Huumor on hinge meeleseisund ja viis väljendamaks midagi naljakal, koomilisel või naeru pakkuval viisil. Usun, et kõik teavad, mis asi on huumor, kuid kas te ka kõik teate seda, kuidas on see seotud inimese hinge ellujäämisega? Jagan sulle enda vaatenurka huumori ja selle vajalikkuse kohta. Aitan sul mõista seda, miks see eksisteerib ja kui midagi eksisteerib, siis on see millegi jaoks vajalik, seega miks on huumor vajalik? Seletan sulle lahti, kuidas see sinu hingele ja kehale mõjub ning miks ei tohiks kindlasti huumorit enda elust välja lülitada. Antud artikli eesmärk on aidata sul mõista huumori vajalikkust.

Ma ei näe elu must-valgelt, kuid et enda mõtteid sulle täielikult selgeks rääkida, soovin, et sa kujutaksid järgnevaid kolme inimsetegruppi endale ette. Huumori puhul on enam vähem nii, et inimesed jagunevad kolme gruppi: ühed on need, kes teevad huumorit ja haaravad ka teiste inimeste poolt tekitatud huumorist kinni. Teised on need, kes ise huumorit ei tee, kuid naudivad teiste poolt pakutavat huumorit ja kolmandad on need, kes ei tee seda ning kes ei haara kinni ka kellegi teise huumorist. Must-valgena rääkides on enam-vähem inimesed jagunenud sellel teemal kolmeks. Ma soovin, et sa analüüsiksid ennast ja küsiksid iseenda käest väga ausal viisil, millisesse gruppi sina kuulud? Kui vastus on käes, siis alles loe edasi. See teadmine aitab sul paremini minu mõtetega kaasa minna.

Kõigepealt selgitan sulle seda, kus kohas sinu kehas ja hinges asub huumorikanal ning miks just seal. See kõik asub sinu Päikesepõimikus. Päikesepõimik on sinu kolmas Tšakra, mis asub otse sinu naba kohal. See on Tšakra, mis määrab ära meie enesekindluse, tahtejõu, mis on seotud meie metabolismiga ja õnnetundega. Päikesepõimik kas vallandab huumorimeele ning muudab selle aktiivseks või vastupidi blokeerib seda ning muudab sind huumori suhtes ükskõikseks. Päikesepõimik on see Tšakra, mille tervis määrab ära selle, kui head huumorit sa teed, kui hästi sa teiste inimeste poolt tehtud huumorit vastu võtad või hoopis kui vihaseks sa võid naljade peale muutuda. Kõik on seotud sellega, mis seisus see Tšakra sinu Tšakratesüsteemis on. Päris huvitav või mis. Minu mõtetega kaasa lennates avaneb sul võimalus siin ja praegu analüüsida enda Päikesepõimiku kanali seisundit.

Päikesepõimik, mis töötab korrapäraselt ja on heas seisus on seotud väga tugevalt huumori loomisega ning huumori mõistmisega. Seega esimesel grupil on Päikesepõimik terve, teisel grupil ei toimi see korralikult, kolmanda grupi Päikesepõimik on kinni ja korrast ära.

Kuid elu ei ole must-valge, seega, kui sa arvad, et nüüd on see lõpptulemus, mille sa sa enda jaoks said, siis nii see ikka ei ole. Tuletan siinkohal sulle meelde väga olulise asja Tšakrate puhul, mida ma ei väsi kordamast - Tšakrate seisundid on pidevas muutumises. Kui täna on see Tšakra sul kinni ja ebaterve, siis vastavalt sinu enda jõupingutustele on sul võimalik see korda teha. Tšakrad tervenevad läbi meie enda tegevuste ja emotsioonide. Perioodil, mil Päikesepõimik on ebaterve, on sinu elus ka vähe huumorit. Kui muutud tervemaks, suureneb ka huumorisoon. Kuid on ka neid, kes ei suuda Päikesepõimikut ära tervenada ja on ka neid, kes suudavad alateadlikult hoida seda pidevalt tervena.

Päikesepõimik terveneb ja toitub positiivsetest emotsioonidest, iga selline emotsioon on selle Tšakra ellujäämiseks vajalik. Kui sa soovid seda Tšakrat tervendada, siis huumor on see, mis võib sind päästa.

