Hiina astroloogia järgi juhib igat aastat üks konkreetne märk ehk loom ja selle looma iseloom kandub üle sellele inimesele, kes siis parasjagu sellel aastal on sündinud. Hiina astroloogilist kalendrit on järgitud mitmeid tuhandeid aastaid ja see peab vägagi paika. Aasta, millal sa sündinud oled, see mõjutab sinu iseloomu, aga loomulikult mõjuvad ka teised tegurid ehk millal sa sündinud oled kuupäevaliselt. Seega, kui sa hakkad lugema Mao kohta ja sa oled Madu, siis sellest enamus peaks sinu hingeeluga klappima.

Hiina astroloogia tuleneb Kuu tsüklite järgi ja see kestab 12 aastat. Seetõttu on Hiina astroloogias ka nii palju erinevaid loomi. Iga 12 aasta pärast hakkab tsükkel otsast peale.

Igat erinevat aastat juhib ka oma element, neid elemente on 5 erinevat, nendeks on metall, vesi, puu, tuli ja maa. Element, mille aastal sa täpselt sündinud oled, see mõjutab omakorda sinu iseloomu.

MADU, ELEMENDID JA ÕNNE TOOVAD KRISTALLID

Erinevad elemendid muudavad Mao erilisemaks ja see on väga oluline, kuna sellisel juhul ei muutu ühiskond üksluiseks. Elemendid ja erinevad looma sodiaagid annavad rahvale värvi, isiksust ning erinevaid külgi.

METALL  - 1941 27. jaanuar - 1942, 14. veebruar
KUUKIVI

VESI - 1953
14. veebruar - 1954, 2. veebruar
AHHAAT

PUU - 1965
2. veebruar  - 1966, 20. jaanuar
CRAZY AHHAAT

TULI - 1977
18. veebruar - 1978, 6. veebruar
ROOSA OPAAL

MAA - 1989
6. veebruar - 1990, 26. jaanuar
MOOKAITE

METALL - 2001
24. jaanuar - 2002, 11. veebruar
SININE KALTSEDON

VESI - 2013 10. veebruar - 2014, 30. jaanuar
IOLIIT

PUU - 2025 29. jaanuar - 2026, 16. veebruar
MARIPOSIIT

TULI - 2037
15. veebruar - 2038, 3. veebruar
AQUA AURA

Need kristallid on täpselt sellel aastal sündinud Mao õnne või kaitset toovad, mis aasta järgi see kristall on kirja pandud.

Kõikide Mao-aastal sündinutele ühiseks õnne, armastuse ja kaitse kristalliks on SERPENTIIN JAAD. See on kristall, mis võiks igal Maol enda lähedal või kodus olla. See on tema õnne talismaniks, lisaks aastakäigu kristallile.


Serpentiin Jaad toob kõikidele Madudele head õnne, kaitstes Madu ohtlike olukordade eest ja aidates tal enda mõtteid selgena hoida. Serpentiin Jaad on üks külluse ja jõukuse kristall, mida Madu kindlasti enda elus võiks hoida. Serpentiin Jaad muudab Madu tugevamaks ja tervendab tema nõrgemaid iseloomuomadusi.

MADU JA TEMA ISELOOMUSTUS

Mao-aastal sündinu on oma loomuselt väga suur analüüsija, suur planeerija, organiseerija ja hea silmaga. Madu on see, kes märkab seda, mis tema ümber toimub ja Madu on ka see, kes oskab lugeda sõnumit välja ridade vahelt. Madu on väga nutikas ja kellele meeldib kõikidele asjadele põhjuseid välja mõelda. Kui Mao elus midagi toimub, mis teda ärritab, siis Madu juurdleb selle kallal, analüüsib ja üritab iga nurga alt leida üles selle, miks see küll nii on. Madu on mõtleja. Madu võib olla ka väga temperamentne ja seda ennekõike siis, kui talle midagi ei sobi. Madu ei ole see, kes jätab negatiivse tunde enda teada, kui keegi on selle põhjustanud, siis see keegi veel kuuleb sellest. Madu on kahe iseloomuga, mis on täielikud vastandid üksteisele - vaikne ja vali, olenevalt olukorrast kasutab ta ühte neist.

