Kas sa soovid väärikalt vananeda? Säilitada enda naha nooruslikkus nii kaua, kuni selleks on võimalus? Kui jah, siis saa minu teadmistest inspiratsiooni.

Üldiselt pole alternatiivvõtetega võimalik eemaldada sügavaid kortse ja geneetiliselt kaasasündinud jooni. Küll on võimalik vähendada vananemismärke, mis pole veel kortsudena ilmunud, taastada naha sära, ilu ja muuta selle toon nooruslikumaks. Meie kõigi kehad hakkavad peale 25 eluaastat vähem kollageeni tootma ja seetõttu ilmuvadki esimesed naha vananemise tunnused. Kuidas kellelgi vananemine toimub, sõltub väga paljust - elustiilist, geneetikast, keskkonnast ja emotsionaalsest seisust. Sul on võimalik vananemist veidigi pidurdada ja vähendada selle tunnuseid, selleks annan sulle kuus tõhusat nippi, kuidas seda teha. Lisa need enda päevadesse ja lase neil seda endale tõestada. 

Rooibosetee joomine 

Rooibos on Lõuna-Aafrikas kasvav taim ja rooibosetee on tuntud Lõuna-Aafrika punase teena. Rooibosetee võib olla sinu võimalus vähendada kortsude tekkimist, kuna see noorendab ja uuendab nahka ja võitleb vabade radikaalidega, mis põhjustavad naha vananemist. Rooibosis on väga palju olulisi mineraalaineid ja ohtralt antioksüdante (rohkem kui rohelises tees), mis tagavad naha ilusa välimuse.

Rooiboseteed joo suhkruta või mõne teise magusaineta. Tulemuse saamiseks on seda on kasulik juua vähemalt kaks korda päevas, äärmisel juhul üks kord. Rooiboseteed joo puhtal ja orgaanilisel kujul, leia kaubanduses 100% rooibosetee, mis ei ole teiste taimedega kokku segatud. Seda ei ole alati kerge leida, kuid see on võimalik. 

Porgand, Roosa Geranium, Ylang Ylang, Salvei, Patšuli ja Lavendel - eeterlikud õlid nahahoolduseks 

Sinu nahale tekkivate vananemismärkidega aitavad võidelda väga paljud eeterlikud õlid. Kasutades neid enda nahal igapäevaselt, tood oma ellu emotsionaalse tasakaalu, vaimse rahulolu ja füüsilise tervenduse. Porgandi, Roosa Geraniumi, Ylang Ylangi, Salvei, Patšuli, Rosmariin, Sidrun, Palmarosa ja Lavendi eeterlikud õlid on ühed parimad naha noorendajad. Eriti aitab siin Porgandi eeterlik õli, mida ei kasutata aroomiteraapias, vaid just nahahoolduses. Nende õlide regulaarne kasutamine aitab ära hoida enneaegsete kortsude tekkimist. Kui sa oled suur päikesesõber, siis ole hea ja hoolitse oma naha eest eeterlike õlidega, sest päike annab meile D-vitamiini, kuid võtab ära meie naha nooruse. Eeterlike õlidega saad seda peatada. LA TENE eeterlikud õlid on 100% puhtad, seega võid neid oma nahahoolduses südamerahuga kasutada. Jäta meelde, et eeterlikke õlisid kantakse nahale ainult koos baasõlidega, leiad LA TENE baasõlid SIIT!

Suurepärane nahanoorendaja on ka neroli eeterlik õli, mida leidub LA TENE roll-on sarja "Tervendaja" õlis. Seal on ka nisuiduõli, mis on nahka taastava ja noorendava toimega. Stressi maandamisele lisaks saad sa sellest tootest niiviisi veelgi rohkem kasu. Leiad kõik LA TENE roll-on sarja tooted SIIT, kasuta neid enda hing, keha ja meele tervendamiseks.

Baasõlid niisutavad ja noorendavad nahka. 

Asenda oma klassikalised kehakreemid baasõlidega, sest esiteks on need 100% naturaalsed ja paljude tootjate õlid on ka orgaanilised. Leiad kõik LA TENE baasõlid SIIT. Baasõlid niisutavad sinu nahka väga sügavalt ja korralikult niisutatud nahk on suurepärane vastumürk kortsude tekkimisele. Lisaks tervendavad need nahka ja vähendavad selle põletikku, aidates ära hoida selliseid nahahaigust nagu akne, mis kiirendab naha vananemist. Lisaks kantakse eeterlikke õlisid nahale just koos baasõlidega, ära seda unusta!

Loe ka minu artiklit "Parimad vananemisvastased õlid", kust saad täpsemat infot, kuidas eeterlikke õlisid ja baasõlisid nahahoolduses kasutada. Leiad selle artikli SIIT

Klorofüllirohked toidud.