Huumor tuleb Päikesepõimiku kaudu esile ja seda oled sa ka kindlasti füüsiliselt tundnud, näiteks siis, kui sa ise või keegi teine on sind rõõmsaks läbi naljatamise muutnud ning see ei ole vaid hetkeks, kuna nali muudkui jätkub ja jätkub ning ühel hetkel Päikesepõimik võib sulle tunda anda seda, kuidas on see tohutul kiirusel aktiveerunud. Ma loodan, et sul on kordki nii lõbus olnud ja et sa oled seda tunnet tundud. Kui Päikesepõimik saab väga lühikese ajaga väga suure tervendava energia osaliseks (antud juhul nalja tegemine ja kuulamine), siis sinu kõhu piirkonnas hakkab veidi valus või sa ei suuda sirgelt enam seista kuna sa tunned krampe. Sellisel hetkel, kui naerdakse, asetatakse väga tihti oma mõlemad käed automaatselt korraga kõhu peale. Seda sa teed sellepärast, et tasakaalustada seda energiavoogu, mis Päikesepõimikusse läbi naljatamise siseneb. Oled sa sellise hetke osaliseks saanud? Kui jah, siis see oli hetk, mil sa tervenesid ja mil Päikesepõimik sai endale elu sisse puhutud.

Huumorimeel on ülioluline oskus sinu sees, kui see on olemas, siis väärtusta seda. Huumori tegemine ja oskus teiste poolt tehtud huumori nautimine on osa ellujäämise kunstist. Miks on huumorit vaja lisaks sellele, et Päikesepõimikut tervena hoida? Huumor aitab üle olla negatiivsetest emotsioonidest ja meeleseisunditest, mis inimese Aurakehas ning teistes Tšakrates eksisteerib. Huumor on kerge vastumürk igale väiksemalegi killukesele negatiivsusele sinu sees. Negatiivne energia ei pääse iseenesest meie Auraväljast välja ja sellepärast on meil pidevalt vaja end negatiivsest energiast erinevatel viisidel puhastada. Huumoriga on võimalik vallandada Auraväljast negatiivseid emotsioone ja tundeid. Näiteks, kui keegi on kurb, siis kõige õigem on tema juurde taktitundeliselt huumorit tegema minna. Värske kurbuse energia laguneb kiirelt, kui sellele koheselt huumoriga vastumürki anda. Lapsed on siinkohal kõige paremad näited, kui laps on kurb, siis ikka tihtipeale minnakse tema kurbust naljatamisega eemale viima ning see kaobki ära. Lapsed on lihtsalt väiksema selle elu energiapagasiga ja neid on kergem tervendada, sellepärast nad lasevadki kiiremini negatiivsest energiast lahti. Minu soovitus sinule on see, et kui sa näed kedagi, kes on kurb või negatiivne sinu kõrval, siis rõõmusta teda, proovi ta naerma panna ja sa võidki olla elupäästja. Kui sa ise oled kurb ja negatiivne, siis otsi üles see inimene, kes on lõbus või naljasaade, mis aitab sind tervendada.

Huumorimeel ei ole aga kaugeltki kõigil ühesugune, sa ei peagi aru saama kõikidest naljadest mida tehakse ja sulle ei peagi meeldima kõikide alatoonidega naljad. Sinu huumorimeel on seotud sinu teiste Tšakratega. Tšakrad on omavahel seotud ja nad kas teevad koostööd või neil hoopiski puudub koostöö. Näiteks inimesed, kelle huumorimeel on agressiivselt seksuaalse alatooniga (ropud, kohatud ja vägivaldse alatooniga), nende Juurtšakra ja Sakraaltšakra on ebaterved. Need ebaterved Tšakrad võivad vallandada just sellise huumorimeele. Kuid on ka selline huumorimeel, mis on seksuaalse alatooniga, kuid positiivne. Sellisel juhul naljatades ei ropendata ega ka ei alandata oma naljaga kedagi ega midagi. Sellisel juhul on Juurtšakra ja Sakraaltšakra tasakaalus. Tõin selle näite huumori alatooni osas, kuna see on väga laialt levinud.

