Iga inimene on kord elus tundnud, kuidas etteplaneeritud, unistatud ja soovitud tulemus pole täide läinud või selleni pole jõutud. See põhjustab palju pettumust, stressi ja võib isegi vaimselt valus olla. Emotsionaalne kinnisideelisus võib tekkida millegagi või kellegagi, mida oma ellu väga soovitakse. Unistada võib ja peabki, unistused julgustavad meid ning viivad meid elus edasi, kuid nendesse unistustesse kinnijäämine on kahjulik vaid sulle endale.

Vabalt unistamise ja kinnisideeliselt unistamise vahel on õrnõhuke piir, nii nagu paljude asjadega meie maailmas. Kuidas siis aru saada, millal sa oled jäänud emotsionaalselt kinni millessegi, millest sul on vaja vabaks lasta, ja millal on see kõik terve ning kasulik? Aitan sul seda mõista.

Kui unistuse täideviimine teeb sulle emotsionaalset haiget, kui see muudab sind vahel vihaseks, vahel meeleheitlikuks või kurvaks, siis sellisel juhul annab universum sulle märku, et sa oled valel kursil. See ei pruugi olla vale unistus, millest sa unistad, aga see võib olla valel ajal, vales kohas või vale inimese või objektiga seotud unistus. Sellisel juhul tuleb muuta enda väljavaateid ja lasta vabaks sellest millestki, mis teeb haiget.

Näiteks olen pidanud enda tööajaloo jooksul lahti harutama väga paljude inimese emotsionaalseid kinnisideid. Küll on olnud olukordi, kus ei lasta vabaks inimesest, kellesse on armutud, kes aga vastu ei armasta. Selline situatsioon teeb haiget, paneb pettumust tundma ja muudab inimese õnnetuks. Tuleb osata vabaks lasta, kui oled emotsionaalselt kinni millestki, mis ei vasta sinu soovidele. Tuleb õppida vabaks laskma, et elu saaks edasi liikuda. Lisaks suhetele on ka teisi teemasid, millesse kinni jäädakse. Näiteks soovitakse teiselt inimeselt sihikindlalt teatud tulemust, mõtlemata seda, kas see inimene suudab üldse selliseid soove täita. Seda tehakse suhtes palju ja see muudab nukraks ning rikub suhte kiiresti ära. Tüüpiline emotsionaalne kinnisideelisus on ka siis, kui soovitakse endale teatud objekte. Näiteks mina tahan-suhtumine kalli auto või maja osas olukorras, kus raha on tegelikult vaja kasutada teistes suundades. Kui miski saab tulla nii, et kõik muu su ümber kannatab, siis see ei ole terve unistus, vaid see on emotsionaalne kinnisideelisus. Näiteid saab tuua igas elu valdkonnas, selline kinnisideelisus võib aset leida ükskõik millises situatsioonis.

Soovitan igaühel vahel endaga maha istuda, et analüüsida oma eluteed ja oma ellusuhtumist. Küsi endalt, kas sina võid olla mingi asja suhtes emotsionaalselt kinnisideeline? Ole endaga aus, et endas varjukülgi leida. Spirituaalse arengu juures on väga oluline see, et me ennast analüüsiksime ja seeläbi leiaksime midagi, mida me saaksime ise tervendada.

Kui sa leiad endas midagi, milles oled kinni ja mis teeb sulle tegelikult rohkem haiget kui head, siis lase sellest vabaks. Usu mind - kõik hea saab sinuni tulla siis, kui hoiad silmad lahti, mitte kinni.

1. UNISTA VABALT JA TINGIMUSTETA

Unistamine on ilus ja rõõmupakkuv tegevus, millest ei tohiks loobuda. Samas peavad aga unistamisel olema sinu enda heaolu jaoks teatud piirid. Unista nii, et sa ei sulge enda ees tervet maailma, unista vabalt.

Unistuse täitumiseks võib olla väljundeid, mida sa ei suuda täna endale ette kujutada. Näiteks võib sinu unistus olla tulevikus täiesti teostatav, kuid see ei pruugi teostuda sellisel kujul, nagu sina oled seda esmalt ette kujutanud. Unista ja lase unistus vabaks, et universum suudaks ise leida sellele kõige ideaalsema kuju.

Vahel on nii, et kui unistad näiteks teatud tööst, siis selle töö võid kunagi tulevikus leida hoopis teistsuguses ettevõttes, kui oled seda endale esmalt ette kujutanud. Paljude unistustega on nii, et inimesed saavad õige suuna kätte ja tõlgendavad selle olemust tihtipeale valesti. Võidakse kujutada ette, et see tuleb teatud kanalist, kus see tegelikult ei tule. Seetõttu on väga oluline õppida unistusi vabaks laskma, et need leiaksid kõige tervema, positiivsema ja parima viisi sinu ellu tulemiseks. Sa ei pruugi alati mõista, mis on sinu jaoks õige - lase oma kaitseinglil ja universumil enda heaolu jaoks koostööd teha, ära piira neid. 

2. KAOTA MÕTE, ET SEE MISKI ON SINU OMA, ENNE KUI SA OLED SELLE KÄTTE SAANUD

Illusioonide loomine viib sind lõpuks hukatusse. Kui unistad, siis unista vabalt ja ära jää pimesi kinni millessegi, mis ei ole veel sinu ellu saabunud. Kui seda ei ole veel sinu elus, siis on väga riskantne sellesse täielikult kiinduda. Jäta alati võimalus vabaduseks, et mitte ise haiget saada, kui universum ei tule sinu ootustele vastu. Illusioonid maksavad lõpuks kätte.

