Tšaaga on seen, mis kasvab kasepuude küljes, millel on tohutult palju tervendavaid omadusi ning on rikkalik toitainete poolest. Tšaagat kasutatakse alternatiivmeditsiinis vähi ennetuseks ja selle tervendamiseks. Kui esmapilgul tundub veidi veider tarbida kase küljest pärit tšaaga seent, siis tegelikult on see aga superravim, mille on loodus ise rakkude tervendamiseks loodud. Tšaaga on kindlasti veel alahinnatud taim, mida võiks kindlasti rohkem ja rohkem tarbida. Eriti just siis, kui on kehas avastatud vähk või on vähk suguvõsas esindatud. Sa võid tšaagat tarbida ka profülaktilisel eesmärgil, et ennetada vähi teket ükskõik millises kehaosas ja organis, nagu minagi seda teen.

Olen läbi aastate enda eraseansile tulnud külaliste käest kuulnud seda, kui suur hirm on haigestuda vähki. See tekitab inimestes paanikat. Olen andnud alati nõuandeid, kuidas hoida enda keha tervena ja alternatiivseid tervendajaid pakkunud välja, millega on võimalik tegelikult vähki ennetada. Üks nendest on tšaaga, mida ma julgen soovitada kui tõesti väga hea enesetervendajana.

Tšaaga on seen, mida on väga lihtne kasutada. Näiteks mina tarbin seda YOUR SUPERI Magic Mushroomi seguna, kus on veel lisaks sees number üks Ajurveeda meeleolu tervendaja Ashwagandha ning Reishi seen, millel on samuti suurepärane oskus vähki ennetada. Joon iga nädal paar korda õhtuti enne magama minekut Magic Mushroomi segu, lisades 1 spl blendrisse riisipiima sisse. Soovitan kõikide YOUR SUPERI toodete tarbimisel just riisipiima kasutada, kuna see toob maitsed parimal viisil esile.

Miks ma seda just enne magama minekut joon? Sest Ashwagandha selles aitab uinuda ja sügavat und saavutada. Tšaaga ja reishi saavad öö läbi keha tervendada, puhastada ja kehasisest põletikku taandada. Põletik on vähi jaoks justkui toit - kui pole põletikulist keha, ei saa olla ka vähki.

Maitselt on see segu kakao ja šokolaadi maitsega - seega väga hea, üks magusamaid tooteid YOUR SUPERI valikus.

Lisaks leiab tšaagat ka ECOSH LIFE valikust, kus tšaaga ehk must pässik on koos musta küüslauguga. Nende ühine kooslus mõjuvad teineteist toetavalt ja selle tulemusena on organismil seda parem omastada. Toode on immuunsüsteemi toetaja ja vastupanuvõime tõstja, tõrjudes erinevaid haigustekitajaid ja on äärmiselt tugev antioksüdant. Leiad selle toote SIIT.


Tšaaga sisaldab hulgaliselt antioksüdante, mis aitavad ära hoida vabade radikaalide ja oksüdeerumisest põhjustatud rakukahjustusi. Kui sinu menüüs ei ole piisavalt toitaineid, mis sisalavad kõrges koguses antioksüdante, võib keha sattuda olukorda, kus keha ise ei suuda vältida rakukahjustuste teket.

Kui keha on sellises seisundis, kus see ei suuda oksüdatiivset stressi taandada, siis selle käigus saavad areneda väga tõsised haigused nagu näiteks vähk ning muud kroonilised haigused.

Tšaaga mõjub kõige paremini emakakaela-, rinna- ja kopsuvähi ennetamisel. Loomulikult ka teiste aga kõige edukamalt just nende puhul. Naiste tervise jaoks on tšaaga ekstra oluline ja soovitan tegelikult igal naisel tervise hoidmiseks tarbida regulaarselt tšaagat.

Miks on tšaaga lisaks sellele, et see on supersaadus antioksüdantidest, nii võimas? Tšaagas olevad triterpeenid suudavad põhjustada vähirakkude enesehävituslikku protsessi, ehk Tšaaga aitab vähirakke taandada ja lõpetada nende kasvamise.

Kõige olulisem Tšaaga juures on see, et see suudab vähirakke hävitada, kuid sinu terved rakud jätab alles ning puutumata. See tähendab seda, et sellel ei ole keerulisi ja problemaatilisi kõrvalmõjusid nagu mõnel teisel vahendil, millega tänapäeval vähki ravitakse. Sinu vähiennetusravimiks võib olla tšaaga ilma, et sa peaksid muretsema, mis on selle kõrvaltoimed. Kõrvaltoimeks on tervis.

Kui soovid tšaagaga endale vähiennetus kuuri teha, siis soovitan juua kuu aega järjest igal õhtul YOUR SUPER Magic Mushroomi segu. Hiljem joo seda paaril korral nädalas. Kui alustasin Magic Mushroomi kuuri tegemist, siis tegin täpselt samamoodi. Kuu aega järjest ja seejärel jäin paarile korrale nädalas. Sa võid seda lisada ka smuuti sisse, blenderdada koos banaani või avokaadoga, lisada chia seemneid ning valmistada sellest ka toorkooki. Toorkoogi sees on see ekstra hea magusasõpradele.

Tšaaga sisaldab hulgaliselt olulisi toitaineid ja on nahka noorendava toimega. 

Tšaagas leidub magneesiumit, kaltsiumit, vaske, tsinki, rauda, mangaani, erinevaid aminohappeid, kaaliumit, D-vitamiini ja B-kompleksi vitamiine. Need on kõik eluks vajalikud vitamiinid, mineraalained ja aminohapped.

Tšaaga aitab pidurdada kogu keha vananemisprotsessi, muutes naha kauniks ja haigustevabaks. Kuna see eemaldab kehast põletikku, siis võitleb see ka ekseemi, psoriaasi ja akne vastu ning paljude teiste nahahaiguste vastu. Tšaagat on eriti hea tarbida just vahetult enne magama minekut kuna selles sisalduvad aminohapped aitavad toota GABA-t ja kasvuhormooni. See aitab hommikul värske ja puhanuna üles ärgata.

Artiklis välja toodud nõuannete, soovituste ja teabe kasutamine on omal vastutusel. Esitatud teave ei ole tervishoiualane nõuanne, vaid Tene Laulu enda kogemused, teadmised, isiklik arvamus ja soovitused. Toidulisandite kasutamine toimub iga inimese enda vastutusel. Vajadusel konsulteeri enne tarvitamist arstiga.