Üha uuesti ning uuesti tekivad kristallisõpradel küsimused: "Kuidas ma peaksin enda kristalle või ehteid puhastama?", "Kuidas ma peaksin neid laadima?" Kirjutan veidi lahti, miks seda kõike peaks tegema ja kuidas seda oleks kõige lihtsam teha.

Esiteks, kristallid on energiaallikad ja kui me neid kasutame, kas siis lihtsalt kristallikomplektides või ehetena kandes, saab nende energia otsa, kui me neid väärikalt ei kohtle. Tegelikult on aga nii, et me saame neid kasutada väga pikka aega, kui me nende eest korrapäraselt hoolitseme.

Kui sa kasutad naturaalseid kristalle ehk mitte odavaid võltsinguid, siis nendes on olemas väärtus ja seda väärtust tasub hoida. Kristallidega on nii, et neid tehakse väga hästi järele, kuna maailmas on kahjuks levinud arusaam, et mida rahvas soovib, sellest tehakse ka alatu äri.

Kristallid annavad sulle vajalikku energiat, sedasama energiat, mida see endaga kaasas kannab. Samal ajal aga eemaldab see sinu Aurast just selle energia, mille vastu see kristall töötab ehk kui kristall annab sulle energiat, siis asendab ta negatiivse energia. See tähendab aga seda, et kristall annab oma positiivse energia sinule ning samal ajal jäädvustab sinu negatiivse energia endasse. Nüüd on see koht, kus sa peaksid mõistma, miks kristalle tuleb puhastada. Puhastama peamegi neid sellepärast, et vabastada negatiivset energiat kristalli seest, mille see on sinu Aurast kinni püüdnud.

Taimede suits on energiaid puhastava toimega, sellepärast kristallide puhastamiseks viirukeid, rituaalitaimi või eeterlikke õlisid kasutataksegi.

Taimne suits on see, mis vabastab kristallidesse kogunenud energiat, mis tegelikult ei kuulu sellele kristallile. Selleks sobivad tegelikult kõik taimed, sest kõigil on oma hea energia, mis põletamisel esile tuleb. Rituaalitaimi soovitan kasutada regulaarselt, sest need pakuvad energeetilist tervendust igal tasandil, hoides näiteks sinu koduenergia üleüldiselt ja kõik kodus oleva tervena.

KUIDAS SIIS OMA KRISTALLE, VÄEESEMEID JA EHTEID PUHASTADA?

Kui sa oled kristalle ostnud minu käest, siis ma võin öelda, et peale nende ostmist võid sa neid kohe kasutama hakata, kuna enne kristallide La Tene poodidesse viimist ma laen ja puhastan need kõik ära. Seega on need valmis sind koheselt abistama!

Kui sa oled ühte ehet kandnud juba kuu aega, siis on õige aeg alustada sellele puhastusrituaalide tegemisega, kuni selle ehte lõpuni kandmiseni.

Kui sa oled loonud kristallidest komplekte, siis neid tuleb samuti peale ühte kuud kodus olemist hakata regulaarselt puhastama. Kristalle, mida saab vee all pesta, soovitan aeg-ajalt vee alt läbi lasta.

Massaažikristalle, massaažisauasid ja pendleid puhastatakse alati peale kasutamist.

- Kristallidest valmistatud ehteid puhasta taimse suitsuga vähemalt ühel korral kuus.

- Kuigi kristalle võib puhastada jälgimata Kuufaase, siis soovitan siiski ka sellele tähelepanu pöörata. Seda sellepärast, et õige Kuufaasi ajal saad sa need tõhusamalt puhastatud. Kuufaaside kalendri leiad SIIT.

- Igal Kuufaasil on oma iseloomulik vägi, mille ma panen alati horoskoopi kirja. Soovitan seda jälgida.

- Mina olen harjunud ennast ja enda ehteid puhastama Täiskuu ja Noore Kuu või Kuu esimese veerandi loomise ajal. Täiskuu artikli leiad SIIT, Noore Kuu loomise artikli leiad SIIT ja Kuu esimese veerandi loomise artikli leiad SIIT. Nendest artiklitest leiad kasulikku informatsiooni nende Kuufaaside energiate kohta.

- Ehted pannakse lauale, nende keskele omakorda asetatakse rituaalitõrvik suitsema või viiruk põlema. Tõrvikul lastakse suitseda vähemalt 5 - 10 minutit. Kui kasutad näiteks Teepuuõli või mõnda muud eeterlikku õli, siis hoia seda õli õlilambi sees suitsemas vähemalt tund aega. Eeterliku õliga läheb puhastus pikemalt kui rituaalitõrviku või Palo Santoga. Teepuu eeterlikku õli soovitan sellepärast, et see aitab kristallidel kauem ja efektiivsemalt tööd teha.

- Taimsel suitsul lase kristallide keskel täpselt samamoodi põleda.

