Kui rääkida vananemisvastastest nahahooldusvõtetest, siis neid on ääretult palju. Alustades orgaanilisest-, öko-, veganitoitudest, enda sisemise stressi vähendamisest kuni eeterlike ja baasõlideni välja. Minu kireks on tervislik, teadlik ja spirituaalselt terve elustiil. Seda kõike soovin ma teile edasi anda läbi inspiratsiooni, mida te võite minu elustiili valikutest endasse haarata kui motivatsiooni. Meie keha on meie tempel ja kui me enda eest hoolitseme, siis saame ka häid tulemusi. See on Karmaseadus - kui end tervendad, siis oled ka tervendatud.

Minu elus on juba aastaid olnud eeterlikud ja baasõlid olnud, ilma nendeta ei kujutaks ma oma ilurituaale ette. Seetõttu olen loonud La Tene eeterlike ja baasõlide sarja, andes võimaluse ka teil enda tervisele ja tervendamisele lähemale jõuda. Eeterlikud ja baasõlid on looduse kingitus meile. 100% naturaalsed õlid on meie tervise ja heaolu jaoks vaid kasulikud. Jagan sinuga enda lemmik vananemisvastaseid õlisid, millele sa võiksid koha leida enda ilurituaalides.

Tervendades enda nahka millegagi, mille loodus on ise loonud, on ülim viis jõuda tervenemisele. Jäta meelde, meie planeet Maa on hoolitsenud selle eest, et me suudaksime targalt käitudes siin ellu jääda. Seega, miks siis mitte kasutada ära looduse kingitust - tervendavaid ja noorendavaid õlisid!

EETERLIKUD ÕLID

1. Roosa Geranium

Roosa Geranium on üks minu lemmikõlidest, mida kasutan enda iluteraapias. See on õli, millel on väga palju nahale kasulikke omadusi üheskoos. See õli on superõli, see ei põhjusta üldiselt kellelegi ärrituvust. Roosa Geranium on nahahaigusi vältiv ja tervendav ja seega hea ennetusteraapia tegemiseks sinu nahale. Lisaks sellele on Roosal Geraniumil nahka noorendav toime, aidates minimalistlike kortse isegi eemaldada. Roosa Geranium on ka tugevatoimeline antiseptik, millel on haavu parandav toime, blokeerides ära armistumist.

2. Salvei

Teine minu lemmik on Salvei eeterlik õli, mis aitab blokeerida vabade radikaalide teket nahas, mis omakorda on põhjuseks enneaegsele vananemisele või kiirele vananemisele. Salvei on hormonaalset tasakaalu loova toimega ja sobib kõigile, kellel on hormonaalsed nahahaigused nagu näiteks akne. Salvei aitab ka pidurdada vananemist ja on nahka noorendava toimega nii nagu seda on ka Roosa Geranium.

3. Porgand

Eeterlike õlide number üks nahatervendaja. Õli, millel võiks iga inimese elus koht olla. Kasutades Porgandi eeterlikku õli vähemalt 1-2 korda kuus ja tehes sellega endale teraapiat, kaitsed sa enda nahka nii vananemise kui ka nahakasvajate ja teiste väga tõsiste probleemide eest. Porgandi eeterliku õli lõhn on võrreldes teiste õlidega teistsugune. Seda ei tasu karta, pigem kasuta seda enda tervendamise eesmärgil ja tänu sellele hoiad end alati nooruslikuna ning tervena. Soovitan põhjalikult selle õli kohta edasi lugeda SIIT.

4. Rosmariin

Rosmariiniõli võiks kindlasti olla esindatud sinu iluteraapias. Selles on antibakteriaalsed omadused, mis aitavad nahale tekkinud haigustekitajatega võidelda. Väga kasulik akne, ekseemi, rosaatsea ja paljude teiste nahahaiguste tervendaja. Universaalne nahaõli sobib naha taastamiseks, aidates seeläbi naha nooruslikku jumet säilitada.

5. Sidrun

Sidruni eeterlik õli on rikkaliku antioksüdantide sisaldusega, millel on olemas toime kaitsta sinu nahka oksüdatiivse stressi eest. Sidruni eeterlik õli aitab neutraliseerida vabasid radikaale, mis põhjustavad enneaegset vananemist ja kortsude teket. Sidruni eeterlik õli sisalduses on aineid, mis tugevdavad rakke, luues nendele kaitset kahjustuste tekke eest ja selles on ka vanenemist blokeerivaid aineid. Sidruni eeterliku õli nahal kasutamine aitab sinu nahal muutuda vastupidavamaks enneaegse vananemise suhtes.

