Must lammas - kõlab intrigeerivalt? Eks igaühel on sellest oma arvamus, kuid mina räägin sulle sellest, keda pean mustaks lambaks mina ning mida ma selle all üleüldse mõtlen. Uskuge mind, neid peresid, kus on rohkem värve kui üks, on küll ja küll.

Perekonna must lammas on see, kes teiste pereliikmete meelest oma iseloomu või olemuse tõttu perekonda ei sobi. Enamjaolt on selline arvamus vanematel või vanavanematel.

Musta lamba eluvaated ja olemus tunduvad mõnele pereliikmele kummalised ning midagi sellist, mida ei soovita aktsepteerida, olgu selleks siis mõni hobi või põhimõte. Must lammas on pereliige, kes kellegi teise arvates oma olemuselt perekonda lihtsalt ei sobi. Teised võivad tema eripära tõttu piinlikkust tunda või teda tõrjuda, sest on sobimatu olla selline, nagu ollakse. Lühidalt kokku võttes on must lammas see, kellel ei ole täpselt samad huvid, moraalitunnetus, põhimõtted ja olemus, nagu teistel pereliikmetel.

Perekonna mustal lambal on väga-väga keeruline lapse- ja nooruspõlv. Kui pereliikmetega hoitakse sidet ka täiskasvanueas, siis saab ka see aeg keeruline olema, seda just perega koos veedetud ajal või nendega suheldes. Talle visatakse pidevalt kaikaid kodaratesse ning tema olemust surutakse alla.

Miks seda tehakse?

Musta lammast piinab kõige enam ikka see pereliige, kes näeb tema eripäras kõige suuremat probleemi. Sellel, kes on piinaja (olgu selleks kes iganes, kas ema, vend või onutütar), on vaja ära õppida vabaks laskmine, tingimusteta armastamine ning aktsepteerimine. Tavaliselt on musta lamba piinajad, mentaalsed ahistajad ja alla surujad need pereliikmed, kellel on need olulised õppetunnid endal elus õppimata. Kõlab väga koledalt, eks ole? Aga selliseid perekondi on, milleks siis vaikida. Räägime asjadest avatud kaartidega.

Mida siit õppida?

Kui sa tunned end musta lambana ära, siis on sul võimalik endast see valu vabastada. Kuidas seda teha? Selleks tuleb kogu olukorrast õppida. Mõista, et problemaatiline hing on hoopis see, kes sind peres kõige enam tõrjub ja sinu olemust maha teeb. Teid on ühte perre pandud ja temal on elus palju õppida. Tema peab õppima sind armastama sellisena, nagu sa oled ja aktsepteerima sinu valikuid. Sina pead sealjuures iseennast hoidma, mitte alluma manipulatsioonile, šantaažile ning alla surumisele. Sina ei tohi lasta enda tiibu kärpida, sa pead lendama, mitte laskma endale liiga teha.

Miks saab must lammas endale perekonna, kus puudub aktsepteerimine ja tingimusteta armastus? Miks muudetakse mõne inimese jaoks elu niivõrd keeruliseks, kas see ei ole ebaõiglane?

Ei, see ei ole ebaõiglane. Kui sa oled eriline, värviline, isikupärane, siis tähendab see seda, et sa oled siia maailma tulnud looma midagi muud, kui tavalist halli varjundit. Sinu sees peitub miskit väga-väga erilist. Toksilises perekonnas saad sa minna mööda kahte teed: kas täielikult põhja või kasvada tugevaks, enesekindlaks ning iseseisvaks inimeseks. Mida andekam on inimene, seda rohkem peab ta elus õppima iseseisvust ja enda eest seismist. Värvilised hinged peavad enda teostamiseks oma tegude ja sõnade eest palju seisma. Musta lambana perre sündides antakse sulle tegelikult juba väikesest peale õpetusi, et muutuda aina tugevamaks.

Kui sa oled perre sündinud musta lambana, siis oled sa enda eluteel kohas, kus sa pead ise enda raja kinnitama ja õppima endas potentsiaali nägema. Selline elu käib alati annetega kaasas. Sa saad sellise elu kas siin, nüüd ja praegu, või said mõnes eelmises elus, kus anne vajas kinnitumist. Mina vaatan alati tervikut, me liigume elust ellu teatud seaduste järgi. Kui sina oled selles elus sündinud perre musta lambana, siis tea, et sinu selle elu eesmärk on täielikult iseseisvuda.

Pere saab olla sinu suurim kindlus, armastuse ja soojuse allikas, kuid samas võib see olla toksiline ning põhjustada haigestumist.

Äärmused eksisteerivad igal pool, kuhu sa vaatad. Elu on äärmusi täis!

Pere ja kodu võivad olla sinu jaoks maailma kõige paremad paigad, kuid need võivad olla ka kõige mürgisemad. Kui oled sündinud ühte või teise äärmusesse, siis on sul järelikult selles elus sellist kogemust ja lapsepõlve vaja. Kui sündisid armastavasse ja aktsepteerivasse perekonda, siis on sul Saatuseraamatu järgi enda edaspidiseks arenguks just seda kogemust vaja. Kui sünnid aga toksilisse perekonda, kus sa oled see must lammas, siis on sul on vaja enda arenguteel kasvada läbi kannatuste. Kõlab väga inetult, ma tean. Tõde ei olegi alati ilus.

Inimeste saatuseraamatuid loen ma näiteks oma eraseanssidel. See on üks osa eraseansist, kus loen välja, miks ja mida sa pead elus kogema. Eraseansi kohta saad pikemalt lugeda SIIT.