Kui sa oled Salvei rituaalitõrvikul, Palo Santol, Teepuuõlilviirukitel või muudel puhastajatel lasknud oma töö ära teha, siis võta need sealt ära, kus sa neid puhastasid. Järgmine samm on kristallide laadimine.

Kui sul tekib küsimus, millise taime suitsu kasutada, siis olen erinevate taimede toimed kirja pannud nende toodete kirjeldustesse. Armastusekristalle puhasta armastuseenergia viirukitega, kaitsekristalle kaitseenergia viirukitega. Kõik viirukid ja rituaalitaimed leiad SIIT, eeterlikud õlid aga SIIT. Soovitan lugeda iga taime toime kohta eraldi.

KUIDAS KRISTALLE, EHTEID JA VÄEESEMEID LAADIDA JA MIKS ÜLDSE TULEB KRISTALLE LAADIDA?

ametüstil laadivad ehted
Pildi peal on Ametüsti geoodi ümber ehted laadimas. Ametüst laeb ehteid, mille eesmärgiks on aktiveerida spirituaalset ehk hingelist kasvamist, taastada intuitsioonikristalle ja neid, mis aitavad rahu tuua. Selle Ametüsti geoodi peal on laadimas kaitsva toimega käeehe, mis aitab tugevdada intuitsiooni halva äratajumise jaoks. Lisaks sellele on seal Fantoom Kvarts, mis aitab spirituaalsele arengule kaasa ja Mäekristall koos Rohelise Turmaliiniga. Kõik need ehted on seotud hingelise kasvamisega, mis tähendab seda, et Ametüst on nende ehete jaoks ideaalne laadimise kristall. Ametüsti eesmärgiks on taastada nendes eksisteerivat energiat, et need saaksid veel väga kaua inimesega tööd teha. Lisaks Ametüstile võib neid ehteid näiteks laadida ka Mäekristalli geoodiga, mis on universaalsete laadimisomadustega ja sobib alati ükskõik millise ehte laadimiseks.

Kui puhastamine aitab vabastada kristallidesse kinni jäänud energiat, siis laadimine aitab kristalle tööle aktiveerida. Laadimine annab kristallidele juurde elujõudu, energiat ja väge. See taastab nendes olevat loomulikku jõudu, mille abil need siis sinuga tööd teevad. Puhastamine aitab vabastada energia, mis on nendesse kristallidesse sinu seest kogunud ja laadimine aitab taastada.

Kui me räägime energeetilisest laadimisest, siis Maa on andnud kristallide sekka ka geoode. Geoodid on need kristallid, millel on oskus teisi kristalle taaselustada. Geoodid koosnevad väikestest kristallitippudest ja needsamad tipud juhivad energiat teistesse kristallidesse edasi. Geoodidel on omadus energiast mitte tühjaks saada ja nad oskavad ise ennast taastada, kui hoida neid aknalaual. Ainuke asi, mida geood soovib, et see saaks oma tööd õigesti teha, on see, et see saaks Päikese- ja Kuuvalgust nautida.

Ehete laadimiseks leia enda kodus spetsiaalne aknalaud, kus sa saaksid geoode hoida. Loo endale kristallide puhkamise koht, kus sa hakkad ehteid sel ajal hoidma, kui sa neid ei kanna.

Igal geoodil on oma energia, mida see suudab taastada. Erinevate geoodide kohta saad lähemalt ja pikemalt edasi lugeda SIIT.

Kui sul on väga palju erinevaid ehteid, kaitseenergiaga, armastuseenergiaga kristalle ja ka Inglite kristallid, siis ennekõike võiks seal aknalaual olla Mäekristall geood. Mäekristall geood puhastab ja laeb kõiki kristalle. Kui sul on kristallehteid palju, siis võiks seal olla ka spetsiaalseid geoode konkreetse väega ehete jaoks.

Kui me räägime laadimiskoha tegemisest, siis ennekõike laetakse seal just ehteid. Kristallide laadimisest räägin ma allpool.

salvei, palo santo, mäekristall ja kuivanud roosinupp kausisGeoodidel laetakse ehteid nii, et sa asetad ehted nende peale või kohe nende kõrvale, ning hoiad seal sel ajal, kui sa neid ei kanna. Seda selleks, et need saaksid pidevalt energiat täis olla ja et need oleksid koheselt valmis sind abistama, kui sa tunned, et sa soovid üht või teist ehet kandma hakata.

Kui kannad mõnda ehet igapäevaselt, siis ma soovitan ööseks kõik kristallehted ära võtta ja need laadima panna. Seda selleks, et ehe ei jookseks energiast tühjaks, ei hakkaks purunema ning värvust muutma. Kristallehted, mida ei ole väärikalt hoitud, puhastatud ega laetud, kaotavad oma energia ning hakkavad purunema.

Vahel võiksid ka öösiti ehteid kanda, aga siis neid, mis toovad visioone või on seotud prohvetlike unenägudega. Need soovitused olen ma erinevate talismanide alla kirja pannud ning see ei põhjusta kristallile energiakadu, kui vahel nii teha.

