Veevalaja on tähtkujude süsteemis üheteistkümnes sodiaak, kes on sündinud 20. jaanuari ja 18. veebruari vahel. Seda perioodi peetakse Veevalaja sodiaagiks ja kui sinu sünnikuupäev langeb sinna perioodi, siis oled ka sina üks maagilistest Veevalajatest.

Seda sodiaaki juhib õhuelement, mis muudab Veevalaja iseloomu väga muutlikuks ja annab talle vajaduse pidevalt asjade üle järele mõelda. Kui oled Veevalaja, siis lisaks sellele artiklile soovitan sul hiljem läbi lugeda ka ühe minu teise artikli, kus ma räägin õhuelemendist ja selle mõjust sodiaakidele. Õhuelemendi kohta saad lähemalt lugeda SIIT.

Veevalaja on õpetaja, analüüsiva hingega, filosofeeriv, muutlik ja vastuoluline

Kes siis on see imeline Veevalaja? Ta on kõikide teiste sodiaagiesindajate jaoks üks suur ja kõva pähkel, mida on väga raske lahti murda. Veevalajad on tõepoolest väga keeruka iseloomuga ja ennekõike sellepärast, et neil on kaasasündinud kaitsehoiak. See sama kaitsehoiak ei lase teistel inimestel väga kiiresti tema hinge jõuda. Kaitsehoiak väljendub selles, et ta hoiab enda isiklikku elu teiste eest salajas. Seda nii igaks juhuks, sest kunagi ei tea, keda saab usaldada. See on loomulik suhtumine ja Veevalajate puhul ei saa salatsemist pahaks panna. Nad ei tee seda meelega, see on nende viis kompida pinda enne sellesse sukeldumist. Inimesi ja teemasid lastakse enda ellu tasa ja targu, seda igas valdkonnas.

Veevalaja peab ära õppima, et alati ei saa jääda kuulaja rolli ning sügava sõpruse või armastuse nimel tuleb end avada. Seega, kui ta suudab enda jää sulatada, siis jääb ta ka ise enda eluga rohkem rahule. Ookeani Jaspis on see kristall, mis aitab tal end paremini väljendada, aitab tal loomingulisem ja avatum olla. Ookeani Jaspis võiks kindlasti olla Veevalaja kodus, tema läheduses või armastuseõnnekristallide keskel. Seda selleks, et Ookeani Jaspis saaks edendada ta tundeelu, tuues sinna head läbisaamist ja suhtlemist.

Veevalajad on iseseisvad ja kui sa üritad ühte neist puuri panna, siis ei ole ta mitte kunagi sinu jaoks olemas

Iga hing, kes on sündinud Veevalaja tähemärgis, ihkab vabadust ja seda igal võimalikul kujul. Ta on inimene, kes ei suuda eriti teiste alluvuses tööd teha, kuid elu on selline, et ta peab õppima seda tegema. Kui ta selle ära õpib, siis ei jää ta igavest vabadust otsima ja saavutab tasakaalu ning stabiilsuse. Loomulikult on ka teine tee ja selleks on leida töö, mida saab teha iseseisvalt.

Tal peab olema vabadus otsustada, iseseisvalt mõelda ja enda arvamust välja öelda. Inimesed, kes hakkavad teda piirama, peletavad ta eemale. Ta põgeneb nende eest, kes üritavad talle selgeks teha, mis on õige ja mis vale. Tihtipeale kaotab ta sellise käitumisega sõpru ja seda vaid sellepärast, et teised ei mõista tema suhtumist. Sellist suhtumist võtavad eriti isiklikult need, kes on harjunud teiste inimestega pidevalt koostööd tegema, näiteks Kaalud.

Kui Veevalaja tunneb end iseseisvana, siis on ta rahul ja rõõmsameelne. Sellist energiat aitab talle anda Mookaite kristall. Mookaite muudab Veevalaja õnnelikuks, rõõmsameelseks, optimistlikuks ja aitab tal tunda end iseseisvana ka sellistes olukordades, kus teda üritatakse juhtida. Mookaite on tema jaoks kasulik ka suhtetasandil, aidates blokeerida suhtest põgenemist. See võib nendega juhtuda siis, kui nad tunnevad teiselt poolt piiramist. Loomulikult oleneb, millise sodiaagiga Veevalaja koos elab.

