Inimesed on kõik väga erilised, igal inimesel on enda tugevad ja nõrgad küljed. Igal inimesel on ka elus teatud faasid, kust ta läbi käib. Üks faas võib olla õnnelik, teine selline, kus ta on endaga vägagi puntras. Hinged liiguvad pidevalt ühest faasist teise, jäävad ühel hetkel enda emotsionaalsete probleemide sisse kinni ja rabelevad sealt välja. Hingel on väga palju erinevaid etappe ja üheks etapiks võib olla "Kuninga kompleksis" elamine. Sellist kompleksi on meie ümber väga palju ehk paljud inimesed elavad kuningana iseendalegi teadmata.

Kuninga kompleks on üks ego ületalituse probleemidest, mis võib tekkida Päikesepõimiku üle töötamisest. See juhtub siis, kui Päikesepõimik läheb tasakaalust välja ja hakkab inimese hinge vastu töötama. Kuninga kompleks on seotud egoismi ja nartsissismiga.

Ma toetan täielikult seda, et inimesed oleksid sellisel energia lainel, kus nad armastaksid iseennast, hoolitseksid enda eest ja nende sees valitseks tervislik ego. Kuid selleni jõudmisel võid sa vale pöörde enda elus teha ja liikuda hoopis kuningliku kompleksi poole.

Kuninga kompleks on see, kui inimesele on oluline vaid "Mina, mina ise ja mina".

Tihtipeale suunavad lapsevanemad oma lapsi just kuninga kompleksi poole, lootes teha enda lapsele head, kuid lõpetades hoopis sügavama probleemi juures. Kuninga kompleks võib tekkida lapseeas sellest, kui last kiidetakse ja pidevalt õigustatakse. Loomulikult peab kiitma, innustama ja edasi tõukama. Kuid kunagi ei tohiks õigustada kehva tegu ja ei tohiks jätta õpetamata elu väärtushinnanguid. Lapse kasvatamise juures peab olema innustav ja samas tagasi tõmbav just selles kohas, kus minnakse üle piiri. Elus tuleb õppida olema tugev ilma teisi jalge alla trampimata, olema õnnelik, ilma teiste arvelt õnne tundmata ja olema lahke ilma lahkust tagasi nõudmata. Sellisel juhul kasvab lapse hinges positiivne ego, mitte kuninga kompleksi käes vaevlev hing. Kuid selline probleem ei pea tulema lapse east täiskasvanud inimesele kaasa, see võib tekkida ka läbi komplekside ja ebakindluse.

Tihtipeale tekib kuninga kompleks sellisel inimesel, kellel puudub enesekindlus. Kuninga kompleksi all elav inimene kannatab sotsiaalse ühtekuuluvuse probleemi all. Tal on vaja pidevalt tunda, et ta on väärtuslik, kuid ta ei mõista seda, et väärtustama peaks ennekõike iseennast. Ta otsib tähelepanu ja elab enda emotsionaalseid probleeme teiste peal välja.

Kuninga kompleks tekib siis, kui Juurtšakra ja Sakraaltšakra kaotavad ära enda üldise väe. Tänu sellele ei saa Päikesepõimik tööd teha. Päikesepõimik teeb tööd siis, kui alumised Tšakrad jagavad sellele energiat. Kahe esimese Tšakra madala energiataseme tõttu muutub Päikesepõimik nõrgaks ja võib ületöötamine tekkida. Tšakra ületöötamine tekib üldiselt alumise Tšakra enegia puudulikkusest ja ekstravertsest iseloomust. Kui tekib inimese hinges kuninga kompleks, siis peab see inimene ka ekstravertsusele kalduma.

KUNINGA KOMPLEKS

Jagan sulle mõtteid selle kohta, mis on kuninga kompleks ja milline on selle inimese iseloom, kes selle kompleksi all elab.

Hingeliste probleemide juures ei pea alati olema sinu sümptomid 100%, sa võid alles suunduda sinna faasi või sellest hakata juba välja tulema. Seega ära vaata must-valgelt neid mõtteid, kui sa tunned end ära, siis sa võid olla selle probleemi ääre peal, täielikult selle sees või hoopis sellest kompleksist vaba.

1. Kompromissid ja domineerimine

Kuninga kompleksi probleemi all olev inimene ei suuda väga hästi teiste inimestega kompromisse teha. Väga raske on teiste soovidega kaasa minna ja kui minnakse, siis see on hingele raske. Kuninga kompleksi all olev inimene naudib domineerimist ja seda väga kummalisel moel. Sellisel moel, kus ta vajab, et teised vaataksid tema suhtes alt üles. Vajadus, et teised näeksid tema varandust, ilu, riideid, autot, maja jne.

2. Ootad komplimente, heakskiitu ja pidevalt tunned teiste inimeste poolt rünnakuid

Kuninga kompleksi all olev inimene ootab pidevalt, et teised inimesed kiidaksid teda. Teiste inimeste tunnustus on ülioluline ja on meeletu vajadus tähelepanu suhtes. Tihtipeale tunneb see inimene teistepoolseid rünnakuid, otsides lausetes üles negatiivseid kommentaare ja eeldades lihtsatest sõnadest halbu tagamõtteid.

