Tšakrad on inimese vaimses kehas eksisteerivad energiakanalid, mis annavad meile teatud jõudu, iseloomuomadusi, tugevusi, või Tšakrate nõrkuse puhul, nõrkusi. Igas inimeses on olemas Tšakrad ja iga inimene peab enda Tšakrad tervena hoidma, et olla õnnelik ning eluterve. Tšakrate tervendamiseks on väga palju erinevaid viise, mis aitaksid Tšakratel elujõulised olla ja neid tugevana hoida. Üheks viisiks on tervendada enda Tšakraid taimeteede abil. Jagan sulle teadmisi selle kohta, millised on need seitse erinevat taimeteed, mis aitaksid sul oma seitset erinevat Tšakrat tervena hoida.

Taimeteed joo siis, kui sa tunned, et sinu Tšakra vajab tervendamist. Tervenemise eesmärgil joo ühte taimeteed nädal aega järjest, et taimetee saaks Tšakrat puhastada, tasakaalustada ning seejärel tugevaks muuta. Tšakrate tervendamise eesmärgil soovitan ma juua ühte taimeteed korraga. Kui nädalane kuur on tehtud, siis võta ette järgmine Tšakra.

Kui sa ei ole päris kindel selles, milline Tšakra vajab sinupoolset tähelepanu ja tervendamist, siis võid teha endale seitsmenädalase Tšakrate puhastus- ja tervenduskuuri. Selleks alusta Juurtšakra tervendusteest ja lõpeta seitsmendal nädalal Kroontšakra taimeteega. Kõige esimene Tšakra on Juurtšakra ja kõige viimane Tšakra on Kroontšakra. Kui teed endale seitsme nädala pikkust tervenduskuuri, siis tervenevad kõik Tšakrad ülevalt alla nii, et iga tervenenud Tšakra toetab järgmise Tšakra tervenemist.

Kui sa teed ükskõik millise Tšakra taimeteekuuri, siis kindlasti joo päevas ära vähemalt 1 tass taimeteed, soovi korral võid juua ka rohkem. Joo täpselt nii, kuidas sinu enesetunne sulle ütleb, kuid kindlasti ei tohiks ühtegi päeva vahele jätta.

Taimeteed vali kvaliteetsed ja võimaluse korral puruteed. Seda kõike sellepärast, et taimetee oleks sinu kehale ja hingele võimalikult tervislik. Kui soovid läbi viia seitsmenädalast Tšakrate puhastamise ja taastamise kuuri, siis soovitan endale ette varuda kõik seitse taimeteed.

Tšakrate tervenduskuuri võid teha ükskõik millal, selle tegemise jaoks on alati õige aeg. Kui teed näiteks täna Südametšakra tervenduskuuri ja kui sa soovid hiljem teha tervenduskuuri Kroontšakrale, siis jäta vahele nädal aega enne, kui alustad uue Tšakra tervendamisega. Kui aga teed kõikidele Tšakratele järjest, siis ei ole nende vahel pause vaja teha. Kui teed tervenduskuure Tšakrate suhtes segamini ehk ei tee neid järjest, siis on vaja pause selleks, et eelnev Tšakra saaks enne uue Tšakra tervendmisega alustamist veidi taastuda. Kui teed seitse Tšakrat järjest, siis ei ole pausi vaja, kuna eelneva Tšakra tervendamine annab jõudu kaasa järgmise tervenemisele.

Taimeteega kuuri tee puhtast teest ehk ära lisa tee sisse mett, suhkrut ja teisi lisandeid.

Lisan iga Tšakra juurde ka kristalli, millest sa saad samal ajal, kui jood taimeteed, teha endale ka vee-eliksiiri. Eliksiiri tegemiseks aseta kristall lihtsalt veeklaasi sisse ja joo ära vähemalt üks klaas päevas. Kristallidega on enda Tšakraid väga tõhus tervendada.

