Kui keegi kritiseerib sind või teeb maha sinu valikuid, võib see nii mõnegi inimese enesekindluse ära võtta. Enamus meist on kriitika suhtes ülitundlikud, isegi need, kes seda välja ei näita. Tugev kriitikataluvus on vaid vähestel ja väga vähe inimesi suudab teiste inimeste poolt saadetud mürgisust taluda.

Näen väga paljusid, kellel on madal enesehinnang, mis on tekkinud teiste inimeste kriitikast. Seetõttu otsustasin sellel teemal veidi avameelsemalt rääkida.

Miks teised inimesed meid kritiseerivad?

Kui kritiseerijaks on võõras inimene või keegi, kellega sul ei ole armastavat energiat või lähedast suhet, siis on selle inimese kriitika mürk, mida ta enda sees hoiab. See on stressienergia ja võib-olla ka depressioonile lähedane energia, mida see inimene endast välja suunab. Kui inimese sees on väga palju negatiivset ja halba energiat ja tema Südametšakra pole terve, siis ta hakkab seda teistele jagama. Me aga peame ennast selle eest kaitsma.


Miks inimesed jagavad enda stressienergiat teisega? Kui inimese Südametšakras on väga palju negatiivset energiat ja kui ta hakkab seda jagama teistele neid kritiseerides, siis on ta väga katki.  Tema Südametšakra on katki ja selle pole enam kaitsekilpi, ta ei suuda enda negatiivsust vaos hoida.

Inimesed, kes teisi kritiseerivad, ei saa enamjaolt arugi, et nad seda teevad. See on automaatne rünnak, see on tegelikult enda negatiivsuse ära jagamine. Kui inimene kritiseerib, siis ta jagab enda negatiivsust, et sellest vabaneda. See on nii-öelda enesekaitse reaktsioon.

Sina ei tohi lasta ennast teise inimese kriitikast ja kritiseerimisest nõrgestada, selle vastu tuleb ennast kaitsta ja õppida kriitikaga elama. Kriitika on üks elu osa.


Kellegi kriitikat, kes ei tähenda sinu jaoks mitte midagi, ei tohiks hinge võtta. Kui sind arvustab keegi, keda sa armastad ja kellega oled lähedases suhtes, siis see on kriitika, mida tasuks analüüsida ning õppetunnina võtta. See, mis tuleb kõikide teiste inimeste poolt, on ebaoluline - palun jäta see endale meelde!

Seega, kui keegi teeb sulle oma sõnadega haiget, küsi enda käest see küsimus: "Kas ta on minu jaoks oluline" Kui vastus on ei, siis ebaoluline on ka tema sõnum sinule.

Kriitikat taluvad need inimesed, kellel on tugev ja terve Südametšakra. Kui sina ei talu kriitikat, siis sa saad ilmselge märgi enda kohta, et sa peaksid hakkama enda Südametšakrat tervendama. Kui Südametšakra on tugev, siis ei tee kriitika sulle haiget ja ei mõjuta sind tugevalt. Selleks kanna kaelas kritiseerimisevastaseid kristalle, nii mõjuvad need otse Südametšakrale.


Kui sa ei kannata kriitikat ja kellegi arvustavad sõnad muudavad sind ebakindlaks, viivad sind rivist välja ning ei lase sul õnnelik olla, aitavad sind Ametüst, Lumikvarts  ja Valge Hauliit. Nendel kolmel kristallil on oskus leevendada emotsionaalset valu, mida teine inimene võib sulle tekitada.

Kui sa soovid ennast kriitika eest kaitsta, siis kanna Oonüksit, Turmaliisuletistega Kvartsi või Sardoonüksit.

Kui kriitika viib sind rivist välja ja muudab sind melanhoolseks, takistab sul õnnelik olla või võtab maha sinu motivatsiooni ning elusoovi, siis ole hea ja tegele selle probleemiga. Vastasel juhul see süveneb ja sinu enesekindlusest jääb järele vaid paljas õhk.

Kui sa soovid kriitikaga toime tulla ja tahad, et teiste negatiivsed kommentaarid ei teeks sulle haiget, siis korda endale lauset: "See on ebaoluline, tema sõnadel ei ole tähendust ja tema arvamus ei ole oluline". Kui me sisendame endale teatud emotsioone, siis me ravime seda osa enda hingest, mis on parasjagu katki. Sa pead endale sisestama, et mitte keegi teine ei tea, mis on sulle õige, mida sul on vaja on ja milles sa oled hea. Sinul on siin elus omad valikud ja need ei puuduta seda inimest, kes on sind sihikule võtnud.

Emotsioonidega tugevdad sa enda Südametšakrat ja kui sa saadad enesekindlaid signaale, siis sa saad ühel päeval sellest probleemist lahti.

Soovitan lisaks kanda ka Tiigrisilma, mis aitab muutuda enesekindlamaks.


Kriitikaga on kaks võimalust. Sa kas lased ebaolulisel inimesel endale liiga teha või sa teed enda elus selgeid valikuid ning analüüsid, millise emotsiooni sa lased enda ellu ja millise tõrjud. Kriitika talumine on sinu enda vaba valik, sa kas naerad teise inimese kibeda energia üle või sa võtad selle nuttes endasse.

Lase enda elu juhtida headel emotsioonidel ja alati korruta endale, et kui sa tahad õnnelik olla, siis sa ei lase kellegi teise mürgisel meelel enda elu pidurdada!

Ikka armastusega ja veelkord armastusega

Tene Laul