Huumor ja meelelahutus  tervendavad Veevalajat

Veevalaja võib ühest küljest tunduda väga riiakas ja liigagi nipsakas, kuid see ei tähenda, et ta on iga külje pealt selline. Veevalajad armastavad huumorit ja meelelahutust. Neile meeldib nali ja südamest naerda. Nad eelistavad pigem sellist seltskonda, kus saavad jaburustest rääkida ja jaburusi nautida. Neile meeldib seltskond, kus saab lihtsalt lõõgastuda, mitte teiste inimeste probleemidele keskenduda. Tihtipeale on Veevalajad ka need, kes seltskonnas teisi lõbustavad, kuid Lõvidele jäävad nad siiski alla. Lõvid on loodud teiste meelt lahutama.

Veevalaja naudib sõpruse lihtsamaid vorme, ta pigem väldib liigset seotust ja soovib sõpradega vestelda kergetel teemadel. Ta on hea jutukaaslane, kui sa talle meeldid, kuid halb enesest rääkija. Ta kohe üldse ei oska enda tunnetest valjusti rääkida ja kui ta seda teeb, siis tunneb, et ei suutnud end piisavalt hästi selgeks teha. See tuleb loomulikult sellest, et üks tema juhtivaid planeete on Saturn. Saturn tekitab sügava sisemise segadustunde ja annab Veevalajale väga keerulise hingeelu. Kuid see omadus paneb teda ka kogu aeg analüüsima, mõtlema ja genereerima. Seega, nagu ikka ma ütlen, igal negatiivsel poolel on ka positiivne külg.

Nad on mõttetöö inimesed ja neile sobivad sellised ametid, kus saab väga palju mõistusega tööd teha. Kui Veevalaja teeb liialt palju füüsilist tööd, siis on stress ja meeleolukõikumised kerged tulema. Seega, soovitus kõikidele Veevalajatele - leia endale pidevalt tegevust, kus pead mõistuse tööle lülitama, sellisel juhul langeb sinu stressitase ja peagi tuleb sära silmadesse.

Veevalajatele meeldivad erinevaid välitegevused ja üritused. Nad on suure liikumisvajadusega ja väga uudishimulikud, enamik neist oleksid pidevas sõidus ja avastamises, kui elu neile seda võimaldaks. Nad panevad ka teised sodiaagid kodust välja tulema ja elu nägema.

Ideed, ideed ja veelkord ideed!

Eelpool mainisin, et Veevalajad on ideede generaatorid ja nii see tõepoolest on - ta mõistus ei peatu. Ta mõtleb, mõtleb veel ja siis tuleb üks huvitav idee. Nad peavad oma ideid ellu viima, et saaksid õnnelikud olla. Veevalajal peab alati mõni projekt ees olema, olgu selleks ideaalse aia loomine, kodu sisustamine, kontorilaua korrastamine, detailiderohke päevane osturetk või ülima peensuseni planeeritud ehitusprojekt. Kui tema peas on mõni plaan või projekt, mille kallal ta töötab, siis on kõik hästi.

Veevalaja kaotab stabiilsuse ja muutub närviliseks, kui tal ei ole plaani. Kui sa elad koos Veevalajaga, siis tea, et tema närvilisus ei pruugi olla tingitud üldse sinust, vaid hoopis sellest, et tal on igav.

Ametüst töötab Veevalajaga väga hästi, aidates tervendada tema närvilist ja rahutut meelt. Ametüst on väga paljudele erinevatele sodiaakidele kasulik ja Veevalajaid aitab see just nii.

Veevalaja on kindlameelne

Veevalajad on väga kindlameelsed ja jäärapäised. See omadus on ühest küljest väga hea, kuid võib ka väga valele teele viia. Sageli saab ta ise aru, kus ta vigu teeb, kuid tal on raske oma vigadest õppida.

Tema kindlameelsuse juures pean ma silmas seda, et kui Veevalaja on endale midagi pähe võtnud, siis ta läheb ja teeb selle ära. See on väga hea omadus, kui see idee ja suund toovad talle kasu, kuid Veevalaja võib ka kindla ja sirge seljaga teha samme, mis talle kahju toovad. Isegi, kui ta saab ühel hetkel aru, et on vale suuna valinud, siis tema ego ei suuda viga tunnistada ja tagasisammu teha.

Soovitan kõikide Veevalajate ellu Rüoliidi kristalli, mis on üks tema õnnetoovatest kristallidest. See kristall on seotud karma ja saatuse tunnetamisega. Kui Veevalaja kannab või hoiab elus Rüoliiti, siis aitab see tal alati enda saatuse jaoks soodsaid valikuid teha, nende valikute suunas kindlameelselt sammuda ja alati rahule jääda. Rüoliit aitab sedasama omadust vaid positiivseks muuta.

Emotsionaalne või mitte?

