Meie kodudel on kaheksa energianurka. Kui neis viia energiad õigesti liikuma, siis võime enda ellu tuua kõike külluslikult, olgu selleks siis armastus, tervis või materiaalne õnn. Kodus aga valitseb viis elementi, milleks on tuli, puit, metall, maa ja vesi. Feng Shui järgi asub kodu Põhja-ilmakaares karjääri, isikliku edu, töö ja ettevõtmiste piirkond. Selles artiklis räägin, kuidas mõjutavad meie kodu karjäärinurka pesuruumid, saun või wc, kui need asuvad Põhjas. Põhjapoolset piirkonda mõjutab Feng Shui järgi kõige rohkem vee-element.

Vee-elemendi toomine Põhjapiirkonda toob majja karjääriedu, kuid see peab olema tasakaalus. Tasakaalus juba sellepärast, et kui sul on moodustatud koju küllusekomplekt või rahakarp, siis selle õige toimimise jaoks on vaja Põhja piirkonnas positiivseid energiaid, mis omakorda aktiveerivad tööle küllusekristalle erinevates kodupiirkondades.


KUIDAS MÕJUTAB LIIGNE VEE-ENERGIA PÕHJAS OLEVAT KARJÄÄRIEDU?

Liigne vee-energia viib minema majaelanike tööalase edu
, ei lase tuua ettevõtjatele edu, takistab töökaaslastega läbisaamist, viib majast raha välja ja suurendab enesekindlusega seotud probleeme. Sellepärast tuleb hoida sealset energiat tasakaalus.

KUIDAS MÕJUTAVAD TEISED ELEMENDID PÕHJAPIIRKONDA?

- Maaelement toob negatiivset energiat.

- Puuelement nõrgestab vee-elementi.

- Metallielement toob jõudu ja täiustab vee-elementi.


PÕHJAPIIRKONNAS ASUVAD PESURUUMID JA WC JA VEE-ENERGIA TASAKAALUSTAMINE

Kui majas asuvad pesuruumid või wc Põhjapiirkonnas, siis on majas pidev vee vool ning vee laskmine viib Põhjapoolse eduenergia negatiivseks. Sealne vee-element peaks olema tasakaalus ja ideaalselt sobiks sinna pesuruumide asemel näiteks akvaarium. Kui seal siiski asuvad pesuruumid, siis on mõned võimalused, kuidas negatiivset vee-elemendi energiat positiivseks muuta, et tööalane külluslik edu saaks majja tulla.

Puidu element töötab vee negatiivse energia vastu ja aitab seda muuta positiivseks. Kui Vee element on ülekülluses, siis see muutub negatiivseks (seda teeb pidev pesuruumide veevool) ja selleks soovitan nendesse ruumidesse tuua taimi. Taimed aitavad vee-elemendi tasakaalu viia, mis on tähtis perekonna tööedu jaoks.

TÕLVLEHIK

Põhjapoolseid pesuruume aitab edukalt tasakaalustada Tõlvlehik, mille mullapallile võid lisada ka Kivistunud Puitu, Kloriitkvartsi või Preniiti. Need kristallid aitavad tõsta Tõlvlehiku taimel veelgi võimsamalt puidu elementi, kui see taim suudab seda üksinda teha. Seda on hea kasutada näiteks juhul, kui taimede jaoks on vähe ruumi või ei ole soov mitmeid taimi pesuruumidesse tuua - kristallid võimendavavad puiduelementi ja täiustavad selle energia puudujääke.

Kui pesuruumidesse ei ole võimalik taimi tuua, kuna seal ei ole aknaid, siis sobib kui hoiad taime pesuruumi ukse ees, kuna see kuulub samuti Põhjapiirkonda. Sellisel juhul soovitan kindlasti kasutada neid kolme kristalli taimede peal. Tõlvlehik on üks sobilikumaid, kuna see on võimas energiate liigutaja, kuid neid kristalle võib lisada ka teistele taimedele.

SULGVÕHK

Sulgvõhk toob head energiat, kui paned selle kasvama kodu Põhjapoolsesse ruumi. Eriti kasulik on see siis, kui Põhjas on kraanikauss, wc või pesuruumid. 
Sulgvõhk tuleb kokku panna Musta Turmaliiniga ja viies taime sinna kasvama, toob see sealsetele elanikele head ärivaistu ja palju tööd. Põhi on Feng Shui järgi töö piirkond, mis määrab ära selle, kui hästi sinul tööga läheb.

SÕNAJALG

Sõnajala taim Põhjas olevas pesuruumis aitab samuti tõsta puidu elementi, kuid soovitan lisada Sõnajala mullapallile Lumikvartsi, et see ei tooks suhtesse probleeme. Sõnajalg tasakaalustab seda piirkonda, aga sellel on oskus ka riidusid majja tuua. Lumikvarts pidurdab selle toime, aidates vaid positiivselt Sõnajalal toimida.

Kristallidest soovitan Põhjas olevatesse pesuruumidesse või WC-sse viia Mäekristall geoodi ja aegajalt põletada seal ka rohelist küünalt, et vee element oleks tasakaalus.

Pesuruumide seinad või sisustus võiksid olla rohekat/pruuni tooni, et tuua majja Puiduelementi.

Aseta pesuruumi keraamilisi anumaid, olgu siis nendeks dekoratiivsed vaasid, taldrikud, hambaharja topsid või kristallidele mõeldud alused. Keraamilised nõud Põhjas aitavad tasakaalustada negatiivset Vee-elementi.

Põhjapoolsete pesuruumide uksi peab hoidma kinni, kui nende energiaid ei viida ei taimede, ega kristallidega tasakaalu. See on üks viis, kuidas saab mingil määral hoida kinni sealset Vee-elemendi negatiivset energiat.