6. Ylang Ylang

Ylang Ylangi eeterlik õli suudab vabade radikaalidega sinu nahal võidelda, aidates sellega säästa sinu nahka enneaegse vananemise eest. Ylang Ylang stimuleerib nahka ja soodustab naha uuenemist. Kasuta Ylang Ylangi eeterlikku õli vähemalt korra kuus, et anda vastulöök naha vananemisele. Lisaks sellele on Ylang Ylang ääretult hea aroomiga, seda on hea kasutada enne kodust lahkumist ning parfüümi kui sellist peale selle kasutamist vaja ei lähegi.

7. Palmarosa

Palmarosa eeterlikul õlil on potentsiaalsed nahavähki ennetavad omadused, seega on see super nahaõli. Selle väärtuslikku tervendust ei tasu maha magada, vaid enda ilurituaalidesse sujuvalt hoopis lisada. Palmarosa meenutab oma lõhna poolest roosi ja sellega lisab Palmarosa kasutamine ka ilurituaalile romantilist aroomi juurde. Palmarosa sobib kõikidele erinevatele nahatüüpidele ja see teeb sellest universaalse nahatervendaja. Lisaks aitab Palmarosa nahka kuivuse eest kaitsta, aidates seeläbi vananemist ära hoida.

8. Patšuli

Patšuli on teadaolevalt väga hea haavade parandaja, kui selle eeterlikku õli tervendamisel kasutada. Patšuli eeterlik õli sega kokku baasõliga nagu näiteks Jojobaõliga ja määri juba kinni kasvanud haavale, et kiirendada paranemisprotsessi. Lisaks sellele aitab Patšuli ära hoida haava põletikuliseks minekut.

9. Lavendel

Lavendli eeterlik õli on antibakteriaalse toimega ja võib aknest lahti saamisel olla üheks oluliseks alternatiivteraapiavahendiks. Kui soovid aknet tervendada, siis lisa vatipadjale baasõli, nagu näiteks mandliõli, ja selle peale tilguta 1-2 tilka Lavendli eeterlikku õli. Seejärel puhasta aknepiirkond selle vatipadjaga (väldi kontakti silmadega, ninaga ja huultega) ja lase sellel õlimikstuuril enda nahal olla. Eriti kasulik on seda teha õhtuti enne magamaminekut ja lasta Lavendlil terve öö oma tervendustööd teha.

Kuidas kasutada?

Eeterlike õlide
ja baasõlide kasutamine on väga lihtne. Jäta endale meelde üks kuldne reegel! Eeterlikke õlisid ei panda otse nahale (välja arvatud Teepuuõli). Eeterlikke õlisid lahjendatakse baasõlidega ehk neid kantakse nahale kokku segatuna mõne baasõliga. Vali baasõli, mille allpool olen välja toonud. Nendel on samuti nahka noorendavad, niisutavad, tervendavad ja vananemise eest kaitsvad omadused.

Eeterlik õli, mis on kokku segatud baasõliga, tohib otse nahale kanda. Väldi silmadesse ja limaskestale sattumist! Õlide segu võib kanda kogu kehale (välja arvatud silmad). Kanna õli nahale, mis on vananemisjälgi täis, näiteks dekolteele, kaelale ja näole.  

Kuidas doseerida?

Erinevate eeterlike õlide põhjalikus ülevaates olen välja toonud soovitusliku doseerimise, mis aga võib olla erinev iga inimese suhtes. See, kes on tundlikum, peab baasõli rohkem nahale kandma, kes aga vähem tundlikum, see vähem. Tuleb katsetada ja leida enda kuldne kesktee. Üldiselt võib arvestada seda, et 1 tls baasõli kohta sobib 3-5 tilka eeterlikku õli.

Kui tihti võib eeterlikke ja baasõlisid kasutada?

Igapäevaselt. Kui sa ise tunned, et sinu valitud õlid sobivad sinu nahale ja sinu doseeritud kogused on nahasõbralikud, siis võib kasutada neid igapäevaselt. Soovitan teha endale erinevaid rituaale, vahel kasutada Porgandi eeterlikku õli, vahel Ylang Ylangi. Seda selleks, et sinu nahk saaks kõiki vajalike tervendusi, et nahka noorendada ja vananemise eest kaista.