Veevalajaid juhib õhuelement, mis paneb neid tundeelus rohkem mõtlema ja asjadesse realistlikult suhtuma, mitte sügavalt armastama ja hingeelu sügavusi mõistma. See aga ei tähenda, et ta ei armastaks ja ei sooviks armastust. Vastupidi, nad soovivad seda, kuid neil on väga raske mõista, mis on tegelik armastus ja mida nad tegelikult kellegi vastu tunnevad. Mõistus ja süda on pidevalt vastuolus, üks räägib üht ja teine teist ja siis jälle vastupidi. Seega, Veevalaja on tihtipeale küsimuse ees: "Mida ma siis tegelikult tunnen?" Ükski teine tähtkuju ei mõista temas seda poolt ja alati ei saa ta ise ka endast aru. Kui ta soovib endast aru saada, siis on iseenda avastamine tema jaoks üks põhilisemaid teemasid.

Veevalaja armastusekristalliks on Granaat. See aitab suurendada ja võimendada Veevalaja tundeid, muutes tema emotsioone võimsamaks, kirglikumaks ja armastavamaks. Granaat aitab tal pidevalt armastuseleeki üleval hoida, blokeerib tundeelus ülemõtlemast ja aitab tal armastada südamega, mitte mõistusega. See kristall aitab tema tundeid pidevalt stimuleerida.

Kuna Veevalaja on loodud looma, arendama, ideid ellu viima, liikuma ja õppima, siis töötab tema mõistus selles suunas väga võimsalt. Samas on see suund, mis ei lase Südametšakral sügavalt tööd teha. Granaat aitab avada ka Südametšakra, et Veevalaja elus ei jääks puudu tõelisest armastusetundest. Granaat aitab tal ka enda partnerile armastavaid tundeid välja näidata.

Kui ta on suhtes kellegagi, kes annab talle aega, siis on suhe Veevalajaga võimalik. Kui seda teha, siis saab temast hea kaaslane, sest talle meeldib kodu ehitada ja ta teeb seda nii, et perekonnal oleks turvaline koht. Oma kodu on Veevalaja jaoks üks olulisemaid asju ja ta soovib ka oma lastele anda turvalise paiga, kuhu eluraskuste eest varjuda.

Veevalaja armastuse kohta saad lähemalt lugeda SIIT.

Uuendused, väljakutsed ja huvitavad elemendid

Õhuelemendi esindajana on Veevalajal pidevalt ellu uuendusi vaja. Kõige enam vihkab ta siin maailmas igavust või rutiini. Olgu, tema koduses elus võib see rutiin olla, kuid mitte tema hinges. See tähendab seda, et tal on alati vaja tegeleda millegagi, mida ta saab avastada, kus ta saab enda hinge fakte ammutada ja end täiendada. Veevalajad on eluaegsed õppijad ja avastajad. Neile meeldivad uued asjad ja kõik, mis on uus, on tema jaoks hea väljakutse.

Kui vaja, siis ta manipuleerib

Veevalajad oskavad ükskõik millise inimesega hakkama saada, nad lihtsalt teavad kuidas suhelda ja kuidas enda soovitud tulemuseni jõuda. Ta oskab seda trumpi enda kasuks pöörata. Kui tal on vaja midagi saada, siis maskeerubki ta veidi manipuleerivaks. Ta teeb seda nii hästi, et teine pool ei saa arugi, et teda on kuidagi suunatud. Nad oskavad lihtsalt nii muuseas teiste inimeste suunda muuta.

Temaga suheldes võivad teemad ulatuda poliitikast, teadusest, astroloogiast, nõidusest ja tehnikast toidutegemiseni. Selle sodiaagi esindajad on multifunktsionaalsed jutuvestjad, mis muudab sõpruse nendega väga mitmekülgseks. Ta võib pakkuda sulle ükskõik millist vestlust - ta läheb kõigega kaasa. See on külg, mida paljud teised tähemärgid temas hindavad.

Kui Veevalaja soovib sotsiaalset ühtekuuluvusetunnet, siis ennekõike peab ta õppima teisi inimesi usaldama. Nad on haavatavad ja seetõttu teiste inimeste suhtes väga skeptilised. Kui Veevalaja on võtnud sind osaks oma perest, siis on ta täiesti äratundmatuseni teine inimene. Ta on avatud ja emotsionaalne ning usaldav. Tal läheb lihtsalt väga kaua aega, et sellesse faasi jõuda. Hirm haigetsaamise ees muudab ta skeptiliseks, tema alateadvuses on alati küsimus: "Kas ma ikka saan teda usaldada?". Rubiin-Tsoisiit on kristall, mis aitab Veevalajal kiiremini suhtesse liikuda ja end seal ka avada.

