2022. aasta viimastel kuudel kingiti mulle väga palju mett. See jõudis minuni erinevatest kohtadest ja erinevatel inimestelt. Mis oli minule ilmselgeks vihjeks, et on õige aeg sellel teemal kirjutada. Olles proovinud väga palju erinevate mesinike ja mesilaste mett ning erinevalt maitsestatud mett, võin öelda, et tegemist on äärmiselt olulise tervendajaga meie kõigi jaoks. Mesi oli juba Cleopatra ajastul olulisel kohal. Iidne Egiptus on mind alati kõnetanud, eneselegi teadmata praktiseerisin juba varajases nooruses iidse Egiptuse traditsioone, mis mõjuvad meile kõigile hästi.


Paljud on minu käest küsinud, kas mina kasutan mett? Tuues maailma veganlust ja teid selles osas valgustades? Selle peale ma ütlen, et ma ei ole kunagi olnud kardinaalsete piirangutega. Sinu valgustamine veganluse teemal on pigem selleks, et juhatada sind samm-sammult taimse poole. Minu eesmärk ei ole võtta sinult ära sinu vaba tahe, mida tarbida, pigem soovin jagada teadmisi, et sa saaksid ise leida enda jaoks need toitumise ja tarbimise viisid, mis aitavad sind sellel hetkel, kui sa jõuad nende teadmisteni. Ei ole vaja vaadata elu must-valgelt. Mesi on meie planeedil põhjusega ja mesilased toodavad seda põhjusega. Inimesed võivad seda imelist tervendajat enda tarbeks kasutada, aga on oluline mõista, kust mesi pärineb ja kuidas koheldakse mesilasi, kelle kaudu saab see toiduaine purkidesse. Oluline on tervislik sünergia ja ka mesilaste heaolu. Ma ei pea mee tarbimist veganlusest üleastumiseks, kui sa oled vegan, sest tegemist on taimse produktiga, mille mesilased on oma kehast läbi seedinud ja loonud. Mesilast otseselt ei sööda, seega ei pea ma seda üleastumiseks. Kui sa oled vegan ja oled mett vältinud, siis võib-olla aitavad minu teadmised sul tuua see väärtuslik toitaine enda ellu. Sul on võimalik saada sellest väga palju kasu.

Mesilasi on siia maailma väga vaja, kuna nemad hoiavad üleval meie ökosüsteemi. Seega tuleb neid kohelda hästi, lasta neil tegutseda ning kindlasti ei tohiks nendele luua ebatervislikku keskkonda. Mesinik, kes armastab mesilasi nagu oma lapsi ja suudab teha nendega koostööd austuse ning armastusega, on väärt sügavat kummardust! Tehke edasi seda, mida teete ja pakkuge teistele inimestele võimalust mee abil terveneda.

Mesi on näiteks suurepärane alternatiiv suhkruroost saadavale valgele suhkrule. Valge suhkur on ju tegelikult tühi süsivesik, mis tähendab seda, et see annab sulle energiat, aga see ei anna sulle toitaineid. See aga soodustab kehakaalu suurenemist ning potentsiaalseid haigusi. Seega, kui soovid oma teele või kohvile lisada magusat, siis pigem eelista suhkru asemel mett. See võiks olla valge suhkru asemel sinu põhiline magusaine, mitte vastupidi. Kui sinu maitsemeeled ei ole meega harjunud, siis tarbides seda mõned nädalad ja vältides suhkrut, hakkad sa mett nautima. Anna enda kehale võimalus, muuda enda harjumused täisväärtuslikumaks, sa väärid siiski parimat.

Minu eesmärk on aidata sul leida üles kõige tervislikum tee, sest kui sa oled terve, siis on sul võimalik kõike saavutada. Absoluutselt kõike, seega panusta enda tervisesse ja pühendu sellele, nii saad sa ka spirituaalselt kasvada. Kui sinu tarbimisharjumused on tervislikud, siis on ka sinu energiaväli terve ja mida tervem on sinu energiaväli, seda kiiremini on sul võimalik spirituaalselt kasvada.

