Sinu keha suudab koensüüm Q10 ise toota, aga keha vananemisel, kehva tervise või stressi tõttu selle tootmine aeglustub. Fakt on aga see, et mida vanemaks sa saad, seda vähem su keha seda toodab ja vanematel inimestel on sellest ensüümist eriti suur defitsiit.

Miks lõppevad mõnel inimesel Q10 varud varem kui teisel?
Siin on päris mitu faktorit, mida tuleb arvesse võtta. Näiteks tekib koensüüm Q10 defitsiit kergemini neil, kelle on ka väga olulise B-vitamiini - B6-vitamiini - defitsiit. B6-vitamiin aitab kehas seda ensüümi toota.

Kuidas saada teada, kas sul on B6-vitamiini puudus? Kõige populaarsemad tunnusmärgid on näiteks närvilisus, rahutus, unetus, segavad ja häirivad mõtted, energiapuudus, juuste aeglane kasvamine ja vahel ka näonaha või silmaümbruse naha kuivus. B6-vitamiini on sul võimalik tarbida B-vitamiinide kompleksi või multivitamiinina. Neid kasutades jälgi alati, et tegemist oleks orgaaniliste vitamiinidega.

Lisaks B6-vitamiini puudusele võib selle koensüümi defitsiiti põhjustada ka vananemisest tingitud oksüdatiivne stress. Seda saab aga vähendada, kui muudad enda menüü 100% mahedaks/ökoks ja sööd pidevalt antioksüdantide rohket toitu. Me ei saa alati ära hoida keskkonnast põhjustatud kahjustust keharakkudes, aga me saame enda keha terveks ja tugevaks süüa. Mõtle selle peale!

Ka teatud haigusseisundid vajavad rohkem Q10, et keha abistada ja tervendada. Haigestumised vähendavad sinu ressursse. Kui oled viimasel ajal põdenud mõnda raskemat või pikemalt kestvat haigust, siis on mõistlik teha profülaktika eesmärgil koensüüm Q10 kuur. Leiad seda näiteks Cytoplani multivitamiinist (milles on olemas ka B6-vitamiin, et kiirendada kehas naturaalselt koensüüm Q10 tootlikkust) ja Ecoshi koensüüm Q10 toidulisandist, mida on hea tarbida koos B-vitamiinide kompleksi või maitsepärmiga.

Kui sa veel ei tea, mis on maitsepärm, siis tere tulemast veganite maailma! Maitsepärm on ülimaitsev soolane pärm, mida kasutatakse juustumaitse imiteerimiseks ja kastmete tegemiseks, leiad selle toidupoe letilt. See on sisaldab rohkelt B-vitamiine, on 100% tervislik ja sobib ka neile, kes on tundlikud seenhaigustele.

Koensüüm Q10 eesmärk on TOOTA KEHAS ENERGIAT! Tegemist ei ole sellise energiaga, mis võtab sinult une, seega ei pea unetud siinkohal kohe põgenema. Tegelikult aitab see toota füüsilist ja vaimset energiat, kuid rahustaval ning tasakaalustaval moel. Kui sul on selle koensüümi defitsiit, siis võid olla loid, energiatu, sinu mõttetöö on häiritud, sa ei suuda keskenduda, ei jaksa trenni teha ja ei viitsi ka tööd teha. Selle tarbimine või piisav kogus kehas annab sulle elujõudu!

Elujõu- ja energiapuudus on tüüpilised asjad, mida ma inimestes näen. Nende taga võib peituda palju erinevaid põhjuseid, kuid üks neist võibki olla Q10 defitsiit. Seda tarbides või B6-vitamiiniga selle tootlikkust suurendades võid sa tunda end märkimisväärselt paremini.

Migreenikud, see on täielikult teie 100% naturaalne migreenihoogude vähendaja!

