Eeterlike õlide kasutamine on üks efektiivsemaid viise saavutamaks ilusad, säravad, kaunid ja tugevad juuksed. Eeterlikud õlid aitavad peanaha korralikult puhtaks teha ja seda nii rasust kui ka erinevate juuksehooldusvahendite jääkproduktidest. Lisaks sellele aitavad eeterlikud õlid tervendada peanahahaiguseid, peatada juuste väljalangemist ja kiirendavad juuksekasvu.  

Eeterlikel õlidel on oskus sinu peanahka tasakaalustada, stimuleerida vereringet ja aktiveerida nahka tervenema. Need imelised õlid võiksid olla kindlasti osa sinu vanniskäikudest või duširituaalidest.

Ilumaailma jaoks on eeterlikud õlid ideaalsed looduse kingitused, mis aitavad enda eest hoolitsemise ja tervendamise muuta tervislikumaks. Kui oled väsinud erinevatest ilutoodetest, mis sisaldavad palju mürkaineid ja sa ei soovi nendega enam kokku puutuda, siis eeterlike õlide puhul võid kergemalt hingata. La Tene eeterlikud õlid on 100% naturaalsed ja ehtsad. See tähendab seda, et nendes ei ole ühtegi hirmutavat lisaainet. Eeterlike õlide kasutamine juuksehoolduses aitab turgutada ka immuunsüsteemi ja parandada kogu tervist. Tegemist on looduslikke vahenditega, mida kasutades tervendad lisaks füüsilisele kehale ka oma emotsionaalset ja vaimset keha. 

Eeterlikest õlidest saab juukseid tervendavaid omadusi kätte, kui lisada neid peapesemise ajal šampooni või palsami sisse. Võid enda peanahale pakkuda tervendust, tehes nii baasliga õlimaske kui kasutades neid viimistlemisel. Eriti kasulik on erinevaid eeterlikke õlisid kasutada juustepesu ajal, kui sul on eriti paksud ja kohevad juuksed, nagu näiteks minul. Selliste juuste pesemine on kohati katsumusterohke ja kui eeterlikud õlid aitavad sul kiirelt, lihtsalt ning mugavalt juukseid puhtaks saada, siis miks mitte enda elu lihtsamaks teha. 

1. SEEDRIPUU TERVENDAB PEANAHKA JA KIIRENDAB JUUKSEKASVU

Seedripuu eeterlik õli tervendab peanahka, aidates reguleerida sellel olevate rasunäärmete tegevust ja parandades naharakkude uuenemist just peanahal. See omakorda tähendab seda, et Seedripuu eeterlik õli aitab ära hoida olukorda, kus juustel ei ole võimalik kasvada. Proovi seda õli, kui sul on probleeme juuste väljalangemisega või juuksed kasvavad kehvasti. Selleks kanna umbes 10 tilka eeterlikku õli 8 teelusikatäie oliiviõliga oma peanahale. Hoia seda mikstuuri peanahal umbes 5-10 minutit ja pese seejärel pea hoolikalt puhtaks. Korda seda protseduuri igal järgneval peapesul kuni tunned, et sinu peanahk on muutunud puhtamaks ja juuksed tugevamaks ning ilusamaks. Jätka seda nii kaua, kuni sinu peanahk suhtub sellesse hästi, ja lõpeta kohe, kui ilmneb ärritus või ebamugavustunne. 

2. LAVENDEL PANEB JUUKSED KASVAMA 

Lavendli eeterlik õli soodustab juuksekasvu, seega on see kasulik igaühele, kes tunneb, et tema juuksed ei ole piisavalt paksud või kellel on probleeme juuste hõrenemise või nende väljalangemisega. Lavendli eeterlikku õli masseeri peanahale näiteks koos oliiviõliga. Lase sellel segul peanahal umbes kümme minutit seista ja seejärel pese juuksed hoolikalt puhtaks. Korda protseduuri järgmisel juustepesul.

Lisaks juuksekasvule aitab selline protseduur puhastada sinu peanahalt kõõma. 

