väga suure töö ja see on ka põhjus, miks ma Salvei kasutamist soovitan. Loomulikult ka sellepärast, et seda on väga lihtne käsitleda ning hoiustada.

Valge Salvei päritolumaaks peetakse Ameerikat ja konkreetsem piirkond, kus see pärit on, on California. Salvei esimesed kasutajad ja selle taime väärtuse avastajad olid Ameerika põliselanikud ehk indiaanlased. Indiaanlased olid need, kes hakkasid Salveid kõrgelt hindama, rituaalides kasutama ja selle tervendavaid omadusi enda füüsilise keha tervendamiseks rakendama.

Salvei on oma nime saanud ladina keelsest sõnast Salveo, mis tähendab "tervendada" või "päästa". Salvei on oma nime saanud just sellisest sõnast, kuna see ongi tõeline päästja ja tervendaja. Salveid on olemas erinevaid sorte, kõige võimsam on aga Valge Salvei ja see on ka Salvei, mida kasutatakse rituaalitaimena  ja tõrvikuna põletamiseks.


Salveid on tervendavatel eesmärkidel kasutatud juba väga pikka aega. Näiteks kasutati keskajal Salveid külmetushaiguste taandamiseks ja tänapäeval kasutan mina seda täpselt sama probleemi tervendamiseks. Kui keegi sinu kodustest on külmetushaiguse küüsis või liikvel on mõni viirushaigus, siis on Salvei imetegija ning nendele probleemidele justkui vastumürk. "Ma puhastan alati kodu Salveisuitsuga, et likvideerida haigustekitajaid ning takistada viirustel kehasse jõudmisest." Teinekord proovi järgi ja puhasta oma elamine Salveiga ära, kui keegi kodustest on haigestunud. Sa näed, kui kiirelt haigused võivad üle minna!

Mujal maailmas kasutatakse Salveid söögitegemisel ja sellest keedetakse ka teed. Seda kõike selleks, et Salvei tervendavaid omadusi enda kehasse lasta. Salveid kasutatakse mälu tugevdamiseks, epilepsia tervendamiseks ja keskendumishäirete parandamiseks.

Valgel Salveil on väga kaunis välimus, sellel on suured rohelised lehed, millel on omakorda õrn hõbedane läige. Salveid kuivatatakse ja sellest valmistatakse rituaalitõrvikuid. Rituaalitõrvikud on minu lemmikud ja see on üks kindel asi, mis minu kodus peab alati olemas olema. Salvei rituaalitõrvikuid tehakse nii, et lõigatakse valmis saanud Salvei oksad ära ning nendest punutakse rituaalitõrvik, kasutades niiti või paela, mis kergelt ära põleb. Salveitõrvikul lastakse ära kuivada ja siis see ongi valmis sind aitama.
 
Salveiviiruk ja tõrvik teevad sama tööd, kuid rituaalitõrvik on kordades võimsam, tehes seega oma tööd kiiremini ja tõhusamalt. Tõrvikus on säilinud rohkesti Salvei eeterlikku õli, mida viirukis enam nii palju alles ei ole. Viirukeid tuleks seega kasutada tihedamini kui rituaalitõrvikuid. Salveitaime spirituaalsed omadused on aga kindlasti säilinud ka viirukis.
 
Ameerika pärismaalased ehk indiaanlased on seni omanud kõige sügavamat Valge Salvei kasutamise traditsiooni. See on kindel traditsioon, mida eestlasedki on vaikselt omaks võtmas. Ma olen enam kui kindel, et ühel päeval on see täiesti tavaline, kui sinu sõber tuleb ust avades sulle vastu Salvei rituaalitaimega, millega ta on parasjagu kodupuhastust tegemas. See muutub peagi vägagi tavaliseks ja seda sellepärast, et eestlane on nii maausku inimene, et ta tegelikult sügaval sisimas teab ning tunneb Maa saaduste väärtust.

Salvei avab sinu hinge jaoks energeetilisi uksi ja muudab keskkonnaenergia energeetiliselt lihtsastiloetavaks. Salvei puhastab halba energiat ning toob selgust. See rituaalitaim aitab keskenduda ja aitab sul teele saata oma unistusi. Indiaanlased uskusid, et igal elaval taimel on olemas oma hing. Salvei hing on see, mis pakub kaitset, õnne ja vabadust!
 

