Tervis tuleb alati esikohale seada, et sinu energiatase oleks alati laes ning keha laseks sul kõik enda unistused ellu viia. Sa pead olema heas vormis ja hea tervise juures, et joosta spirituaalseid maratone ning saavutada kõike, mis sinu mõtteis on. Seega võta teadlikult toitumine endale oluliseks sihiks.

Herneproteiin tundub paljude jaoks liiga lihtne ja tavaline. Tegelikult on tegemist ekstra hea ja kasuliku proteiiniga, mida ma soovitan kõigil enda menüüsse tuua. Kõige suurem põhjus, miks just herneproteiin valida, on see, et see on väga kvaliteetne. Niisamuti on seda ka kanepiproteiin ja moringa, lutsern ning paljud teised rohelised taimed. Neid sisaldavad näiteks Your Super supertaimede segud Power Matcha ja Skinny Protein.

herneproteiin kausis ja herned

Aga miks ikkagi kvaliteetne proteiin? Mis on selles siis nii head? See kõik on seotud aminohapetega, mida herneproteiinis leidub. Selles on KÕIK keha jaoks hädavajalikud aminohapped ja rikkalikult ka teisi aminohappeid ning toitaineid. Hädavajalik aminohape on see, mida sinu kehal on iga päev vaja. Ja kui ma ütlen iga päev, siis päris tõsiselt, neid ongi sulle vaja. Need aitavad reguleerida hormoone, parandada tuju, on olulised närvisüsteemile ja ainevahetusele. Kes võis arvata, et herneproteiin võiks olla alternatiivne antidepressant ja kehakaalu langetaja, eksole? Soovitan sul oma tervise nimel see imetoit enda ellu ja loomulikult igasse päeva tuua.

Herneproteiini juures meeldib mulle see, et seda on kehal lihtne seedida ja sellest vajalikke toitaineid, kaasa arvatud ülimalt olulisi aminohappeid, kätte saada. Ma ise tarbin erinevaid taimsed proteiinisegusid igapäevaselt ja eelistan seejuures Your Superi 100% orgaanilisi tooteid. Neid on lihtne kasutada. Proteiinisegud sobivad ideaalselt smuutidesse, näiteks koos banaani, lehtkapsa ja maapähklivõiga. Lisan neid ka võileivale, otse hummusele - sinna sobivad need ekstra hästi. Olen Skinny Proteini ka ahjukartulitele lisanud, need sobivad suurepäraselt ka sinna. Katseta ja leia ise endale sobiv viis, kuidas herneproteiini kasutada.

Suurepärane proteiiniallikas on ka Cytoplani proteiinisegu, milles on hulgaliselt vajalikke mineraalaineid, vitamiine, pre- ja probiootikume, mis aitavad sul kehakaalu langetada ja terve püsida. See on hea kombinatsioon, mis vähendab isusid, aitab emotsionaalset söömist vähendada ja aitab luua ilusat vormi.

Rauapomm!

Lisaks aminohapetele sisaldab see olulist mineraalainet - rauda. Kas sa teadsid, et uuringutega on välja selgitatud, et maailmas on pea 1, 6 miljardil inimesel rauapuudus. See teeb pea veerand maailma rahvastikust. See on kohutavalt suur protsent ning selle põhjuseks on väga paljud erinevad faktorid: puuduv ligipääs kvaliteetsele toidule, liigne kaltsiumi tarbimine, mis blokeerib raua imendumist, vähene puuviljade ja marjade söömine ning palju muudki.

Herneproteiinis on suures koguses rauda ning selle tarbimisega aitad sa tagada enda kehale rauavaru. Kui sa kaldud aneemiale või võitled pidevalt rauataseme tõstmisega, siis soovitan kindlasti alustada herneproteiini tarbimist. See suurendab varusid ja aitab takistada juuste väljalangemist, tujukõikumist ning parandab unekvaliteeti.

Arginiin - sinu lihaste tugevdaja ja kauni vormi saavutaja!

Olen ka eelnevalt arginiinist rääkinud ja selle kasulikud omadused välja toonud.  Arginiin on sinu keha tervisele hädavajalik aminohape. See tõstab lihastoonust, aitab kaasa kehakaalu stabiliseerimisele, parandab südame tervist ja on oluline vaimse tugevuse saavutamiseks. Tarbides igapäevaselt herneproteiini, varustad sa enda keha arginiiniga. Loe arginiini kohta pikemalt siit.

