Rhodiola Rosea ehk Rodioola on adaptogeen ehk taim, mis suudab keha funktsioneerimist sinu kasuks reguleerida. Adaptogeensed taimed, nagu Rodioola, suudavad ise kehas hormoone reguleerida ja tasakaalu luua (tuntud adaptogeenid on näiteks ka Bacopa Monnieri, Ashwagandha, Siberi Ženšenn, Libejalakas jt). Rodioola on taim, mida võib tegelikult pidevalt tarbida, et enda vaimne ja füüsiline tervis korras hoida.

Rodioola on pärit mägistelt aladelt, seda leidub nii Euroopas kui ka Aasias. Selle number üks vägi on võime tervendada inimese vaimset keha, see suurendab inimese füüsilist ja vaimset vastupanuvõimet. Kui sa tunned, et sinu "süütenöör" on väga lühike või seda ei ole ollagi, siis on võimalik Rodioolaga seda taastada ja pikendada. Rodioola suurendab kannatlikkust, kuna tervendab närvisüsteemi. See aitab vähendada negatiivseid reaktsioone, ei lase kohe ärrituda ja endast välja minna ning blokeerib melanhoolia.

Kõige enam soovitan ma Rodioolat kasutada neil, kellel on närvisüsteem kahjustunud või see on nõrk koht. See aitab pika peale taastuda ja saavutada palju tugevam mentaalne seis. Nii nagu kõigi adaptogeensete taimedega, tuleb ka seda tegelikult väga kaua tarbida. Miks? Tegemist on alternatiivmeditsiiniga ning taimede puhul tulevad toimed esile aeglasemalt, kuid tõhusamalt. Kui neid õigesti tarbida ei tekita need tüsistusi ja ravivad tegelikult ära ka algprobleemi. Selle ravimiseks kulub aga aega. See, kui kaua selleks läheb, sõltub tegelikult sinu enda tervislikust seisust.

Kui oled näiteks aastaid närvisüsteemiprobleemide all kannatanud, siis võtab sellest taastumine ka rohkem aega. Kui oled aga alles sisenenud stressirohkesse etappi, siis saabub tulemus ka kiiremini, sest kehas ei ole jõudnud veel suuri kahjustusi tekkida. Anna Rodioolale aega, nii nagu annad aega Bacopa Monnierile või Ashwagandhale.

Rodioolat võib kasutada nende kahega samaaegselt, tegelikult toimivad need nii ka efektiivsemalt. Võta hommikuti Rodioolat ja näiteks õhtul, enne magama minekut Bacopa monnierit koos Ashwagandhaga, viimased aitavad soodustada head und. Rodioola toob vastupidavust ja aitab sul päeva ilusti korda saata.

Rodioolat soovitan kõikidele naistele, kellel on HORMONAALSED probleemid ja sellest tingitud meeleolukõikumised, närvisus ning väsimus. Rodioolat tuleks tarvitada seni kuni probleemid on kadunud. Tarbides seda koos C-vitamiiniga, on võimalik saavutada oluliselt kiirem tulemus.

Rodioola sobib sulle, kui sa oled pidevalt kõigest ja võib isegi öelda, et kõigist kurnatud! Tegemist on taimega, mis aitab sul pingega toime tulla. Näiteks on see suure töökoormuse all vaevlevale inimesele kui mentaalne lisavägi, aidates mõelda, funktsioneerida ja analüüsida nii, et see sind närvi ei ajaks.

Kui sa vihastad pidevalt, muutud närviliseks, lähed pisiasjade pärast paanikasse ja endast välja, siis on see number üks adaptogeenne taim, mida enda tervenduseks kasutusele võtta. Rodioola aitab maandada ärevust ja tegelikult seda kasutataksegi paanikahoogude vältimiseks.

Soovitus: kui sul esinevad paanikahood või närvivapustused, siis hoia seda pidevalt endaga kaasas. Kui sa tunned, et kohe toimub mentaalne kokku kukkumine, siis võta kohe Rodioolat, et enda keha aidata. Seetõttu võiks see sul olla kaasas kotis, autos või kus iganes sa võid ennast halvasti tunda. Sina tunned ennast selles osas hästi ja võid ette näha, millised olukorrad, kohad või inimesed võivad sulle laastavalt mõjuda. Ole ettenägelik ja kaitse enda vaimset keha. Rodioola puhul ei ole tegemist ainult ajutise rahustiga, see aitab ajapikku probleemist taastuda ja saada tegelikult normaalne elurütm tagasi.

Rodioolat kasutatakse näiteks ka bipolaarsuse ravis ja vaimsete haiguste taandamisel. Kui see töötab juba niivõrd keeruliste ja suurte probleemide korral, siis suudab see likvideerida ka väiksema ärevuse.

See on alternatiivmeditsiini taim, mis aitab kroonilise väsimuse ja jõuetuse korral. Kui sa ei suuda end mitte kuidagi motiveerida, diivanilt püsti ajada ja elu nautida, siis aitab Rodioola sul enda elu tagasi võita. See on kasulik taim nii depressiooni kui ka stressi raviks. See aitab stressirohketes olukordades paremini hakkama saada, suurendab vaimset vastupidavust ja annab võimaluse keskenduda sellele, mis on sinu jaoks tegelikult oluline. Kui sa tunned, et sa ei jaksa, oled jõuetu ja sul ei ole vaimset energiat, siis on see parim Ajurveeda taim, mida enda ellu tuua. Vali alati kvaliteetse brändi Rodioola, et selle sisu oleks hea. Ebakvaliteetne toode ei pruugi anda head tulemust, aga see kehtib tegelikult kõikide ravimtaimede puhul. Et kiirendada Rodioola või mõne teise adaptogeense taime toimet, soovitan seda kasutada koos probiootikumidega. Kui tarbid probiootikume, siis hakkavad sinu soolestikus kasvama kasulikud bakterid, mis omakorda muudavad ravimtaime toimed efektiivsemaks. Nii on võimalik kindlasti kiiremat tulemust saada, see kehtib kõikide ravimtaimede puhul.

Rodioolal on veel palju kasulikke omadusi: parandab mälu, turgutab keskendumisvõimet, tugevdab immuunsüsteemi, mõjub hästi ka lihaspinge korral ning on hea alternatiivne ravim kroonilisest stressist tekkinud akne vastu.

Elu tuleb nautida, aga kui sa oled vaimselt kaootiline ning nõrk, siis ei saa see nautimine kergelt tekkida. Aita ennast õigete vahenditega ja saa tagasi täielik kontroll enda elu üle!

Artiklis välja toodud nõuannete, soovituste ja teabe kasutamine on omal vastutusel. Esitatud teave ei ole tervishoiualane nõuanne, vaid Tene Laulu enda kogemused, teadmised, isiklik arvamus ja soovitused. Rodioola kasutamine toimub iga inimese enda vastutusel. Vajadusel konsulteeri enne tarvitamist arstiga.