SALVEI VÄGI JA SELLE SUITSU PUHASTAV TOIME

Salvei on imeline puhastaja, andes sulle võimaluse tervendada kodu vanast seisvast energiast. Salvei puhastust tee alati ka enne uute kristallide koju toomist, kuna sellisel juhul hakkavad kristallid sinu koduenergiaga kiiremini tööle. 

Salveisuits puhastab ära negatiivse, raske ja ebavajaliku energia.

Selle taime suits puhastab kristallidesse kogunud halba energiat. Kristallid tervendavad inimest ja keskkonda ning kui nad seda teevad, siis nad püüavad kinni halva energia ning enamus lukustab selle energia endasse. Salveisuits puhastab sellise energia kristallide seest ära ja laseb neil uuesti tööle hakata.

Aitab seisma jäänud koduenergial puhastuda, aidates sul end kodus hästi tunda ja kristallienergial kodus liikuda.

- Tervendab koduenergiat nii vaimses kui ka füüsilises mõttes. Salvei likvideerib haigustekitajaid, mis teevad meid haigeks.

Kõige enam aitab Salveisuits ära hoida ebaõnneenergiat ja taastada õnneenergiat.

Salvei puhastust tee ka iseenda Auraväljale kui soovid lahti saada ülemuretsemisest, muremõtetest, stressist, unehäirest või ükskõik, millisest segavast vaimsest energiast. Kasuta Salveid regulaarselt, et hoida ennast positiivse ja optimistlikuna. See annab sulle võimaluse saavutada kiiremini soovitud tulemusi.

Salvei põletamisel eritub sellest teatud ioone, mis aitavad parandada sinu tuju ja eemaldada muremõtteid.

- Soovitan Salveid põletada ajal, mil tunned, et sinu elus on kaos, sinus on palju segadust, sa ei tunne end emotsionaalselt hästi, vaimne koormus on suur ja stressirohkeid olukordi tekib üha rohkem. 

- Salveisuits aitab vabastada Auras olevat kahjulikku energiat, mis rikub mõtteid, tuju ja soodustab melanhooliat.


- Salvei rituaalitaime suits on kasulik kodudes, kus on koduloomad, nagu näiteks kassid või koerad. Salvei suudab ära puhastada koduloomast tekkinud tolmu ja on sobilik neile, kellel on näiteks allergia kassikarvade vastu. Tõsise allergia puhul kindlasti ei aita see kõiki sümptomeid ära võtta, küll aga annab see võimalus kodu puhastada, et allergikust tuttav või pereliige saaks mõneks ajaks külla tulla.

- Salvesuits aitab meeli tervendada. Salveid kasutatakse, et puhastada ülemisi Tšakraid, kus asub ka sinu otsustamise kanal.

- Põleta salveid regulaarselt, et hoida enda ümber ja kodus vaid head energiad. Mida tervem on sinu Auraväli ja kodu energiaväli, seda õnnelikum sa oled. Kasuta Salveid koos Viirukipuu, Mürri või Kopaaliga, kui soovid ebaõnneenergiaid vabastada veelgi sügavamal tasandil. Nende ühine mõju on kordades tugevam kui neid eraldi kasutades.

- See taim on põhjusega üks enim vajaminevamaid puhastustaimi - Salveil on inimesele palju pakkuda. Samamoodi on Palo Santoga. Salveisuits on terapeutilise toimega, see vabastab halva energia ja aitab heal energial välja tulla. Kui sa vahel tunned, et tuju ei ole, siis proovi oma meeleolu Salveiga muuta.

- Salveisuits aitab parandada ajutegevust, parandades sinu keskendumis-, analüüsi- ja tähelepanuvõimet. Kui sa tunned, et oled kusagil ära ja soovid end maandada, siis Salveisuits on selleks väga hea. Põleta seda enda lähedal, puhka veidi või mediteeri ning lase vaimsel selgustundel taastuda.