Spiritualistina tõlgendan maailmas olevat alati sellest vaatenurgas, kuidas miski sinu hingele mõjub. Mesi on spirituaalses mõttes ülimalt tervislik ja isegi vajalik, kui soovid, et sinu Päikesepõimik töötaks korralikult, sest mesi mõjub kõige enam just sellele Tšakrale. Sinu isiklikule õnneenergia kanalile, mille kaudu on sul võimalik elust rõõmu tunda, nautida seda, mis siin maailmas on, hoida inimsuhteid tervena ja suhtuda endasse tervislikult. Näiteks, kui sul on madal enesehinnang, siis soovitan sinul kindlasti mett tarbida. Võta igapäevaselt väike lusikatäis, sellest piisab, et suurendada enda isiklikku väge ja muuta enesehinnang positiivseks.


Kui sul on probleeme stressiga, sa oled vaimselt väga kurnatud või depressioonis, sul esinevad unehäired või sa kannatad ükskõik millise vaimse raskuse all, lisa esimesel võimalusel mesi enda menüüsse. Tarbi seda vähemalt kuu aega järjest, alustades Täiskuust ja lõpetades Täiskuuga. Oluline on, et sa teeksid seda kindlasti Täiskuu ajal, kuna siis aktiveerub enesetervendamine kõige paremini. Eriti just nüüd, uuel spirituaalsel ajastul, mil Täiskuu energiad muutuvad samuti intensiivsemaks. Täiskuu ajad leiad Kuufaaside kalendrist, mis asub SIIN.

Kui Täiskuu on sinu jaoks niigi intensiivne, siis nüüd, uuel ajastul, koged sa seda veelgi tugevamalt. Positiivne on see, et nii on sul võimalik saada juurde veelgi suuremat väge - aktiveerides enesetervendamise õigel ajal, suureneb tõenäosus saada ihaldatud tulemus kiiremini ja kergemini.

Kui soovid mett enda väestamiseks ja vaimse energia suurendamiseks kasutada, siis soovitan sul lisada mee sisse Turmaliinsuletistega Kvartsi või hoida seda kristalli mee lähedal. Jah, nii saad sa enda mett väestada ja anda endale võimalus negatiivsest ning stressitekitavast energiast kiiremini vabaks saada. Kindlasti kasuta just Turmaliisuletistega Kvartsi, kuna see kristall on ideaalne antidepressant, eriti siis, kui sa hoiad enda hinges minevikuenergiaid, mis ei lase sul eluga edasi liikuda. Soovitan Turmaliinsuletistega Kvartsi kanda ka ehtena, et kiiremini enda vaimset tervist parandada. Kristallid on loodud siia maailma põhjusega, neid on kogu meie planeedil - need on energiate tasakaalustamiseks, sest sina oled energia, kristall on energia ning teie kahe liitmine loob tasakaalu.


Päikesepõimiku aktiveerijana aitab mee tarbimine suurendada sinu elurõõmu. Lisaks võimaldab näha ka kõige keerulisemates olukordades neid õppetunde, mida elu on tulnud sulle õpetama, aidates sul näha kõiges põhjust ja kasulikkust. See teeb meest väga ilusa ja väeka tervendaja. Kui kasutada seda regulaarselt kasvõi väikeses koguses, siis sinu Päikesepõimik tänab sind selle eest. Hoolitse enda hinge ja keha eest!

Mett saad kasutada ka enda naha tervendamiseks. Kanna seda nahale ja tee meemaske. Ka mee tarbimine aitab nahal nooruslik olla ja sa saad selle abil enda ilusat välimust võimalikult kaua säilitada. Mesi hoiab sinu nahka seestpoolt niiskena, seda tarbides saab sinu nahk pidevalt toitaineid, et hoida ning kaitsta vananemise ja erinevate kahjustavate tegurite eest, nagu näiteks stress, tubakas, päike või ükskõik mis, mis ei mõju pikemas perspektiivis nahale hästi. Aga ära loobu päikese nautimisest, seda on meile kindlasti vaja, loe helioteraapiast pikemalt ja põhjalikumalt SIIT.


