Sirel on väga kaunis puu või põõsas, millel on imeilusad õied ja see on kindlasti taim, mis on teada igale eestlasele. Sirel on kaunis ilu andja meie kevadisse ja suvisesse Eestisse, nii tavaline, nii lihtne ning seega ka kohe spirituaalses mõttes märkamatu. Tegelikult on aga nii, et sirelil endal on väga palju spirituaalset jõudu. Eriti oluline on sul teada sireli spirituaalset jõudu, kui see kasvab sinu koduhoovis või siis, kui sul on plaanis see enda koju istutada. Väga kasulik on seda teada ka selleks, et mõista mida sa võid sireli kinkimisega teisele inimesele kaasa anda.

Sirel on imeilusate õitega taim, mis kannab endaga kaasas oskust ümbritsevaid energiad muuta. Sirel on nagu filter, mis saadab ära ebavajaliku energia ühest kohast teise. Sirel liigutab energiaid nagu seda teeb Mäekristall või geoodilised kristallid. Sirel sinu koduhoovis aitab koduümbruses olevatel energiatel liikuda, aidates blokeerida energiate seismajäämist. Väga kasulik on sirelitaime enda koduhoovis hoida, et sinu koduhoovi Feng Shui teraapiad saaksid toimida. Sirel ise on julgustava toimega ja selle läheduses istudes suureneb sinu enda isiklik vägi. Sa võid tunda, kuidas sa soovid rohkem end liigutada, olla aktiivsem, sa võid tunda, kuidas sul tekib teotahe ja sa iseenesest leiad motivatsiooni millegi korda saatmiseks. Sirel on julgustaja ja kui sirelit kellelegi kinkida, siis see toob ka temale julgust. Lisaks julgusele annab sirel lootust ja usku paremasse tulevikku. Sirelit on alati kasulik istutada enda koduhoovi ajal, mil sa tunned, et sinu usk ja lootus on hakanud ära kaduma. Sirel kumab endast välja lootuseenergiat ja kui sa oled sellega kontaktis, siis sa ise soovid rohkem tulevikule keskenduda ja sa motiveerid end selle nimel tegutsema, et midagi ilusat saaks tulevikus sinu eluteele tekkida.

Sireli läheduses viibides võivad avaneda sinu meeled armastusele. Sirel aitab meenutada sulle seda, mis on oluline, aidates ära lahendada sinu sees olevaid küsimusi ja müsteeriumeid, mis on seotud inimsuhetega romantilisel tasandil. Kui sa tunned, et sa soovid saada armastuse osas visioone, nägemusi ja nii-öelda lihtsalt teadmisi kinni püüda, siis ole sireli läheduses, tegele selle taimega, istuta neid, korrigeeri neid või tunne lihtsalt nende ilust rõõmu. Sireli läheduses olles ja selle taimega tegeledes saad sa vastuseid, kui sa esitad samaaegselt iseendale suhetega seotud küsimuse.

Sirelil on palju erinevaid värvitoone ja need värvid omakorda annavad sireli spirituaalsele väele omalt poolt lisaväärtuse. Vastavalt värvile võid istutada enda koduhoovi täpselt sellise sirel, mille väge sa kõige enam soovid enda koju tuua. Sireli kinkimisel võid samuti valida värvi järgi selle energia, mille sa soovid edasi anda.

Valge sirel sümboliseerib puhtust, tasakaalu, rahu, negatiivsete energiate tervendamist, hingerahu ja üleüldist heaolu. Valge sireli istutamisel aseta selle istutusauku Lumikvartsi kristall, et valge sirel saaks enda rahutoovad energiad selle ümbrusesse veelgi võimsamalt edasi anda.

Tumelilla sirel sümboliseerib naiselikkust, spirituaalsete energiate liikumist, energiate võimendamist, ärrituvuse leevendamist, salakavaluse eest kaitset ja ebaõnne eemal hoidmist. Tumelilla sirel on koduhoovi kaitsja ja sellega saab halbu inimesi enda elust eemale hoida. Tumelilla sireli istutamisel soovitan ma selle mullaauku asetada Musta Turmaliini kristall, et tumelillas sirelis olevat kaitseenergiat veel võimsamaks muuta.

Helelilla sirel sümboliseerib visioone, selgelt-teadmist, nägemusi, unenägusid, intuitsiooni ja spirituaalsust. Helelilla sireli juures on kõige õigem küsida enda mõtetes küsimusi, mis on seotud suhetega, et sirel saaks sinu meeled nendele avada. Helelilla sireli juures on kasulik mediteerida ja päevauinakuid teha, et meditatsiooni käigus saaksid visioonid tekkida ja et unenäod saaksid päevaunes olla prohvetlikud. Helelilla sireli juurde võid luua endale mõnusa paiga, kus saad puhata ja mis on mõeldud selleks, et läbi viia erinevaid spirituaalseid tegevusi nagu näiteks mediteerimine, ennustamine või uinaku tegemine. Helelilla sireli istutusauku aseta kindlasti Ševroon Ametüst ja Ametüst, et helelilla sireli väge suuremaks muuta ning selle koha spirituaalset energiat tõsta. Tee seda kindlasti siis, kui sa soovid helelillat sirelit enda spirituaalse arengu jaoks rakendada.

Roosa sirel sümboliseerib romantikat, emotsioonide tasakaalustamist, uue armastuse ellu kutsumist ja üleüldise armastuseõnne suurendamist. Roosat sirelit kingi armastuse väljendamiseks. Kui istutad selle enda koduhoovi, siis lisa istutusauku ka Kuntsiidi kristall. Viies Kuntsiidi kristalli kokku roosa sireliga, aitab see aktiveerida selle sireli armastuseenergiad ja muuta selle sireli väe veelgi võimsamaks. Kuntsiidi ja roosa sireli ühendatud vägi toob sellesse elamisse väga palju armastust.

Sinine sirel on tõeline õnnetooja, esmalt aitab see filtreerida energiaid, mis põhjustavad kurbust, stressi ja negatiivseid emotsioone ning seejärel loob palju õnneenergiat. Sinine sirel on kindlapeale hea valik koduhoovi istutamiseks, kui soovid enda koju õnne kutsuda. Sinise sireli istutamisel aseta istutusauku Amuleti Kristall, et kristalli ja sireli ühinenud väel saaks veelgi suurem õnneenergia tekkida. Amuleti Kristall toob samuti õnne ja eriti siis, kui see viia kokku sinise sireliga.

Punakat tooni sirel sümboliseerib kirge, romantikat, elujõudu, vastupidavust, tugevust ja julgust, mida sirel endas üleüldiselt sümboliseerib. Punast tooni sirelit on kasulik koduhoovis hoida, et tuua koju positiivset energiat. Punases sirelis on olemas veelgi suurem jõud, mis motiveerib, aitab suureneda teotahtel ja jõul, mida sirelid tegelikult endas kaasas kannavad. Punast värvi sireli istutamisel aseta istutusauku Punase Ahhaadi kristall, et kristalli ja sireli ühinemisel muutuks positiivne energiaväli veelgi tugevamaks. Punakat tooni sirelit kingi siis, kui sa soovid edasi anda positiivsust ja elujõudu.


Sirelit ei saa olla mitte kunagi liiga palju, sirel kannab endaga kaasas väga olulisi energiaid, mis aitavad sind ennast tugevamaks ja tervemaks muuta. Too sireleid enda koju, täida sellega enda koduhoov ja kingi, kui tunned, et soovid kellelegi teisele midagi väga head ja tähendusrikast edasi anda.