Keha lihaseliseks, saledaks ja kauniks ning kõht pikaks ajaks täis!your super skinny protein

Üks põhjus, miks mina herneproteiini tarbin on see, et keha vormis hoida. Olen selle ja teiste Your Superi supertaimede segudes leiduvate proteiinide tarbimisel täheldanud, et mul ei ole kõht enam nii palju tühi. Kui ma kasutan neid segusid, siis on mul pikaks ajaks kõht täis ja mul ei tule meeldegi süüa. Tarbin neid tavaliselt päeva teises pooles, et õhtust söömisvajadust vähendada. See aitab vältida ebavajalikku näksimist, mis omakorda mõjub suurepäraselt kaalule. Usun, et see on suurepärane lahendus inimesele, kellel on meeletud isud ja kes soovib kaalu alandada. Soovitan tarbida herneproteiini ja Your Superi supertaimede segusid, kui kõht hakkab tühjaks minema. Vaata, kas isud kaovad. Minu puhul need igatahes toimivad.

Herneproteiinis on aminohappeid, mis aitavad lihasmassi kasvatada, aidates lahti saada rippuvast nahast ja mõjuvad suurepäraselt tselluliidi vähendamisele. Kui sa armastad trenni teha nii nagu mina seda armastan, siis ilmselgelt saad sellest maksimaalselt kasu. Lisaks aitab herneproteiin kiirendada lihaste taastumist, aidates vältida peale trenni põletiku teket lihastes. Kaalulangetamiseks ja keha vormimiseks sobivad suurepäraselt Your Super supertaimede segud Plant Protein ja Skinny Protein.

Mõjub suurepäraselt sinu südamele ja vererõhule!

Herneproteiinis olevad aminohapped aitavad parandada vereringlust, vere puhastamist, vältida veresoonte ummistumist, alandada kõrget kolesteroolitaset ning vererõhku. See mõjub hästi inimesele, kellel võib närvilisuse tõttu vererõhk tõusta. See aitab rahustada, kuna selles peituvad aminohapped on närvisüsteemi tervendava ja toetava toimega.

Kaunis nahk ja vähem kortse!

Herneproteiin on nahka taastava toimega. Kui tarbid seda regulaarselt, siis aitad pidevalt kaasa naha uuendamisele. Võta seda, kui söödavat nahakoorijat ja puhastajat. Kui sa tarbid seda iga päev, siis see aitab sinu nahal uueneda ning samas silub peeneid kortsukesi. Sellega saad järk-järgult parandada naha tekstuuri, muutes selle pehmemaks ja nooruslikumaks. Naha tervisele mõjub väga hästi näiteks Your Super orgaaniline supertaimede segu Plant Collagen, mis aitab parandada naha elastsust ja tekstuuri.

Kuna paljudes erinevates taimedes puuduvad mitmed keha jaoks hädavajalikud aminohapped, siis on herneproteiin ja teised kvaliteetsed taimsed proteiiniallikad taimetoitlastele ja veganitele igas päevas olulised. Veganiks olemine on ülim, mida sa saad enda kehale ja hingele pakkuda. Lihtsalt, nii nagu iga teise toidu ja elustiili juures, peab kõik tasakaalus olema. Veganlusest saad lähemalt lugeda SIIT.

Herneproteiinis ei ole gluteeni ega ka laktoosi (kuna see ei ole loomne) ja seetõttu sobib see väga hästi ka allergikutele. Herneproteiin ise üldiselt inimestes allergiat ei põhjusta. Kuna kehal on seda lihtne seedida, siis ei tekita see ka seederaskusi, pigem just aitab kaasa kiirema metabolismi saavutamisele.

Kõik Your Super orgaanilised supertaimede segud, mis sobivad ka veganitele, leiad La Tene poodidest Tallinnas ja Kuressaares ning meie e-poest SIIT.

Artiklis välja toodud nõuannete, soovituste ja teabe kasutamine on omal vastutusel. Esitatud teave ei ole tervishoiualane nõuanne, vaid Tene Laulu enda kogemused, teadmised, isiklik arvamus ja soovitused. Herneproteiini kasutamine toimub iga inimese enda vastutusel. Vajadusel konsulteeri enne tarvitamist arstiga.