Mao jaoks on väga olulisel kohal see, et kui tema soovib oma asja ajada või omaette olla, siis keegi teine ei tohi seda takistada. Kui Madu soovib korra eemale astuda millegist või kellegist, siis tal on vaja seda, tal on vaja enda mõtteid koguda ja ta tuleb siis tagasi, kui tal on selge pilt olemas, mida ta edasi soovib teha. Teised peavad Madu siinkohal mõistma ja laskma tal liikuda edasi-tagasi täpselt siis, kui tal seda vaja on. Kui Madu kaob ära, siis Madu planeerib uut sammu tuleviku jaoks.

Maod on väga huvitavad kaaslased ja sõbrad, neil on palju millest rääkida või nad oskavad väga hästi kuulata, mida teised räägivad. Madu lihtsalt huvitab, mis on toimumas ja mis mitte. Madu näitab huvi üles, üritab aidata ja lahendusi leida. Mao jaoks on väga oluline see, et teistel inimestel on tema seltsis hea olla. Madu armastab seda, et teda armastatakse ja ta hindab neid inimesi väga kõrgelt, kes on talle välja näidanud, et ta meeldib neile. Kui Madu ümbritsevad inimesed, kes tunnevad tema suhtes head huvi, siis see muudab teda kindlasti õnnelikumaks. Inimesed täiustavad Madu, ta õpib nende kaudu iseendale vajalikke õpetusi. Madu on see, kes suudab teiste inimeste probleeme lahendada ja nende lahenduste kaudu ta õpib ise endale teadmisi juurde.

Kirglik ja dramaatiline

Madu on oma loomuselt väga kirglik ja kelle suhtes peab kindlasti kirge olema. Maole ei sobi selline suhe, kus elatakse ühe katuse all koos nagu sõbrad. Maole sobib rohkem suhe, kus on palju särtsu, seiklusi ja elavat meeleolu. Madu, kes on langenud suhtes rutiini küüsi võib proovida sealt rutiini seest välja rabeleda, kas ta siis suunab enda kaaslast ellu kirge tooma, muudab suhte loomust või, kui see kõik ei tööta, siis Madu võib liikuda ka teise suhte poole. Mao jaoks on väga oluline suhtes see, et teine pool teda märkaks ja annaks talle pidevalt teada, et ta on oluline tema jaoks. Samas on Madu see, kes väga oskab hinnata enda kaaslase jõupingutusi ja kui sealt poolt midagi tuleb, siis kindlasti näitab ta seda enda armastatule välja. Maole ei sobi kaaslane, kes on sõjakas. Miks? Seda kõike sellepärast, et Madu on võimalik väga kergelt endast välja ajada ja kui Maol on sõjakas kaaslane, siis kodusõjad võivad kahjuks isegi normaalseks muutuda. Maole sobib kõige enam kaaslane, kes on leebe, malbe, leplik, tasakaalukas ja draamast kaugel olev hing. Mao sees on väga palju dramaatilisust ja kaks teatraalset hinge ei tohiks kindlasti koos olla. Tasakaal on kõige olulisem ja kui Madu on vallaline, siis ma soovitan sellel Maol kindlasti enda kõrvale üks tugev kalju valida, mitte salapärane vesi, kes lainetab etteteatamata ajal.