Värsket Salveid kasuta toiduvalmistamisel

Värsket Salveid saab kasutada toitude valmistamisel ja maitsestamisel. See taim aitab kaasa seedeprotsessile, muutes Salvei väga oluliseks ainevahetuse aktiveerijaks ja kehakaalu alandajaks. Lisaks sellele aitab Salvei vähendada gaaside teket ja väldib seedeprobleeme.

Salvei toidu sisse lisamisel aitab see sinu kehast vabastada seal olevaid mürkaineid, mis on säilitusainete, ravimite või mõnel muul põhjusel sinna kinni jäänud. Seega ei ole salvei mitte ainult suurepärane koduenergia puhastaja, see on ka suurepärane füüsilise keha puhastaja.

Lisaks sellele aitab Salvei söömine kiirendada ainevahetust nii, et see on kohati kõhukinnisuse vastu. Salvei toimib kõhulahtistavalt.

KUIDAS SALVEID KASUTADA, KUIDAS KODU PUHASTADA JA KUIDAS SALVEI TÖÖLE SAADA:

Mina eelistan Salveid põletada ja kasutada sellest tekkivat suitsu. Enamuses maailmast, kus Salveid kasutatakse, tehakse sama. Seda kõike sellepärast, et nii suudab Salvei energia jõuda just sinna, kus seda vaja on. Ehk, kui Salvei põleb, siis tuleb sellest välja suits ja suits liigub täpselt sinna, kus on vaja energia tervendust.


Salveid saab põletada lahtise puruna ja lehetükkidena või saab kasutada ka rituaalitõrvikut. Lahtist lehte põletatakse kuumakindla aluse peal või mõne savikausi sees. Kasutada võib ka spetsiaalset anumat rituaalitaime põletamiseks või sobivat viirukialust. Rituaalitõrvikut saab kodu puhastamise eesmärgil käes hoida ja ühest toast teise tuppa jalutada, et see saaks oma puhastava töö ära teha.

Salveid võib hoida merekarbi peal ja selle suitsu võib sulega laiali ajada. See on viis, kuidas ka indiaanlased seda kasutasid.

Kodu puhastamisel soovitan ma puhastada korraga terve elamine. Selleks soovitan ma eelnevalt koristada oma kodu ära ja seada see korda. Tee näiteks suurpuhastust ja Salveipuhastust samal päeval. Seda selleks, et Salvei saaks võimalikult hästi toimida. Füüsilise koristamise korral ilmub kodu Aurasse väga palju kahjulikku energiat ja see teeb meid tegelikult närviliseks. Koristamise käigus sa liigutad asju, milles on halba energiat ja koristamisega ajad sa selle liikvele. Sellepärast ongi kasulik teha samal päeval Salveipuhastust, sest siis suudab Salvei eemaldada kogu üleliigse energia, mis kodus eksisteerib.
 

1. Valge küünal - Ole hea, aseta kodu puhastades igasse tuppa, mida soovid Salveiga puhastada, vähemalt üks Valge küünal. Valge küünal võib olla ka kristallküünlaaluse sees, see ei pea eraldi alusel olema.

2. Aknad lahti - Salvei puhastamise ajal peab olema aken lahti sellessamas toas, kus sa parasjagu soovid toa energeetilist puhastust teha. Aken peab lahti olema selleks, et halb energia saaks majast kiiremini välja minna ja Salvei antibakteriaalne toime saaks erinevaid viirusetekitajaid kiiremini kodusest õhust eemaldada. Aknad peavad ka juba sellepärast lahti olema, et sul endal oleks rohkem õhku, mida hingata, sest Salvei toob tuppa võimsa aroomi.

3. Sa pead ise olema rahulik ja keskendunud - Salveipuhastust tehakse vaid siis, kui sa tunned ennast hästi ja tead, et suudad keskenduda. Salvei puhastusrituaali ajal soovitan olla oma mõtetega oma tegevuse juures - mida sa teed ja miks sa seda teed.

4. Vajalikud kristallid - Kui kasutad Salvei lahtist puru ja lehti kodu puhastamise jaoks, siis ideaalse puhastuse korral võiksid sul olla kasutuses ka teatud kristallid, mis aitaksid Salvei kodupuhastusele kaasa. Nendeks on Mäekristall geood, Ahhaat geood ja Mariami Jaspis. Need kristallid aitavad energiatel veel paremini liikuma saada.