On olemas inimesed, kes varjavad enda ebakindlust naljatamisega ja huumoriga. Näiteks hakatakse nalja viskama seetõttu, et ennast mitte seltskonnas või teatud inimese kõrval ebakindlana tunda. See toimub väga automaatselt, kuna Päikesepõimik teeb seda. See juhtub olukordades, kus Päikesepõimik ei ole kõige paremas seisus, kuid on tervenemise poole teel. Päikesepõimik on seotud enesekindlusega ja täiuslikus versioonis Päikesepõimikuga inimene ei tunne ebamugavust teiste inimeste kõrval olles. Kui on veidigi enesekindluse probleeme, kuid mitte täielikult, siis just selline nalja tegemine hakkab toimuma. Automaatselt hakkab sinu hing ise end tasakaalus hoidma. Kui sa tunned ebakindlust, siis Päikesepõimik hakkab vajadusel selle vastu võitlema ja nii need naljad tulevad. Hiljem võid sa tunda, et võib-olla sa ütlesid midagi liiga palju, pärast seda võib tekkida sul enesega mõtteline vestlus sellel teemal, et sa käitusid veidi ülemäära veidralt. Usu mind, enamus juhtudel teine pool üldse ei märkagi seda sinus, selleks peab olema sellel teisel poolel väga hea inimeste tundmise oskus. Seega, kui sinuga juhtub nii, siis võta rahulikult ja mõista seda, miks sa seda teed. Olen tähele pannud, et kõige enam teevad seda Kaljukitsed ja Lõvid.

Huumori tegemisel aitad sa läbi naljatamise enda Kurgutšakra kaudu negatiivsel energial Auraväljast vabaks pääseda. Kurgutšakra on meie kõnega seotud, kui me räägime, siis me vabastame emotsioone enda seest, kui me räägime midagi üleliigset välja, siis me teeme endale sellega liiga, kui me räägime välja midagi head ja positiivset, siis me ise terveneme läbi selle. Kurgutšakra reguleerib energiate liikumist meie sisemaailma ja välise maailma vahel. Kui sa teed nalja, et iseennast ja teisi lõbustada, siis see on tervendus ennekõike sinule endale. Kui sa vaid naudid huumorit ja ei oska seda teistele edastada, siis ei ole lihtsalt sinu Päikesepõimikus veel üleliia positiivset energiat, mida sa suudaksid teistega jagada. Sa ei saa jagada ennem tervendust, kui sul seda ei ole enda tervendamisel üle jäänud.

Huumori peale on võimalik ka ärrituda, vihaseks saada ja tigedaks muutuda, kui keegi seda sinu lähedal või sinuga vesteldes teeb. See juhtub üldiselt nende puhul, kelle Päikesepõimik on väga kehvas seisus ja sellisel juhul ka nendega, kes omavad head huumorimeelt, kuid kelle huumor ületab inimlikkuse piire. Need, kes aga saavad igasuguse huumori puhul vihaseks, vihastavad seetõttu kuna nende Päikesepõimik on ebaterve ja ei tööta nii, kuidas see peab töötama ning see omakorda on väga suuresti seotud alumiste Tšakrate ebatervetest seisunditest. Nii nagu ma olen ka eelnevalt rääkinud, tervenevad Tšakrad alt poolt üles poole ja kui alumises Tšakras on probleeme, siis selle kohal olev Tšakra ei saa korrapäraselt töötada. Täieliku huumorisoone puudumisel ja naljatamise peale vihaseks saamine tekib siis, kui Sakraaltšakras ja Juurtšakras on tõsised probleemid. Kui need kaks Tšakrat kiirgavad negatiivset energiat välja, siis inimene ei suudagi nalja kusagil näha ega naerda millegi peale. Sellisel juhul tuleks alustada esmalt almiste Tšakrate tervendamisega. Sellele aitab kaasa Punase Jaspise ja Šungiidi koos kandmine.