Ehete laadimise paika võid valmistada järk-järgult, alustades ühest Mäekristalli geoodist ja seda täiendada, kui ehteid juurde tuleb. Laadimise kohaga ongi nii, et mida rohkem sa kristallidega tegeled, mida rohkem on sul ehteid, seda suurem võiks olla laadimise koht. Kui ma räägin selle koha suurusest, siis tegelikult ma mõtlen neid geoode, mida sa oled sinna viinud.

Mida rohkem on ehteid, seda suurem võiks olla geood või seda rohkem võiks seal olla väikeseid geoode. Sa ei pea kohe leidma ühte suurt geoodi, vaid võid sinna vaikselt ka väikeseid juurde tuua.

Mitut ehet saab laadida ühe väikese geoodi peal? Kui ma toon näiteks Mäekristalli geoodi, mis on suuruses ca 5 cm, siis see katab ära umbes kaks käeketti ja ühe talismani või kõrvarõngaste paari. Kui geood ülekoormata, siis see kristall ei suuda enam tööd teha nii, nagu sa sellelt ootaksid.

Kui sa kannad näiteks külluse või tööeduga seotud kristalle, siis oleks väga ideaalne, kui sul oleks nende laadimiseks Tsitriin geood. Tsitriinil on oskus just nendesse kristallidesse energiat anda. Mäekristalli kõrvale võid asetada Tstriini ning sinna kõrvale just külluse või tööga seotud ehted. Ühed kristallehted paned ühe geoodi peale, teised teisele. 

KASUTA KRISTALLEHETE LAADIMISE ALTARIL LISAKS GEOODIDELE VEEL OBELISKE, PÜRAMIIDE JA LIHVIMATA KRISTALLE. 

Kui sa lood kristallehetele kodus spetsiaalse paiga, kus need saaksid sinu abistamisest taastuda, siis lisaks hädavajalikele geoodidele võiksid laadimisaltaril olla ka teised kasulikud kristallivormid. Näiteks on väga kasulik hoida seal erinevaid obeliske. Obeliskidel on võim ja vägi, mis suudab energiaid võimendada. Asetades selle geoodi kõrvale, suudab see laadimise protsessi võimsamaks muuta. Eriti kasulik on Musta Obsidiaani obelisk, millel on oskus eemaldada ehetest vana, seismajäänud ja kahjulik energia.

Püramiidid toimivad analoogselt, andes geoodidele tugevamat jõudu ehtekristallide taastamiseks. Mäekristalli püramiidi hoia Mäekristalli geoodi lähedal, Musta Obsidiaani püramiidi Ahhaadist geoodi või Hematiidist geoodi lähedal. Roosa Kvartsi püramiidi Tseoliidi geoodi juures, Ametüsti püramiidi Ametüsti geoodi juures. Võid ka teisi püramiide hoida seal vastavalt sellele, millist laadimiseenergiat sa soovid luua.

Lihvimata kristalle on kasulik kasutada laadimisaltaril siis, kui soovid ehetele veel suuremat lisaenergiat anda. Näiteks kasuta lihvimata Seleniidi tükke Ingli- ja intuitsioonikristallide laadimisel. Aseta need Seleniidi peale, mis on omakorda näiteks Tselestiit geoodi kõrval. Nii saavad kaks kristalli, mis on seotud Inglite ja isikliku arengu soodustamise energiaga, sinu ehteid taastada.

Kui sa tahad kristallidest loodud komplekte laadida ja võimendada, siis täpselt samamoodi asetatakse kristallikomplekti keskele geood või siis püramiid. Näiteks asetad Tiigrisilma püramiidi Tsitriin geoodi kõrvale, et veelgi rohkem võimendada enda tööedukristallide väge.

Kui kristalle ja ehteid laadida, siis nende vägi suureneb ning need hakkavad sinuga järk-järgult tugevamalt tööle.

Lõpetuseks ma soovin ka seda mainida, et enda laadimiskoha, mina nimetan seda altariks, selle teed enda tunnetuse järgi, kasuta oma loomingulist poolt, lase visioonidel tulla ja täida see elementidega, mida sa tunned, et seal võiks vaja minna. Vii geoodide kõrvale taimi ja palju muud, mis võiksid sinu kristallide jaoks kasulikud olla olla. Puhastusrituaale tehes täpselt samamoodi, tunneta, millal sa tahad seda teha, kas kristall vajab sinu puhastusrituaali jne.

Kui ehted purunevad, lähevad värvist ära, kaovad ära või nendega juhtub õnnetusi, siis on see märk kristalli energiapuudusest. Vahel juhtub seda tihti ka siis, kui sa alles alustad kristallidega tegelemist. Kristallid lihtsalt kaotavad kiirelt väge, kuna nad peavad sulle kogu oma energia ära andma.

Kristallid on Maa kingitus meile, et saaksime neid enda emotsionaalse keha jaoks rakendada. Sina ole tark ja kohtle neid väärikalt ning austusega - siis tuleb ka loodetud tulemus!