Näiteks, kui oled kellestki sisse võetud, siis ära kujuta ette seda, et ta on 100% sinu ja mitte kellegi teise oma. Too reaalsust enda ellu ja ütle iseendale, et keegi ei ole mitte kunagi kellegi oma. Me oleme vabad ja kui me ei "oma armastust", siis me saame armastust nautida, mitte vastupidi. Naudi armumise tunnet ja armastust, kuid ära lase meeleheitel tekkida, kui teiselt poolt ei ole veel tulnud täielikku rohelist tuld.

Või näiteks on keegi endale kinnisideeks võtnud, et tal on teatud oskus, mis on kõigist parem ja ta suudab sellega maailma vallutada. Võltsillusioon sellest, et sa oled kõige-kõige teeb sulle hiljem kahju. Ennast tuleb adekvaatselt hinnata ja igasugune areng saab saata inimest vaid siis, kui ta teab enda taset. Seesama aitab edasi pürgida, ennast tugevamaks ja osavamaks kujundada. Kui usutakse, et ollakse kõigest oma oskustega üle ja ei anta endale arenguruumi, mida on edukaks saamiseks tegelikult väga vaja, siis ka see kuulub emotsionaalse kinnisidee hulka. See ei vii kusagile ja see ei too ka sedasorti tähelepanu, mida sellega soovitakse saavutada. Ma ei soovi öelda, et on vale tunda uhkust enda andekuse ja oskuste üle. Vale on see, kui luuakse endale illusioone. Endaga tuleb alati aus olla.

3. MINE MUUTUSTEGA KAASA

Unistused ja soovid, mis ei ole veel sinu elus reaalset kohta leidnud - lase neil muutuda, kui muutused tulevad. Näiteks on olukord, kus unistatakse konkreetsest majast ja ühel hetkel avastatakse, et see on maha müüdud ja seda ei ole võimalik enam endale soetada, siis see on koht, kus tuleb muutustega kaasa minna. Kui aga ollakse selles osas emotsionaalselt kinnisideeline, siis see muudab inimest vihaseks ja suur pettumustunne on garanteeritud. See peaks aga vahelt ära jääma ja kohe tuleks ette võtta edasiliikumine. Ega see ei tähendanud, et unistus oli üdini vale, lihtsalt selle kuju oli vale. Sellisel juhul mina usun, et see oli inimese intuitsioon, mis ütles, et on aeg kolida või enda kodu luua. Intuitsioon juhatas seda maja armastama, et inimest õigel teel hoida. Tegelikult on aga vaja lihtsalt veel otsida, et enda tõeline koht üles leida. Tuleks oma unistusega edasi liikuda, et leida sellele uus väljund. 

4. SUUNA END UUTELE RADADELE

Kui oled millessegi väga kiindunud ja universum ei vasta sinu soovidele, siis võivad emotsioonid väga suureks paisuda ning on keeruline millelegi muule mõelda. Mõistan seda täielikult! Küll aga soovitan sellises olukorras tuua enda ellu uusi ja põnevaid teemasid. Püüa oma rutiini segada ja vii end kokku uute inimestega, kogemustega, reisi kohtadesse, kus sa ei ole varem käinud, söö midagi, mis on sinu jaoks uus ning tee näiteks trenni, kui sa ei ole seda väga ammu teinud. Muuda oma tavapäraseid tegevusi ja sekku rutiini. See aitab vabamalt hingata, aitab sul endasse uut energiat koguda ja sinu mõtteid eemale viia. See võib sind lausa vabastada unistusest, mis sind piinab.

Vabasta end emotsionaalsest kinnisideelisusest!

Kristallid on keha tervendajad ja nendega on võimalik edukalt ka emotsionaalsest kinnisideest vabaks saada. Kristallid suunavad Auravälja enda energiat, mis muudavad meie suhtumist, mõtteid ja viivad meid üleüldiselt uuele energialainele.

Antofülliit on väga kasulik kristall emotsionaalsest kinnisideelisusest vabanemiseks. See kristall ei lase sul kinni hoida millestki või kellestki, mis ei tee sulle head. Antofülliit vabastab sind, kui sinu soovmõtlemine teeb sulle endale liiga. Soovitan seda kristalli kanda ehtena, et sa suudaksid võltsillusioonidest vabaks lasta. Kui need ei ole illusioonid, siis Antofülliid aitab sul leida tee, kuidas enda unistust realiseerida.

Antofülliidi poleeritud kristalli soovitan sellisel juhul hoida musta värvi koti sees koos oma fotoga ja lisada sinna sisse lavendlitaime puru. Antofülliit teeb nii sulle kaugtervenemist ja aitab seega järk-järgult vabastada sind valedest suhtumistest ja soovmõtetest, mis sulle tegelikult liiga teevad. See on hea viis enesetervendamiseks ja eluga edasi liikumiseks. Soovitan seda rituaalikotti hoida koos vähemalt aasta aega, hiljem vii kristall ja lavendlipuru loodusele kingituseks, pilt ja kott võivad alles jääda. Rituaalide puhul on kasulik pidada märkmikku, et tulevikus teada, mida on teatud rituaalidega vaja teha. Seda selleks, et olulised tegevused ei ununeks.

Ära jää kunagi kinni kellessegi, kes ei paku sulle vastuarmastust - see võib sind emotsionaalselt hävitada. Kunagi ära jää kinni millessegi, mis ei soovi sinu elus aset leida - liigu edasi, et elada õnnelikult!