Kurgirohuõli ehk Borago officinalis on suurepärane alternatiivne tervendaja neile, kes soovivad saada gammalinoleenhappest jõudu ja rakendada selle kasulikke omadusi. Gammalinoleenhape ehk GLA on rasvhape, mis aitab sul enda keha tervena hoida. Kurgirohuõlis on seda suures koguses ja seetõttu on kasulik seda tarbida iga päev.

Gammalinoleenhape, mida kurgirohuõli sisaldab, vähendab kogu keha põletikku, aidates sellel taanduda. Põletikuline keha on avatud erinevatele haigustele, kurgirohuõli tarbides toetad sa keha põletikega võitlemisel. Üks kõige kardetum haigus, mis põletiku tagajärjel võib tekkida, on vähk. Lisaks ka diabeet, sclerosis mutiplex ja teised kroonilised haigused.

Kui see ei ole sulle kuidagi vastunäidustatud, siis võid kurgirohuõli kasutada regulaarselt. Sellega on sul võimalik hoida tugevana ka enda vaimne tervis - see mõjub ajule ja vaimsele tervisele suurepäraselt.

Kui sa otsid taimede seast midagi, mis aitaks kaitsta sind kõige kardetumate haiguste eest ja tervendada sinu vaimset keha, siis oled õiges kohas. Kurgirohuõli on hea valik!

GLA on hea abiline ka neile, kes võitlevad artriidiga ning soovivad valusid ja ebamugavustunnet vähendada. Sel juhul tasub kurgiohuõli kasutada iga päev, lisaks sellele on artriidi puhul kasulik ka kurkumiin.

Alternatiivmeditsiinis kasutatakse kurgirohuõli ka neerupealsete tervendamiseks. Loe märke neerupealiste nõrkusest!

Neerupealsed vastutavad selle eest, kuidas me end emotsionaalselt ja vaimselt tunneme: kas me oleme rahulolevad, õnnelikud, kas suudame magada, kui hästi suudame end välja puhata ja millises seisus on meie metabolism. Kui neerupealised ei funktsioneeri korralikult, siis mõjutab see halvasti stressihormoon kortisooli.

Märgid neerupealiste kehvast tervisest:

- juuste kehv kasv või nende väljalangemine

- närvilisus

- unetus või väga halva kvaliteediga uni

- pidevad valud erinevates kehaosades

- lihasvalu või lihasnõrkus

- kõhuvalu

- depressioon

- hüperpigmentatsioon

- seedeprobleemid

- keskendumisraskused, tujutus

- meeleolukõikumised

- energiapuudus

Neerupealised on seotud Juurtšakraga. Kui need korrapäraselt ei funktsioneeri, siis on Juurtšakra haigestunud. Lisaks kurgirohuõli tarbimisele, mis aitab tervendada neerupealseid, tuleks kindlasti Juurtšakrat ka energeetiliste võtetega tervendada.

Neerupealiseid aitab tervendada Must Obsidiaan. Kanna seda kristalli, hoia taskus või kasuta enese tervendamiseks massaažirulli, seda juhul, kui soovid neerupealiseid ja Juurtšakrat üheskoos tervendada. Must Obsidiaan neelab endasse sinu Auraväljas eksisteeriva stressienergia, mis on neerupealsed läbi põletanud. Pidev stressirohke elu kulutab seda Tšakrat ja neerupealseid. Lase Mustal Obsidiaanil end tervendada, kui sul on stress, depressioon, uneprobleemid, seedeprobleemid, tujutus, meeleolukõikumised või mõned teised probleemid, mis viitavad neerupealiste nõrkusele.

Juurtšakrat ja neerupealiseid saab tervendada ka menüüst süsivesikute eemaldamisega. Süsivesikutevaene toit aitab kehal taastuda ning parandada ka neerupealsete funktsioneerimist.

Kurgirohuõli mõjub suurepäraselt sinu vaimsele tervisele, aidates kaasa rahulolu ja heaolutunde tagamisele. Suurepärane alternatiiv antidepressantidele!

Gammalinoleenhape aitab kaasa hea enesetunde loomisele ja aju paremale funktsioneerimisele, seda kasutatakse paanikahoogude ära hoidmiseks ja pidurdamiseks. Kui sul esinevad paanikahood, siis tasub kurgirohuõli regulaarselt kasutada. Kui sul tekib paanikahoog, siis kasuta seda esimesel võimalusel, et aidata end sellest olukorrast välja tuua.

Lisaks paanikahoogude leevendamisele aitab kurgirohuõli vähendada närvilisust, ülereageerimist ja masendavate mõtete esile tulekut. See sobib suurepäraselt kasutamiseks koos rodioolaga, mis on looduslik antidepressant.

Kurgirohuõliga on võimalik enda vaimset tervist turgutada ja seda alternatiivselt tervendada. Kui sa oled perfektsionist, kes on etteprognoosija ja pidevalt enda ülemõtlemise pärast stressis, siis on kurgirohuõli sinu jaoks üks vajalikumaid alternatiivseid tervendajaid. Seda kasutatakse ka obsessiiv-kompulsiivse häire puhul. Selle häire sümptomiteks on näiteks pidev vajadus mitte kunagi eksida, teha kõike organiseeritult ja paanika, mis tekib selgustunde puudumise tõttu. See on väga keeruline vaimse seisund, millel on palju erinevaid tunnusmärke, kuid need on ühed levinuimad.

Kurgirohuõli, nii nagu kõik õlid, mõjub hästi ka naha tervisele. See aitab kaitsta naharakkude kahjustumise ehk oksüdatiivse stressi eest, pidurdades vananemist ja muutes naha siledaks ning siidiseks.

Kokkuvõtteks soovin öelda seda, et kurgirohuõliga on sul võimalik enda keha väga palju toetada ja anda endale võimalus olla terve!

Artiklis välja toodud nõuannete, soovituste ja teabe kasutamine on omal vastutusel. Esitatud teave ei ole tervishoiualane nõuanne, vaid Tene Laulu enda kogemused, teadmised, isiklik arvamus ja soovitused. Toidulisandite kasutamine toimub iga inimese enda vastutusel. Vajadusel konsulteeri enne tarvitamist arstiga.