Veidi kontrolliv, veidi mitte usaldav ja veidi maad uuriv

Madu on see, kellele meeldib ise otsuseid langetada, ise midagi välja mõelda, enda tunnetuse järgi elada ja iseenda vaatenurgast vaadatuna elu elada. Madu on ääretult isepäine ja ei talu kontrollimist ega ka domineerimist. Maole absoluutselt ei sobi see, et keegi tema lähedastest või ükskõik kes soovib temale öelda, mis on õige ja mis on vale. Madu võib kuulata teiste inimeste arvamust, kui kuulamisega see asi piirdub, see, kas Madu võtab öeldut ka tõsiselt, seda otsustab tema ise. Kui Maole midagi üritada selgeks teha, pähe määrida, suunata ja juhtida, siis sellest saab ainult probleem tekkida. Madu on Madu ja tema otsustab ise. Kui Madu on oma sodiaagilt Sõnn, Kaljukits, Jäär või Lõvi, siis need Maod on veel kõige rohkem selle iseloomu alla kuuluvad. Teised sodiaagid on veidi leebemad ja nii-öelda ära räägitavamad. Mao liigset jäärapäisust aitab leevendada Serpentiin Jaad, mis aitab vastu võtta teise inimese nõu siis, kui see on väärt nõu.

Madu on see, kes naljalt kedagi ei usalda ja alati ilusa naeratuse peale sulama ei hakka. Madu juba eeldab, et kõik ei ole kuld, mis hiilgab. Madu võib teist poolt ära kuulata, vastu võtta, aktsepteerida ja suhtluses olla, kuid see ei tähenda seda, et see tema poolt ta alati siiras oleks. Madu ei võta inimesi heaga vastu, Maol on kombeks inimest analüüsida, filtreerida ja isiksusest välja tuvastada need küljed, mis on ohtlikud. Peale seda, kui Madu on oma analüüsimise töö tulemuseni jõudnud ja selle käigus ikkagi avastanud, et teine on täitsa tore inimene, siis lastakse see hea inimene privaattsooni. Maole on kohe omane inimesi lugeda ja tema elus peavad inimesed kõik tema turvakontrolli läbima, kui ei läbita, siis ei läbita seda mitte mingil viisil.

Madu armastab tuttavaid ja lähedasi, kes on temale truud ning temaga siirad. Madu ise soovib enda kõrvale püsivaid inimesi, kes väga ei vahetuks. Need püsivad inimesed on tema usaldusisikud, teised võivad minna ja tulla. Madu on üldiselt selline, kes võib kiirelt ükskõik kellega jutupeale saada, kuid tema siseringi pääsemisega on veidi probleeme.

Madu on väga analüüsiva mõttemaailmaga ja paljud ei pruugi märgatagi, mis tema peas kõik toimub, kuid seal toimub rohkem, kui tema emotsioonid suudavad seda kõike välja näidata. Madu genereeriv, mingisugune mootor tema sees ei taha mitte kunagi seisma jääda, puhkust võtta ja ka magama jääda. Mao kõige suuremaks eeliseks on oskus analüüsida, mis võib ka tema kõige suuremaks nuhtluseks osutada. Madu võib end segaseks mõelda ja üleanalüüsida- see on täiesti tavaline.

Stabiilsus ja korralik materiaalne kindlustunne on vajalik

Madu on oma töö valiku suhtes vägagi valiv, kuid samas ta saab hakkama praktiliselt kõigega, kui selleks vajadust on. Madu on osav, oskuslik ja võib kiirelt erinevas tööalases situatsioonis ära kohaneda. Madu võib vahel ka vägagi eksperdi mulje sellistes olukordades jätta, kus tal tegelikult ei ole mitte mingisuguseid teadmisi ega ka oskusi. Madu oskab lihtsalt olla professionaalne ja Maol on olemas kohe selline vajadus olla teiste silmis nii-öelda "tegija". Samas see sama iseloomuomadus annab talle väga tugeva eelise jääda tööturul silma, kuna temas õhkab midagi, mis paneb tema oskusi usaldama. Selline tema iseloomukülg annab Maole tegelikult võimaluse kiirelt uude teemasse sisse sulanduda ja see annab talle eelise hakkama saamises.

Maole on väga oluline stabiilne töökeskkond ja see on see, mida ta soovib enda ellu ka luua. Maole sobib kõige enam see, et ta teeks ühte ja sama asja aastaid järjest. Maole meeldib ühel alal edukaks saada ja end professionaalsemaks muuta. Elu küll ei paku alati kõikidele Madudele sellist võimalust ja kui Madu on pidevates otsingutes, siis see ajab teda korralikult endast välja. Ühel hetkel, kui see ideaaltöö on üles leitud, siis on süda rahul ja Madu ajab sellele enda juured alla.

