Must pähkel ehk Juglans nigra on pärit Põhja-Ameerikast. See on suurepärane antioksüdantide saadus ja sellel on inimese kehale palju head pakkuda. Ütlen ikka ja jälle, et Maa ise on andnud meile kõik selleks, et tervendada ära siinsed haigused. Loodusesse vaadates, leiab sealt alati vastuseid ja seega ei tohiks alahinnata seda, mida Maa on meile loonud ja mida see pakkuda suudab. Maa ei ole loonud ühtegi taime põhjuseta - iga taim kannab endas kõrgemat eesmärki. Nii on ka mustal pähklil palju pakkuda ja see on paljude keeruliste probleemide korral sulle suureks abiks.

Musta pähkli kõrge antioksüdantide sisaldus aitab võidelda vähirakkude vastu, muutes sinu keha vähile ebasoodsaks paigaks. See on põletikku taandava toimega, aidates juba sellega muuta vähirakkude kasv ebatõenäoliseks. Põletikus keha = vähile sobilik keha. Võideldes pidevalt põletike vastu, siis on see suur asi, mida saad iseendale pakkuda, et vähki vältida.

Viiruste ja bakteriaalsete haiguste vastu

Üks peamisi põhjuseid miks musta pähklit tarbida, on selle antiviraalne ja antibakteriaalne toime. See aitab viiruste leviku ajal tugevdada sinu immuunsüsteemi ja aitab kiirendada tervenemist, kui oled saanud näited gripi, herpese või ükskõik millise viirus- või bakteriaalse haiguse.

must pähkelKasuta seda senikaua, kuni oled täielikult tervenenud. Seda võib kasutada ka profülaktikaks. Eriti siis, kui paljud on ümberringi haigestunud ja puutud pidevalt kokku erinevate inimestega ega ei soovi haiguskandjaks saada.

Eriti kasulik on must pähkel neile, kes puutuvad näiteks töö tõttu pidevalt kokku erinevate inimestega ja kelle haigestumise risk on kõrge.

Kui kasutada musta pähklit koos piparmündiekstraktiga või põletad haigestumise korral piparmündi eeterlikku õli õlilambis/difuuseris, siis saad kindlasti kiirema tulemuse. Paljud taimed toimivad koos efektiivsemalt.

Tarbi suvel või päikeselises piirkonnas - kaitseb päikesekahjustuste tekke eest

Must pähkel sisaldab proantotsüanidiine, mis kaitsevad nahka päikesekahjustuste tekke eest. Kui armastad päevitada ja soovid päikest nautida ilma nahka kahjustamata, siis on sul selleks võimalus. Päikesearmastajad saavad enda nahka kaitsta mitmete erinevate taimedega seest poolt, et päikese UV-kiirgused nahale liiga ei saaks teha. Päike on ülioluline terviseallikas ja päikest ei tasuks vältida. See pakub sulle D-vitamiini ja aitab tasakaalustada kogu hormoonsüsteemi. Kui võimalik, siis päevita ja naudi päikest, kuid tee seda tervislikult.

Päikesepõletust, nahavähki, pigmendilaike, valgeid laike ja palju muud, mida päike soodustab, aitab ära hoida musta pähkli tarbimine nendel päevadel, mil päikest võtad. Tarbi seda kui sisemist päikeskaitsefaktorit. Lisaks mustale pähklile aitab päikesevõtu ajal ka maarjaohaka tarbimine. Kõik need kaitsevad sinu nahka ka vananemisjälgede eest.

Sinu süda tänab sind musta pähkli tarbimise eest!

Must pähkel on suurepärane alternatiivne tervendaja neile, kes soovivad südamele tuge ja tervist pakkuda. See parandab südametegevust ja -tervist, aitab südamehaigusi alternatiivsel viisil ravida ja on vererõhku stabiliseeriva toimega.

Must pähkel aitab parandada veresoonkonnatervist, aidates puhastada veresoonte sisu, aidates vabastada sinna kinni jäänud toksiinidest, rasvast ning parandades üleüldiselt veresoonte seisukorda.

Kui otsid alternatiivset tervendajat, siis süda tänab sind musta pähkli eest. On veel kaks alternatiivset lahendust südameprobleemidele. Üheks on L-arginiin, mis on vererõhku alandava toimega, ja teiseks punase riisi pärm, mida kasutatakse Ajurveedas südame eluea pikendamiseks.

Kaalust alla musta pähkli ja piparmündilehe ekstraktiga

Must pähkel on kaalu alandava toimega, kiirendades ainevahetust ja aidates rasvu lagundada. Eriti tõhusalt töötab see taim koos piparmündileheekstraktiga, millel on isusid pärssiv ja ainevahetust kiirendav toime. Kaalulangus saab efektiivselt toimida siis, kui sa ei söö süsivesikuid (riis, pasta, sai, leib, maiustused jne). Mitte rasvad, mida me sööme ei säili meie kehas rasvana, vaid süsivesikud, millest kujunevad meie kehale üleliigsed kilod. Vältides süsivesikuid, annad sa enda kehale hea võimaluse kaalu langetada. Lisaks tarbi musta pähkliga koos piparmündileheesktrakti.

Musta pähklit ei tohiks süüa need, kellel on pähkliallergiad.

Artiklis välja toodud nõuannete, soovituste ja teabe kasutamine on omal vastutusel. Esitatud teave ei ole tervishoiualane nõuanne, vaid Tene Laulu enda kogemused, teadmised, isiklik arvamus ja soovitused. Must Pähkli kasutamine toimub iga inimese enda vastutusel. Vajadusel konsulteeri enne tarvitamist arstiga.