Helioteraapia on üks parimaid viise enda tervendamiseks, ükskõik, millise füüsilise, emotsionaalse, vaimse või spirituaalse probleemi ees sa seisad. Kui sinu sees on täna miski, mis teeb sulle liiga, muudab sind nõrgaks ja mida on vaja tervendada, siis on helioteraapia sinu jaoks!

Helioteraapia = päikeseteraapia. See seisneb selles, et sa lähed päikese kätte täiesti teadlikult, eesmärgil, et päike saaks sind tervendada ja muuta sind igal tasandil tugevamaks. Avaldan midagi enda kohta - minu lemmikteraapiaks on helioteraapia! Aastate jooksul on minu käest palju küsitud: "Tene, kuidas sa selle kõigega, mida sa teed, hakkama saad? Kuidas sa suudad teisi nii aktiivselt aidata, pidevalt nii palju jagada ja kirjutada? Kas sa otsa ei saa? Kas sa ei tunne end ühel hetkel kustununa?" Vastus nendele küsimustele on väga lihtne - ma tervendan, tasakaalustan ning toidan enda hinge ja keha enda jaoks õigete tervendusviisidega. Üks minu keha ja energia tervendajaid  on päike. Helioteraapia on veganluse, spirituaalsete praktikate ja kristallide kõrval kindlasti üks minu tugevuse üles ehitajatest.

Helioteraapia on väga kasulik, kuna nahaga kokku puutudes aktiveerib päikesevalgus kõik hormoonid õigesti toimima. Enamik haiguseid, eriti just kroonilised haigused, on seotud hormonaalse tasakaalu puudumisega. Päikesekiired suudavad kõik hormoonid õigesti tööle seadistada. Piisab sellest, kui oled otsese päikese käes umbes 30 minutit päevas. Kui on külm aeg, siis näita päikest näole ja kätele, kui soojem, siis nii suurele osale kehast, kui vähegi võimalik.

Päikesevalgus suudab stressihormoonid tahaplaanile lükata, tuues välja heaolu- ja õnnehormoonid. Nende esile tulekuks on vaja stressihormoonidel end välja lülitada. Kui oled positiivses meeleolus, siis saab tervenemine alata. Helioteraapia on kasulik tervele kehale, sellest leiad lahenduse igale probleemile. Selle tõhususe nägemiseks tuleb sul end aga päikesele näidata iga päev, kui see on pilve tagant välja tulnud.

Kui sul on näiteks refluks, seedeprobleemid, ärritunud soole sündroom, tsüstid, müoom, kõhuvalud või mõni muu probleem, mis asub kõhupiirkonnas, siis päevita nii, et kõhupiirkond oleks paljas. Päikest tuleb näidata otse probleemsele piirkonnale. Päikesevalgus aitab kõhupiirkonda väga kiirelt tervendada. Päike on seotud meie kolmanda Tšakraga ehk Päikesepõimikuga. Kui see Tšakra on nõrk, siis avaldub haigus kehas neljal erineval tasandil - füüsilisel, emotsionaalsel, vaimsel ja spirituaalsel. Selleks, et sa suudaksid seda paremini mõista, kujuta ette olukorda, kus sul oli kõhuvalu. Kõhuvalu sulgeb sind igal tasandil - sa ei suuda astuda, liikuda ega millegi muu peale mõelda. Sinu kõhupiirkond on energia keskpunkt. Päikesepõimik peab olema terve, et sinu keha saaks igal tasandil tugev olla.

Kui sind vaevavad vaimsed probleemid, siis tuleb sul päikesele näidata enda pead ja nägu. Ära kata pead mütsiga ja näonahka tugevate päikesekaitsevahenditega, mis ei lase helioteraapial toimida. Kasuta selleks naturaalseid õlisid, mis kaitsevad nahka, aga lasevad samas päikesekiirtel sinu hormonaalsesse kehasse jõuda. Stressi, närvilisuse, depressiooni ja ärevuse käes vaevlevatel inimestel soovitan alati kinniste silmadega päikese poole vaadata, et lasta päikesekiirtel tervendada ülemisi Tšakraid ja aju.

Helioteraapia on niivõrd hea, et oleks patt end päikesest eemal hoida. Jäta meelde, et kasutades tugevaid päikesekaitsevahendeid, ei suuda päikeseenergia tervendada sind sellisel määral nagu see peaks. Ma ei soovita siinkohal liigset päikesevõttu. Kõike tuleb teha mõõdukalt, et see ei mõjuks sinu nahale laastavalt ja sa saaksid sellest vaid kasu. Kasuta päikesekaitseks näiteks Mukti päikesekaitsefaktoriga näokreemi, kasuta seda piirkondadel, mida soovid teadlikult rohkem kaitsta. See sisaldab tsinki ja laseb seetõttu päikeseenergia naha kaudu edasi. Lisaks soovitan kasutada avokaado ja jojoba baasõlisid või Mukti aaloe veraga kreemi, mis rahustab nahka peale päikest.

Kui sa kardad, et päike põhjustab naha vananemist ja enneaegseid kortse, siis jah, sinu hirm on põhjendatud. Kuid ka seda on võimalik pidurdada. Selleks tuleb sul enda keha seespidiselt õigesti toita. Päikesest põhjustatud vananemise eest aitavad nahka kaitsta koensüüm Q10, Your Superi supertaimede segu Plant Collagen, MSM-väävel, maarjaohakas, oomega-3, B-vitamiinide kompleks ning paljud teised toitaineid. Lisaks soovitan päikesevõtu ajal juua sidruni või laimiga valmistatud maitsevett, milles on ohtralt C-vitamiini. See aitab vältida naharakkudes tekkivat põletikku, mis tegelikult põhjustabki vananemist.

Päike paistab meie planeedil igal pool, põhjamaades küll vähem ja ka õhutemperatuur on siin madalam. See muudab aastaringse päevitamise keerulisemaks, kuid sul on võimalik iga kord, kui päike pilve tagant piilub, minna välja seda nautima. Kui sul on vähegi võimalik, siis lase päikest näole, dekolteele või kasvõi osaliselt enda kätele ja jalgadele. Ka väike päikesekiir on tervendav, jäta see endale meelde!

Kui helioteraapia on niivõrd võimas, miks siis sellest ei räägita? Miks seda ei reklaamita, et kõik inimesed saaksid sellest kasu? Vastus on jällegi lihtne - seda ei ole võimalik patenteerida. Päikest ei saa ükski organisatsioon enda omaks teha. Loogiline, eks ole? Kuna mina sinu tervisest egoistlikku kasu saada ei soovi, siis kuulutan päikese kasulikest omadustest päikese eest. Mine päikese kätte, naudi seda põhimõtteliselt ainukest tasuta tervendusallikat, mida on võimalik veel saada. Naudi ja lase päikesekiirtel nahani jõuda!