Lavendel on üle maailma tuntud taim, mida kasutatakse erinevate kosmeetikatoodete valmistamisel ja koduseks alternatiivseks ravimiks erinevate probleemide tervendamisele. Lavendel on väga kasulik taim, mida ma soovitan kindlasti enda igapäevaellu tuua, seda taime tundma õppida ja praktiseerida selle kasutamist enesetervendamise eesmärgil.

Lavendel on oma välimuselt imeilus ja selle aroom on samuti väga meeldiv ning hinge rahustav. Lavendli esmaseks kasvukohaks oli Põhja-Ameerika, Põhja-Aafrika, India ja Lõuna-Euroopa vahemeremaad. Lavendel ei ole väga pirtsakas taim oma kasvutingimuste poolest ja see talub ka väga kõrgeid õhutemperatuure. Nüüdseks kasvatatakse lavendlit isegi Eestis.


Lavendli esmaseks nimetuseks on "lavendula" ja see tuleb sõnast "lavare", mis tähendab "pesema". Lavendlil on pikk kasutamise ajalugu, seda on kasutatud inimeste poolt juba teadaolevalt tuhandeid aastaid väga paljudel erinevatel põhjustel. Lavendli õielehtedest saab valmistada lavendliõli. Lavendlit samuti ka kuivatatakse ja kodu tervendamisel kasutatakse sellest kuivatatud versiooni. Kuivatatud lavendel tuuakse tuppa, et see enda tervendavaid omadusi saaks kodukeskkonnale edastada. Lisaks sellele valmistatakse kuivatatud lavendlist viirukeid ja need on müügil ka LaTene butiikides. Lavendliviirukid, rituaalitõrvikud ja ka eeterlikust lavendliõlist valmistatud küünla leiad SIIT. Mõlemad on ideaalsed koduenergia tervendajad ja meeleolu parandajad.

Lavendliõli võtab ära peavalu ja muud valud

Lavendliõli on minu jaoks kui looduslik peavaluravim ja üleüldse valu ravim jahvatatud kurkumi kõrval, mis on täpselt samamoodi efektiivne valuvaigisti. Kui sind kimbutavad peavalud, puutud kokku migreenihoogudega, sul on liigesvalu või näiteks seljavalu, siis lavendliõli võiks sul kodus käepärast olemas olla. Valutavale kohale määri veidi õli ja see hakkab koheselt valu vaigistama. Näiteks, kui sul on peavalu, siis sõrmeotsaga pane enda otsmikule ja meeltekohtadesse lavendliõli. Kui selg valutab, siis lase kellelgi teisel endale lavendliõli seljale määrida. Võid lavendliõli kokku segada jojobaõliga, kookosõliga  või mõne 100% naturaalse kreemiga ja siis seda kehale määrida.

Kui sul käivad valud väga tihedalt külas ja sa oled migreenihoogudest tüdinenud ning liigesevalud kimbutavad ja häirivad sinu igapäevaelu, siis kanna kindlasti alternatiivravi eesmärgil ka kristalle, mis aitavad su ümber tekitada tervendava energia.

Kanna neid kristalle kuni valude täieliku lõppemisele ehk tervenemisele: seljavalude puhul kanna Sardoonüksit  või Mahagon-Obsidiaani kaelas talismanina. Peavalude ja migreenihoogude esinemise korral kanna talismanina kaelas või naised kõrvarõngastena Suitskvartsi  või Ametüsti. Liigesevalude puhul on kõige paremaks tervendajaks Apatiit, mida on hea kanda talismanina kaelas või käeehtena käe peal.

Piparmündi ja lavendli eeterlike õlide mikstuur akne vastu

Piparmündi eeterlik õli  
toimib väga kasulikult aknelise naha puhul. Eriti kasulik on Piparmünt siis, kui seda kasutada koos Lavendliõliga. Sega kokku mõlemat eeterlikku õli 2-3 tilka koos 1-2 teelusika täie baasõliga. Baasõli vali see, mis sinu näonahale ja nahale üleüldiselt sobib. Sega mikstuur kokku ja kanna see aknelisele piirkonnale, väldi silmadesse, ninna ja huulte peale sattumist. Hoia mikstuuri kümme minutit nahal ja seejärel loputa ettevaatlikult sooja veega maha või puhasta niiske rätikuga enda nahk üleliigsest õlist ära. Korda seda tervendusrituaali iga päev kuni hakkad tulemust nägema.