Probleemide lahendajad

Veevalajatel on üks väga tugev omadus - see on oskus näha probleemide erinevaid külgi, eriti teiste inimeste probleemide puhul, sest enda omi, nagu ikka, ta ei näe. See teeb temast väga hea läbirääkija, vaheleastuja, eestkostja, võitleja ja abistaja. Nad oskavad väga adekvaatselt hinnata mõlemat poolt, seda peaksid kõik temalt õppima. Ta ei mõista sind kohe esimese hooga hukka, ta veendub enne, kas see on üldse vajalik. 

Hellitust ja ilusaid sõnu ihkav hing

Selle tähemärgi esindajad hakkavad särama ja liikuma läbi heakskiidu. Kui on olemas sodiaake, keda paneb tööle viha, kriitika ja negatiivsus, siis Veevalaja ei ole kindlasti üks neist. Tema naudib ilusaid mõtteid, sõnu ja kiitmist, mis on talle suunatud. Ta mitte ainuüksi ei naudi seda, ta ka vajab seda. See on üks elementidest, mis paneb ta edasi liikuma ja kõrgemale pürgima. Ka Veevalajaga suhtes olles peab teda pidevalt hellitama, et ta suhte nimel tööd teeks ja enda positiivsemaid külgi avaks. Veevalaja töötab positiivse energia saatel. Selle võiksid kõik, kes elavad temaga koos või on tema sõbrad, endale kõrva taha panna.

Kui ta ei saa enda lähedastelt hellitusi ja armastusväärseid lähenemisi, siis tõmbub ta enda kookonisse, millest tal on ise väga raske välja rabeleda. Fuksiit on kristall, mis annab Veevalajale elurõõmu ja aitab tal positiivne olla ka siis, kui ta teistelt sellist tuge ei saa. Soovitan Fuksiiti neile, kes just selliseid emotsionaalseid lähenemisi ootavad ja ihkavad. See on ka kristall, mis kutsub Veevalaja ellu häid sõpru ja positiivset märkamist.

Aeg üksinda olemiseks

Veevalajale on väga oluline see, et ta saaks aeg-ajalt lihtsalt üksinda olla ja enda toimetusi rahus ning vaikuses teha. Seda on vaja, et ta saaks taastada oma energiavarusid. Oma aeg on talle oluline. Kui ta ei suuda peale pikka töönädalat ka kodus rahu leida, siis peab temast eemale hoidma, sest siis ei ole ta mitte kellelegi meeldiv.

Tal on vaja oma aega, kasvõi selleks, et üksinda kodu koristada või tervisejooksu tegema minna, teised pereliikmed peavad seda talle lubama.

Angeliit  toob Veevalajale hingerahu ja aitab tal emotsionaalselt terve olla. See on ka üks tugevamaid Inglite kristalle, mis aitab tal enda kaitseingliga kontaktis olla. Veevalaja võiks Angeliidi kristalli enda voodi all hoida või endaga kaasas kanda, eriti siis, kui tema elus on väga rahutu periood.

Uraan muudab Veevalaja visualiseerijaks

Uraan on üks planeetidest, mis mõjutab Veevalaja iseloomu, andes talle vägagi sõjaka loomuse ja teisalt väga hea fantaasiamaailma ning visualiseerimisoskuse. Selle sodiaagi esindajad on sügava mõttemaailmaga ja ülihead analüüsijad.

Nad oskavad enda tulevikku ette planeerida ja neil on ka vaja seda teha. Neil on vaja luua endale turvatunne ja selleks, et elu saaks ainult ülesmäge liikuda, on kindlasti vaja sada plaani teha. Plaanide tegemine, unistamine ja enese motiveerimine on viis, kuidas inimene enda elus ellu jääb. See on Veevalaja üks tugevamaid külgi, teised võiksid seda temalt õppida.

Üheks visualiseerimise kristalliks on Veevalajale Aqua Aura. See aitab tal veelgi võimsama fantaasiamaailma luua, tema intuitsiooni tugevdada ja teda energiatele tundlikumaks muuta.

Külluse ligitõmbamine

Veevalaja peab oma tööd nautima. Mis pakub talle naudingut? Iseseisev töö, mis võib viia isegi täiesti üksinda töötamiseni, ja iseseisev ajakava. Kui seda ei ole, siis peab tööpositsioon vajama võimalikult palju analüüsimist ja sisaldama mõttetööga seotud ülesandeid. Kui Veevalaja naudib oma tööd, siis avaneb ka tema küllusekanal.