1. JUURTŠAKRA "MUST TEE"

Juurtšakra on punast värvi Tšakra ja see on seotud sinu stabiilsusega, elujõuga ja energiaga. Kui Juurtšakra on paigast ära, siis sa muutud vihaseks, agressiivseks, närviliseks, sul kaob ära eluisu ja sa lihtsalt ei viitsi midagi luua ega teha. Kahjustunud Juurtšakra võib tuua endaga kaasa väga tõsiseid terviseprobleeme ja raskekujulisi haiguseid.

Must tee on Juurtšakra üheks parimaks taimeteeks, mida sa saad juua, et Juurtšakra taastuks, terveneks ja muutuks tugevaks. Tee endale nädalapikkune musta tee kuur, et Juurtšakra saaks vabastada halba energiat, ja ka selleks, et Juurtšakrast tingitud emotsionaalsed probleemid saaksid kaduda.

Must tee aitab Juurtšakrast vabaks lasta vihatunde, negatiivsuse, pessimismi, kurjuse, pahatahtlikkuse, kadeduse, klatšimisvajaduse ning asendab selle heaolutunde ning tasakaaluga. Musta tee joomine aitab vabastada inimese hingest väga madalaid energiaid, mis kogunevad tavaliselt kõik Juurtšakrasse.

Juurtšakra musta tee kuuri soovitan ma sulle siis, kui sa tunned, et sa soovid olla parem inimene ja soovid end näha rõõmsameelsemana ning elujõulisemana.


Musta tee kuuri Juurtšakrale tee ka siis, kui sa vaevled mõne tõsisema ja raskekujulisema haiguse käes. Kui kehas on füüsilised haigused, siis Juurtšakra ei ole terve.

Musta Turmaliini
-eliksiir annab jõudu kaasa Juurtšakra tervenemisele, seda vett võid juua sellelsamal nädalal, et anda enda Tšakrale veelgi rohkem jõudu tervenemiseks ja tugevamaks muutumiseks.

2. SAKRAALTŠAKRA "SAIALILLETEE"

Sakraaltšakra
on oranži värvi Tšakra, mis on lühidalt öeldes seotud sinu emotsionaalse tasakaaluga, rahuloluga, iseendaga rahul olemisega, enda tee üles leidmisega ja motivatsiooniga. Kui Sakraaltšakra on tasakaalust väljas, siis sa tunned, et sul ei ole mitte millegi nimel pingutada ja sa ei tea, mida sa soovid enda elus saavutada. Sakraaltšakra kehv tervis toob esile erinevaid naiste- ja meestehaiguseid. Taskaalutu Sakraaltšakra tekitab sulle rahulolematust iseendaga ja ka teistes vigade leidmist.

Sakraaltšakra tervendamiseks joo saialilleteed, mis aitab Sakraaltšakra väga kiirelt ja tõhusalt terveks teha. Saialilletee tervendab seda Tšakrat ja aitab sellel õigesti tööle asuda. Kui teha Sakraaltšakrale saialillega tervenduskuuri, siis peale seda peaks sul tekkima vajadus tegutseda, luua, sa tunned end motiveerituna ja sa hakkad iseeneses ilu ning võlu nägema.

Kindlasti soovitan ma saialillekuuri teha sul siis, kui sul on probleeme viljastumisega, lapsekandmisega, reproduktsiooniorganite tervisega, samuti siis, kui sul lihtsalt ei ole vaimset energiat.

Karneooli-eliksiir annab jõudu kaasa Sakraaltšakra tervenemisele, seda vett võid juua sellelsamal nädalal, et anda enda Tšakrale veelgi rohkem jõudu juurde tervenemiseks ja tugevamaks muutumiseks.

3. PÄIKESEPÕIMIK "KUMMELITEE"

Päikesepõimik
on kollast värvi Tšakra, mis asub sinu naba kohal. See Tšakra on seotud sinu positiivsusega, rõõmsameelsusega, tööeduga ning küllusega. Ebaterve Päikesepõimiku Tšakra toob endaga kaasa probleeme, mis on seotud materiaalsuse ja rahaga. Päikesepõimiku probleemid tekitavad seedeprobleeme ja ei lase sul õnnelik olla. Kui sa tunned end ära, siis tee endale kindlasti Päiksesepõimiku tervendust taimeteedega.

