Immuunsüsteem, selle turgutamine, tugevana hoidmine ja teadlik immuunsüsteemi hoidev toitumine on olulised teemad. Kui hoiad seda kõike olulisel kohal ning aitad enda kehal pidevalt vastupidav olla, suudad sa tegelikult ära hoida hulgaliselt erinevaid haigusi, mis sinu eluteele tekkida võivad, kaasa arvatud bakteriaalsed ja viraalsed infektsioonid. Neid saab tegelikult edukalt enda kehast eemale hoida, kui enda immuunsüsteemi pidevalt tugevamaks ehitad.

Kuidas immuunsust tugevdada? Õige toitumise, treeningute, värskes õhus viibimisega ning kodukeskkonna tervislikuks muutmisega. Lisaks on olulised ka õige suhtumine, positiivsed mõtted ja stressivaba elustiil.

Toitumine mõjutab otseselt meie keha, keharakke ja kogu süsteemi, milles me elame. Soovitan juba ennetavalt asuda enne viirushaiguste levimise tipphetke enda immuunsüsteemi turgutama.

Beeta-glükaan on üks kiudaineliikidest, mida keha vajab immuunsüsteemi tugevana ning ka südame tervena hoidmiseks.

See on oluline toitaine ka neile, kes võitlevad kõrge kolesteroolitasemega. Kui on soov kolesteroolitase alternatiivselt ja efektiivselt korda saada, siis on mõistlik kaaluda beeta-glükaani kasutusele võtmist.

Beeta-glükaani juures on aga kõige olulisem see, et see aitab immuunsüsteemi tugevaks ehitada. On väga oluline teada, millega on võimalik end aidata, eriti haigestumisel, kui soovid tervenemise protsessi kiirendada ja aidata kehal tüsistustest pääseda. Kuna beeta-glükaan võitleb viirushaiguste vastu, siis on selle abil võimalik võidelda ükskõik, millise viirusega. See aitab inimorganismile kahjulikke viiruseid kehast välja tõrjuda ning kahjutuks muuta, jättes head viirused ja bakterid alles. Jah, lugesid õigesti - head viirused! On ka viiruseid, mis aitavad kehal normaalselt funktsioneerida, kõik ei ole mustvalge. Õigete toitainete ja ravimtaimede abil on meil võimalik reguleerida, millised viirused ja bakterid kehas olla tohivad, jättes nii alles head, mitte kahjulikud.

Beeta-glükaan võib olla efektiivne alternatiivne abiline koroonahaiguse ennetamisel või sellest tervenemisel. Põhjuseks on selle omadus juurida välja viirushaigus, mis mõjub kahjulikult hingamissüsteemile, eriti kopsudele. Seetõttu on kasulik juba ennetavalt beeta-glükaani tarbida, et vältida näiteks koroonaviirusesse nakatumist.

See kiudaine on oluline ka naha ilu ja nooruse säilitamisel. See on toitaine sinu kaunile nahale. Lisaks aitab see kehakaalu kontrolli all hoida, mis mõjub sinu kaunile välimusele samuti hästi.

See on toetavaks kiudaineks neile, kes soovivad ennetada 2. astme diabeeti või selle olemasolul enda enesetunnet parandada. Beeta-glükaan aitab veresuhkrul ja insuliinil stabiliseeruda.

See kiudaine on väga kasulik ka neile, kellel esinevad erinevad allergilised reaktsioonid. Kui inimesel on toidu- või tolmuallergiaid, siis võib beeta-glükaan reaktsioone vähendada.

Beeta-glükaani puhul on tegemist vees lahustuva kiudainega. See tähendab seda, et kui sa tarbid beeta-glükaani, siis joo sellele peale klaasitäis vett. Seda juhul, kui kasutad beeta-glükaani toidulisandina. Kui tarbid seda toidus, siis joo samuti enne või peale söömist vett.

Beeta-glükaani puudus võib kehas tekkida siis, kui ei tarbita piisavas koguses või regulaarselt seda kiudainet sisaldavaid toite. Beeta-glükaani leidub näiteks kakaos, tatras, mustades ubades, lehtkapsas, chiaseemnetes, linaseemnetes ja mustikates. Seda on võimalik tarbida ka reishi seene näol, sest ka selles leidub beeta-glükaani. Soovitan seda kasutada siis, kui soovid reishist saada ka teisi tervendavaid omadusi.

Toidulisandina leiad beeta-glükaani Cytoplani immuunsust tugevdavast toitainetekompleksist. Selle abil on võimalik enda immuunsus tugevaks kasvatada, eriti profülaktilisel eesmärgil viirushaiguste eest kaitsmiseks. Või kasuta seda siis, kui sinu toidulaualt puuduvad need eelpool nimetatud öko-toitained. 

Artiklis välja toodud nõuannete, soovituste ja teabe kasutamine on omal vastutusel. Esitatud teave ei ole tervishoiualane nõuanne, vaid Tene Laulu enda kogemused, teadmised, isiklik arvamus ja soovitused. Toidulisandite kasutamine toimub iga inimese enda vastutusel. Vajadusel konsulteeri enne tarvitamist arstiga.