Sammalahhaat on tema jaoks küllust ligitõmbava toimega, samal ajal toob see ka head tervist. Sammalahhaati võiks Veevalaja küllusenurgas väga palju olla. Mida rohkem on seda kristalli tema kodus, seda suurem on tema küllusekanali positiivne töö.

Sammalahhaat motiveerib teda tööd tegema isegi siis, kui see on igavavõitu. Soovitan seda kristalli kanda ka neil Veevalajatel, kellel on probleeme erinevate tervisemuredega.

Veevalajal on väga palju häid omadusi ja kui ta suudab enda negatiivsemaid pooli õigesti ära kasutada, siis tuleb tema ellu ka õnn.

JAANUARI VEEVALAJA

Jaanuaris sündinud Veevalajaid juhib selle tähtkuju alguse energia. Sel ajal sündinud Veevalajad on väga jäärapäised, teevad seda, mida nad soovivad ja on enda põhimõtetes väga kindlad. Nendes on võrreldes teiste Veevalajatega rohkem sihikindlust ja kindlameelsust.

VEEBRUARI ALGUSE VEEVALAJAD 

Sel perioodil on Päike kõrgel Veevalaja märgis ja annab inimesele väga sügava sisemaailma. Nemad vajavad kõige enam seda "oma aega", neil on vaja väga palju rahu ja vaikust. Sel ajal sündinud tegelevad kõige rohkem analüüsimise ja maailma avastamisega. Nende jaoks on enda saatuse mõistmine väga kõrgel kohal. 

VEEBRUARI KESKPAIGA VEEVALAJAD 

Sellel perioodil on Päike tasapisi Veevalajast väljumas ja see muudab need Veevalajad uudishimulikuks. Neile on väga tähtis avastamine, enda arendamine, õppimine ja tõelise hobi ülesleidmine ning sellega tegelemine. Nendel Veevalajatel on vaja seda "oma" teemat, mis on ainult nende oma.

Suhe isaga loob kindla tuleviku või ebakindlad eluvaated

Veevalajale on väga oluline tema isa, see teema on alateadvuses väga kõrgel kohal. See, millist tuge on Veevalaja lapsepõlves isalt saanud, peegeldab tema edaspidist käekäiku. Need, kes on saanud isalt väga palju tuge ja heakskiitu on tulevikus edukamad. Neil, kellel on isaga probleeme või kes ei ole temaga väikesest peale läbi saanud, on elu ka raskemavõitu. Veevalaja õnn sõltub väga palju sellest, millised on või on olnud tema suhted isaga.

Neil, kellel on isast halvad või kurvad mälestused, soovitan ma oma isale andestada. Neil, kes on isaarmastusest ja toest puudust tundnud, soovitan kanda Sinist Pitsahhaadi kristalli, mis aitab alateadvuses just selle probleemi vabaks lasta.

ERILISED TALISMANID VASTAVALT SÜNNIKUUPÄEVALE ON VEEVALAJATELE JÄRGMISED:

(Olen esimesed ja viimased kuupäevad kirja pannud vastavalt uskumustele. Teatud uskumuste põhiselt algab Veevalaja 19., teisel juhul 20. jaanuaril jne.)

19. - 20. jaanuar SININE ARAGONIIT
20. - 21. jaanuar ARAGONIIT
21. - 22. jaanuar VEREKIVI
22. - 23. jaanuar APATIIT
24. - 25. jaanuar HÕBE TOPAAS<
27. - 28. jaanuar SININE TOPAAS
28. - 29. jaanuar MOOKAITE
29. - 30. jaanuar PIETERSIIT
31. jaanuar - 1. veebruar SMARAGD
2. - 3. veebruar PUNANE JASPIS
4. - 5. veebruar AZURIIT
6. - 7. veebruar MEREVAIK
7. - 9. veebruar ORANŽ KALTSIIT
9. - 10. veebruar DUMORTJERIIT
10. - 11. veebruar KARNEOOL
12. - 13. veebruar OOKEANI JASPIS
13. - 14. veebruar KÜANIIT
14. - 16. veebruar SAFIIR
17. - 18. veebruar SININE KVARTS
18. - 19. veebruar LABRADORIIT

Kõik kristallid mõjutavad kõiki inimesi, aga mõned konkreetsed kristallid suudavad kiiremini teatud tähemärkide Aurasse jõuda.

Veevalaja kohta leiad veel huvitavat lugemist SIIT.

Loe lisa ja sukeldu tähtkujude müstilisse maailma raamatus "Tähtkujude salapära."