Sa oled see, mida sa sööd - nii on! Sinu toidulaud määrab väga suuresti ära selle, kui kaunis sa oled seest ja väljast. Sinu menüüs olgu alati esindatud klorofüllirikkad toidud, neid tuleb süüa rohkelt iga päev, et säilitada naha nooruslikkus ja võidelda enneaegsete vananemismärkidega. Lisaks aitavad need ära hoida päikesekahjustust.

Milles on klorofülli? Spinatis, lehtkapsas ehk kales, klorellas, spirulinas, idudes, brokkolis, sparglis, rohelises kapsas, aedubades, rohelises tees, petersellis, murulaugus, karulaugus, tillis ja paljudes teistes taimedes.

Klorofüll aitab võidelda nahahaigustega ja pidurdab naha vananemist, parandab naha välimust, muudab selle elastseks ja kaitseb välistegurite kahjulike mõjude eest. Klorofüll on eriti kasulik nahahaiguste vastu ja soovitan just neile, kellel on akne. 

Söö iga päev mustikaid, vaarikaid, maasikaid või sõstraid. 

Marjad on täis antioksüdante ehk just seda, mida sinu nahk armastab ja vajab, et vähendada vananemisilminguid. Kui soovid oma nahka edukalt tervendada ja kortse vähendada, siis söö neid marju iga päev, ühel päeval näiteks mustikaid, teisel päeval vaarikaid, kolmandal mustsõstraid jne. Kuna neid marju pole võimalik aastaringselt värskelt saada (vähemalt Eesti marju), siis kasuta sügavkülmutatud marju. Tee nendest endale smuutisid või söö niisama. Need aitavad parandada kogu sinu tervist, võideldes kümnete erinevate haigustega.

Smuutidele ja hommikuputrudele soovitan lisada Your Super orgaanilisi supertoidusegusid. Need sisaldavad mitmeid vitamiine ja mineraalaineid, antioksüdante, kiudaineid ja kergesti seeditavaid valke, mis toidavad sinu keha ja on kasulikud sinu nahale. Näiteks on Your Super orgaanilise supertoidusegu Forever Beautiful koostises lisaks mustikatele ka Maqui ja Acai marjad, Acerola kirsid, chiaseemned ja maka. See on sinu naha heaks ülivõimas kooslus. Chiaseemned, Acerola kirsid, Acai ja Maqui marjad sisaldavad rohkelt vitamiine ja antioksüdante, mis võitlevad vabade radikaalidega ja kaitsevad enneaegse vananemise eest. Maka on suurepärane hormoonide tasakaalustaja. 

Your Super orgaaniline Plant Collagen sisaldab 6 orgaanilist supertaime, mis kaitsevad sinu naha loomulikku kollageeni ja parandavad naha elastsust ja tekstuuri. Nagu eelnevalt kirjutasin, aeglustub kollegeeni tootmine me kehas peale 25. eluaastat, seetõttu on seda kasulik juurde tarbida.

Loe ka minu artiklit, kuidas ja millist supertoidusegu kasutada, leiad selle SIIT.


Jälgi, et sa tarbiksid igapäevaselt C-vitamiini. 

Ma soovitan sul jälgida oma menüüd ja analüüsida, kas sa saad C-vitamiini piisavas koguses. Jäta meelde, et tegemist on vitamiiniga, mis ei jää kehasse  ehk seda tuleb toiduna pidevalt tarbida. Kui sa järgid minu soovitust süüa klorofüllirikkaid toite ja marju, siis sa ei pea kartma - sinu keha saab siis korralikult C-vitamiini, neis on seda palju. Kui sa aga toidust seda piisavas koguses ei saa, siis võid seda vitamiini ka toidulisandina tarbida. LA TENE-st leiad erinevaid puhta koostisega C-vitamiini toidulisandeid, ka neid, mis on loodud Acerola kirssidest. Acerola kirss on maailmas üks kõige suurema C-vitamiini sisaldusega marju. Nii hoiad oma naha alati terve ja säravana.

Miks on C-vitamiin nii oluline? Sellepärast, et see aitab kollageenil tekkida. Kui kehas pole C-vitamiini, siis on kollageeni tootmine sinu enda keha poolt aeglustunud või puudulik. Seega saad sa ise reguleerida, kas sinu keha toodab kollageeni või mitte. Kollageen on aine, mida meie keha ise toodab ja see tagab meie noorusliku välimuse. 

LA TENE valikus on ka erinevaid puhta koostisega ilutooteid, tutvu ja vali endale sobiv, leiad kehale, näole ja kätele mõeldud tooted SIIT.

Sära, ole rõõmus ja too enda ellu võimalikult palju tervendajaid. Karmaseadus eeldab seda: kui sa midagi soovid, siis pead sa selleks midagi tegema. Naha nooruslikkuse säilitamiseks tuleb sul anda oma kehale jõudu!

Tene Laul