Iga kord, kui sa tunned, et sinu tuju on langenud või et sinus on veel 3D-energiakihte ehk madalat spirituaalset energiat, siis soovitan sul mett tarbida. See aitab sul võtta elu positiivsemalt ning näha selles rohkem ilu ja võlu. Kui sa oled 5D-energias, siis mesi aitab seda energiat suurendada ja säilitada.

Kõige olulisem on mett tarbida siis, kui sul ei ole võimalik päikest saada, näiteks talvisel ajal või pilvisel ning külmal perioodil, sest mesi annab Päikesepõimikule seda energiat, mida see saab päikesest. Loe lähemalt päikeseteemalistest artiklitest, mille olen sinu jaoks kirjutanud aastaid tagasi, leiad need siit ja siit. Mesi suurendab võimalust ületada ükskõik millist madalat energiat, aidates Päikesepõimikul olla nii aktiivne, et sa suuda leida õnnetunnet lihtsatest asjadest ka kõige keerulisemal eluetapil.

Kõige olulisem ongi see, et sa suudaksid enda elu nautida ja olla positiivne. Mida rohkem sa suurendad endas optimismi, mida paremaks muutub sinu huumorimeel ja tervemaks Päikesepõimik, seda vähem näed sa elu kurbade silmadega. Seda lihtsam on sul teha lõpparve minevikuga, seda kergem on sul kulgeda meie uuel spirituaalsel ajastul, vabastada Karmat ja teha Saturniga koostööd. Uuest spirituaalsest ajastust, Karmast ja Saturnist, mille vägi on üliaktiivne 2025. aasta kevadeni, kirjutasin enda raamatusse "Ajarännak 2023" ning olen kirjutanud siiasamasse enda kodulehele. Selleks, et sind aidata ja valguse poole juhatada. Selleks, et sa saaksid elada parimat elu, ilma, et peaksid teesklema õnnelikuna olemist, vaid saaksidki olla siiralt õnnelik. Kõige olulisem on see, et sinu õnnelikkus on autentne ja päris, seda on vaja saavutada. Kui sa juba oled seal energias, siis mesi aitab sul seda säilitada ja see on väga imeline.


Päikesepõimiku aktiveerimiseks ja väe suurendamiseks on sul võimalik alati kasutada ka neid kristalle: Tsitriin, Oranž Kaltsiit, Kollane Kaltsiit, Kollane Jaspis, Maligano Jaspis (võimendab teisi Päikesepõimiku kristalle), Ahhaat (kui oled väga suures stressis, siis soovitan sellest kristallist alustada). Kanna neid ehtena, sest kristallehted mõjuvad sinu Auraväljale ja annavad hingele energiat juurde. Kui need kristallid on sul kodus, siis need loovad sulle isikliku spirituaalse templi.


Mett saad täiustada ka erinevate taimedega, loe erinevate taimede väe kohta SIIT. Olen aastate jooksul taimi tõlgendanud, et sa mõistaksid seda, kuidas need sind tervendavad. Lisainformatsiooni erinevate taimede kohta leiad ka eeterlike õlide juurest, kuhu olen põhjalikult kirja pannud nende spirituaalsed omadused, kaasaarvatud selle, milliseid Tšakraid need tervendavad.

Lisaks sellele, et mesi aitab sul säilitada enda nooruslikkust, tervendab see ka sinu organeid, närvisüsteemi, südant, mõistust - kõike, millest sinu füüsiline keha koosneb. Tegemist on inimesele ellujäämiseks vajaliku toiduga, miks siis mitte seda tarbida ja lasta sellel end tervendada. Kui oled ema või isa, õpeta mee tarbimist ka oma lastele, nii annad neile edasi väga väärtusliku teadmise, mida nemad annavad edasi enda lastele ning sealt edasi järgmistele lastele. Iidseid tarkusi tuleb säilitada, jagada, uuesti avada ja täiendada. See on minu missioon, sinu missiooniks on seda kasutada, kui soovid, ja jagada edasi enda armastatud inimestele.

Loe ka minu varasemat artiklit Mesilane - hinge tootem.

Olen kogu armastusega alati sinuga! Ole terve, hoia enda keha ja hinge, sa oled väärtuslik - palun jäta see endale meelde!

Kohtumiseni ja telepaatiliselt alati ühenduses olles!

Tene Laul