3. SALVEI ON JUUSTE VÄLJALANGEMISE VASTASE TOIMEGA 

Salvei eeterlik õli võib olla lahendus juuste väljalangemise probleemile. Kui juuksed langevad välja, siis selleks on mitmeid erinevaid põhjuseid ning Salvei aitab ennekõike siis, kui tegemist on hormonaalse probleemiga. Selleks lisa väikese kausi sisse mitu tilka eeterlikku õli ning vala seejärel kauss oliiviõli täis. Kanna kogu õli enda peanahale ja masseeri korralikult. Lase tervendaval õlil umbes kümme minutit peas seista ja pese seejärel pea korralikult šampooniga puhtaks. Tee seda korra nädalas, et anda juustele jõudu tervenemiseks. Lisaks sellele puhastab Salvei ära õlise peanaha ja eemaldab kõõma. 

4. SIDRUNHEIN MUUDAB JUUKSED TUGEVAKS 

Sidrunheina eeterlik õli muudab juuksed tugevaks, puhastab peanahka ja on teadaolevalt ka täivastase toimega. Vahetult enne juuksepesu sega kokku mõned tilgad Sidrunheina eeterlikku õli mitme supilusikatäie oliiviõliga. Kanna see segu enda peanahale ja masseeri hoolikalt peanahale. Lase sellel segul vähemalt kümme minutit peas seista ja pese seejärel hoolikalt šampooniga välja.  

5. PIPARMÜNT MUUDAB JUUKSED TERVEKS JA VABASTAB PEANAHA KÕÕMAST 

Piparmündi eeterlikul õlil on juustele ja peanahale suurepärane mõju. See aitab juukseid tugevamaks ja paksemaks muuta. Selleks tilguta 5-8 tilka eeterlikku õli enda lemmikšampooni sisse ja pese selle mikstuuriga enda pead. Lisaks sellele annab see eeterlik õli eluvaimu sinu juustele, aitab peanahka puhastada ja sellel puhtana püsida. Piparmündi eeterlik õli aitab eemaldada peanahalt mustuse, aitab lahti saada kõõmast ja selle teket ära hoida. 

6. YLANG YLANG PARANDAB JUUSTEKASVU 

Ylang Ylang on kasulik juuksetervendaja. Juukseid pestes tilguta šampooni või palsami sisse mõned tilgad eeterlikku õli ja pese enda juuksed tavapäraselt puhtaks. Ylang Ylang tervendab juukseid, puhastab peanahka, aitab juustel tugevamaks kasvada ja muudab nad ilusaks. Juuksehoolduses on väga kasulik eeterlik õli Ylang Ylangi kõrval Seedripuu. Neid õlisid võib kasutada koos. 

7. KADAKAS PUHASTAB PEANAHKA 

Kadakamarja eeterlik õli aitab nahka puhastada süvitsi ja seega on seda kasulik kasutada juustepesu ajal. Kadakamarja eeterlik õli sobib sulle siis, kui sa ei suuda juustepesu ajal oma peanahka korralikult ära puhastada või sulle ei sobi erinevad šampoonid, mis jätavad pidevalt jääkaineid peanahale ja seetõttu tundub sulle, et pea on peale pesu pidevalt must. See vabastab jääkained ja ergutab peanaha vereringet, mis omakorda soodustab juuste kasvamist. 

8. BERGAMOT RASUSELE PEANAHALE

Bergamoti eeterlik õli aitab siis, kui sul on rasune peanahk ja juuksed kipuvad liiga kiiresti mustaks minema. Selleks tilguta paar tilka Bergamoti eeterlikku õli igal pesukorral šampooni ja palsami sisse. Bergamoti eeterlik õli aitab vabastada peanahal oleva mustuse ja juuksevärvist või mitte orgaanilistest juuksehooldusvahenditest sinna jäänud mürkained. 

9. ROSMARIIN PUHASTAB PEANAHKA JA PANEB JUUKSED KIIRELT KASVAMA

Rosmariini eeterlik õli aitab juustel kiiremini ja paremini kasvada. Kui sul on probleeme juuksekasvuga, juuksed langevad välja, peanahk on rasune või liialt kõõmane ning sa soovid sellele kõigele lahendust saada, siis Rosmariiniõli võibki olla sinu murele lahendus.  