Migreenihood võivad tekkida väga erinevatel põhjustel ja eks seda ongi raske lahti seletada, kui sa migreenihoo saad. Üheks faktoriks on stress ja ärevus, aga siin võib olla ka teisi põhjuseid, näiteks madal magneesiumitase kehas või K2-vitamiini puudus, sest migreenihood võivad tihedamini esineda neil, kellel ladestub kaltsium veresoontesse. See juhtub siis, kui kehas pole õiget D3-vitamiini, magneesiumi ja K2-vitamiini taset ning lisaks sellele on ka koensüüm Q10 puudus. Teinekord, kui saad migreenihoo, haara ruttu koensüüm Q10 ja proovi sellega migreenihoogu pidurdada ning sellest väljuda. On teada, et migreenihoogude all kannatavad tavaliselt rohkem need inimesed, kellel on Q10 puudus.

Nooruslikkuse allikas

Naha vananemine toimub väga kiiresti, kuna seda mõjutavad nii paljud erinevad faktorid, alustades sinu menüüst, päikesest, saastest, ebakvaliteetsetest kosmeetikatoodetest ning lõpetades muretsemisega. Koeensüüm Q10 aitab pidurdada naha vananemisprotsessi.

Soovitan kasutada seda koensüümi mõned kuud järjest neil, kellel on probleeme naha kiire vananemisega. Kui sa tunned, et sa lihtsalt kaotad stressi või mõne teise faktori tõttu oma nooruslikkuse, siis taasta see Q10-ga. Lisaks sellele aitab nahka nooruslikuna hoida ka õigete toitvate õlide ja kreemide kasutamine. Soovitan 100% taimseid ja puhtaid kreeme, et toita enda nahka välispidiselt.

Kui armastad päikest võtta, siis tuleb koensüüm Q10 sulle kasuks. Suvisel või puhkuse ajal Q10 lisaks võtmine kaitseb päikesest tekkivate vananemisjälgede eest.

Koensüüm Q10 defitsiit võib põhjustada viljatust!

Naiste jaoks on Q10 ülioluline, kui soovitakse lapseootele jääda. See aitab naisel viljakas püsida. Vananedes kaotab keha koeensüümi ja sellega väheneb ka võimalus hilisemas eas lapseootele jääda. Naise keha kaotab aastatega munarakke ja Q10 aitab pidurdada nende kaotamise kiirust.

Soovitus! Kui sa oled naine ja sul on keeruline rasestuda või oled eas, kus viljakus on juba niigi madal, siis soovitan keha turgutada koensüümiga Q10. See võib muuta sinu keha aktiivseks ja suurendada viljastumise võimalust.

See aitab kaitsta sinu südame tervist, vähendades südamehaiguste tekkimise riski!

Eelkõige aitab see kõrge vererõhu korral, mis võib põhjustada suuri komplikatsioone, kui seda alla ei saada. Kõrge vererõhk kurnab südant ja mõjub veresoontele laastavalt. Koensüüm Q10 kasutatakse südameinfarkti riski vähendamiseks.

Keha vajab Q10 üleüldiseks normaalseks funktsioneerimiseks. Näiteks aitab see ära hoida ajukahjustusi ja aitab ajul noor olla. Lisaks sellele sobib see diabeetikutele, aidates vähendada diabeedi sümptomeid ja pidurdada selle kroonilise haiguse progresseerumist. See aitab võidelda ka vähi vastu, kuna aitab kaitsta oksüdatiivse stressi eest, mis kahjuks toimub meie kehades igal sekundil. Ja kui puudutada viimase aja populaarset teemat, milleks on viirushaigused ja nendesse nakatumine, siis aitab koensüüm Q10 kaitsta ka kopse ja hingamissüsteemi, olles tegelikult üks viirushaiguste vastu võitleja ja sinu enda sisekeskkonna tugevdaja.

Toidud, millest Q10 saada: lillkapsas, brokkoli, spargel, petersell, spinat, maasikad, apelsinid, pähklid, sojaoad, läätsed, kikerherned, oad, seesamiseemned jne.

LA TENE poed müüvad vaid vegan ehk 100% taimseid toidulisandeid ja nahahooldustooteid. Ka kõik Q10 tooted on veganpäritolu.

Artiklis välja toodud nõuannete, soovituste ja teabe kasutamine on omal vastutusel. Esitatud teave ei ole tervishoiualane nõuanne, vaid Tene Laulu enda kogemused, teadmised, isiklik arvamus ja soovitused. Toidulisandite kasutamine toimub iga inimese enda vastutusel. Vajadusel konsulteeri enne tarvitamist arstiga.