10 märki, et sa oled perekonna MUST LAMMAS:

- Sinu perekond ei huvitu sellest, mis on sinu jaoks oluline. Kui sa soovid enda huvisid nendega jagada või neid kaasata, siis jätab see nad külmaks.

- Sinu perekond on sind väga palju tõrjunud, oled tundnud emotsionaalselt külma suhtumist ja ignoreerimist.

- Sa oled kogenud perioode, kus oled olnud avatud sõltuvustele, nendesse langenud, nendest väljunud.

- Sa oled kogenud vaimset madalseisu, suurt stressi, ärevust või isegi depressiooni. Hullemal juhul suitsiidimõtteid.

- Kui perekonnas on rohkem lapsi, kui ainult sina, siis võisid kogeda, et teistele lastele lubati rohkem ja nendega ei oldud nii karmid.

- Kui sa tegid midagi valesti või sattusid probleemidesse, siis see puhuti meeletult suureks. See oli perekonna jaoks midagi ekstra õudset. Kui peres oli teisi lapsi, siis nende probleeme ja tegusid ei toodud kunagi nii suurejooneliselt ja ekstravagantselt välja.

- Iga kord, kui sa olid millegi üle õnnelik või tundsid end suurepäraselt, tõmmati sinu hea enesetunne ja rõõm kohe maha. Sind valati alati toksilisusega üle. Peaasi, et sa õnne ei tunneks!

- Sa oled ise pidevalt tundnud, et sa lihtsalt ei sobi sellesse perekonda. Oled tabanud end mõtlemast, et sa oled pärit mõnest teisest ajastust, sündinud valesse perekonda või midagi säärast.

- Sa tunned, et pere ei ole sind kunagi hinnanud. Alati on midagi, mida sa teed valesti.

- Hoopis kõik teised, kes on sinu ümber tekkinud, näiteks sõbrad ja tuttavad, näevad sinus võlu, tunnustavad ja kiidavad sind siiralt. Oma pere poolt ei ole sa seda kogenud.

Perekonna mustaks lambaks olemine võib inimese täielikult murda või kasvatada ta tugevaks. Miks ma sellest kõigest siin kirjutan? Ma soovin neid murdunud või murdumise äärel olevaid ilusaid hingesid aidata. Soovin, et sina, kes sa end siin ära tunned, leiaksid edasi liikumiseks jõu, lootuse, tugevuse ja motivatsiooni.

Sa ei ole ise seda teekonda valinud. Teekond anti sulle vastavalt sellele, mida sa selles elus õppima pead. See kõik tuleneb sellest, kui kaugel sa enda spirituaalsel arengul oled. Individuaalselt saan ma kõike seda vaadata ja lahti seletada eraseansil, kus kisun lahti kogu inimese spirituaalse teekonna ning loon selgust sinna, kus sinul selgus puudub. Aga on teemasid, mida ma saan jagada ka laiemalt, näiteks musta lamba kehastus ning selle defineerimine.

Minu eesmärk on sind tugevamaks kasvatada, näidates sulle, et sa ei ole üksinda. See kõik on palju-palju suurem probleem, kui sa suudad endale ette kujutada. Musti lambaid on igal pool, sa lihtsalt ei tea, mis teiste kodudes tegelikult toimub. See, et sa seda ei näe, ei tähenda, et sellist käitumist ei eksisteeri. Seda eksisteerib väga palju!

Ma ei toeta ega aktsepteeri käitumist, kus perekond valib kellegi, keda pidevalt rünnata ja alla suruda. Kuid spirituaalse tõlgendajana ja selgeltnägijana suudan mõista selle tagamaid. Minu mõistmine ei tähenda aktsepteerimist. Soovin selle selgelt välja öelda.

Kui sina oled perekonna must lammas, siis see elu on sinu võimalus spirituaalselt hüppeliselt kasvada. Kõiges halvas ja toksilises on minu jaoks alati õppetund, mis on väärt midagi suurt. Olen Kalade tähtkujust, see sama päikesemärk aitab mul näha ka kõige tumedamate pilvede vahelt seda ühtainust päikesekiirt, mis pakub lootust ja annab kasvamiseks väe. Kui sa oled valitud olema must lammas, siis leia see päikesekiir üles. Sa oled eriline, sinus on midagi, mida teistes ei ole. Too see erilisus välja, ära pärsi enda arengut, ära otsi armastust sealt, kus seda ei eksisteeri. Küll õiged inimesed tulevad ja leiavad sind üles, kui oled õppinud enda eest seisma.

Mürk, mis sinu poole saadetakse, ei lõppe enne, kui sa ise muutud tugevaks ja õpid end täielikult armastama ning hindama. Seni, kuni see kestab, on sul õppetund veel täielikult õppimata. Õpi ja sa näed, kuidas tasapisi kaugened sellest, kuidas kunagi elasid.

Hoia enda juures Kiastoliidi kristalli. Tegemist on ristikiviga, mis kaitseb selle kandjat negatiivsuse, stressi, pahatahtlikkuse, alandamise, allasurumise, alavääristamise ja tõrjumise eest. See on kristall, mis aitab sul saavutada võimu iseenda ja enda tunnete üle. See kristall õpetab ennast väärtustama ja kehtestama hetkedel, mil sul on vaja seda teha. Kiastoliit on üdini spirituaalse energiaga kristall, mis aitab sul õppida ka kõige raskematest olukordadest, näha seda päikesekiirt tumedate pilvede vahelt, mida sul on vaja, et edasi liikuda.

Sind võib huvitada ka artikkel, kus räägin emotsionaalselt ebaküpsetest vanematest. Mustaks lambaks olemine langeb kokku ka sellise kasvatusega. Sellest artiklist võib olla sulle väga palju kasu, et enda haavu tervendada. Loe see iseenda jaoks läbi!