10. KASK PANEB JUUKSED KIIRESTI KASVAMA

Kase eeterlik õli on üks juuksekasvu aktiveerijaid, see toidab juukseid vitamiinide ja mineraalainetega. Tilguta iga kord, kui juukseid pesed, šampooni sisse mõned tilgad eeterlikku õli. Selles on tervendavad komponendid, mis ergutavad peanahka ja aitavad juustel kasvada. Kase eeterlik õli aitab vähendada peanaha stressi, mis võib takistada juuste kasvu ja on seotud nende väljalangemisega.

11. MAKADAAMIA BAASÕLI PROBLEMAATILISELE PEANAHALE JA ALTERNATIIVIKS PALSAMILE 

Makadaamiaõli suudab peanahka sügavuti toita ja sobib sulle, kui sinu peanahk on kuiv. Kuidas aru saada, et peanahk on kuiv? Kui nii on, siis peale juuksepesu jäävad juustesse valget värvi helbed (mitte kollakad ja rasused, vaid kuivad) ja võid tunda, et peale korralikku peapesu on juuksed ikka mustad. Peanaha sügelemine võib siinkohal samuti esineda. Sellisel juhul on sul peanahk liiga kuiv ja pikemas perspektiivis võib see tekitada juuste väljalangemist. Sellisel juhul hoia iga kord enne juustepesu 20 minutit Makadaamiaõli peas. Seejärel pese pea tavapäraselt ära. Võid lisada Makadaamiaõli sisse ka Seedripuu eeterlikku õli, kui sul esineb juuste väljalangemist. Seedripuu toidab juuksejuuri ja paneb juuksed kasvama.

Kui sul esineb tõsisem juuste väljalangemine, siis soovitan kasutada kas l-lüsiini koos rauaga või spetsiaalset toidulisandit juustele. Tegemist võib olla ka vajalike toitainete puudusega, mis kehas esineb.

Makadaamiaõli aitab parandada nahka pealtpoolt, õiged toitained seestpoolt. Kui oled mõned kuud Makadaamiaõliga enda peanahka toitnud, peaksid tundma juba muutusi.

Makadaamiaõli jätab juuksed siidpehmeks, hästi läbikammitavaks, läikivaks ja muudab need tugevaks. Võid pärast juuksepesu väikeses koguses õli enda juustesse masseerida. Tee seda niiskete juustega, et niiskus aitaks õlil ühtlaselt igale poole laiali kanduda. Hõõru juukseid ettevaatlikult käte vahel ja masseeri õli peanaha sisse. Kui sul on õhukesed juuksed, siis kasuta väga väikeses koguses õli, paksude juuste puhul rohkem. Katseta ja tunneta, kui palju on sinu jaoks hea. Peale juuste kuivamist näed head tulemust. Liiga õlised jäävad need juhul, kui kasutasid liiga palju õli. Sellisel juhul loputa juuksed veega ära, et üleliigne õli saaks välja ja peale seda saadki endale ilusad säravad juuksed. Ei ole kemikaale täis juuksetooteid vajagi! 

Eeterlikud õlid on väga tugeva toimega ja enne esmakordset kasutamist on mõistlik neid katsetada kõigepealt baasõliga kokku segatuna käenahal. Kui ei esine punetust ega ärritust, siis võid neid julgelt peanahal kasutada.

Kõiki neid üheksat eeterlikku õli võib lisada otse šampooni sisse või teha enne pea pesemist paarikümneminutilist juuksemaski koos baasõliga. Kui juuksed ja peanahk on väga mustad, siis võid eeterliku õli kogust suurendada. Seda sellisel juhul, kui tead, et ei ole tundlik õli suhtes, mida kasutad. 

Loo enda ellu tervislikke lahendusi ja viise enda eest hoolitsemiseks! 

Kõik siin esitatud tervisealased soovitused, nõuanded ja teave ei ole tervisehoiu informatsioon. Tegemist on Tene enda teadmistega ja isikliku arvamuse ning soovitustega. Eeterlike õlide kasutamine toimub iga inimese enda vastutusel.