Lavendliauru sissehingamine on äärmiselt tervendav

 

Põleta lavendiviirukit, lisa lavendliõli aroomiõlilambi sisse aurama või valmista endale pihusti sisse lavendliõli lahus (lisades pihustipudeli sisse paar tilka õli ja puhast vett) ning piserda seda enda koduõhku, et lavendel saaks sind tervendada.

Lavendliauru sissehingamine on äärmiselt tervendav, see aitab ennekõike sinu sees olevat pinget, rahutusetunnet, närvilisust, paanikataolist energiat, meeleolukõikumist, emotsionaalset tasakaalutust ja palju teisi vaimselt negatiivseid probleeme taandada. Lavendel on imeline stressiravim otse loodusest ja väga efektiivse mõjuga.

Kui sa oled stressis ja sa oled sellises eluperioodis, kus sul on emotsionaalselt väga raske olla, siis ma soovitan lausa igapäevaselt lavendliviirukeid ja -õli enda kodus põletada või tõepoolest pihustiga koduõhku seda õli lisada.

Kui sa teed tööd ja töö on pingeline ning kui sul on võimalik töö juures (näiteks kodukontoris) põletada lavendlit, siis kindlasti tee seda töötegemise ajal. Lavendel aitab sind rahustada, soodustab keskendumist ja ei lase sul töö pärast stressi minna. Kui sa hakkad lavendlit niiviisi katsetama, siis usu mind, sa küsid enda käest: "Kus lavendel enne oli?" See on tõeline imetaim.

Hea une tooja ja suurepärane unehäirete tervendaja

Lavendel soodustab unisust, aidates õhtul paremini uinuda ja paremat und kogeda. Kui sul on probleeme magamajäämisega, sind kimbutavad unehäired, tõused öösel erksana üles, kuid tegelikult oled täiesti magamata või sul kaob hommikul kergesti uni ära, siis võta kindlasti lavendel endale appi.

Lavendel rahustab meelt ja kogu sinu füüsilist keha. Lavendel aitab rahuneda, lõõgastuda ja nautida hetke, mida on täpselt vaja enne magamaminekut tunda.

Põleta lavendliviirukit, -küünalt  või lavendliõli enda magamistoas vähemalt tund aega enne seda, kui sa magama plaanid minna. Selle aja jooksul suudab lavendel sinu magamistuppa luua soodsa atmosfääri, kus rahulikult unne saaks laskuda.

Lisaks sellele on kasulik lavendlit enda magamistoas kasutada, kuna see puhastab kodu energiaid ja ka nende kristallide energiaid, mis sul magamistoas on.

 

Kui sul on aga väga tõsised uneprobleemid või on päev sinu jaoks liialt koormav olnud, siis tilguta paar lavendliõli tilka enda voodipesusse või padja sisse, et sa saaksid öösel seda sisse hingata ning kiirendada uinumise protsessi.

Parema une soodustamiseks soovitan ma alati magamistoas Ametüsti hoida. Eriti kasulik on Ametüsti geood, tipp, püramiid  või Ametüsti kuul. Hoia seda magamistoas selleks, et see saaks pidevalt endast rahustavaid energiaid edasi anda, mis soodustavad uinumist. Ametüst on kristallimaailmas üks parimaid unehäirete tervendajaid ja une soodustajaid.

Hea une loomiseks võid enne magamaminekut teha endale vanni ja vannivette tilgutada lavendliõli, et see saaks lõõgastava vanniga sind une jaoks ette valmistada.

Tolmuallergikutele ja astmaatikutele ideaalne kodupuhastusvahend

Lavendliõli ja -viirukid  aitavad puhastada koduõhku, taandades allergilisi reaktsioone, mis tekivad tolmuallergikutel ja astmaatikutel.

Hea viis allergiasümptomite vähendamiseks on see, kui sa valmistad lavendliõlist ja veest pihustipudelisse segu, millega saad kodus olevaid tekstiile piserdada. Piserda sellega kardinaid, patju, tekke, riideid ja vaipu. Esiteks on see antibakteriaalne kodupuhastusvahend ja teiseks aitab see sümptomeid vähendada. Soovitan isegi autos seda kasutada, et puhastada autoistmekatteid tolmust ja mustusest.

See, miks tekib tolmuallergia, just spirituaalses mõttes, selle kohta leiad lugemist minu ühest varasemast artiklist SIIT.

Mälu, keskendmumist ja õppeprotsessi parandava toimega

Lavendliõli põleta aroomiõlilambis või viirukit viirukialuse  peal, kui tegeled õppimisega, töötegemisega või soovid oma lapsele anda jõudu juurde, et ta saaks paremini ning kiiremini õpitud. Lavendel aitab soodustada keskendumist, see parandab igasugust mentaalset tegevust ja aitab ka väga raskete ülesannete kallal nuputada senikaua, kuni on vaja, ja seda ilma stressi minemata.

