Emotsionaalselt vastupidavaks kas sünnitakse või kasvatakse elu jooksul. Kui sa oled üks vähestest, kes on emotsionaalselt vastupidav juba sünnist, siis see pole lihtsalt õnn, mis sinu kätes on. See on eelmistes eludes ära õpitud tugevus. Kui me mõnes enda elus õpime ära midagi suurt ja selle iseendasse kinnitame, siis võtame selle järgmistesse eludesse kaasa. Me ei saa tugevaks läbi vedamise, vaid me õpime ja kasvame selleks. Kui sa oled elu jooksul muutunud tugevamaks, siis sa võtad selle tugevuse endaga järgmistesse eludesse kaasa nii, et järgmisel korral, kui taas sünnid, siis sul juba on see kvaliteetne iseloomujoon olemas. See kehtib tegelikult kõikide iseloomujoontega. Me kujundame neid elust ellu ja nii saavutamegi me selle algenergia, millega siia maailma taassünnime. 

On äärmiselt kasulik olla emotsionaalselt vastupidav ja kui sa seda veel ei ole, siis soovitan sul võtta üheks enda eesmärgiks selle saavutamise. See aitab sul igas olukorras edasi liikuda, ükskõik, kuhu elu sind sätib.

lihastes mees käsi sirutamas

1. Sa suudad nalja teha ja nautida ka siis, kui sul on väga raske eluperiood

Hoolimata sellest, kui raske sinu elu parasjagu on, sa suudad naerda, valla päästa enda sisemise lapse ja olla täis lapselikku huumorit. Sa suudad teiste inimeste naljade üle naerda ning nendega kaasa minna. Kui sa oled emotsionaalselt vastupidav inimene, siis sa tead täpselt, et huumor on see, mis aitab sul edasi liikuda, ja sa ei pea võtma endalt õigust midagi nautida, kui samal ajal on kuskil sinu elus suur segadus. Emotsionaalselt tugev inimene suudab end ka kõige raskemal ajal hetkeks välja lülitada.

2. Sa ei peida ja põgene elu ettearvamatuste eest

Kui sa oled emotsionaalselt vastupidav inimene, siis sa tead, et alati ei ole sinu võimuses muuta elu ettearvatavaks ning ootamatused on osa elust. Sa ei ürita elu raskuseid kogu aeg vältida, sa ei põgene nende eest ja sa ei karda neid. Sa isegi ei keskendu sellele, mis on raske ja mis mitte. Kui sa oled emotsionaalselt vastupidav, siis sa võtad elult vastu selle, mida see sulle pakub ja tegeled olukordadega siis, kui need on sinu ette tulnud.

Sa tead, et kõik siin elus on muutuv ja see on osa elu protsessist. Me peame ise muutuma, kuna vastasel juhul me ei õpi ega arene. Samamoodi peab elu meie ümber muutuma, et kõik saaks areneda ning uuele tasandile liikuda.

See-eest üritab aga emotsionaalselt ebaküps inimene vältida iga hinna eest olukordi, mis võivad tema arvates olla talle emotsionaalselt koormavad. Pigem otsitakse rutiinist turvalisust ning elust muutumatust.

3. Sa otsid ka kõige raskemast olukorrast üles hea ja positiivse õpetuse

Emotsionaalselt vastupidav inimene teab tegelikult täpselt, et me ei õpi ega arene, kui me ei lahku enda mugavustsoonist. Ehk me õpime ikka seda rasket teed pidi ja nii saame tugevamaks ning targemaks. Kui sa oled emotsionaalselt vastupidav inimene, siis, hoolimata olukorrast, kuhu sa oled elu poolt sätitud, üritad sealt välja lugeda head. Isegi siis, kui see olukord on väga raske, keeruline ning stressi pakkuv. Lõppude lõpuks, kui asi on lahendatud, tuled sa sealt välja targemana, mitte nõrgemana.