Päikesepõimiku peamiseks tervendavaks taimeteeks on kummelitee. Kummel aitab Päikesepõimikut puhastada, aitab sellel terveneda, taastuda ja tugevamaks muutuda. Kummelist valmistatud tee joomine aitab kindlasti Päikesepõimikul tervenda. Kui kummel on Päikesepõimikut tervendanud, siis peaksid sa tundma end positiivsemalt, sa hakkad enda elus ilu ja võlu nägema ning sul hakkab materiaalses mõttes paremini minema.

Kindlasti tee endale kummelitee kuuri siis, kui sul on Päikesepõimikus tekkinud füüsilised tervisemured nagu näiteks seedeprobleemid, kõhuvalu ja pidev iiveldustunne.

Kollase Jaspise eliksiir annab jõudu kaasa Päikesepõimiku tervenemisele, seda vett võid juua sellelsamal nädalal, et anda enda Tšakrale veelgi rohkem jõudu juurde tervenemiseks ja tugevamaks muutumiseks.

4. SÜDAMETŠAKRA "ROHELINE TEE"

Südametšakra on rohelist värvi Tšakra, mis asub otse sinu südame kohal. See Tšakra on seotud sinu tunnetega, armastusega, suhetega ning hingelise heaoluga. Kui Südametšakra on terve, siis sa tunned enda elus armastust, ja kui mitte, siis tunned end haavatuna, katkisena, sa ei ole suhetega rahul ning oled kurb. Südametšakra tervisest oleneb ka see, kuidas sa suhtud enda kaaslasesse või üleüldse armastusse. Tervenenud Südametšakra on võimeline armastust vastu võtma, ebaterve mitte. Kui Südametšakra on terve, siis on võimalik leida üles ka enda hingesugulane.

Roheline tee on üks peamistest taimeteedest, mis aitab Südametšakral terveneda, taastuda ja tugevamaks muutuda. Rohelise tee kuuri on väga kasulik teha sellisel perioodil, kus sa tunned, et sa oled haavatud, sa oled kurb või kui sul on käsil palju suhtealaseid probleeme. Roheline tee aitab sul sellest kõigest välja tulla.


Roheline tee tervendab Südametšakrat ka füüsilises mõttes, mis tähendab seda, et see aitab südamel ja südameveresoonkonnal terve olla. Kui sul on probleeme oma südame või südameveresoonkonnaga, siis roheline tee aitab sind kindlasti.


Nefriit Jaadi eliksiir annab jõudu kaasa Südametšakra tervenemisele, seda vett võid juua sellelsamal nädalal, et anda enda Tšakrale veelgi rohkem jõudu juurde tervenemiseks ja tugevamaks muutumiseks. 

5. KURGUTŠAKRA "JASMIINITEE"

Kurgutšakra
on sinu viies Tšakra, helesinist tooni ja see asub otse kurgu kohal. Lühidalt kokkuvõttes on Kurgutšakra see Tšakra, mis tagab sulle selge eneseväljenduse, mis hoiab sinu stressitaset mandalana ja ei lase sul närviline olla. Kurgutšakra oma täie tervise juures ei lase sul elu suhtes hirmu tunda ja aitab sul iseennast paremini mõista. Ebaterve Kurgutšakraga kaasnevad hirmud, segadustunne, närvilisus, probleemid enda mõistmisega ja suhtlemisprobleemid.

Jasmiin on see taim, mis tervendab sinu Kurgutšakra väga kiirelt ja tõhusalt ära. Jasmiinil on oskus vabastada ka kõige halvemat, segavamat ja negatiivsemat energiat, mis takistab Kurgutšakra tööd. Jasmiin puhastab esmalt Kugutšakra ära ja seejärel aitab seda tugevamaks muuta.

Jasmiinitee kuuri soovitan ma teha eriti siis, kui on pidevalt probleeme kurgu- ja hingamisteede haigustega. Kurgutšakra väga kehv seis toob esile pidevat haigestumist ja eriti külmetushaigustesse jäämist.

Kurgutšakra jasmiinitee kuuri soovitan ma teha ka siis, kui sul on probleeme eneseväljendamisega ja julgusega.