Täpselt samasuguse toimega on Fluoriidi  kristallid. Fluoriiti on väga soodne hoida lapsel koolilaua peal ja igalühel enda arvutilaua peal või töölaual.

Kuivatatud lavendlist valmista endale rahustavat ja spirituaalselt tervendavat teed

Kuivatatud lavendlist saad endale valmistada teed ja kindlasti tee seda, kui soovid end rahustada, stressi maandada või spirituaalselt terveneda. Ma olen lavendliteest varem kirjutanud ja see kuulub ühe minu taimeteede ja kristallieliksiiride seitsmenädalase Tšakra tervenduskuuri alla. Selle kohta leiad lugemist SIIT.

KOLMANDA SILMA TŠAKRA

Lavendel on seotud Kolmanda Silma tervendamise, aktiveerimise ja tasakaalustamisega. Lavendliõli on kasulik otsmikule määrida, et Kolmandat Silma tervendada või kuivatatud lavendlist endale teed teha. Lavendel aitab Kolmandal Silmal korrapäraselt funktsioneerida, aidates intuitsioonil olla õige ja selge, ning vabastades stressi, mis Kolmandast Silmast välja kiirgab, kui see on tasakaalutu.

 

Lavendel aitab depressioonist, masendusest ja meeleolukõikumistest vabaks saada. Need on kõik seotud tasakaalutu ja ebaterve Kolmanda Silma Tšakraga. Kui inimesel on depressioon, siis Kolmas Silm on kinni ja see ei tööta ning siis tuleb võtta kasutusele looduslikud tervendajad. Üheks Kolmanda Silma tervendajaks ongi lavendel ja näiteks kristallimaailmas üks parimaid Kolmanda Silma ja depressiooniravijaid on Ametüst.

Lavendli pidev kasutamine toob spirituaalset kasvu, edasiliikumist, arengut ja oskust näiteks märke lugeda, mida elu sulle ette toob. Lavendel arendab intuitsiooni ja õpetab sul seda kuulama. Paljude inimeste intuitsioon valetab neile, andes valeinfot sisetunde järgi edasi ja lavendel aitab sellele lõpu teha. Lavendel soodustab õigesti tajumist ja tunnetamist.

KRISTALLITERAAPIA KOOS LAVENDIGA

Nii nagu eelpool rääkisin, on lavendel suurepärane lõõgastaja, meeleoluparandaja ja stressi maandaja ning ka kristallide ja keskkonna puhastaja. Lavendel võiks olla kindel osa kristalliteraapia tegemisel. Kui sa teed iseenda tarbeks kristalliteraapiat või oled spetsialiseerunud kristallimassaažile, siis oma tervendusruumis põleta kindlasti lavendliviirukeid, -küünlaid ja -õli. Lavendel aitab kaasa kristalliteraapia tõhususele ja muudab selle energiad intensiivsemaks. Lavendel valmistab meeled ette kristalliteraapia omaks võtmisel, seega on kasulik seda teraapiatubades kasutada.

KRISTALLIDE  JA KODUENERGIA PUHASTAJA

Lavendliõli, -viirukeid ja -küünlaid on kasulik kasutada koduenergia ja kristallienergiate puhastamisel. Lavendel vabastab stressienergiat, mis on koju või kristallidesse kinnitunud. Kõige enam sobib lavendli kasutamine nende kristallide puhul, mille energiad toovad rahu, tasakaalu, leevendavad stressi ja on seotud vaimse heaolu parandamisega. Lavendlit on kasulik kasutada koduenergia tervendamiseks, kui kõik pereliikmed on kodus pidevalt pinges, närvilised ja kodus on pidevalt sõnasõjad. Lavendel aitab tervendada koduenergiat, aidates kodu muuta stressivabamaks. Peale suuremat sorti stressirohket või negatiivset situatsiooni on alati kasulik lavendlit põletada, et see energia ei kinnituks koju ja ei põhjustaks edaspidi analoogseid probleeme.

Loodus on kõikidele muredele, terviseprobleemidele andnud midagi, mis aitaks neid lahendada ja soovidele midagi, mis aitaks neid luua. Loodus on andnud taimi ja kristalle, millel igalühel on omad supervõimed. Tunne taime- ja kristallimaailma ning too need enda igapäevaellu! 

Kõik La Tene lavendlitooted leiad SIIT.