Mao jaoks on olulisel kohal materiaalne kindlustunne ja rahaasjad on väga olulisel kohal. Maole meeldib raha ja luksus. Madu saab suurepäraselt hakkama ka kõige täbaramates olukordades ja kitsikuses, kuid raha on siiski oluline. Madu on teiste astroloogiliste aastakäikudega võrreldes veidi erinev oma rahaasjus. Maole on raha ja luksus oluline, kuid Madu saab hakkama ka väga ekstreemsetes olukordades, Maol on olemas väga tugev ellujäämisinstinkt. Kui Madu on kitsikuses, siis ta hakkab enda ajusid ragistama ja selle nimel tööd tegema, et kuidas oleks võimalik sellest olukorrast võitjana välja pääseda, samas see kõik võib teda meeletult närvi ajada ja samas hiljem ta näeb, et energia kulutamine tõi ikkagi hea tulemuse. Serpentiin Jaad on Mao üks külluse kristallidest, mis võiks kindlasti Mao kodus olla. Soovitan Serpentiin Jaadi hoida kodus olevas küllusekarbis, rahalaekas või külluse nurgas.

Erinevad elemendid annavad Maole lisaomadusi või võimendavad teatud omadusi, mis Maole on iseloomulik.

VESI-MADU

Vee-aastal sündinud Madu on see, kes oskab kõige enam sulanduda igale poole, kus ta vähegi ringi liigub. Vee-aastal sündinud Madu on väga hea ja kaval suhtleja. Madu, kes oskab igas olukorras hakkama saada ja end erinevate olukordade järgi kohandada. Samas on vesi see, mis muudab selle Mao tundlikuks, sentimentaalseks, haavatavamaks ja kergemini ärrituvamaks.

TULI-MADU

Tule-aastal sündinud Madu on väga aktiivne oma loomuselt, väga tegus ja kiireloomuline. Tule-element on sellele Maole andnud väga palju isiklikku jõudu, ambitsioonikust ja edasipürgivust. Tule-aastal sündinud Madu on see, kes ei karda enda elus muutusi luua ja ka näiteks inimsuhteid purustada. Kui on vaja kedagi enda elust välja lülitada, siis see ei ole probleemiks. Tule-aastal sündinud Madu ennekõike elab iseendale ja jälgib seda, kas ikka temal on hea olla või mitte. Samas võib Tule-aastal sündinud Madu olla ka kergelt enesekeskne. Tule-aastal sündinud Maol soovitan ma kanda Serpentiin Jaadi nendel eluperioodidel, kus liiga palju negatiivsust on hinge sisse tekkinud. Serpentiin Jaad aitab Tule-aastal sündinud Maol olla positiivne.

METALLI-MADU

Metalli-aastal sündinud Madu on kõikide teiste Madudega võrreldes kõige sihikindlam ja järjepidevam. Kui Tule-aastal sündinud Madu on ambitsioonikas, siis metalli-aastal sündinud Madu on samm-sammult konkreetse eesmärgi poole liikuja, ambitsioonikust on küll tal vähem, aga vastupidavus on tema trump. Metalli-aastal sündinud Madu on see, kellele ei meeldi kamandamine ja kes on kõikidest Madudest kõige iseseisvam.

PUU-MADU

Puu-aastal sündinud Maole on väga oluline tema perekond, olgu siis selleks perekonnaks tema sünnikodu või ise loodud kodu. Puu-aastal sündinud Madu soovib, et tema perekonnal oleks kõik hästi ja see teeb väga haiget temale, kui kellelgi tema lähedastest hästi ei lähe. Puu-aastal sündinud Maole meeldib teiste eest otsustada ja asju korda seada. See on madu, kes absoluutselt ei salli kellegi teise poolt temale suunatud targutamist, asjade ette ütlemist, domineerimist ja käsutamist. Madu, kes on Puu-aastal sündinud, see Madu soovib olla see, kelle otsuseid aktsepteeritakse, tema soovib olla liider. Puu-aastal sündinud Maole on väga oluline tema välimus ja paljudele Madudele meeldib kunst, meelelahutus või loometöö.