4. Sinu jaoks ei ole häbiasi olla mõnes kohas nõrgem või teadmatum

Vaid emotsionaalselt vastupidav inimene suudab silmitsi seista iseenda nõrkustega nii, et ta julgeb neid endale tunnistada ja nendest rääkida. Nendele mõtlemine või nendega silmitsi seismine ei pane teda end ebamugavalt tundma. On julge tunnistada endale oma nõrku kohti ja neid aktsepteerida. See on osa spirituaalsest kasvamisest. Ühel hetkel, kui sa suudad enda nõrkustega silmitsi seista, siis sa suudad need  ka oma tuleviku tugevusteks ümber kujundada. Et muutuda, pead sa kõigepealt kõike selgelt nägema.

Emotsionaalselt nõrgem inimene aga varjab enda nõrkusi ning läheb endast välja, kui keegi teine tema nõrku külgi pealt näeb. Siinkohal tuleb nendes inimestes välja ego  ning muudab nad sellel hetkel ülbeks, et alateadlikult enda nõrkusi varjata. Ego ei ole tugev. Ego on alati näiline ja illusioon, mille inimene endale kaitseks peale loob. Tõeline tugevus ja vastupidavus on aktsepteerida kõike, mis me oleme. Mulle meeldib ikka ja jälle öelda: "Kui me oleme siin Maa peal nüüd ja praegu, siis järelikult on meil endas midagi lihvida ning arendada. Seega -  me ei ole täiuslikud!" See mõte inspireerigu sind seisma enda nõrkustele vastu avatud silmadega.

inimese siluett ilutulestikuga

5. Sa tead täpselt, kes sa oled ning kuidas olukordi lahendada

Alus emotsionaalselt vastupidavaks olemisele on loomulikult eneseteadlikkus ja oskus end mõista. See on kõige raskem osa ja kui sa seda suudad, siis sa oled kangelane!

Eneseteadlik inimene teab täpselt, mis on tema tugevusteks, kuidas ta teistest erineb, mida ta armastab, mis on tema hirmud, millised on nõrkused jne. Eneseteadlik inimene teab, mis on tema jaoks hea ja mis ei mõju talle hästi. See aitab emotsionaalselt vastupidaval inimesel end korrigeerida, kui ta on vea teinud. Õppida, kui silme all on mõni õppetund. Muutuda, kui elu suunab seda tegema. Kohanema, kui ilma selleta pole võimalik edasi liikuda. Aktsepteerida, kui see on ainuke võimalus. Eneseteadlikus = oskus olukorda analüüsida, sellega silmitsi seista ja end sellega kohandada.

Eneseteadlik inimene ei ignoreeri mitte ühtegi olukorda, vaid seisab nendega silmitsi ning tegeleb nendega vastavalt sellele, kuidas oleks sealt võimalik võitjana välja tulla.

Kõigil tuleb kasvada emotsionaalselt vastupidavaks inimeseks. Kui sa seda veel ei ole, siis on see tulevikus nii või naa ühel hetkel sinu ülesandeks. Mina soovitan juba algust teha ja end selles suunas kasvatada, et ühel hetkel oleksid sa julge seisma silmitsi ükskõik millise olukorraga, mis elu sulle ette toob!

Bronsiit  on kristall, mis aitab kasvada emotsionaalselt vastupidavaks. See aitab sul olla kahe jalaga maa peal siis, kui sinu elus on torm ja segane olukord soovib sind maast lahti kiskuda. Bronsiit aitab säilitada kainet mõistust ning suunata sind hirmu ja paanika asemel hoopis produktiivselt tegutsema. See aitab säilitada rahu, tasakaalu ja suurendada kannatlikkust. Soovitan Bronsiiti, kui sa oled teekonnal õppimas olema emotsionaalselt vastupidav või kui sul on keeruline säilitada probleemi esile kerkimisel rahu.

Julge kasvada ja areneda. Jäta meelde - mugavustsoon ei kasvata, see kaotab sinu elust vaid väärtuslikku aega ja võimalusi enesearenguks!