Selline tähelepanu otsimine on seotud madala enesekindlusega, mis tekib Päikesepõimiku probleemidest. Pidev verbaalsete rünnakute tundmine tekib Sakraaltšakra vähesest energia tööst.

3. Ma olen kõige kõigem ja minu soov on kõige tähtsam

Hing vaevleb enesekindluse probleemi käes ja kõrge egoismi tõttu muutub kuninga kompleksi all olev hing üleolevaks teiste suhtes. Tundes, et kõik teised peale tema on rumalad. Tundes, et tema teab alati kõige kohta kõige paremini ja teised on alati samm maas temast. Kuninga kompleks annab inimese hingele vajaduse olla ka kõiges kõige parem.

Sellise probleemi küüsis sa võid tunda, et sind peab austama, samas sina ei pea teisi austama. Sa võid tunda, et sinu soov on tähtsam, kui kellegi teise soov. Tihtipeale sa võid ka enda soovi teistele peale suruda ja enda arvamust teistele "selgeks teha", ilma teisi kuulamata.

4. Sa soovid rohkem saada, kui anda - sul on õigus teha, kuid teistel mitte

Kui sa oled kuninga kompleksi all, siis sa ei ole "aus" sõber mitte kellelegi. Sina oled olemas siis, kui midagi on teisel sulle anda ja endast jagada. Samas sind ei ole kunagi seal, kui keegi teine soovib seda sama sinu käest. Sa soovid igalt poolt saada rohkem, kui elule anda. Sa soovid õnne, kuid ise ei tee midagi selle nimel. Soovid saada rikkaks, kuid ei ole nõus tööd tegema. Samas sa võid olla teiste suhtes väga ebaõiglane. Seades endale teatud moraali, öeldes kuidas teised inimesed sinuga käituda ei tohi aga samas ise niiviisi käitudes tunned, et see on õigustatud. Kui keegi teine peaks viga tegema, siis ta on selles süüdi. Kui sina teed vea, siis sellest ei ole midagi.

Kuninga kompleksi all olev hing seab endale rohkem õigusi kui teistele, andes endale loa teha vigu, kuid teistele mitte ja andes endale õiguse õnnele, kuid tegemata selleks midagi.

5. Sa ei sea endale piiranguid ja jahid kõige paremat

Kui sa oled kuninga kompleksi all, siis sinu hing ei sea endale piiranguid ehk sa võid muutuda võimu ihaldavaks. Sa võid tunda, et sulle ei kehti reeglid, sa ei pea olema tolerantne ja kui sa midagi soovid, siis sa võid teistele haiget selle nimel teha. Kui sa soovid kusagile jõuda, siis sa enda ambitsioonide täitmise jaoks ei hooli teiste arvamusest ega ka tunnetest. Tavaliselt muutub selline inimene ka väga võimukaks ja ta soovib enda ellu kõige uhkemaid asju.

Kuninga kompleksi all oleva inimese Päikesepõimik on üle reageerinud, mis annab sellele inimesele ka materiaalse ahnuse.

6. Sa mõistad hukka, karistad füüsiliselt või enda hinges

Kui sa oled kuninga kompleksi all, siis sul tekib tunne, et sa võid teisi inimesi hukka mõista ja neid karistada. Seda siis, kui sa tunned, et nad on midagi valesti teinud. Sa võtad endale voli nendele halba öelda, karjuda teiste peale või isegi tagasi teha. Kuninga kompleks tekitab kättemaksu soovi ja tihtipeale luuakse ka plaane, kuidas teisele tagasi teha. Tihtipeale võivad teised inimesed kuninga kompleksi all vaevlevat kommenteerida halbade sõnadega ja teda enda elust eemale tõrjuda.

Tihtipeale on klatšijad need, kes kannatavad kuninga kompleksi all. Hingelt terve inimene ei tegele klatšijuttude rääkimise, valede välja mõtlemisega ja teistele halva maine loomisega.

7. Draama tegemine, kui sa ei ole saanud enda tahtmist

Tihtipeale hakkab kuninga kompleksi all kannatav hing draamat tegema selliste asjade peale, kus ta ei ole saanud enda tahtmist. Kui asjad ei lähe nii nagu on soovitud, siis luuakse sellest probleem. See on skandaalne! Tihtipeale räägitakse kõigile sellest, kui halvad on asjad ja väga palju kulutab kuninga kompleksi all kannatav hing enda energiat virisemise peale. Kui asjad ei ole nii nagu tema tahab, siis kõik on selles süüdi.

8. Dominantne erinevates suhtes

Kõige hullem selle vaimse probleemi juures on see, et teised kannatavad tema kõrval kõige rohkem. Kuninga kompleks annab hingele vajaduse teiste elude suhtes ettekirjutisi teha. Tihtipeale kuningas keelab ja lubab. Kõik peab tema kontrolli all olema, kõik peab olema nii nagu tema ütleb. Eneselegi teadmata üritab kuninga kompleksi all kannatav hing luua enda kaaslasest sellise kaaslase nagu just tema tahab, et ta oleks. Seda sama võib ta teha enda lastega, sõpradega ja paljude teiste inimestega.