Jasmiiniteed võid juua koos Rohelise teega kokku segatuna. Roheline tee aitab samuti seda Tšakrat tervendada ja Jasmiiniteed puhtal kujul on raske leida.

Akvamariini eliksiir annab jõudu kaasa Kurgutšakra tervenemisele,seda vett võid juua sellelsamal nädalal, et anda enda Tšakrale veelgi rohkem jõudu juurde tervenemiseks ja tugevamaks muutumiseks. 

6. KOLMANDA SILMA TŠAKRA "LAVENDLITEE"

Kolmanda Silma Tšakra asub otse otsmikul ja see Tšakra on tumesinist värvi. Kolmanda Silma Tšakra annab sulle ettenägelikkuse, mõistmise selle kohta, mida tuleks edasi teha, mida vältida, mis on kasulik ja mis mitte. Ebaterve Kolmanda Silma Tšakra toob endaga kaasa oskamatuse olla intuitiivne, võtta vastu kasulikke otsuseid ja probleeme analüüsida. Tervendatud Kolmanda Silma Tšakra muudab inimese intuitiivseks, ettenägelikuks ja teadlikuks enda keha suhtes. Ebaterve Kolmanda Silma Tšakra toob endaga kaasa ka silmaprobleeme, peavalusid ja unehäireid.

Kolmanda Silma Tšakra tervendusteeks on lavendliõietee. Tee endale lavendliteed, et lavendel saaks selle energikanali sügavuti ära puhastada, seda tasakaalustada ja töösse aktiveerida.

Soovitan lavendlitee kuuri teha siis, kui sa tunned, et sa ei oska olla ettenägelik ja kui sind vaevab mõni eelpool väljatoodud probleem.

Apatiidi eliksiir annab jõudu kaasa Kolmanda Silma Tšakra tervenemisele, seda vett võid juua sellelsamal nädalal, et anda enda Tšakrale veelgi rohkem jõudu juurde tervenemiseks ja tugevamaks muutumiseks. 

7. KROONTŠAKRA "AEDSALVEITEE"

Kroontšakra on sinu vaimse keha peamises seitsmes Tšakras kõige kõrgemal asuv energiakanal. Kroontšakra asub otse pea kohal ja selle Tšakra värvuseks on lilla. Kroontšakra on seotud iseenda teekonna mõistmisega, unenägude maailmaga, ettekuulutustega, teadlikkusega, üleüldise vaimse tervisega ja hingelise arenemisega. Kui Kroontšakra on terve, siis sa liigud elus vaid edasi, sa ei jää millessegi kinni, sa õpid vigadest, õpid valust ja katsumustest. Tervenenud Kroontšakra aitab sul mõista seda, miks mõni asi on sinuga juhtunud, ja see õpetab sind märke lugema. Tervenenud Kroontšakra aitab näha prohvetlikke visioone.

Aedsalvei on see taim, mis aitab sinu Kroontšakral tervena püsida, seda tervendada, tasakaalustada ja puhastada. Aedsalveiteest tuleb kindlasti teha nädalapikkust kuuri, et tervendada haigestunud Kroontšakrat või lihtsalt ka selleks, et Kroontšakrat tugevamaks muuta.

Kindlasti tervenda aedsalveiga enda Kroontšakrat siis, kui sul on probleeme depressiooniga, meeleolukõikumistega, sul esinevad närvivapustused, sind on tabanud luupainajad ja üleüldine masendav energia. Kroontšakra tervendust tuleb teha kindlasti ka siis, kui probleemiks on peavalud, pearinglus, tasakaaluhäired ja tugev stress.

Taimeteedele lisaks kasuta oma Tšakrate puhastamiseks ja tervendamiseks Seitsme Tšakra viirukit või Tšakrakäekette. Viiruki leiad SIIT ja käeketid SIIT. Kellele meeldib pendliga töötada, siis teie jaoks on olemas Tšakrate pendel, mille leiad SIIT.

Ametüsti eliksiir annab jõudu kaasa Kroontšakra tervenemisele, seda vett võid juua sellelsamal nädalal, et anda enda Tšakrale veelgi rohkem jõudu juurde tervenemiseks ja tugevamaks muutumiseks.