BAASÕLID

1. Jojoba

Jojoba on rikkaliku koostisega nooruseeliksiir, mis aitab sinu nahka elusana, erksana ja tervena hoida. Selle üheks tervendaks osaks on E-vitamiin, mis võitleb vabade radikaalidega, mis omakorda tekitavad naha enneaegset vananemist ning annavad soodsa pinnase nahakasvajatele. Jojobaõli suurepäraseks omaduseks on see, et see suudab nahka sügavuti niisutada ja selle sees olevat põletikku tervendada. Kui sul esineb üks nendest haigustest, siis on mõistlik baasõlina kasutada just Jojobat. Põletikuline nahk ja keha on ideaalseks keskkonnaks sellistele nahahaigustele nagu akne, ekseem ja psoriaas. Kui sul esineb üks nendest haigustest, siis on mõistlik baasõlina kasutada just Jojobat. 

2. Avokaado

Avokaadoõli on suurepärane baasõli, millega on sul võimalik kaitsta oma nahka vananemise eest. See mitte ainult ei hoia sind päikese kahjulike mõjude ja kuiva naha eest, vaid aitab ära hoida ka kortsude ning naha ebakorrapärasusi. E-vitamiin Avokaadõlis aitab vähendada naha põletilikust ja see omakorda aitab takistada kortsude tekkimist. Kui sa soovid säilitada oma nooruslikkust ja kaunist välimust, siis olgu Avokaadoõlil kindel koht sinu kehahoolitsustes. Avokaadoõli sobib ka aknelisele nahale, see aitab nahal olla niisutatud ja ei jäta nahka liialt õliseks. Lisaks kiirendab Avokaadoõli haavade tervenemist, aidates nahka toita, taaselustada ja takistada uute armide teket.

3. Magusmandel

Magusmandliõli sisaldab E-vitamiini ja selle regulaarne kasutamine kehahoolduses aitab nahale anda vajalikke toitaineid, hoides seda pehmena, siidisena, tervena ja vähendades seeläbi nahahaiguste tekkimise riske. Lisaks aitab Magusmandliõli naharakke uuendada ja naha tervenemist kiirendada, taastades sellega nahka ja ühtlustades jumet. Magusmandliõli kasutamine silmaümbruse nahal aitab ka nahka pinguldada, mis omakorda vähendab kortsude teket ja noorendab nahka. Silmaümbrused on kohad, kuhu ilmuvad esimesed vananemise märgid. Seega saad sa Magusmandliõliga abi kahe probleemi puhul - lahti tumedatest ringidest ja ka nooruslikuma välimuse. Lisaks sellele aitab Magusmandli õli naharakke uuendada ja naha tervenemist kiirendada.

4. Viinamarjaseeme

Viinamarjaseemneõli pakatab antioksüdantidest, mis on nahka noorendava, taastava ja enneaegset vananemist pidurdava toimega. See on õli, mis aitab nahka pinguldada ja noorendada, pidurdades kortsude teket. Nii nagu Avokaadoõli aitab ka Viinamarjaseemneõli  peatada nahas põletiku ja vabade radikaalide teket. Viinamarjaseemneõli toetab kollageeni tootmist, mis on oluline noorusliku naha säilitamisel. Viinamarjaseemneõli aitab ka ära hoida haavadest tekkivaid arme või vähendada nende olemasolu. Lisaks aitab see õli ennetada nahavähi tekkimist ja on kasulik alternatiiv päevitusõlidele.

Absoluutselt kõigil eeterlikel ja baasõlidel on nahka tervendavad omadused, igalühel neist aga erinevad. Seega ükskõik, millise eeterliku või baasõli sa enda ilurituaalidesse tood, neil kõigil on sulle midagi imelist pakkuda. Tutvu nende toimetega, olen neist kõigist väga põhjalikult kirja pannud. Selles artiklis aga olen välja toonud need kõige-kõigemad!

Lisaks õlidele on olemas ka kristall, mis aitab kaitsta enneaegse vaimse, emotsionaalse ja spirituaalse vananemise eest. Selleks on Roosa Kvarts. Kanna seda kristalli või valmista poleeritud Roosast Kvartsist endale igapäevaselt vee-eliksiiri. Roosa Kvarts aitab sind sind elujõulisena ja säravana hoida.

Sinu igapäevaseid iluprotsetuure täiustavad looduse poolt kingitud eeterlikud ja baasõlid!