Kui sa tunned, et sa oled kuninga kompleksi poole kalduv või oled juba selle hingelise probleemi küüsis, siis hea uudis on see, et sellest on võimalik välja tulla. Esimene samm selleks on tunnistamine, et sinu ego on muutunud sinu vaenlaseks.

Kuna mina tegelen igapäevaselt erinevate inimestega ja seda juba nii mitmeid aastaid, siis tean väga hästi öelda, et kuninga kompleks on meie ühiskonna suur probleem. Sellise probleemi küüsis elavad väga paljud inimesed ja see ennekõike kahjustab seda inimest ennast. Kõige hullem selle probleemi juures on see, et ühel hetkel lahkuvad tema kõrvalt armastatud inimesed. Seda mitte sellepärast, et teda ei armastataks vaid sellepärast, et ta on teistele ebatervislik.

Igas inimeses on palju erinevaid probleeme, kuid nende tunnistamine on voorus omaette. Mina kirjutan selliseid artikleid selleks, et inimesed saaksid ise enda kohta targemaks, näeksid enda vigu ja õpiksid enda vigu tervendama. Sellisel viisil muutub ka maailm samm-sammu haaval tervemaks kohaks. Loomulikult, kui see ei ole sinu probleem, siis tunne hingest rõõmu, et see ei ole teema, millega sa peaksid täna tegelema.

Tervenda end Kuninga kompleksist välja ja ava enda hinges positiivne ego

Kuninga kompleksist on võimalik välja tulla ja seda väikeste sammudega. Ennekõike tuleb sul selgeks teha, mis on Tšakrad, kus need asuvad ja kõige enam mõista Päikesepõimiku tööd. Päikesepõimiku kohta leiad artikli SIIT. Sellest probleemist välja tulemine sõltub suurel määral sellest, kas sa tervendad enda Päikesepõimikut või mitte.

Kuninga kompleksist vabanedes pead sa ennekõike mõistma, et me oleme kõik võrdsed. Keegi ei pea mitte kellestki teisest parem olema. Mitte keegi ei vääri hukka mõistmist ja karistamist. Hukka mõistmise ja karistuse loob iga inimese hinges tema isiklik karma.

Sa pead mõistma, et tuleb õppida teiste keskel elama. Sa ei ole mitte kunagi kõige parem, sul ei ole alati kõiges õigus. Elu ei ole must-valge, elu tuleb vaadata läbi avarama pilgu.

Tuleb õppida seda, et me ei pea mitte kunagi kellestki teisest parem olema ja elu ei ole see, kus peab teistega võitlema. Ennekõike kasvame me seest poolt, õpime iseenda jaoks, loome ja teeme enda pärast.

Kuninga kompleksist vabaks saamisel soovitan ma kasutada ka kristalle, mis on emotsionaalsete probleemide kõige kiiremad tervendajad. Negatiivsest egoismist ja sellisest nartsissismi probleemist aitab vabaks saada Oonüks ja Must Obsidiaan. Nendel kahel kristallil on oskus õpetada sul enda vigu nägema, aidates mõista, mida sa valesti teed ja kus sa valesti käitud, aidates sul ka lõpetada teiste suunas negatiivsuse saatmist ja õpetades sul enda isiklikke probleeme tervendama. Need kaks kristalli on esimesed kristallid, mis viivad sind kuninga kompleksist välja. Kõik teised kristallid toetavad sisemise harmoonia tagamist. Tegelikult on aga nii, et kõik kristallid tervendavad ja aitavad sinu hingelisele kasvamisele kaasa.

Kanna Punase Tiigrisilma kristalli selleks, et pidurdada enda mürgiseid kommentaare, sarkasmilist meelt ja blokeerida enda sees olevaid vihapurskeid. Punane Tiigrisilm aitab teiste inimestega hästi läbi saada ja lõpetada teiste inimeste üle domineerimise. Punane Tiigrisilm õpetab võrdsust ja aitab enesekindlaks muutuda ilma, et sa kedagi maha teeksid ning alla suruksid.

Soovitan sul õppida ka teiste üle rõõmu tundma. Ürita näha teistes inimestes ilu ja võlu. Ära vaata elu nii, et me peame üksteistest paremad olema. Näe kuidas teised säravad ja näita ka neile välja nende tugevaid külgi. Lisaks sellele, et sa tunnustaksid teisi inimesi, ka täna nende olemasolu eest. Mitte ükski inimene ei ole meie kõrval juhuslikult, kui meid armastatakse, siis me peaksime selle üle väga tänulikud olema.

Otsi üles enda hinge sees olevad probleemid, et neid lahendada. Ära ütle alati iseendale, et sa oled ideaalne - ideaalsust, kui sellist asja ei eksisteeri. Inimese hing on loodud õppima, kui meil ei oleks hinges ebakõlasid, siis ei oleks midagi meil siin elus õppida.