Huumorimeel aitab kehal ja hingel tervena püsida, see on üks ellujäämise kunst. Kui sa soovid olla elujõuline, terve, positiivne ja pidevalt hea tujuga, siis praktiseeri naljategemist ning lase ennast kaasa haarata teiste inimeste naljadest. Ürita leida üles see nali teise sõnadest ja sa tervenedki. Huumorimeel asub Päikesepõimikus ja see on kanal, mille kaudu on sul võimalik negatiivset energiat enda elust eemale tõugata. Ma isiklikult ei suudaks kujutada elu ette ilma nalja, naeru ja huumorita. Minu jaoks on see väga eriline osa elust ja naermise nautimine on rohkem kui võimas. Näiteks väga tihti eeldatakse, et selgeltnägija on morn, tige, kuri, õel ja range. Seda loomulikult ikka sellepärast, et meie meedia ja ühiskond on kujundanud selgeltnägija selliseks. Selgeltnägijana tean ma täpselt, et needsamad viis sõna on täiesti vastandid selgeltnägija olemusega. Miks ma peaksin olema morn, kuidas mul on siis võimalus kedagi aidata, kui ma ise oma eluga hakkama ei saa? Kuidas ma saaksin olla kuri, kui ma soovin inimesi aidata? Miks ma peaksin olema õel ja range? Need lähevad vastuollu inimeste tervendamisega. Üks õige selgeltnägija peab olema teistele inimestele positiivseks eeskujuks, mitte inimesi oma negatiivse energiaga hirmutama. Kui isegi ollakse sellises perioodis, kus sellised emotsioonid on hingest võitu saanud, siis tuleb end tervendada enne, kui minnakse teistele appi. Seega on see vaid müüt, et selgeltnägija peab selline olema. See ei ole selgeltnägija, kes selline on. Ma armastan naerda ja elu ilma huumorita ei oleks täiuslik. Huumor aitab üle olla elu varjukülgedest, eluraskustest ja pingest, mis meid ümbritseb. Näiteks minu töö on inimesi aidata ja eraviisilised kohtumised sisaldavad suurel määral probleeme ning nende lahendamist. Kui ma aitan pidevalt teisi inimesi nende probleemide puhul, siis on mul vaja tasakaalustada ennast ja anda endale positiivset energiat, et ma suudaks ka edaspidi teisi aidata. Kui ma ei naeraks ja ei naudiks huumorit, siis kuidas saaksid teiste inimeste mured minu seest välja pääseda? Huumorimeel on see, mis aitab mul enda tööd jätkusuutlikult teha.

Huumori loomine ja selle nautimine on ellujäämise üks osa. Minu soov on see, et sa näeksid seda nüüd täna hoopis teises valguses ning mõistaksid, miks see nii oluline on. Naera siis, kui sa tunned, et sa soovid naerda, ära häbene seda. Kui sa häbened naerda, siis on see vaid märk sellest, et sinu Päikesepõimik ei ole täie tervise juures ja see on ebakindlus, mis takistab sul naerda. Ületa oma ebakindlus ja vallanda see õnnetunne siis, kui sa tunned, et sinu keha ja hing soovib seda teha. See on siiski sinu isiklik viis tervendada, miks siis seda pidurdada ja teiste eest varjata. Sa ei tea kunagi, millal sul avaneb jälle võimalus naerdes vabastada enda Auraväljast negatiivset energiat ja sa ei tea seda, mis järgmisena elu sulle ette seab. Kui sa lased endal pidevalt läbi huumori õnnetunnet kogeda, siis seda tugevamaks isiksuseks sa muutud ja seda vähem suudavad elu varjuküljed sind raputada.

Kui sa soovid enda Päikesepõimikut tervendada, rohkem elust rõõmu tunda, osata nalja teha ja huumoriga kaasa minna, siis ma soovitan sul teha enda jaoks tervenduskuuri õigete kristallide ja taimedega. See kuur aitab huumorimeelt suurendada.

Võta korraga kasutusele Goldriver ja Mookaite. Kanna neid võimalikult pika paela või keti otsas nii, et need ulatuksid sinu Päikesepõimiku kohale (naba kohale). Nende kahe kristalli koostöö aitab sul Päikesepõimikut tervendada ja oma huumorisoont täiendada. Lisaks nendele kristallidele soovitan ma sul enda kodus põletada sagedasti Apelsini ja Ingveri eeterlikku õli. Mõlemad eeterlikud õlid aitavad tuju parandada ja sind negatiivsetest mõtetest eemal hoida.

Huumor on kasulik ja vajalik siis, kui see on ehedal kujul. Huumor, mis kellelegi või millelegi liiga teeb, see on vaid inimese enda probleemide peegeldus ning see ei ole nõnda kasulik, millest ma huumori osas selles artiklis kirjutasin. Huumoril ja huumoril on vahe vahel, vali huumor, mis teeb teisi inimesi terveks mitte haigeks! Iga elemendiga Maa peal, iga teoga ja emotsiooniga on võimalik head luua, kui sa oskad seda enda käes kasutada.

Igas sinu päevas olgu nalja ja naeru, see on sinu enda heaolu jaoks vajalik!