5. Anna Salveile oma mõte kaasa - Kui sa soovid Salveiga kodupuhastust teha, siis soovitan sul puhastusrituaali ajal keskenduda sellele, mida sa soovid, et Salvei sulle annaks ja sinu kodule teeks.

6. Puhastamine alaku - Võta tikud ning süüta Salvei rituaalitõrvik või lehed ning lase neil hetkeks leekidesse minna. Lase leegil umbes 20 sekundit põleda ja seejärel raputa leek kustu. Nüüd hakkab Salvei suitsema ja sellest tuleb üldiselt väga palju suitsu korraga välja. Salveid võib süüdata ka sellest samast valgest küünlast, mille oled enda tuppa põlema pannud.

Suitseva Salveiga käi läbi terve tuba, soovituslikult esmalt ühest nurgast teise, kuni kõik toa seinaääred on läbi käidud. Seejärel liigu Salveiga toa keskele ja käi kõik kohad sellega üle.

Salveid hoitakse käes ja kui sa ise tunned, et sinu sisemine hääl ütleb, et kusagil on koht, kus on eriliselt halb energia, siis peatu seal kauemaks.


Juhul, kui Salvei lõpetab suitsemise, siis süüta see uuesti tikust või küünlast ning lase leegil uuesti üles võtta. Teine süütamine võib rohkem aega võtta, seega ole kannatlik ja oota, kuni leek jälle tekib.

Kui sul on ühes toas kõik kohad Salveisuitsuga läbi käidud, siis mine tee sedasama ka teises toas!

Kodu puhastamise ajal soovitan ma erilist rõhku osutada peeglitele. Hoia suitsevat Salvei rituaalitaime võimalikult kaua iga peegelpinna juures, et peeglite portaalid püsiksid positiivsed, et peeglist tulev energia saaks filtreeritud ja puhastatud ning head energiad avatud.

KRISTALLIDE JA ENDA AURA ENERGIATE PUHASTAMINE

Salveiga saab puhastada ja värskendada kristallide ja inimeste Auras olevaid energiaid. Kristallide puhastamisel asetatakse kristallide keskele põlema valge küünal ning puhastatakse Salveisuitsuga kristallid ära nii, et võetakse sellest samast valgest küünlast Salveile leek ning selle tagajärjel hakkab Salvei suitsema. Salvei oks asetatakse kristallide lähedale ning lastakse sellel lõpuni põleda. Loomulikult juhul, kui sa kasutad lahtist Salveid ehk Salvei lahtist puru. Kui kasutad rituaalitõrvikut, siis hoia seda tõrvikut kristallide lähedal ning lase mõned minutid sellel suitseda.

Enda energiate puhastamisel kasuta tõrvikut ja aseta enda ette valge küünal põlema. Sellestsamast küünlast võta Salvei rituaalitõrvikule leek ning selle leegi tagajärjel tekkinud suitsuga asu enda ümber ringe tegema. Keskendu, mõtle kaasa ja anna Salveile mõtteline sõnum, et see tervendaks sinu Auras olevat energiat. Liigu Salveitõrvikuga enda Aura ümber, liigu ühe käe juurest teise juurde, tee ringe käte ümber, pea ümber. Kui soovid, siis võid lasta teha endale Salveipuhastust ka kellelgi teisel.


MILLAL ON KÕIGE ÕIGEM AEG SALVEID KASUTADA?

Salveid on soovitatav kasutada vähemalt igal Täiskuul ja Noore Kuu loomise ajal. Tegelikult ei olegi Salvei kasutamiseks valet aega. Sa võid seda kasvõi iga päev põletada, kui sul selleks vähegi soovi on. Kuula enda sisetunnet. Täiskuu ajal on lihtsalt kõik energiad võimendunud ja puhastusrituaalid toimivad kiiremini. Loomulikult tuleb Salveid kasutada vähemalt korra kuus, et sinu kodu, kristallide ja sinu enda energia oleks alati positiivne.