MAA-MADU

Maa-aastal sündinud Madu on kõige enam see Madu, kelle jaoks on stabiilsus ja turvatunne oluline. Maa-aastal sündinud Madu soovib enda elu seada nii, et kui tuleb maavärin, siis kõik jääb ikkagi alles. See on Madu, kelle peamiseks sooviks ja vajaduseks on enda elu seada nii, et see oleks kõik kindel. Maa-aastal sündinud Madu on ka kõige tasakaalukam, vaiksem ja ettevaatlikum. Maa-element võimendab Mao ettevaatlikust ka inimsuhete osas. See on Madu, kes kergelt ei usalda.

VÄIKE MADU EHK MADU LAPSENA

Väike Madu on isepäine, tark ja omamoodi. Kui kodus on väike Madu, siis temaga tuleb ettevaatlikult ringi käia ja tuleb mõista, et tegemist ei ole lihtsalt lapsega, vaid laps-täiskasvanuga. Madu hakkab juba väiksena välja näitama seda, et tema on mõttemaailma poolest teiste laste kõrval veidi edasi arenenum. Madu on oma loomuselt intelligentne ja ta omastab väga kiirelt erinevaid teadmisi. Mao väike laps on see, kellele meeldib see, kui tema ema ja isa teda kohtlevad nii nagu ta oleks suur. Väikesele Mao-lapsele meeldib see, kui ta saab olla seotud nii-öelda suurte inimeste toimetustega ja kui ta saaks igal pool selliste toimetuste juures kaasas käia, kuhu tavaliselt lapsi kaasa ei võeta. Madu areneb läbi selle, et ta saab näha ja kogeda seda, mis maailmas toimub, tal ei ole vaja seda turvatundekapslit. Turvatunde ta saab siis kätte, kui ta saab olla oma ema ja isaga koos.

Mao-laps on ideaalne üksiklaps, tal ei ole vaja teisi õdesid-vendi enda kõrvale ja kui Maol on õed-vennad, siis ta võtab neid väga varakult enda hoole alla. Madu on see, kes jälgib, kuidas tema õed-vennad hakkama saavad, kritiseerib neid, kui nad midagi valesti on teinud ja üritab neid aidata, kui abi on vaja. Mao väike laps ei pruugi alati aru saada, et ta on võrdne oma õdede-vendadega.

Mao-lapse puhul on väga oluline jälgida seda, et ta saaks võimalikult palju oma ema ja isa tähelepanu, et tema tarkust hinnatakse ning tema saavutustele aplodeeritakse. Madu vajab kiitust ja kodust ootab ta seda eriti palju. Madu on vaja tunnustada selleks, et tema sisse ei saaks tekkida kadedus. Mao-laps, kes ei saa enda vanemate käest tunnustust võib hakata väga kergelt kadestama kõike seda, mis teistel on ja isegi halvasti teiste lastega käituma. Serpentiin Jaad on see kristall, mis aitab Mao-aastal sündinud lapsel olla positiivne, heatahtlik ja see kristall aitab tal elus edasi liikuda. Serpentiin Jaadi on kasulik hoida väikese Mao magamistoas, et see saaks pidevalt lapse heaolu nimel tööd teha. Madu ise on väga tark ja Mao-lapsele on vaja pidevat ajutegevust ehk selliseid mänge, mis aitavad tal edasi areneda. Mida rohkem saab Madu nokitseda, ülesandeid lahendada, uurida ja lugeda, seda tervem on väike Madu ning seda rohkem tulevad Maos esile tema positiivsed jooned.

Väike Madu on see, kes on nagu väike vanainimene, kellel on vaja pidevaid nuputamisülesandeid, kellel on vaja tähelepanu ja kes armastab selliseid tegevusi, mida teevad suured täiskasvanud inimesed.