Salveid soovitan kasutada alati, kui tunned, et su energiad on madalad ja aeglased. 

SALVEI HOIUSTAMINE

Salvei ei kannata niiskust, seega tuleb seda hoida puidust karbi või mõne teise anuma sees. Kelle kodus on vähem õhuniiskust, see saab hoiustada seda ka koti sees. Niiskus ei sobi kuivatatud Salveile seetõttu, et nii ei lähe see pärast hästi suitsema. Enamasti ei põletata tervet tõrvikut korraga ära ning ka Salvei lahtist puru jääb tihti järele.

Salvei karbi või koti sees võiks olemas olla Mäekristall geood, Ahhaat geoodMariami Jaspise kristall. Neid saad kasutada kodupuhastuse tarbeks ja muul ajal need hoiavad Salvei rituaalitaime energiat elujõulisena.

Salveiga ühes karbis või kotis võib hoiustada ka Palo Santo puud. Need kaks taime sobivad üksteisega kokku. Palo Santole sobivad samad kristallid.

 

SALVEI EETERLIK ÕLI

Salvei on universaalne puhastaja õli, mida on kasulik kasutada igal ajal, hoolimata Kuu faasidest ja eluperioodist. Salvei on väga tõhus negatiivse energia eemaldaja. Põleta eeterlikku õli õlilambis või difuuseris, kui tunned, et soovid kodule spirituaalset suurpuhastust teha. Samal ajal võid lisaks teha rituaalitaimega ja viirukiga kodupuhastust. Ma olen alati öelnud, et mida rohkem salveid, seda tervem on kodu.

Põleta eeterlikku õli kristallide vahetus läheduses ja enda lähedal, et kristallid ning sa ise saaksid negatiivsest energiast puhastatud.

Salvei eeterlik õli kombineeritult Rosmariini eeterliku õliga sobib väga hästi koduenergia puhastamiseks. Tilguta ühte ja samasse või eraldi õlilampidesse mõlemat õli ning lase nendel koduenergiat puhastada. Salvei ja rosmariini eeterliku õli kombineerimine aitab koduseinte vahelt välja viia sinna kinni jäänud energiat. Lisaks sellele on nende kahe eeterliku õli kombineerimine kasulik ka koduõhu puhastamiseks.

Salveiga puhastamisel on alati hea hoida ka erinevaid geoode õlilambi läheduses, kuna geoodid on need, mis aitavad kohe peale puhastuskuuri uuel ja tervel energial majapidamisse kinnituda.

Salvei eeterlik õli on suurepärane füüsilise keha ja hinge tervendaja

La Tene kollektsioonis on Salvei eeterlik õli, mis on imetervendaja igale alternatiivtervenduse huvilisele. Salveil on väga palju kasulikke omadusi. Näiteks antibakteriaalsed omadused. Salvei suudab ära hoida menstrutatsioonitsükli ebamugavusi, on kasulik armilise naha tervendamisel, on suurepärane spasmide tervendaja ja sellel on väga palju teisi häid omadusi. Tutvu kindlasti meie valikus oleva eeterliku õliga.

Kroontšakra

Salvei eeterlik õli tervendab, stimuleerib, ergutab, puhastab ja aktiveerib kõige ülemist ehk seitsmendat Tšakrat, milleks on Kroontšakra. Kroontšakra asub otse pea kohal ja see on seotud inimese tuleviku ettetajumisega, unistamisega, planeerimisoskuste ning unenägude maailmaga. Salvei aitab sellel Tšakral korrapäraselt töötada. Määri salvei eeterlikku õli baasõliga laubale või lisa see juuksepesu ajal šampooni sisse, et Kroontšakrat tervendada. Söö värsket salveid või hoia enda puhastamiseks suitsevat rituaalitaime oma pea kohal.

Lisaks sellele aitab salvei hoida meeled erksa ja selgena. Kui sa tunned, et oled pidevalt "peata" ja sa ei suuda keskenduda, siis salvei võib olla lahendus sinu probleemile.

 Taimed on antud meile põhjusega, nendes peitub palju tervendust nii füüsilisele kui ka vaimsele kehale. Hoia end looduse abil tervena!